Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kao i pesme leda i vatre i ovo sam citao i mnogo mi se dja :P.... e sad problem i za jedno i za drugo je sto se vise ne secam naziva knjige koju sam poslednju procitao, tako da ako vam nije cim napisite mi redosled knjiga - tocak vremena

Prevedeno

1. Eye of the world - Zenica sveta
2. Great hunt - Veliki lov na rog
3. Dragon reborn - Ponovorodjeni zmaj
4. Shadow Rising - Dolazak senke
5. Fires of heaven - Nebeski oganj
6. Lord of chaos - Gospodar haosa
7. Crown of swords - Kruna maceva
8. Path of daggers - Putanja bodeza

9. Winters heart - Srce zime
- Prevode fanovi a i Laguna, videcemo ko ce stici prvi. :)

Nije prevedeno josh uvek:

10. Crossroads of twilight - Raskrce sumraka
11. Knife of dreams - Noz snova
12. The Gathering storm - Nadolazeca oluja

Pozdrav. :) :bye:

P.S. Inace, jos treba da izadju odnosno da se napisu --->

13. Towers of midnight - Najavljen izlazak za novembar 2010. godine.
14. Memory of light - Najavljen izlazak za novembar 2011. godine.

:PPPPP :))))))

Postoji i prikvel koji prethodi dogadjajima u glavnom serijalu koji je Dzordan napisao, ali to mozes da procitas u toku citanja serijala, recimo na pola da prelomis malo i odmoris od glavne price. :mrgreen:

Zove se New Spring - Novo prolece i fanovi su ga preveli pod vodjstvom 4th Dimensiona sa ovog sajta. Pitaj njega odakle mozes da ga skines.

:bye:

Moj engleski je bez mane. Ladno bih mogla da prevedem citave romane bez pomoci. Stavise prvo sam citala engleski Tocak vremena jer mi je tetka donela knjigu iz Svajcarske na Engleskom pre 10 godina. Pa bila sam iznenadena kada sam ukapirala da se veliki deo napisanog upravo podudara sa mojim prevodom, kada je izasla u Srbiji. Prosto obozavam te knjige uz gospodara najbolje delo epske fantastike posle tolkina, ja vam velim.

mislim da je jedna od najgorih stvari što su mi se desile u životu i koje nemogu da prevaziđem je nedovoljno poznavanje engleskog...mogu da se služim sa njim al čitanje i pisanje su drugi padež..:sad2:..a toliko ima dobrih knjiga samo poželeti možeš:rumenko:

Poz svima!
Napokon sam se dokopao devete knige ( da, nazalost tek devete) Tocka vremena.
I tu imam problem, nisam siguran da li sam procitao Putanju bodeza 2. deo.Mogao bi' da proverim u biblioteci ali nemam kintu da produzim clanstvo.
Procitao sam sazetak Putanje bodeza 2. deo ali i dalje nisam siguran :/. Moze pomoc?
Koliko se se secam Failu na kraju ove kniige su oteli Saido Aijeli, da?
Iz sazetka knige: "Seanšani su uspeli da opkole Ebou Dar. Ninaeva, Elejna i Avijenda upućuju se u Kaemlin, ka prestolu koji Elejni s pravom pripada, ali usput otkrivaju neprijatelja mnogo goreg od Seanšana." - ko je to gori od Seansana, na koga su naleteli?

"U Geldanu, Perin se suočava sa zamešateljstvom Belih plaštova, seanšanskih napadača i rasutih Šaido Aijela, kao i sa samim Prorokom. Perinovu voljenu ženu Failu to može koštati života, a sam Perin može uništiti sopstvenu dušu u pokušaju da je spase." - ???? :(
"U međuvremenu, Aes Sedai pobunjenice, predvođene mladom Amirlin Egvenom al’Ver, suočavaju se sa vojskom koja namerava da ih zadrži podalje od Bele kule." - Koja vojska???

Back