Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sto se Lagune tice... Ne mozete biti uspesni u svom poslu ako ne uspevate da uvidite prave poslovne prilike. Videli ljudi da se knjiga dobro prodaje, da se traze nastavci, pa rekose: A sto mi to ne bi malo razvlacili, smanjivali broj strana, povecavali cenu.... Zenica sveta me je kostala oko 450 din kada sam je kupila a poslednji deo je bio 570 din. Zenica je na 500-600 strana a Vatreni oganj 400!!! No, mozemo mi da sikcemo i da se bunimo koliko hocemo kad su oni jedini koji izdaju ovaj serijal.
Druga solucija je engleska verzija u IPS-u po 770 din ali nije cepkana. Pa ko zeli nek izvoli. Ja cu izvoliti jer nemam zivaca da cekam narednih 6-7 ili vise meseci da se izda drugi deo petog nastavka bla bla bla

Jolly84:
Postoje dva sajta koja prevodeDdzordanova dela. www.cetvrta-dimenzija.users.cg.yu i prevodjenje-tocka-vremena.50webs.com
Sta da vam kazem. Uzivajte :wink:

Па то нису два одвојена сајта који се тиме баве. је на www.cetvrta-dimenzija.users.cg.yu трпам веће фајлове (5. књига, приквел Ново пролеће на енглеском, 11-та књига итд) а prevodjenje-tocka-vremena.50webs.com је сајт гдје стављамо преведена поглавља и ја објављујем вијести.

Договор око превода пада на подфоруму Точак Времена на http://www.tolkien.co.yu/viewforum.php?f=65.

Иначе 5. је преведена, и сада радимо на приквелу и до сада преведена поглавља можете наћи овде Novo Proljeće (85,26%) http://prevodjenje-tocka-vremena.50webs.com/Novo_proljece/prevind.htm

Поздрав од:
Четврте Димензије​

Ne znam sta ti imas toliko protiv ovog serijala. Postoje knjige koje citas polako, stranu po stranu u kojima se radnja polako odvija,sa par likova, velikim opisima... bla bla bla.... Jednu lepu knjizevnost koju su pisali jedni od najpoynatijih i njvrednijih pisaca.Isto tako imas dinamicne knjige sa stotinu razlicitih likova ciji su zivoti isprepletani na najneobicnije nacine. Serijal je odlican. Vrlo mastovit, aktivan, zivopisan, svako poglavlje donosi nesto novo, niti se dogadjaji ponavljaju, niti su likovi slicni. Kao sto narod kaze - 100 ljudi 100 cudi.

Nema šeste (a mislim a sam to objasnio u novostima na sajtu) zato što smo spori. Trebalo nam je pola godine da završimo Novo Proljeće koje je upola ako ne i još manje od 6. knjige. Ako bismo sada počeli 6. onda bi nas Laguna prebrzo sustigla. vako održavamo prednost. Kaa pročitate 6 od Lagune domit ćete cijelu 7.

A za one koji na Lagunu nemogu da čekaju ima i prepričana 6. ali je malo konfuzno jer sam iz glave kucao. http://wiki.tolkien.co.yu/wiki/Dogadjaji_u_sestoj
I da. Nemojte čitati ovo o šestoj, ako niste završili drugi dio 5-te koju smo mi preveli.

Kakvo prijatno iznenadjenje,naci toliko zaljubljenika u Tocak vremena!! Ja ne znam sta da radim-sad sam u Rusiji i procitao sam prva tri dela na srpskom pa potom sledecih 7 na ruskom.Sad saznajem da ima 11-i deo ali na ENG (nisam siguran da ga dovoljno znam za citanje knjige) a 12-i treba da cekam da ga Dzordan napise!! I jos je, navodno, bolestan, tako da je kraj sage potpuno neizvestan!!!! A ja zavisnik najstrasniji-knjige po 800 strana traju mi (ako "stedim" :-) ) 10-15 dana! Uzas!!!! Svima veliki pozdrav!!!!!

Back