- Poruka
- 12.877
Ko je stvorio tu ''NARODNU VOJSKU''?Душан:Ти си безобразан или ниси баш вичан читању!
НАРОДНА ВОЈСКЈА и КРАЉЕВСКА У ОТАЏБИНИ!
Народну војску комунисти после проглашавају за своју!
Ја сам се мало озбиљније бавио историјом!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko je stvorio tu ''NARODNU VOJSKU''?Душан:Ти си безобразан или ниси баш вичан читању!
НАРОДНА ВОЈСКЈА и КРАЉЕВСКА У ОТАЏБИНИ!
Народну војску комунисти после проглашавају за своју!
Ја сам се мало озбиљније бавио историјом!
Moja priča ne drži vodu? A šta drugo ja pričam već ukazujem na nelogičnosti tvoje priče? Iste one nelogičnosti koje sam primećivao i pre 25 godina slušajući te tvoje priče.hektorius:To nije moja prica, sve Nemci pricaju, a Ljotic, i Nedic i Pecanac, i Draza, svi su bili sluge nacista, pa Nemci pricaju kako su se cetnici sami izmedju sebe rokali, svi i u svim kombinacijama, i ko ce takve saveznike da ima? Ali kad su vec toliko glupi bili zasto da ih Nemci ne iskoriste pa posle toga da ih se rese? Ako necija prica ne drzi vodu to je definitivno tvoja, jer tok istorije ne mozes da promenis, cetnici nisu bili nista drugo nego horde koje su kukavicki iza ledja napadale sve, pa i svoje, i onda bezali.
Najbolja su mi objasnjenja kad vas neko pita zasto su bili najslabija "formacija" i zasto su onako zavrsili, "niz istorijskih cinjenica iz pouzdanih izvora" "izdaja zapada" itd...
rdeki:Kada već pominješ tu čuvenu bitku na Neretvi, onda i pomeni da je to bila zajednička ustaško-partizanska akcija protiv četnika potpomognuta nemačkom avijacijom i artiljerijom.
Kasnije su od te bitke komunisti napravili nešto sasvim drugo. Propaganda je čudo, a kada traje 50 i više godina onda je izuzetno čudo.
Za etnički čistu Srbiju???? Teritorije koje Srbima ne pripadaju???hektorius:Ali za ETNICKI cistu Veliku Srbiju, koja bi zauzimala i teritorije koje Srbima ne pripadaju, bez onih naroda koji su tu ziveli, i po tome je u glavi bio isto udaren kao i Pavelic, samo sto je ovaj vise zla napravio.
Fazon je što on nikada nije bio sa nacistima i za takve tvrdnje ne postoji ni najmanji dokaz, već samo komunistička propaganda.hektorius:Nacin na koji se on zalagao za novu kraljevinu pomogao je samo da ta kraljevina nikad ne zazivi, zasto je bio celo vreme, sve do kraja rata sa nacistima iako je znao kako ce sve da se zavrsi? Zasto? Izdali ga saveznici? Mislis da su saveznici vise voleli komunistu od monarhiste? Malo morgen! Nadjite bolje izgovore, ovi su presmesni.
rdeki:Moja priča ne drži vodu? A šta drugo ja pričam već ukazujem na nelogičnosti tvoje priče? Iste one nelogičnosti koje sam primećivao i pre 25 godina slušajući te tvoje priče.
Pavelić i Draža su isto - izdajnici. Pavelić sedi u Zagrebu, sarađuje sa Nemcima, dok se Draža skriva od Nemaca, lomata se po gudurama, umesto da sedi u Beogradu i uživa isto kao i Ljotić, Nedić, Nedićevi ministri i oficiri...
Što se tiče međusobnog rokanja četnika, zar opet treba da ponavljam da je svaka šuša u to vreme mogla da stavi šubaru sa kokardom, nazove se četnikom a da nema nikakve veze sa Dražom i Ravnom gorom?
rdeki:Za etnički čistu Srbiju???? Teritorije koje Srbima ne pripadaju???
Zalagao se za Kraljevinu Srbiju u onim granicama koje je Srbija po izbijanju rata sa Austrijom predstavila kao ratni cilj.
Etnički čistu Srbiju??? - voleo bih da čujem na osnovu čega si izneo ovakvu tvrdnju. Draža je možda promovisao fašističke ideje, pravio konc-logore i slično?
Fazon je što on nikada nije bio sa nacistima i za takve tvrdnje ne postoji ni najmanji dokaz, već samo komunistička propaganda.
rdeki:Fazon je što on nikada nije bio sa nacistima i za takve tvrdnje ne postoji ni najmanji dokaz, već samo komunistička propaganda.
Šta je meni? Ti iznosiš podatke kao da si bio tamo, a pitaš mene šta mi je pošto sam izneo nešto u šta druga strana veruje.hektorius:Znas sta je izuzetno cudo? Paranoja, prosto je neverovatno kolike razmere moze da poprimi.
Ajde dokazi mi to!
Zasto bi onda drugi skrivali istinu? Na primer Nemci? Ili je i njih uvatilo crveno slepilo.
Daj sta ti je...
rdeki:Šta je meni? Ti iznosiš podatke kao da si bio tamo, a pitaš mene šta mi je pošto sam izneo nešto u šta druga strana veruje.
Da bi sklopio kockice i utvrdio istinu moraš saslušati sve strane - ko šta ima da kaže.
Što se tiče Neretve, ko danas može sa sigurnošću da kaže šta se tamo dešavalo?
Evo dve različite priče:
1. (Partizanska priča) Partizani su bežeći od Nemaca (njihove avijacije i ogromne vojske) sa gomilom ranjenika zavarali Nemce, srušili most, pa za dan izgradili provizorni most preko koga su prešli na drugu stranu Neretve (a da ih Nemci iako su imali avione nisu primetili), na drugoj strani su ih sačekale jake četničke snage koje su partizani (izmrcvareni) tako razbili da su četnici skoro sasvim nestali iz doline Neretve (iako su bili saradnici ustaša i Nemaca). Pritom su prema partizanskim svedočenjima spaljena neka četnička sela (kao da u tim selima nije bilo žena, staraca, dece, već samo četnika).
2. (Četnička priča) Partizani i ustaše su zajednički navalili na četnike uz pomoć nemačke avijacije i artiljerije i potpuno su ih razbili, pa su potom nad srpskim stanovništvom u dolini Neretve počinjeni stravični zločini.
Verujem da ni jedna ni druga verzija nisu potpuno tačne. Šta se zaista dešavalo - nisam siguran da mogu izvući apsolutno ispravan zaključak.
Da li ne želiš da shvatiš i prihvatiš to što ti pišem? Iskreno, nadam se da nije drugačije.hektorius:Draza je bio GLUP ko *****, i to je svakim svojim potezom dokazao, a to da je svaka susa stavljala kokardu to ja znam, i svi ostali, a i to puno govori zar ne? A ZASTO je bilo tako? ZASTO JE SVAKA SUSA STAVLJALA KOKARDU?? ZASTO SU CETNICI zavrsili kako su zavrsili?
Pavelic je imao svoj nacin i JEDNU vojsku, a Draza je imao stotine samostalnih grupa koje niko nije imao pod kontrolom, koje su samo sejale strah medju civilima, pijandure i gibanicari, dakle sami olos, svi oni koji su valjali presli su partizanima.
I? To ti ne govori o prisutnosti komunističkih agitatora čiji je posao bio da kompromituju Dražu?hektorius:Zato trazi neutralne izvore, jer i sam to radim, jasno je i meni da ni partizani nisu bili 100% nevino cvece, pogotovo kasnije kad su mnogi cetnici preobukli uniforme.
I za to, naravno, postoje dokazi????hektorius:Nije bio s nacistima, samo im je pomagao, i to cesto na vlastitu ruku, cak i onda kad su Nemci to odbijali jer mu nisu verovali. U svom stilu.
rdeki:I? To ti ne govori o prisutnosti komunističkih agitatora čiji je posao bio da kompromituju Dražu?
Pa ja i tražim neutralne izvore, dok tvoji nisu neutralni.
rdeki:I za to, naravno, postoje dokazi????
Zašto misliš da je problem što se fašistički i komunistički izvori podudaraju? To samo govori da je njihova međusobna sprega bila mnogo prisnija.hektorius:Zar ti nemacki nisu dovoljno neutralni? Vas problem je sto se nemacki i komunisticki uglavnom podudaraju pa vam odmah ne valjaju.
Zar nisi sam pomenuo četnike koji su se nakon rata preobukli?hektorius:Kakvi sad agitatori?
Što ga automatski svrstava u fašiste????hektorius:Kako god okrenes ispada isto - a to je da je Draza bio nepouzdan i slab da bilo sta sa uspehom ostvari.
Pazi, ti iznosiš tvrdnju da je Draža sarađivao sa Nemcima, a ja tebi treba da dokažem da nije?hektorius:To Nemci kazu... daj ti meni malo bilo kakvih dokaza, umesto izjava samozvanih intelektualki i "izvora koji su JAKO pouzdani"...
rdeki:Da li ne želiš da shvatiš i prihvatiš to što ti pišem? Iskreno, nadam se da nije drugačije.
Koljači koji su klali Srbe u selima nadomak Beograda noseći kokardu i predstavljajući sebe kao Dražine četnike su prethodno bili partizanski komesari, a nakon rata su postali oficiri OZNA-e. I ovo su podaci koji su dostupni i mogu se proveriti. Konkretno, komandant Zeka.
Pavelić jeste imao jednu državu, jednu vojsku, jednu ideologiju koja je bila fašistička.
Draža je imao svoje ravnogorce, i oni su bili ideološki antifašisti i antikomunisti. Oni što su noseći kokarde činila zlodela, otvoreno sarađivali sa Nemcima, nisu imali veze sa Dražom i njegovim pokretom - nisu bili njegovi. Dražini su takve jurili, a kada bi ih uhvatili, bilo bi im suđeno i bili bi streljani - i o tome postoje zapisi do kojih je moguće doći.
rdeki:Što ga automatski svrstava u fašiste????
rdeki:Pazi, ti iznosiš tvrdnju da je Draža sarađivao sa Nemcima, a ja tebi treba da dokažem da nije?
Dokaz je: "Nemci kažu.".
Jesi li možda pričao o toj temi sa nekim iz Užica? Šta misliš zašto je ceo taj kraj poznat kao četnički i ravnogorski? Verovatno zbog Dražine izdaje?hektorius:Nije moguce CEO tok rata falsifikovati, to nikom ne bi uspelo, Draza je mozda bio antifasista na pocetku ali svi znaju da je u Uzicama napao partizane PRVI, nije bilo do Tita, vec do njega.
Ne znam šta to vešto izbegavam.hektorius:Bio je Draza veci antikomunista nego antifasista, jar da nije bilo tako izasao bi kao pobednik. Ti vesto izbegavas ono sto sam napisao pre, ali nema veze...
rdeki:Zašto misliš da je problem što se fašistički i komunistički izvori podudaraju? To samo govori da je njihova međusobna sprega bila mnogo prisnija.
rdeki:Zar nisi sam pomenuo četnike koji su se nakon rata preobukli?
Sa obzirom da avatar - zaista bi teško bilo ne svrstati te u komuniste.hektorius:Nisam ni ja nikad bio clan SK pa me svi zovu komunjarom.
Danas cela Srbija, za ceo svet, nosi taj predznak "cetnicki", zasto bi Uzice bilo iznimka?rdeki:Jesi li možda pričao o toj temi sa nekim iz Užica? Šta misliš zašto je ceo taj kraj poznat kao četnički i ravnogorski? Verovatno zbog Dražine izdaje?
rdeki:Ne znam šta to vešto izbegavam.
Pa sada...hektorius:Nemci i partizani prisniji? Ma braca prava....
Bili su kao pokret nula, jer je svako ko nije bio deo njihovog pokreta mogao da se predstavlja kao oni i da u njihovo ime vrši zločine??? Tako nešto jedan pokret čini NULOM? Nesposobnost da se nosi sa prljavom igrom (čiji je ideolog bio jedan Hrvat)???hektorius:Sto opet potvrdjuje (recimo da se slozim s tobom) da su kao pokret bili NULA.
Meni ne smeta, da sam tada bio stariji sigurno bi bio najotrovniji.rdeki:Sa obzirom da avatar - zaista bi teško bilo ne svrstati te u komuniste.
rdeki:Pitanje je bilo: Ako neko ne uspe u nekom poslu da li ga to svrstava u fašiste, komuniste, ili ko zna gde???