Tinejdžeri i narodnjaci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog čega su tinejdžeri toliko oduševljeni pesmama Indire, Stoje, Seke, Jelene Karleuše, Cece ? Gde god da se okrenem vidim mlade kako slušaju i pevuše uz prosto neverovatne stihove, u kafićima, uz MP3 playere, pa čak im i mobilni zvone u tom ritmu.
U čemu je fazon

Nisu odusevljeni. Slusaju to jer to "svi slusaju", oni ne zele da se izdvajaju (nedostatak samopouzdanja), a nezainteresovani su za istrazivanje muzike.

Treba imati na umu da nije svako od nas isti, neko postavlja muziku na vrlo bitno mesto u svom zivotu, neko ima vise ukusa - neko manje itd.

Zbog čega su tinejdžeri toliko oduševljeni pesmama Indire, Stoje, Seke, Jelene Karleuše, Cece ? Gde god da se okrenem vidim mlade kako slušaju i pevuše uz prosto neverovatne stihove, u kafićima, uz MP3 playere, pa čak im i mobilni zvone u tom ritmu.
U čemu je fazon

i ja se veoma cesto pitam u cemu je fazon.....
sta oni vide u toj muzici?realno u tome nema nicega.......a i osobe koje je slusaju,a to su fenseri se kopiraju medjusobno i lice medjusobno...po meni bi svako trebao da ima svoj fazon i stil....
ja sam heavy metalac i nadam se da me sada fenseri nece osudjivati zbog ovoga ali ta muzika je stvarno na nivou ispod nule!z;)

МОЈЕ МАЛЕЕЕЕНООО, ТИ СИ ЖИВОТ МОООЈ,
СВЕ ДОК ЗЕМЉОМ ХОДАМ, БИЋУ САМО ТВОООЈ,
МОЈЕ МАЛЕЕЕЕНООО, ЗНАШ ТИ ТООО,
ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ, БИЋУ САМО ТВОООЈ!!!!

icon_pidu.gif
icon_pidu.gif
icon_pidu.gif
icon_pidu.gif
icon_pidu.gif

ЛОМИ!!!

jes da je tema isfurana i ne vodi ničemu... ali moram da prokomentarišem u vezi sa komentarima kako je to ispiranje mozga, nedostatak originalnosti, samopouzdanja, svi su isti... mislim, zar ne može neko sluša zato što mu se prosto sviđa (muzika, tekstovi, nalazi u tome neki značaj ili mu prosto prija uhu) a da pride bude i "normalan", obrazovan, originalan... i što rekoste, ne doživljavaju svi muziku isto, niti im zazuzima isto mesto na listi prioriteta, neko želi sam insant hit da se proveseli, iskače, isprazni energiju; neko traži posebno značenje, melodiku, smisao, čistotu i šta ti ja znam... najlakše je reći "to je fuuuuuujjj i proglasiti onog ko sluša/radi/misli driugačije od tebe imbecilom... ;)

Na stranu konkretan slučaj, poprilično sam siguran da izbor muzike generalno i nije toliko značajan faktor.

Ajde i da se ostavimo ovog slucaja, ali jos koliko takvih slucajeva ima? Mnogo. (barem je tako u praksi) Tako da, generalno tj. veoma povrsno gledano jeste, naravno ne vazi to za sve. (mada ja jos uvek nisam upoznala nekog ko voli TH, a ima mozak,opet kazem ne iskljucujem mogucnost da takav postoji).

I valjda ce biti logicno da neko ko uziva uz Stuliceve stihove ima vise mozga od nekog ko pak uziva uz ono sto je pisano ''kreativnim perom'' Marine Tucakovic. (?)

Koliko ljudi u mom okruzenju slusa i TH,i narodnjake,a opet,ne vidim ni da su glupi,niti losi kao licnosti...
Kakav ce neko karakter biti ne zavisi od muzike koju slusa...
-Ne oblikuje muzika karakter, vec karakter pronalazi muziku koja mu pase i nije muzika (melodija + tekst) jedino sto odrecene izvodjace, konkretno TH cini glupim...

-I u mene je u drugacije, generalno...

@wild child, i pogled na svet se uzima pod neku inteligenciju, mada nije osnova...

I valjda ce biti logicno

Naravno da neće biti logično.To bi bilo neizrecivo banalno i neizmerno dosadno, kao i __________________ (evo nek Lana dopiše jedan podjednako banalan i dosadan primer).
Uostalom, horda Azrinih fanova svršava na poleđinu omota ploče 'Sunčana strana ulice', a i dan danas čeka Mesiju da se vrati. A Mesija je sada debeo i ćelav, publika će se razočarati.Stih '****** mi ponos, draga' im više nikada neće zvučati isto.

Mislim, lepa ti koncepcija sveta i međuljudskih odnosa.Plan je sasvim o.k.Samo ga se događaji zbog nečeg ne drže.

Daleko je od osnove.
A generalizovanje i trpanje ljudi u isti kosh zbog muzike ili grupe koju slusaju isto nije bas pohvala inteligenciji :)
tako da..Malo vise racia a malo manje emocija.
Ima nekog udela...

Rekla sam nekoliko puta zasto meni smeta TH a ujedno i ljudi koji se deklarisu kao njihovi fanovi, generalno (i iz personlanog iskustva mnogo od njih se ukplapaju u oderceni sablon).

Mada,ko je taj sto ne pravi nikakve predrasude, realno?

I ne uzimam ja sebe pod pojam ''inteligencija''...

Naravno da neće biti logično.To bi bilo neizrecivo banalno i neizmerno dosadno, kao i __________________ (evo nek Lana dopiše jedan podjednako banalan i dosadan primer).
Uostalom, horda Azrinih fanova svršava na poleđinu omota ploče 'Sunčana strana ulice', a i dan danas čeka Mesiju da se vrati. A Mesija je sada debeo i ćelav, publika će se razočarati.Stih '****** mi ponos, draga' im više nikada neće zvučati isto.

Mislim, lepa ti koncepcija sveta i međuljudskih odnosa.Plan je sasvim o.k.Samo ga se događaji zbog nečeg ne drže.
Tebi kao niko ne smeta tj. ne generalizujes iz odredjeih razloga jednu sortu ljudi?

Svakom neko smeta, e sad nekom fasisti, nekom komunjare, drugom metalci, trecem feminiskinje.....

Poslednja izmena:
Ljudi,ne pravite Mimi posao!:p:p

sve je stvar postovanja tudjeg ukusa.:)

ja sam danas saznala da ce nam na maturi pevati neka jovana pajic iz granda,pa sta da radim:):p...Vole ljudi to.A na kraju krajeva,nije to ni bitno( da mi je neko pre 2-3godine pricao da cu ovo govoriti,mislila bi' da je lud:p):)

Poslednja izmena:
A Mesija je sada debeo i ćelav,

Није.Не,не.Никако.:ljutko:

(i iz personlanog iskustva mnogo od njih se ukplapaju u oderceni sablon).''...

Што је?

Имала сам наставника који слуша народњаке и штајазнам али га сматрам интелигентним човеком.
Ако ће ти нешто значити-он је шаховски велемајстор.;)

sve je stvar postovanja tudjeg ukusa.:)

Слажем се.

Није.Не,не.Никако.:ljutko:

Што је?

Имала сам наставника који слуша народњаке и штајазнам али га сматрам интелигентним човеком.
Ако ће ти нешто значити-он је шаховски велемајстор.;)

Слажем се.
Narodnjake tipa Lepa Lukic ili tipa Karleusa?

Mislim da cu da dodam da deca koja slusaju metal, rock i punk da su nadrndani i da ta muzika utice na njihovu psihu da postaju nervozniji i agresivniji.
To je rekla moja baka.
I to svi govore.. Vi za narodnjake.... Znaci dolazimo do zakljucka da muzika nema veze sa mogom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back