Tinejdzeri i nacionalizam

kriza svesti generalno, loše usmeren dugo nakupljan bes jer su svi narodi Balkana gaženi ne decenijama nego stotinama godina.

Nijesu dzabe rekli za sredinu da je zlatna, dok kod nas se ide iz krajnosti u krajnost, ili se toliko busaju o nekakvom srptvu ili hrvatstvu ili drugima, ili se s druge strane ono svoje blati i omalovazava a od onog tudjeg im je i gowno slatko.

Kako god okrenes, ne valja, i to nema veze sa bijesom, nastupio je pad moralnih vrijednosti koji prethodi i ekonomskom situacijom ovako "sjajnom:, koja je idealna za razne demagoge da ubiraju politicke poene, plasirajuci pricu o nekim manje bitnim stvarima, stvarajuci razne podjele koje samo njima idu u korist, dvije krajnosti i dok se mi raspravljamo medjusobno i svadjamo, oni koji su nas posvadjali zajedno piju Chivas i smiju nam se.

Dakle ne gaze nas drugi koliko mi sami sebe gazimo, a krajnje je idiotski ocekivati da neko bude bolji za nas no sto smo mi za sebe.

Nijesu dzabe rekli za sredinu da je zlatna, dok kod nas se ide iz krajnosti u krajnost, ili se toliko busaju o nekakvom srptvu ili hrvatstvu ili drugima, ili se s druge strane ono svoje blati i omalovazava a od onog tudjeg im je i gowno slatko.

Kako god okrenes, ne valja, i to nema veze sa bijesom, nastupio je pad moralnih vrijednosti koji prethodi i ekonomskom situacijom ovako "sjajnom:, koja je idealna za razne demagoge da ubiraju politicke poene, plasirajuci pricu o nekim manje bitnim stvarima, stvarajuci razne podjele koje samo njima idu u korist, dvije krajnosti i dok se mi raspravljamo medjusobno i svadjamo, oni koji su nas posvadjali zajedno piju Chivas i smiju nam se.

Dakle ne gaze nas drugi koliko mi sami sebe gazimo, a krajnje je idiotski ocekivati da neko bude bolji za nas no sto smo mi za sebe.

Sve srannje na ovom prostoru je uzrokovano nekim stranim uzrokom. Ništa nije samo od sebe.
Ja kao što sam rekao, verujem da je ljudska glupost prvenstveno dovela do sadašnjeg stanja kako celog sveta tako i Balkana konkretno, jednostavno kratkoročno razmišljanje, loš rezon i pohlepa kao početak svega toga dovela je do nivoa gde nema nazad. U budućnosti može samo gore da bude, nikako bolje. Svima, a nama prvo.

Šta fali nacionalisti ?
bolje biti takav, nego demokrata.. Mediji utiču na psihu naroda pa sve nacionaliste vide u totalno pogrešnom svetlu, nazivaju ih klerofašistima, huliganima.. a oni su jedini koji čvrsto drže do svojih ideala i trude se da stvore promenu, pogodnu za državu i narod.

da, u slučaju da priznaješ bilo kakav oblik zajednice
onda ima logike
braniš rodnu grudu, državu, naciju

i mogu da govorim samo u svoje ime
ne razumem odakle toliko širenje kolektivnih ličnosti danas
ja nisam u stanju ni da priznam porodicu kao zajednicu, a kamoli naciju
ljubav, poštovanje, privrženost, osećaj pripadnosti, sve su to vremenom nametnute vrednosti koje prepoznajemo kao moral

mene zanima kada je moral, odnosno nemoral, okategorisan pozitivno, tj negativno?
što je neko obavezan da voli svoju majku? nije to stvar genetike koliko nametnutog vaspitanja
nelogično je na nivou porodice, "najintimnije zajednice". sad proširi na naciju i ironija je očigledna

daklem, every man for himself.
možemo da prosipamo mudrost koliko hoćemo, ali na kraju se sve svodi na individualnost
ljudi su pre svega sebična i egistična bića

Zajednica nije vestacka tvorevina,vec vrlo prirodna...Postoji kod majmuna,vukova,mrava..Uopste kao pojava postoji da bi omogucila prezivljavanje vrste i siri genetski dijapazon...
To semanticko sporenje porodice kao zajednice(jer bukvalno ne ide dalje od toga)je smesno, jadno i glupo....
Usput every man for himself...sto onda ne odes recimo u sumu i tamo bez pomoci pokusaj da prezivis,usput skini odecu(posto je ona jelte produkt zajednice koju ti ne priznajes),i lepo prezivi tamo....zimi
Nista gore od nihilizma od strane imbecila...
Prestani da mislis posracu se...

Poslednja izmena:

Back