Tinejdzeri i nacionalizam

Volim svaki narod i nikoga ne mrzim...

Provodim leta u Hrvatskoj (kod babe i dede)
Zivim ovde u Srbiji (Otac je odavde)
A ja sam rodjen u Crnoj Gori i tamo sam ziveo do 11 godine :)

A sto se tice ovih sto mrze, pa ko ih ****

Samo u mom odeljenju kada se nadju neki i tako jedu ono sto se ne jede, kako bi isli da biju navijace Hrvatske ako dodju u Srbiju, a pobegli bi cim bi krenulo nesto.... Zaista mi idu na onu stvar

@Direkt

Slazem se :)

preko k.urca mi je svega
i veličanja zastave, jezika, pisma, granica, himne, svih obeležja države
fašizam je u brzoj ekspanziji zadnjih godina
neko sranje će uskoro da se desi

a moj stav je da nacija ne postoji i kao takvu je ne priznajem

ako ako
polako
što više ovoga
to manje Srba
...
Nije da ja iskazujem neke ekstremističke stavove
al smatram elementarnim za svakog čoveka poštovanje zajednice u kojoj živi, i spremnost da istu odbrani od napada
jer jelte, ako možeš da braniš kuću, što ne bi mogao zemlju
Na stranu to što su nam kriminalci na vlasti
...
ionako su na vlasti jer 90% ovog naroda zabole da ne kažem šta.
Svi bi samo da životare.

Tako i treba s ovim narodom, mi za bolje nismo.
Pogotovo što je sve više takvih stavova, kao ovaj iznad.

ne znam kako narod ne vidi da mediji gledaju samo da unište moral, predstavljaju te ekstremiste kao fašiste i huligane, a niko od njih nije silazio dole na barikade Kosova, niko nije prstom mrdnuo, ma ni na protest otišao kad je trebalo.
Ne kažu džaba: ne daj bože da se Srbi slože,
baš zbog toga što smo narod koji ne može da se složi, nas ruši unutrašnji razdor a u suprotnom bi živeli odlično, bez pritiska stranih sila.

Veličanje jezika i pisma treba da bude zastupljeno, kako drugačije da opstanemo kao narod? Pod Turcima smo opstali baš zbog te vere i snage.. ja sam ateista ali poštujem taj duh hrišćanstva našeg naroda.

ako ako
polako
što više ovoga
to manje Srba
...
Nije da ja iskazujem neke ekstremističke stavove
al smatram elementarnim za svakog čoveka poštovanje zajednice u kojoj živi, i spremnost da istu odbrani od napada
jer jelte, ako možeš da braniš kuću, što ne bi mogao zemlju
Na stranu to što su nam kriminalci na vlasti
...
ionako su na vlasti jer 90% ovog naroda zabole da ne kažem šta.
Svi bi samo da životare.

Tako i treba s ovim narodom, mi za bolje nismo.
Pogotovo što je sve više takvih stavova, kao ovaj iznad.

da, u slučaju da priznaješ bilo kakav oblik zajednice
onda ima logike
braniš rodnu grudu, državu, naciju

i mogu da govorim samo u svoje ime
ne razumem odakle toliko širenje kolektivnih ličnosti danas
ja nisam u stanju ni da priznam porodicu kao zajednicu, a kamoli naciju
ljubav, poštovanje, privrženost, osećaj pripadnosti, sve su to vremenom nametnute vrednosti koje prepoznajemo kao moral
mene zanima kada je moral, odnosno nemoral, okategorisan pozitivno, tj negativno?
što je neko obavezan da voli svoju majku? nije to stvar genetike koliko nametnutog vaspitanja
nelogično je na nivou porodice, "najintimnije zajednice". sad proširi na naciju i ironija je očigledna

daklem, every man for himself.
možemo da prosipamo mudrost koliko hoćemo, ali na kraju se sve svodi na individualnost
ljudi su pre svega sebična i egistična bića

ne znam kako narod ne vidi da mediji gledaju samo da unište moral, predstavljaju te ekstremiste kao fašiste i huligane, a niko od njih nije silazio dole na barikade Kosova, niko nije prstom mrdnuo, ma ni na protest otišao kad je trebalo.
Ne kažu džaba: ne daj bože da se Srbi slože,
baš zbog toga što smo narod koji ne može da se složi, nas ruši unutrašnji razdor a u suprotnom bi živeli odlično, bez pritiska stranih sila.

Veličanje jezika i pisma treba da bude zastupljeno, kako drugačije da opstanemo kao narod? Pod Turcima smo opstali baš zbog te vere i snage.. ja sam ateista ali poštujem taj duh hrišćanstva našeg naroda.

Na muci se poznaju junaci. Moze se bagra sa pdf politika koliko god hoce prepirati oko toga ko je veci nacionalista, ali niko od njih to ne dokazuje. Dovoljno je samo videti koliko je ljudi sislo na barikade da pomogne i pruzi podrsku Srbima sa juga, ili bar to pokusalo. Cinjenica je da ljude boli rac za druge, svi su nacionalisti, ali kad treba nesto konkretno da se preduzme manji su od makovog zrna. Ne mogu da se izbore ni za svoja prava, a tripuju se da zele da pomognu drugima. U Evropi iz dana u dan situacija sve vise lici na onu iz 1848, samo u Srbiji po obicaju revolucionarni duh bledi. A i o srpskom rodoljublju doovljno svedoci cinjenica da je 100 puta vise ljudi koji gledaju seherezadu i slusaju tursku muziku nego onih koji znaju svoju porodicnu istoriju, osnove istorije svog naroda ili pak da nabroje nekoliko srpskih vladara (sem Lazara, za njega svi znaju). I sto se tice zadnje tvoje recenice, nije to toliko hriscanski koliko rodovernicki i paganski dug... hriscanstvo je samo nakalemljeno na stare i vec ustaljene forme.

I dok u Americi, Evropi i ko-zna-gde jos deca u skoli uce detaljnu istoriju svog grada i svoje nacije, a i snima se ogroman broj filmova koji velicaju nacionalne heroje i istoriju (cak i u Rusiji, 1612 film, skoro snimljen), u Srbiji vec 2 decenije nije snimljen film sa takvom tematikom a mladi nemaju pojma o osnovama nacionalne istorije

Te turske serije koje su aktuelne u poslednje vreme su nametnute od strane vlade koja želi da nam indirektnim putem pokaže kako se lagano vraćamo u to doba, kada smo bili pod turskom vlašću.. Samo je sada drugačiji neprijatelj
princip je isti

Srbi su od 1991 do 1999 izgubili 4 rata tako da ljude vise boli **** da ratuju i boli **** za Kosovo jer ne mozemo da pobedimo pod jedan,ne mozemo da ratujemo jer su nam ratovi unistili svu ekonomiju i svu proizvodnju,svi ti ratovi su nam unistili i ljudstvo i vojnu tehniku,a i suvise jake i velike sile su nam protivnici tako da je pametnije da cutimo i ne trazimo djavola da nas ne bi vratili u kameno doba.
Ljudi ne protestvuju i ne rade nista jer su shvatili da su svi isti i da ce bilo ko da dodje na vlast isto pljackati i opet drzati ovakvu situaciju i da ti protesti nemaju nikakvu poentu. Sve se svelo na borbu za prezivljavanje ljudi jer nigde nema posla. Da ima nekog pametnog u vlasti on bi brinuo o proizvodnji,a ne o nekim totalno nebitnim stvarima.

Te turske serije koje su aktuelne u poslednje vreme su nametnute od strane vlade koja želi da nam indirektnim putem pokaže kako se lagano vraćamo u to doba, kada smo bili pod turskom vlašću.. Samo je sada drugačiji neprijatelj
princip je isti

Dobro,aj nemoj sad biti eremita molim te. Jednostavno ljudima se gledaju serije,pa makar bile i Albanske gledace ih. Pa bolje su i te serije nego farma,brat,domacine ozeni se... Barem je to iole normalno.

I dok u Americi, Evropi i ko-zna-gde jos deca u skoli uce detaljnu istoriju svog grada i svoje nacije, a i snima se ogroman broj filmova koji velicaju nacionalne heroje i istoriju (cak i u Rusiji, 1612 film, skoro snimljen), u Srbiji vec 2 decenije nije snimljen film sa takvom tematikom a mladi nemaju pojma o osnovama nacionalne istorije

Njih tamo boli qrcina o svemu,nemaju pojma ko im je predsednik,ne znaju ni da pokazu gde im je drzava na karti,gde oni uce nesto. :lol: Oni zive u normalnoj drzavi, voze dobra kola,pice na letovanja,pice na zimovanja gde ti "slepce" nikad neces otici. :) Ja osim Zlatibora i jebenog Sutomora nisam nigde bio,cak nisam nikad bio u Novom Sadu. Nemam pare ni da se skolujem.

Dobro,aj nemoj sad biti eremita molim te. Jednostavno ljudima se gledaju serije,pa makar bile i Albanske gledace ih. Pa bolje su i te serije nego farma,brat,domacine ozeni se... Barem je to iole normalno.

Ljudi gledaju te serije baš zato što smo mi toliko slični sa njima
kao i sa latinoamerikancima.. zato su popularne španske sapunice.

Inače, ljudi misle da će svaka sledeća promena biti još gora

a opet svako želi promenu

a opet niko ne želi dupe da digne.. ja mislim da gore od ovoga nema
Nije demokratija za nas.. u stvari, ovo više i nije demokratija, već dupelizački sistem

Pa bili su ovde 380 godina,logicno je da imamo deo i njihovog mentaliteta,a i po onim serijama mozes da vidis da se oni ne razlikuju toliko od nas. Imas ih dosta i belih.
Sve te sapunice su popularne svugde u svetu,jednostavno domacice se prze na to.

Pa i hoce jer su to sve ljudi koji su bili na vlasti i koji su pokazali svoju nesposobnost i postenje. Svako zeli novog coveka,pravog drzavnika,a ne ovo.

Ja mislim da si jos golobrad i da jos dosta leta treba da prodje da bi skontao. Ovo sto mi imamo sada nije nikakva demokratija,ovo je cist lopovluk,bezobrazluk i gledanje samo interesa partije,a ne opstih interesa.
Mi 80-90a godista treba da izbacimo nove ljude,nov sistem,nove ideje,a ne da razmisljamo kao nasi roditelji jer su nasi roditelji i njihove generacije pokazalo se idioti koji su nesposobni da donesu promene na bolje u ovoj zemlji.

Njih tamo boli qrcina o svemu,nemaju pojma ko im je predsednik,ne znaju ni da pokazu gde im je drzava na karti,gde oni uce nesto. :lol: Oni zive u normalnoj drzavi, voze dobra kola,pice na letovanja,pice na zimovanja gde ti "slepce" nikad neces otici. :) Ja osim Zlatibora i jebenog Sutomora nisam nigde bio,cak nisam nikad bio u Novom Sadu. Nemam pare ni da se skolujem.

Generalno su vece patriote od nas. A to sto si nabrojao u vezi zivotnog standarda, takav kriterijum ispunjava jedva 10 posto amera... Pogledaj samo koliko ima doseljenika iz banana zemalja koji zive ispod svakog proseka... A i koliko je onih koji su izgubili posao u poslednjih par godina i ekonomski propali, bankroitirali... Drugo0 je to sto su glavni likovi njihovih filmova i serija pripadnici vise srednje klase koji lagodno zive, ipak je takvih vaoma malo

A u skoli i ne pominju skoro opstu istoriju, uce nacionalnu do detalja... svaki normalan amer zna da nabroji bar 10 predsednika, a ovde prosecan srbin ne zna da nabroji 2 dinastije

da, u slučaju da priznaješ bilo kakav oblik zajednice
onda ima logike
braniš rodnu grudu, državu, naciju

i mogu da govorim samo u svoje ime
ne razumem odakle toliko širenje kolektivnih ličnosti danas
ja nisam u stanju ni da priznam porodicu kao zajednicu, a kamoli naciju
ljubav, poštovanje, privrženost, osećaj pripadnosti, sve su to vremenom nametnute vrednosti koje prepoznajemo kao moral
mene zanima kada je moral, odnosno nemoral, okategorisan pozitivno, tj negativno?
što je neko obavezan da voli svoju majku? nije to stvar genetike koliko nametnutog vaspitanja
nelogično je na nivou porodice, "najintimnije zajednice". sad proširi na naciju i ironija je očigledna

daklem, every man for himself.
možemo da prosipamo mudrost koliko hoćemo, ali na kraju se sve svodi na individualnost
ljudi su pre svega sebična i egistična bića

pričaj bre za sebe.
Nismo svi takvi.

Northeriane, boli mene bre uvo, neću da budem bre govvno.
Sad ona meni soli pamet kako smo pre svega sebični i egoistični.
E pa sine, nisu svi kao ti.
To što je neko operisan od života i samo gleda da se naguzi negde, da prima dobru lovu i kennja po drugima, i misli da je poenta svega da budeš buržujski govvnar i da te boli kobas za sve, njegova stvar, JA MISLIM da nije u pravu. Možda ja grešim, možda sam omašio život, hebiga onda.

I to puno vece, jer kod njih se patriotizam malo drukcije tumaci, dok kod ovih ex-yu zemalja ono sto oni nazivaju patriotizmom je vise neka kolektivna kriza identiteta no patriotizam.

kriza svesti generalno, loše usmeren dugo nakupljan bes jer su svi narodi Balkana gaženi ne decenijama nego stotinama godina.
Al evo, stiže i ove velike polako, mada i to će da se prenese na nas, živeće na tuđoj grbači dokle god mogu, dok svi ne nestanemo, onda će međusobno da se dokusure.
Glupost čoveka će istog i uništiti.

Back