Tinejdzeri i Bog!!

jeste milion puta bolji od tebe,mozes samo da mu se sagnes!!!!! i nisi ti nikakav vernik,ali nikakav,i ides mi vise na ganglije!!!!!!!

Ti si ocigledno u nekom svom svetu. U mom svetu se ne ceni hejt ni prema kome. Na proste stvari ne odgovaram.

A to kakav sam ja vernik moze da zna samo jedan, a to je Gospod, ali bas bih zeleo da vidim tvoje kriterijume za odredjivanje moje vere, to sto ti idem na ganglije je vidi, tvoj problem, ti meni npr ne ides :ok:

Ti si ocigledno u nekom svom svetu. U mom svetu se ne ceni hejt ni prema kome. Na proste stvari ne odgovaram.

A to kakav sam ja vernik moze da zna samo jedan, a to je Gospod, ali bas bih zeleo da vidim tvoje kriterijume za odredjivanje moje vere, to sto ti idem na ganglije je vidi, tvoj problem, ti meni npr ne ides :ok:

ae dobro,ne idem ti,a vredjas me,ja sam prosta,ja sam ovo ja sam ono....:roll:
a ja tebe makar nisam vredjala,samo sam rekla da MOZES da mu se sagnes.....:confused:

Generalizacije ispade da je patrijah najbolji covek u Srbiji i da je bolji od svih nas!! A svi popovi su bezgresni pa posle par meseci se procuje,pop pipkao decaka,terao decu na bludne radnje!:twisted:

Pa cekaj ko je to rekao? Ja sam samo rekao da je Patrijarh bolji od dela ateista, mozda jednog, mozda cak i svih, nisam naglasavao. Ali da je bolji to je sigurno, jer covek je pre svega moralan i posten pa da ne sirim dalje.

Sto se tice popova to ne mozes da stavis u isti kos ni sa monasima a kamoli sa patrijarhom... Koje si ti godiste uopste kad pravis takva poredjenja? Ja kao sto rekoh bas zbog tih istih popova i vladika i nisam redovan posetilac crkve i verujem "od kuce" a ne "iz crkve"... Kad budes malo stariji [ako ne fizicki onda psihicki] znaces da razdvojis religiju od crkve... I neces pljuvati po Isusu i po Gospodu zbog nekog tamo Pahomija koji kalja ime Gospodnje....:whistling:

ae dobro,ne idem ti,a vredjas me,ja sam prosta,ja sam ovo ja sam ono....:roll:
a ja tebe makar nisam vredjala,samo sam rekla da MOZES da mu se sagnes.....:confused:

Razliciti su kriterijumi vredjanja. Za neke osobe je vredjanje i kad im kazes da su prosecni. Za tebe su ti kriterijumi daleko od toga... Ti verovatno i moju prethodnu recenicu shvatas kao vredjanje, zar ne?

Ja samo kazem da proste osobe imaju obicaj da generalizuju, to je cinjenica i potrudi se da to promenis, ja sam na slican nacin naucio da ne generalizujem, samo mnogo bolniji, ali to je licno tako da necu o tome...

Aha a sto ti ne pokusas, mozda i ti mozes? Ja ne mogu probada me u donjem delu ledja pa se ne saginjem...:ok:

Razliciti su kriterijumi vredjanja. Za neke osobe je vredjanje i kad im kazes da su prosecni. Za tebe su ti kriterijumi daleko od toga... Ti verovatno i moju prethodnu recenicu shvatas kao vredjanje, zar ne?

Ja samo kazem da proste osobe imaju obicaj da generalizuju, to je cinjenica i potrudi se da to promenis, ja sam na slican nacin naucio da ne generalizujem, samo mnogo bolniji, ali to je licno tako da necu o tome...

Aha a sto ti ne pokusas, mozda i ti mozes? Ja ne mogu probada me u donjem delu ledja pa se ne saginjem...:ok:

ae,sta kazes da malo o'ladis?
vise mi nisi zanimljiv....

naravno da je Patrijarh bolji covek od mnogih.
Isto kao sto jedan ateista moze biti bolji covek od Patrijarha, Pape ili Budiste.....

Samo sto to nema veze sa verom i time da li je neko citao Bibliju ili ne

Pa ja upravo o tome i pricam... To da li si vernik ili si ateista ne govori nista o tebi kao osobi... Mozes biti visoki intelektualac, stavise naucnik i opet verovati u Boga, zasto? Pa zato sto prosto nauka ne moze da dokaze da Bog ne postoji. Isto tako mozes biti i prost covek a ateista...

Mozes biti dobar covek a ateista ili los covek a vernik. Sve je relativno, zato su generalizacije nedopustive...

Pa ja upravo o tome i pricam... To da li si vernik ili si ateista ne govori nista o tebi kao osobi... Mozes biti visoki intelektualac, stavise naucnik i opet verovati u Boga, zasto? Pa zato sto prosto nauka ne moze da dokaze da Bog ne postoji. Isto tako mozes biti i prost covek a ateista...

Mozes biti dobar covek a ateista ili los covek a vernik. Sve je relativno, zato su generalizacije nedopustive...

ti preprcavas sta sam ja rekla,a kazes da generalizujem,aaaaaa
:otkacio:

Pa cekaj ko je to rekao? Ja sam samo rekao da je Patrijarh bolji od dela ateista, mozda jednog, mozda cak i svih, nisam naglasavao. Ali da je bolji to je sigurno, jer covek je pre svega moralan i posten pa da ne sirim dalje.

Sto se tice popova to ne mozes da stavis u isti kos ni sa monasima a kamoli sa patrijarhom... Koje si ti godiste uopste kad pravis takva poredjenja? Ja kao sto rekoh bas zbog tih istih popova i vladika i nisam redovan posetilac crkve i verujem "od kuce" a ne "iz crkve"... Kad budes malo stariji [ako ne fizicki onda psihicki] znaces da razdvojis religiju od crkve... I neces pljuvati po Isusu i po Gospodu zbog nekog tamo Pahomija koji kalja ime Gospodnje....:whistling:

Pa oni su bozije sluge.... Nemora da znaci,on nema moc i prevelik novac zato je ne iskvaren a da ima bio bi antihrist!

Ja sam dovoljno sazreo barem mislim da jesam! Ja nisam vise dete vec covek,to je moj izgradjen stav i generalizuje mnogo!

Ivane, to što ti objašnjavaš neki ovde ili razumeju ili ne. Oni što ne razumeju shvatiti neće. ;)

Craizy, nije bilo lično. A bilo bi lepo kada bi ukazala poštovanje prema drugim forumašima. :)

Pa ja zaista ne znam u cemu je problem. Heheh trudim se iz sve snage neke stvari da pojasnim na sta mislim itd ali kao da pricam vetru, sem ovih koji su me odmah ukopcali...

@CG, generalizovanje je bilo konkretno "ateisti su mnogo bolji ljudi od vernika", ako ti jos uvek nije jasno sta generalizovanje znaci potrazi u recniku ;)

Pa oni su bozije sluge.... Nemora da znaci,on nema moc i prevelik novac zato je ne iskvaren a da ima bio bi antihrist!

Ja sam dovoljno sazreo barem mislim da jesam! Ja nisam vise dete vec covek,to je moj izgradjen stav i generalizuje mnogo!

Pa nemoj ti sad da nagadjas sta bi bilo kad bi bilo. Taj se covek odrekao materijalnog i svet je, bar za mene, za njega znam da je neiskvaren...

Ljudi potrazite vujakliju molim vas :ok:

Pa da zato ste i dosli ovde da sjebete normalnu temu!

Cekaj koju normalnu temu? Ja sam dosao ovde da diskutujem, i ova tema se odnosi na mene. Ja verujem u Boga... Ako si ti hteo da ti na temi Tinejdzeri i Bog dodju tebi srodne duse pa da zajedno onako socno popljujete po svemu svetom odmah si mogao znati da tako nece biti...

Ovde ima mnogo onih koji su se izjasnili kao ateisti ali su bili korektni i takodje mnogo onih vernika koji su bili korektni, hajde da zbog njih ne generalizujemo ako nista drugo

Pa ja zaista ne znam u cemu je problem. Heheh trudim se iz sve snage neke stvari da pojasnim na sta mislim itd ali kao da pricam vetru, sem ovih koji su me odmah ukopcali...

Sa moje strane problema nema. Shvatam ja šta ti pokušavaš da kažeš ali ja nemam snage da ponavljam jedno te isto na gotovo svakoj temi ovde...
Te teze u vezi sa generalizacijom.

Neko shvati odmah a neko nikad. :neutral:

E sad, sama tema o bogu je prežvakana a ovde i ne može da se normalno diskutuje tipa izneseš stav, ja iznesem stav, trudimo se da razumemo jedni druge bez vređanja, potom da upoređujemo mišljenja i slično.

Na prvoj strani sam iznela stav o temi i gotovo.

@CG, generalizovanje je bilo konkretno "ateisti su mnogo bolji ljudi od vernika", ako ti jos uvek nije jasno sta generalizovanje znaci potrazi u recniku ;)

ok,hvala to si me prosvetlio!!!!:thumbdown:

Joj kako lazete! Ja sam otvorio temu jer me zanimalo kako se ko izjasnjava,nisam otvorio temu da sirim svoju mrznju,ja postujem tudje shvatanje ali kad neko pocne moje uverenje da vredja i da mi pripisuje stvari i da namece drugima misljenje i veru ja popizdim momentalno! Ako verujes veruj,ako ne verujes nemoj ok je postujem svacije misljenje i stav 5 strana se ispisalo bez mog ijednog posta i kako ja nekom namecem nesto cisto me zanima da li neko veruje?

Back