Tinejdzeri i Bog!!

Zasto?

Ako ja verujem u postojanje Peruna moram li mu sagraditi hram da bih pokazala svoje odusevljenje?
Ili je mozda vaznije nositi veru u sebi?
Jao Perun... :lol:

Ljudi, kako ne shvatate da je crkva potpuno izmishljena od strane ljudi koji su zeleli moc i novac, i dobili to. Hrist nikad nije spomenuo crkvu u svom uchenju! A zar nije to ono shto vi vernici poshtujete i pratite?

Ljudi, kako ne shvatate da je crkva potpuno izmishljena od strane ljudi koji su zeleli moc i novac, i dobili to. Hrist nikad nije spomenuo crkvu u svom uchenju! A zar nije to ono shto vi vernici poshtujete i pratite?

Slazem se.

Ja verujem u Isusa Hrista i znam da je on postojao. Ali, ne verujem u Stari Zavet i citavu propagandu crkve. Zato sto je crkva danas ista sto i ona crkva od pre nekoliko stotina godina, koja je spalila na lomaci velike filozofe i to samo zato sto su se njihova ucenja kosila sa njenim principima. Npr, Djordano Bruno, Galileo Galilej. Njih su spalili na lomaci. Kada je kasnije dokazano da je ono sta su govorili istina, crkva je to morala da prizna. I kada se dokaze da Eva i Adam nisu zderali jabuke, i tako te pricice za koje smatram da su obicna izmisljotina, crkva ce biti raskrinkana.

Opet, ne mogu da kazem da ne verujem u Boga, zato sto verujem i molim se Bogu. I licno smatram da su vernici srecniji kao ljudi od ateista, npr.
Mada sam i ja skeptik sto se tice crkve i ostalog.

Ja verujem u Isusa Hrista i znam da je on postojao

Kako znas>:)

Isus je toliko izmanipulisan od strane svih mogucih izvora...
Ja bas mislim da je Isus bio neki madjionicar ili prevarant, mozda cak ni nista od toga nego se eto narod pomamio za njim.
Voleo covek da prica, imao harizmu, popalila se masa.
Razapeli ga na krst, mislili umro.
A on se zapravo samo onesvestio il stogod i kasnije ustao i odsetao a ove budale kliknule " Ajme ajme vaskrsnu nam Shime"

@Turbo Ajvar
:D
Dobrodosao medj bracu Pagane.:D

Slazem se.

Ja verujem u Isusa Hrista i znam da je on postojao. Ali, ne verujem u Stari Zavet i citavu propagandu crkve. Zato sto je crkva danas ista sto i ona crkva od pre nekoliko stotina godina, koja je spalila na lomaci velike filozofe i to samo zato sto su se njihova ucenja kosila sa njenim principima. Npr, Djordano Bruno, Galileo Galilej. Njih su spalili na lomaci. Kada je kasnije dokazano da je ono sta su govorili istina, crkva je to morala da prizna. I kada se dokaze da Eva i Adam nisu zderali jabuke, i tako te pricice za koje smatram da su obicna izmisljotina, crkva ce biti raskrinkana.

Opet, ne mogu da kazem da ne verujem u Boga, zato sto verujem i molim se Bogu. I licno smatram da su vernici srecniji kao ljudi od ateista, npr.

a to pričaš za katoličku crkvu ili SPC ? :mrgreen: uistinu ni spc nije ništa bolja, što dokazuje trenutno stanje, ko prati, zna :)

ja bih voleo da mi ti pokažeš u bibliji gde piše da su Adam i Eva jeli jabuke? i mrdni te se malo, razmišljate ko deca iz vrtića, slušaj jeli plod :lol: zna se šta su uradili :mrgreen:

Kako znas>:)

Isus je toliko izmanipulisan od strane svih mogucih izvora...
Ja bas mislim da je Isus bio neki madjionicar ili prevarant, mozda cak ni nista od toga nego se eto narod pomamio za njim.
Voleo covek da prica, imao harizmu, popalila se masa.
Razapeli ga na krst, mislili umro.
A on se zapravo samo onesvestio il stogod i kasnije ustao i odsetao a ove budale kliknule " Ajme ajme vaskrsnu nam Shime"

@Turbo Ajvar
:D
Dobrodosao medj bracu Pagane.:D

moram da te razočaram ja nisam paganin, ali bejahu lepa vremena kad se naši preci boriše u ime Daboga
dadzbog.jpg

a sad da vam kaže koju istaknuti veronaučnik, budući teolog - ja :mrgreen:
Sotona - izvor svakog zla, znaju svi da je on pali anđeo, bla, bla... On je jednostavno mrzi Boga, jer želi biti kao on... ljubomora :mrgreen:
i ne bira sredstva kojima će odvratiti ljude od vere u Boga...
pročitajte deo kada kuša i samog Isusa u pustinji... i molim vas, pročitajte, a ne lupajte gluposti :D

Pa ko te pita jesil paganin, nisam ni ja indijanac pa smo imali pleme ovde na forumu ^ ^

I niko ne lupa gluposti, ljudi iznose svoj stav.
A posto pricamo o religiji i postojanju boga kao veoma sumnjivoj temi tesko da se moze govoriti o ispravnim i neispravnim zakljuccima

Pa ko te pita jesil paganin, nisam ni ja indijanac pa smo imali pleme ovde na forumu ^ ^

I niko ne lupa gluposti, ljudi iznose svoj stav.
A posto pricamo o religiji i postojanju boga kao veoma sumnjivoj temi tesko da se moze govoriti o ispravnim i neispravnim zakljuccima

:lol:
mislio sam na izmišljene delove koje većina citira iz biblije, ne na nečije mišljenje...
te pakao pod zemljom, pa jeli jabuku... pustite to što su vam pričali mama i tata kad ste bili mali :)
a inače kada bi se Bog pokazao i dokazao, prvo bi nas sve strefio šlog kad bi ugledali toliku vanzemaljsku silu, a i onda bi svi bili vernici, i postali bi robovi Boga. Izgubili bi najveći dar koji nam je Gospod podario - slobodnu volju :mrgreen:

Hmmm, a mozda i jesu jeli jabuke.
Znas Eva i Adam behu pripadnici nekog plemena pa su ih oterali jer su bili beskorisni.
Eva je pritom imala sizofreniju pa je mislila da prica sa zmijom ( koje nije bilo) .
(zapravo je probala neke halucinogene glljive). Onda je naterala i Adama da ih jede nudivsi mu neke usluge a on papucar kakav je odmah pristao.
I nakraju su se toliko natripovali da su poceli da se skidaju i orgijaju po shumi.
Eto ti na.

Kad cujes ovo, cela ta prica o Adaamu ,Evi i jedenju jabuka ti deluje normalno...

a to pričaš za katoličku crkvu ili SPC ? :mrgreen: uistinu ni spc nije ništa bolja, što dokazuje trenutno stanje, ko prati, zna :)

ja bih voleo da mi ti pokažeš u bibliji gde piše da su Adam i Eva jeli jabuke? i mrdni te se malo, razmišljate ko deca iz vrtića, slušaj jeli plod :lol: zna se šta su uradili :mrgreen:

SPC ili katolicka crkva, da kazem nijedna nije nesto bolja od druge... :neutral:

Znas ti vrlo dobro na sta sam ja mislila. I znam da sve te pricice imaju skriveno znacenje, ali opet ja u to ne verujem...

A teorema od wild child je... hehe... :rotf::super:

Slazem se.

Znaci ako sam dobro razumeo. Ti kazes da verujes u Isusa ali ne verujes u Boga ciji je Isus sin [i sam se tako predstavio] i u kojeg je i sam Isus verovao? Pa u sta ti onda verujes?

Drugo, to za crkvu si u pravu, sve su takve, to je jedan od razloga zasto ja slabo posecujem iste...

Ajde ti reci meni gde se uopste spominje da su Adam i Eva jeli jabuku? To me zivo interesuje taj deo sam ocigledno propustio ;)

Ne razumem te kako mozes verovati u novi zavet bez starog zaveta to jos niko nije uspeo pre tebe :ok:

Znaci ako sam dobro razumeo. Ti kazes da verujes u Isusa ali ne verujes u Boga ciji je Isus sin [i sam se tako predstavio] i u kojeg je i sam Isus verovao? Pa u sta ti onda verujes?

Drugo, to za crkvu si u pravu, sve su takve, to je jedan od razloga zasto ja slabo posecujem iste...

Ajde ti reci meni gde se uopste spominje da su Adam i Eva jeli jabuku? To me zivo interesuje taj deo sam ocigledno propustio ;)

Ne razumem te kako mozes verovati u novi zavet bez starog zaveta to jos niko nije uspeo pre tebe :ok:

Ne. Ne.

Cekaj, sad...

Khm,

Verujem u Boga kao bice, kao visu inteligenciju, inteligenciju koja je stvorila nas, koji smo stvorili sav materijalni svet danas.
Verujem u Isusa Hrista kao coveka koji je postojao i koga je Bog poslao sa odredjenom misijom. Ne verujem da je to ona misija koju nam (bilokoja) crkva predstavlja.
Ne verujem u one "pricice" kao sto su Adam i Eva (znam da nigde ne pise da su jeli jabuke, vec su to najlakse ljudi predstavili pomocu tog voca. Cak se i smatra da je plod koji su Adam i Eva jeli (ili sta su vec radili) paradajz. Na engleskom paradise znaci raj.), Kain i Avelj, Mosije koji rastavlja more, itd.
Kada sam rekla da verujem u Novi zavet, mislila sam po tome sto verujem u Isusa Hrista.

Izvinjavam se svima ostecenima koji me nisu razumeli dok sam filozofirala svoje, ali u tom trenutku nisam znala da se drugacije izrazim.
Nadam se da ste me sada svi razumeli.
Samo da dodam: bukvalisti... :lol::p:bye:

Back