У преводу, нико не може да објасни све те психичке, физичке, хемијске процесе који се одвијају у човековом уму.
Objasnjavaju ih savrsheno mnogi iz neuronauka. Sta ti nije jasno odatle?
Како да објасниш повезаност језика, народа и мисли?
Moja drugarica ih objasnjva neurolingivstikom i zajednikom svesti.
Колико су Грци имали развијену културу
Izuzetnu! Razlog? Nisu imali religiju koja zadire u svaki deo zivota. Prvi ateisti su bili u Grckoj. Niko ih nije osudjivao zbog toga uverenja.
. Религија постоји миленијумима таква каква је, у науци се стално нешто открива.
Upravo tako, religija ne menja koncpet milenijumima. OK, ajde prihvatishe masturbaciju kao neshto normalno, ali ostalo njet! A nauka, stalno se vishe i vishe gradi, dokazuje, opovrgava, menja, vidi se logika u njoj. U religiji, toga nema. Tu imam iluzija, obmana i lazi.
Религија је много више од пуких измишљотина.
Ne, ona je mnogo gore od toga. Ona koristi te izmisljotine da pokori mase, kontrolishe, spreci protivnike i ostvari dobar profit.
Она објашњава нешто што се не може опипати, ретко се може схватити и објаснити.
Ti ne mozesh ni videti atome? Da li im posvcujesh Boga? Ne. Kazem ti lepo, nauka ce objasniti i te nedoumice, ne treba odmah trpati mistiku tamo gde neshto ne znamo. Retko shvacamo i vreme i materiju, ali ih nauka dovoljno dobro objasnjava.
Зато је апсурдно објашњавати је са становишта науке.
Time tek treba napsti religiju. Nicim drugim
Суштине су им другачије, религија је надлогична.
Jeste, religija je jedina prava istina, pod uslovom da zivish u pecini i nikad se ne usudish da razmislish malo kriticnije. Kada kazemo neshto nad, znaci da je ono prevazishlo ono ispod sebe, ali da sadrzi i njegove osobine, poboljashane. To bi znacilo da je religija extra logicna. Gde se ta logika vidi? Nigde, apsolutno nigde, vec milenijumima se ne vidi, niti ce se ikada videti.
Чак ни те неуронауке (никад нисам чула за тај израз, али разумем о чему је реч) не могу да објасне за сваког човека појединачно шта се у њему збива
Ukratko receno, neuronauke objasnjavaju procese u mozgu. A za ostale procese imamo dobar niz drugih nauka.
Рече, још мало па имаш 18? Колико знам, још увек спадаш у тинејџере, што значи да и тебе мало мрдају хормони, иако си при крају тог периода.
Jeste, ja sam izuzetno prgav. Ali i ziuzetno uporan.
Је ли тај свештеник конкретно теби рекао да си грешан зато што си Јевреј?
Tako je okarakterisao sve Jevreje.
То што је један свештеник не знам шта урадио, не значи да су сви као он
Ajde koliko njih ti znash da su pravi, ali pravi vernici? Nisu vernici garant od 11-12 godine. Zashto? Pa masturbirali su svi odreda, josh u tome periodu. Potom, koliko popova ima mobilne telefone, A klase. Koliko njih gleda iskljucivo svoj interes. Nash poglavar crkve, prvi je osudio zakon protiv diskriminacije. To se izuzetno uklapa u ono " Ljubi bliznjeg svoga"
И теби нико не може да забрани да будеш срећан. Па ни један толико утицајан свештеник са тако великим и снажним лобијем иза себе.
Naravno, ja sma istom tom sveshteniku smanjio posecenost crkeve sa ~20 %, time sto sma obrazovao narod.