The Hobbit

Evo da se malo i nasmejemo, manite se konflikata, ljudi. :D

433a442722e77855bba53db04e9ce04f.jpg

Gospodar Orlova odbija da ih ponese dalje jer on i njegovo jato kradu ovce, koze itd. od Ljudi iz obliznjih naselja. Jasno i glasno kaze "Oni bi nas zasuli strelama iz svojih lukova od tisovine". :D That is why. :p
Sto mrzim kad sam ovakva... :roll: Ustvari ne mrzim! :mrgreen: Partibrejker.

Inace, ja bih volela da Piter Dzekson prestane sa ekranizacijom Tolkina.

E vidiš, ja baš ne bi htela.

Zato što kod P.J.-a imam kontinuitet, i to mi se dopada. Možda nije dovoljno dobar (a koji bi pa bio?), možda bi neko drugi mogao bolje. Ne zanima me. P.J. je bio prvi koji se usudio, i opasno se približio kanonu, i čak i najveći pjuristi uzimaju ga ko reper. Makar i kao reper onoga što Tolkien nije, ali reper.

U principu, niko i ništa ne može filmovati Tolkiena. To su gluposti. Da uzmeš da preneseš na platno svu veličanstveonst jednog Melkora, to bi bilo u ravni ekranizacije Hrista; nek ne zamere pobožni hrišćani. Ako mi neko kaže da nije poenta u Melkoru, onda stvarno nemamo o čemu da govorimo. Aposlutno je nemoguće verno ekranizovati Tolkiena bez apsolutnih saznanja i vere u njegovu imaginaciju, a čak i kad imaš sve to, fale ti sredstva. Zato što si se poduhvatio da ekranizuješ verovatno najveću imaginaciju ikada. Koja je tuđa, Tolkienova.

To je u startu jalov poso.

P.J. je zabacio šešir, i rekao: mogu ja to. Probat. Jeste, Vilovnjaci su mu ko s rave žurke na Ibici, u većini slučajeva. Jeste, ispremeto je priču naglavačke, hteo napravit nindžu od Aruene i izbacio Toma Bombadila. Bog verovatno ima neki pakao posebno za ljude koji počine takve grehe. Ali fakt je da se on prvi usudio, a da se to nije ticalo animiranih likova koji su izgledali kao Disney kad onaniše. Svi znamo na šta je ličio jedini pokušaj pre P.J. Nije ni dobio kraj, i fala budi bogu što nije dobio. Misim, zgodna subotnja zabava, ali Tolkien?

Mogu podnet P.J. Ne mogu podnet animiranog Tolkiena, i ne bih da vidim da mi sad tu neko krene s celom koncepcijom ispočetka. Da mi Galadriela bude crnokosa, ili da mi Hobiton izlgleda kao srednjevekovno englesko selo, sa sve kugom kao personifikacijom Crnog Daha. Neću da vidim ništa drugačije.

Dajem autentičnost koja je nemoguća za već viđeno na koje sam se svikla.

Kad imaš posla s Tolkienom, to je najviše čemu se smeš nadati. :) Zato što Tolkien nije snima filmove, već pisao knjige.

E vidiš, ja baš ne bi htela.

Zato što kod P.J.-a imam kontinuitet, i to mi se dopada. Možda nije dovoljno dobar (a koji bi pa bio?), možda bi neko drugi mogao bolje. Ne zanima me. P.J. je bio prvi koji se usudio, i opasno se približio kanonu, i čak i najveći pjuristi uzimaju ga ko reper. Makar i kao reper onoga što Tolkien nije, ali reper.

U principu, niko i ništa ne može filmovati Tolkiena. To su gluposti. Da uzmeš da preneseš na platno svu veličanstveonst jednog Melkora, to bi bilo u ravni ekranizacije Hrista; nek ne zamere pobožni hrišćani. Ako mi neko kaže da nije poenta u Melkoru, onda stvarno nemamo o čemu da govorimo. Aposlutno je nemoguće verno ekranizovati Tolkiena bez apsolutnih saznanja i vere u njegovu imaginaciju, a čak i kad imaš sve to, fale ti sredstva. Zato što si se poduhvatio da ekranizuješ verovatno najveću imaginaciju ikada. Koja je tuđa, Tolkienova.

To je u startu jalov poso.

P.J. je zabacio šešir, i rekao: mogu ja to. Probat. Jeste, Vilovnjaci su mu ko s rave žurke na Ibici, u većini slučajeva. Jeste, ispremeto je priču naglavačke, hteo napravit nindžu od Aruene i
izbacio Toma Bombadila.
Bog verovatno ima neki pakao posebno za ljude koji počine takve grehe. Ali fakt je da se on prvi usudio, a da se to nije ticalo animiranih likova koji su izgledali kao Disney kad onaniše. Svi znamo na šta je ličio jedini pokušaj pre P.J. Nije ni dobio kraj, i fala budi bogu što nije dobio. Misim, zgodna subotnja zabava, ali Tolkien?

Mogu podnet P.J. Ne mogu podnet animiranog Tolkiena, i ne bih da vidim da mi sad tu neko krene s celom koncepcijom ispočetka. Da mi Galadriela bude crnokosa, ili da mi Hobiton izlgleda kao srednjevekovno englesko selo, sa sve kugom kao personifikacijom Crnog Daha. Neću da vidim ništa drugačije.

Dajem autentičnost koja je nemoguća za već viđeno na koje sam se svikla.

Kad imaš posla s Tolkienom, to je najviše čemu se smeš nadati. :) Zato što Tolkien nije snima filmove, već pisao knjige.

Bezim od teme, ali sam mozgala jednom kako bi Dzekson ubacio Toma... Kako bi on izgledao (ne fizicki)... Sta bi bio...
Kad nisam nasla odgovore, shvatila sam zasto ga je izbacio. :lol: A da ne pricam da bi filmovi trajali i vise od extended verzije.

Meni se cini da ce cak biti i bolje od gospodara prstenova, prvi deo mi se svidja bas, lepo odradjen, lepa radnja, sjajna glumacka ekipa, sad cekam ovaj drugi deo nadam se da necu da se razocaram...

Sto se mene tice, nemoguce da bude bolje od gospodara. To je moje misljenje, naravno. To je moj ukus. Gospodar je jednostavno za mene epski i to je to. Prvi deo Hobita mi nije ni blizu LOTR, e sad, videcemo kad zavrsi trilogija koliko ce se pribliziti. Inace citam da je drugi deo Hobita dosta, ali bas dosta bolji od prvog.

Sto se mene tice, nemoguce da bude bolje od gospodara. To je moje misljenje, naravno. To je moj ukus. Gospodar je jednostavno za mene epski i to je to. Prvi deo Hobita mi nije ni blizu LOTR, e sad, videcemo kad zavrsi trilogija koliko ce se pribliziti. Inace citam da je drugi deo Hobita dosta, ali bas dosta bolji od prvog.

Slazem se. Ja sam emotivno vezana za te filmove. Nikada mi nijedan (u okviru Tolkina) nece biti bolji.

Знате ли шта је за који дан? Има чуо сам сад, премијера неког филма, нешто на фору оног Господара (зна ли ко), мислим да се зове Хобит :whistling:

Back