The Hobbit

Nemam nista protiv Ilajdze. Mislim da je momak sazreo kao glumac. Na primer, svoju jedinu scenu u Hobitu je, po meni, bolje (i opustenije) odglumio nego ceo LotR. Jednostavno, imao je samo 18 godina kada su snimali LotR, morao je da se bori sa akcentom i pritiskom velike produkcije i ocekivanja... Ne krivim decka vec ove sto su ga uzeli. Mozda bi neki nenormalno talentovani glumac mogao to da iznese i sa 18 godina, ali ebi ga.

Fizicki je ok za hobita, iako sam mislila da izgleda premlado (Pipin bi trebalo da izgleda najmladje) pa i previse "lepuskasto". Ali dobro, moze da prodje. Nego je sav izgledao nekako kao na iglama, kao da ne moze da se opusti dok glumi, a u emotivnim scenama je imao facu kao da mu se kaki. Sto se tice Sema, da, i to je zaskripalo, zato sto nisam uopste osecala njihovu privrzenost, koja je, po meni, vise trebalo da bude u obliku odnosa gospodar-verni sluga nego najbolji ortaci ili ljubavnici.

Ponekad se pitam kakav bi LotR bio da je Frodo bio upecatljiviji i da je njegov odnos sa Semom bio bolji.

PS - Sto se tice Frodo/Sem gej momenat, to je bilo nemoguce izbeci, kao i Meri/Pipin i Legolas/Gimli.

Vaistinu,meni mnogo bolji od lotr.

Да знаш да јесте. Занимљив детаљ је да се са филмовима иде од краја ка почетку. лотр је крај, треће доба, Хобит је нешто пре тога и оно што је било нејасно ( ко није читао књиге) је сада разјашњено. Живо ме занима да ли ће се Џексон одважити да се упусти у екранизовање Силмарилиона. Ак успе да пренесе трећину књиге може се рећи да је гранде мајстор.

i dalje ne kapiram da ove filmove gledaju ljudi stariji od 15 god. i uz to ih shvataju ozbiljno
Ne mislim da su ovo filmovi za decu. Ako ti se nešto ne dopada, ne moraš o to da guliš đonove. Živi i pusti hobite, vilenjake, patuljke, divove i ljude da žive. Orke ne. Njih slobodno kudi da snimaju loše filmove. :lol:
Ja ne kapiram da si to napisao i ostao ziv?
Koliko imas godina 14?
Pošaljimo ga u Mordor! :twisted:

Ne moze da ekranizuje Silmarilion, jer nema autorska prava. Tolkin i njegovi naslednici ih nikada nisu prodali.

Ali, verovatno ce se i toga domoci u jednom trenutku.

Inace, ja bih volela da Piter Dzekson prestane sa ekranizacijom Tolkina. Bas me je zanimalo sta bi del Toro imao da ponudi.

Ali i pored toga, solidan je Hobit, i to najvise zbog harizmaticnog Frimena.

Kao adaptacija knjige, Hobit je krs, ali ni LotR nije bio mnogo bolji. Jeste mozda bio blizi knjizi, ali je nekako Dzekson promasio poentu Gospodara Prstanova na mnogim mestima. A posto mi je LotR drazi kao knjiga, lakse mi je da podnesem losu adaptaciju Hobita nego LotR.

Plus, jos jednom: Martin Freeman > Elijah Wood.

Ma nije u pitanju da li je bolja knjiga ili film... Nego koliko je film dobar kao adaptacija. Dakle, znamo da ce biti losiji od knjige, i da mnoge stvari moraju da se izostave, skrate, pojednostave... Ali da se izvuce neka srz i poenta price. Piter Dzekson i njegovi scenaristi mi deluju kao da nisu razumeli sta su procitali. Zadrzavaju detalje, ali nekako promase ukupnu sliku.

Samo je LotR muzika bila stvarno na visini zadatka. Kao da je Shore pogodio dusu knjige bolje nego Dzekson.

(Ovo je sve moje licno misljenje, naravno. Niko ne mora da se slozi).

Film je odlican. Jedino sto ne mogu da "prezivim" je scena sa trolovima.
Gledam i cekam da to ispadne kao u knjizi jer su mi to omiljene stranice, ali nije ispalo i steta!

Dzekson je ulozio truda u dosta stvari koje su u kjnizi imale po pasus ili dva (kameni dzinovi, recimo). To je razumljivo, covek hoce da pravi 3 filma, mora da se doda... :roll:

*Jedva cekam da vidim Beorna! Jedva! :D

Zato sto mi se ne svidja kao adaptacija knjige. Uostalom, da se ne ponavljam:lol:

Наравно да не може филм више да ти се свиди. Обзиром да је ћика Ђексон једини успео да како тако заврши снимање и да је успео да обради неке делове који се већини љубитеља свиђа ( игра загонетки Голума и Билба, нпр)...није лоше.

Meni se svidja film,ali ne toliko kao LOTR.Radnja mi je previse razvucena,pogotovu scena sa patuljcima u gostima,dok mi je npr. scena sa Nekromanserom i sumskim magom ostala nedorecena i ona ,slalom,bezanija od goblina,bez veze.Ipak,da je prvo snimljen Hobit,losa kritika bi isla na LOTR.Bolje da je bilo 6 delova LOTR pocev od Hobita.Ovako deluje sve naopacke.

Meni se svidja film,ali ne toliko kao LOTR.Radnja mi je previse razvucena,pogotovu scena sa patuljcima u gostima,dok mi je npr. scena sa Nekromanserom i sumskim magom ostala nedorecena i ona ,slalom,bezanija od goblina,bez veze.Ipak,da je prvo snimljen Hobit,losa kritika bi isla na LOTR.Bolje da je bilo 6 delova LOTR pocev od Hobita.Ovako deluje sve naopacke.

Kontam da ce to tek da bude "receno". Mislim da je Dzekson ostavio malo vise prostora za II t.e. III nastavak.

Odgledao sam film i mislim da su ga bespotrebno otegli - sve je moglo sigurno mnogo dinamičnije u dva dela. Ne bih preporučio film nikome ko očekuje novi LOTR - jednostavno priča je drukčija, nema grandioznih bitaka i sl, ali je lepo ponovo sa emocijom gledati Hobita prisecajuci se kako sam kao entuzijastični tinejdžer jedva čekao da izađu TTT i ROTK :)

Btw, koga zanima kartična igra LOTR može da igra potpuno besplatno na http://www.gempukku.com/gemp-lotr/

Nemam nista protiv Ilajdze. Mislim da je momak sazreo kao glumac. Na primer, svoju jedinu scenu u Hobitu je, po meni, bolje (i opustenije) odglumio nego ceo LotR. Jednostavno, imao je samo 18 godina kada su snimali LotR, morao je da se bori sa akcentom i pritiskom velike produkcije i ocekivanja... Ne krivim decka vec ove sto su ga uzeli. Mozda bi neki nenormalno talentovani glumac mogao to da iznese i sa 18 godina, ali ebi ga.

Fizicki je ok za hobita, iako sam mislila da izgleda premlado (Pipin bi trebalo da izgleda najmladje) pa i previse "lepuskasto". Ali dobro, moze da prodje. Nego je sav izgledao nekako kao na iglama, kao da ne moze da se opusti dok glumi, a u emotivnim scenama je imao facu kao da mu se kaki. Sto se tice Sema, da, i to je zaskripalo, zato sto nisam uopste osecala njihovu privrzenost, koja je, po meni, vise trebalo da bude u obliku odnosa gospodar-verni sluga nego najbolji ortaci ili ljubavnici.

Ponekad se pitam kakav bi LotR bio da je Frodo bio upecatljiviji i da je njegov odnos sa Semom bio bolji.

PS - Sto se tice Frodo/Sem gej momenat, to je bilo nemoguce izbeci, kao i Meri/Pipin i Legolas/Gimli.

prividjaju ti se gay relacije...

Back