Odličan je film, meni je bolji nego GP
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
azog,ork koji je poginuo par stotina godina prije
Pazi sto se tice prebacivanja rasa, kada je pisao Hobbita, Tolkien uopste nije napravio jasnu razliku izmedju orkova i goblina.Očigledno su ga spojili sa jednom drugom ličnošću i odredili da umre u; novina koja je zapravo potpuno pohvalna tj. dobro odrađena (i to iznenađujuće).Bici pet armija (kao sin mu, prema Tolkinu)
S jedne strane, očigledno je da je to bilo zbog američke publike i potreba da bude neki gadni negativac koga treba da mrzimo; ali s druge, zaista je dobro ispalo - jer je dat veći smisao Orcima koji ih jure (jedino što je bilo potpuno nepotrebno po mom mišljenju je bilo prebacivanje u drugu rasu (iako srodnu);). Mada i to ima smisla (zbog fizičkih karakteristika 'Bijelog Orka', kao i zbog Vargi, koje su morale biti dosta drugačije od 'južnjačkih'; uspostavljenih u Gospodaru Prstenova).zašto **** iz Gundobada??? Pa to je daleko na sjeveru
The Hobbit: An Unexpected Journey - 5/10
Jackson je jos jednom pokazao da nikad nece shvatiti Tolkina. Napravio je film za koji se ne zna sta je i kome je namenjen - deci, odraslima, ljubiteljima knjiga ili casual gledaocima. Za moj ukus je suvise deciji i suvise komedija. A ono sto me je najvise nerviralo je sveprisutna Jar Jar-izacija. To je toliko izrazeno da sam imao utisak da gledam Star Wars 1-3 u Srednjoj zemlji.
Ono sto ne valja u odnosu na Lotr je unistenje losica. Losice su bile jedna od retko dobrih stvari u Jacksonovom Lotr-u. Ovde su uglavnom, sa izuzetkom Goluma i donekle Sarumana, Jar Jar-izovane i svedene na nivo sprdnje. Ni dobrice nisu prosle nista bolje, mada ostaje utisak da je Martin Freeman znacajno pojacanje u odnosu na Elijah Wood-a i da je Ian McKellen malo bolje odradio posao nego u Lotr. Potuljci su ostali na nekom nindza kornjaca nivou.
Efekti deluju prilicno lose i jeftino na pocetku, mozda u 3D to izgleda bolje, ali u 2D je prilicno jadno. Kasnije se situacija sa efektima malo popravlja, a malo vise od momenta kada se pojavi Golum. Deo sa Golumom je ujedno i najbolji deo filma.
U sustini moze da se gleda uz mnogo zamerki. Nisam zaspao sto me cudi. Ali moram da kazem da je mnogo ljudi u bioskopu zaspalo i da im je film bio dosadan. Tako da razmislite o gledanju u kucnoj varijanti ili eventualno o 3D koji mozda moze nesto vise da ponudi sto se tice vizuelnog dozivljaja.
Meni je Hobbit mnoooogo bolji od, recimo... Scary Movie. Treći deo.
Ko je ovde rekao da je očekivao da Hobit bude ko Gospodar?
Većina zamerki koje si opravdano iznela je iznela i većina ljudi ovde pa ne vidim što zvučiš ko da se ljutiš na nas![]()
Slažem se s oboma oko Froda.
Inače je meni mali Ilajdža mnogo kul mada znam da ga dosta ljudi ne voli..i fizički mi je sjajan za Froda ( hobita generalno) al on i Sem se nikako nisu uklopili svojevremeno i videlo se da je ' iskreno prijateljstvo' forsirano.