The Economist-Srbija rusi EU

Da li ce rata biti ili ne u buducnosti glupo je pricati, svi istorijski sukobi i nepravde pa makar se gomilale godinama resavale su se ratom i ne verujem da ce se u buducnosti nesto promeniti.

Sto se teme tice, stalno smo u centru paznje nekako mi je to malo neprijatno.

Rat treba da bude poslednje resenje..
Najbolje je rat dobiti medijski i diplomatski..
Dobro je sto je malo zemalja priznalo Kosovo..
Citao sam da za priznanje Kosova u UN je potrebno da 96 zemalja prizna Kosovo do Septembra..
Rusija i zemlje BRIC-a ce u Septembru opet u UN traziti nove pregovore ..
Vreme radi za Srbiju..
Ekonomski treba dotuci buduceg eventualnog protivnika..
Rat se ne dobija na frontu-vec u pozadini..
Indija nece priznati Kosovo-tada mora priznati 20 Kosova u Indiji..
Spanija mora priznati Baskiju..
Skoti imaju Referendum pocetkom 2010 god..
USA je u velikoj krizi..
Ekonomska kriza moze dovesti do rasnih i klasnih nemira..
.........................................................

MOLITI SE BOGU I DRZATI SE RUSIJE

ae ne baljezgaj te gluposti prosipaj nekoj bakuti iz komsiluka, mozda se primi

ako mislis da bi ratom povratio kosovo (ratom, btw, za teritoriju koja ima un/ nato garancije, i gde bi oruzanu silu i same un osudile, ako ne i nesto teze) onda stvarno zivis u wonderlandu.
da ne govorimo da sadasnjih 2 miliona ljudi i problem koji je star par vekova imaju dublje korene

kosovo se samo ratom moze i resiti bas zbog toga,a to sto bi neko nesto osudio neka se pozabavi sto nije osudjivao agresiju 99 i nasilje koje traje od tada,to je njihov problem.
kosovo je teritorija pod okupacijom i to se uvek vraca ratom,ko drugacije tvrdi on je totalna budal a i autsajder u zivotu.

'nashe je, koliko i njihovo'
u komentarima neko je citirao nekog srpskog pesnika: "ako kosovo nije nase, zasto traze da ga se odreknemo?

traze da se odreknemo vrlo konkretne stvari- suverenosti i vlascu nad teritorijom koju smo dobili u jednom momentu u 20.veku. nista dalje...:roll:

ako je njihovo, zasto ga otimaju silom?

hoce silom, jer, mi se vlasti nad pokrajinom nismo odricali mirno. a pritom su nam padale i 'nasty' misli i akcije na pamet.
a ako ga mogu oteti silom, zasto toliko odugovlace?"

ne znam gde doticni pesnik vidi odugovlacenje u prilicno expresnoj vojnoj akciji, u prilicno expresnom povlacenju nase vojske i drugih elemenata suvereniteta posle potpisivanja nase kapitulacije, i u tome da su, za relativno kratki rok, jednu deceniju, dobili shiptari ono shto su zeleli.

Rat treba da bude poslednje resenje..
Najbolje je rat dobiti medijski i diplomatski..
Dobro je sto je malo zemalja priznalo Kosovo..
Citao sam da za priznanje Kosova u UN je potrebno da 96 zemalja prizna Kosovo do Septembra..
Rusija i zemlje BRIC-a ce u Septembru opet u UN traziti nove pregovore ..
Vreme radi za Srbiju..
Ekonomski treba dotuci buduceg eventualnog protivnika..
Rat se ne dobija na frontu-vec u pozadini..
Indija nece priznati Kosovo-tada mora priznati 20 Kosova u Indiji..
Spanija mora priznati Baskiju..
Skoti imaju Referendum pocetkom 2010 god..
USA je u velikoj krizi..
Ekonomska kriza moze dovesti do rasnih i klasnih nemira..
.........................................................

MOLITI SE BOGU I DRZATI SE RUSIJE

Slazem se rat mora biti poslednja opcija i da se mora cekati pravi trenutak. Ali problem koji datira iz turskog doba tesko se moze politicki resiti, pogotovo ne sustinski.

'nashe je, koliko i njihovo'

traze da se odreknemo vrlo konkretne stvari- suverenosti i vlascu nad teritorijom koju smo dobili u jednom momentu u 20.veku. nista dalje...:roll:

hoce silom, jer, mi se vlasti nad pokrajinom nismo odricali mirno. a pritom su nam padale i 'nasty' misli i akcije na pamet.

ne znam gde doticni pesnik vidi odugovlacenje u prilicno expresnoj vojnoj akciji, u prilicno expresnom povlacenju nase vojske i drugih elemenata suvereniteta posle potpisivanja nase kapitulacije, i u tome da su, za relativno kratki rok, jednu deceniju, dobili shiptari ono shto su zeleli.

znas kad ces da dobijes to petre priznanje? NIKAD

znas li kad ces da udjes u EU? NIKAD

A znas zasto? Zato sto bi Srbija morala da se odrekne Kosmeta a to se nece NIKAD DESITI

vi ste siptaroidi i siptaroljupci totalno porazeni u ovoj zemlji u zadnjih godinu dana.

Dzabe sve soroseve krvave pare niste obavili zadatak

znaci da vidimo sta dalje.

cak i nasi tradicionalni neprijatelji englezi priznaju da je njihov projekat kosovo totalni promasaj.

sada oni ce tako kosovo da izdrzavaju silom i vestacki na svojoj grbaci al dan kada ce to sve da pukne i ode u **** je sve blizi i blizi. privreda zapadnih drzava je u recesiji sve je gore i gore sto znaci da preostaje sve manje novca za finansiranje laznih drzava u inostranstvu.

kada presuse pare sa zapada doci ce do velikog socijalnog bunta kod siptara na kosovu koji ce verovatno da krenu fizicki u tom trenutku na srbe. tu situaciju treba mi da iskoristimo i da upadnemo na kosovo pod pricom zastite srpske manjine od siptarskog terora. za pocetak zauzmemo pozicije na ibru tj tamo gde zive srbi i odrzavamo konstantnu tenziju i sukob kao u pojasu gaze i onda uzimamo i oslobadjamo deo po deo .

zapadni mediji ce prvo biti zabrinuti i fokusirani ali kako vreme prolazi paznja ce se okrenuti na neke druge regione i mi to treba da iskoristimo.

necemo iskoristiti situaciju pod izgovorom,vec ce to biti preko potrebno da shipci ne bi zavrshili posao do kraja..nemoj da ih podcenjujesh..

kosovo se samo ratom moze i resiti bas zbog toga,a to sto bi neko nesto osudio neka se pozabavi sto nije osudjivao agresiju 99 i nasilje koje traje od tada,to je njihov problem.
kosovo je teritorija pod okupacijom i to se uvek vraca ratom,ko drugacije tvrdi on je totalna budal a i autsajder u zivotu.

pricate o ratu ko mala deca. ili ko da ste aleksandar makedonski, koji sakupio silnu vojsku, pa se samo josh kao mozga dal ga mrzi da zauzme jos jedan polis danas :roll:

kosovo se 'samo ratom' ne moze resiti. bilo bi mozda lako da moze, al jok.

o autsajderima ne bih raspravljao. jedno je kuckanje na forumu, qrcenje imaginarnom silom i slicno. mozda je dovoljno da se setish svojih lichnih osecaja prosle decenije. onda kad su nas ubedili da ulazimo u rat, i da rat dobijamo. i dal taj osecaj ima neke veze sa recju- totalna budala i autsajder.

za okupaciju... ne znam bas. tu teritoriju su 'okupirali sloveni, pa dosli pa okupirali turci, pa oslobodili/okupirali srbi, pa komunisti, pa nato' pa..... pitanje gde pocinje a gd se zavrsava okupacija...

Slazem se rat mora biti poslednja opcija i da se mora cekati pravi trenutak. Ali problem koji datira iz turskog doba tesko se moze politicki resiti, pogotovo ne sustinski.

svako ko kaze da se ratom ne resava pitanje kosova je izdajnik i laze svoj narod.
pa gleedajte da nam se eu i sad sada izvine i kazu evo vam kosovo-sta bi mi prvo uradili?
pa kao 1 stavili srpske zastave po opstinama dole i slicno.sta mislite da bi albanci dozvolili bilo kakvo formiranje drzave mirom?pa oni bi mislili kao i svako drugi u toj situaciji-kada smo ih 1 isterali i formirali ovk,proglasili nezavisnost sto nebi smo i opet.ja mislim da bi u tom slucaju njihova strana bila jos agresivnija nego ranije,sa nekim novim kvazi herojima koji su ih vec ubedili da je to istoprijski njihovo?
RATa ce biti svkako,e sada u tom slucaju bi nasa vlada trebala razmatrati proterivanje kuci(albaniju)500 000 ilegalnih emigranata,jos toliko neposlusnih gradjana(bas kao u slucaju srba u krajini sto bi nam bio i argument)i ostaviti oko 500 000 da zive dole.i naravno naseliti isto toliko srba kao povratnika

svako ko kaze da se ratom ne resava pitanje kosova je izdajnik i laze svoj narod.
pa gleedajte da nam se eu i sad sada izvine i kazu evo vam kosovo-sta bi mi prvo uradili?
pa kao 1 stavili srpske zastave po opstinama dole i slicno.sta mislite da bi albanci dozvolili bilo kakvo formiranje drzave mirom?pa oni bi mislili kao i svako drugi u toj situaciji-kada smo ih 1 isterali i formirali ovk,proglasili nezavisnost sto nebi smo i opet.ja mislim da bi u tom slucaju njihova strana bila jos agresivnija nego ranije,sa nekim novim kvazi herojima koji su ih vec ubedili da je to istoprijski njihovo?
RATa ce biti svkako,e sada u tom slucaju bi nasa vlada trebala razmatrati proterivanje kuci(albaniju)500 000 ilegalnih emigranata,jos toliko neposlusnih gradjana(bas kao u slucaju srba u krajini sto bi nam bio i argument)i ostaviti oko 500 000 da zive dole.i naravno naseliti isto toliko srba kao povratnika

Slazem se smo sto ja ne bih ostavio ni tih 500 000 albanaca, ako je to moguce...

pricate o ratu ko mala deca. ili ko da ste aleksandar makedonski, koji sakupio silnu vojsku, pa se samo josh kao mozga dal ga mrzi da zauzme jos jedan polis danas :roll:

kosovo se 'samo ratom' ne moze resiti. bilo bi mozda lako da moze, al jok.

o autsajderima ne bih raspravljao. jedno je kuckanje na forumu, qrcenje imaginarnom silom i slicno. mozda je dovoljno da se setish svojih lichnih osecaja prosle decenije. onda kad su nas ubedili da ulazimo u rat, i da rat dobijamo. i dal taj osecaj ima neke veze sa recju- totalna budala i autsajder.

za okupaciju... ne znam bas. tu teritoriju su 'okupirali sloveni, pa dosli pa okupirali turci, pa oslobodili/okupirali srbi, pa komunisti, pa nato' pa..... pitanje gde pocinje a gd se zavrsava okupacija...

pricas gluposti-kakvi,slovani,turci itd
kosovo je bilo srpsko a mi smo ti sloveni i nismo ga okupirali jer i ako smo ga okupirali jedini smo ostali od tih naroda koji su tada delili kosovo to jest-KOSOVO JE BILO SRPSKO PRE NEGO STO SU ALBANCI I DOSLI NA BALKAN,a sve posle toga je privremena okupacija koje smo se oslobadjali tj turci itd,a kakvi te KOMUNISTI SPOPALI A?
i kosovo se moze vratiti RATOM itekako i to veoma LAKO.

Back