The Doors- Jim Morrison

• Začetnik teme Začetnik teme Jimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa dobro Morrison je bio lep to niko ne spri ali mislim da je njihova muzika bila jos lepsa jednostavno genijalna i van vremenska.Mislim da ce se njihova muzika slusati jos 300 god.To nije r'n'r to je poezija uz muziku mada mislim da su ostali clanovi banda nepravedno zapostavljeni,svi su bili podjednako dobri.Bez Ray-a,Robby-a i Johhna nebi nastala ta divna plemenska muzika i veliki saman ne bi mogao da se izrazi.

What are they doing in the Hiacinth house/2
To please the lions this day
I need a brand new friend who doesn bother me
I need someone who doesnt need me

nolllexija:
Pa dobro Morrison je bio lep
Pa sad, kako-kome !!!
nolllexija:
to niko ne spri
mogli bi sporiti, ali nema potrebe, jer
nolllexija:
ali mislim da je njihova muzika bila jos lepsa jednostavno genijalna i van vremenska.Mislim da ce se njihova muzika slusati jos 300 god.To nije r'n'r to je poezija uz muziku mada mislim da su ostali clanovi banda nepravedno zapostavljeni,svi su bili podjednako dobri.Bez Ray-a,Robby-a i Johhna nebi nastala ta divna plemenska muzika i veliki saman ne bi mogao da se izrazi.
mi iz plemena o njihovoj muzici mislimo isto kao i ti!

On, veličanstvenog uma,što rečima probija sve zidove,ruši sve granice ljudskog razuma.Otkriva drugu stranu stranu ludila,igru tame i svetlosti,tišinu i vrisak.On, koji govori o smrti,koji peva o njoj ,voli je i traži.
Tražeći je igra se sa životom,lomi ga,mazi ga, uživa u njemu........beži od bola.
On, kralj guštera,đavo sa licem anđela, seks simbol 70-tih koji je stvorio mit-JIM MORRISON.

klimt:
On, veličanstvenog uma,što rečima probija sve zidove,ruši sve granice ljudskog razuma.Otkriva drugu stranu stranu ludila

Pre nekoliko dana sam na jednoj radio stanici slusao jegov (odnosno njihov) koncert i on je u sred "pevacine" poceo da tera publiku u *** i da im govori kojekakve gluposti mrtav drogiran... Koiko ga se samo puta policija odnela sa bine... Ne znam... jeste napravio nesto u svom zivotu, ali to je jako kontraverzno... :?

Verujem da zaista jeste prirodno... Iskreno, nema coveka koji ne zna makar jednu njihovu stvar, zaista je to bila dobra grupa muzicara koja je ostavila dosta toga iza sebe. Ipak, ne slazem se sa idejom da je morison neki zestoki umetnik, nekako mi se cini da bismo tako mogli da kazemo da je bilo koji excentrik umetnik... ne znam... :?

Doorsi su izuzetno inspirativni u svakom smislu.Slažem se da mi devojke kada o njemu govorimo ne možemo a da nekažemo,da je Jim prelep.Ali on je bio sex simbol,i jednostavno ne možemo da to ignorišemo.Doorse ne može svako da sluša,jer su zagonetni,I mislim da je to i bio cilj njihove muzike.Ona je dubokoumana.Tekstovi njihovih pesama su čista poezija.Za poeziju kažu da mogu da je vole samo ljudi sa dušom.
Doorsi su rebus,i svaki put kada mislite da ste ga otkrili pojavi se drugačije rešenje.

nikodim:
Verujem da zaista jeste prirodno... Iskreno, nema coveka koji ne zna makar jednu njihovu stvar, zaista je to bila dobra grupa muzicara koja je ostavila dosta toga iza sebe. Ipak, ne slazem se sa idejom da je morison neki zestoki umetnik, nekako mi se cini da bismo tako mogli da kazemo da je bilo koji excentrik umetnik... ne znam... :?

pa ne znam....citala sam dosta njegove poezije...necu da je dizem u nebesa, ali u svakom slucaju danas se i mnogo gora poezija od toga smatra umetnickom... tako da mislim da bi bilo nepravedno da mu oduzmemo tu titulu...

Ernesto_Che:
pa ne znam....citala sam dosta njegove poezije...necu da je dizem u nebesa, ali u svakom slucaju danas se i mnogo gora poezija od toga smatra umetnickom... tako da mislim da bi bilo nepravedno da mu oduzmemo tu titulu...

Ne naravno, nikome ne zelim da oduzmem titulu i nikome ne zelim da je dam, jednostavno ne smatram sebe spospbnim za tako nesto. To je samo moje misljenje...
A sto se poezije tice, mislim da si skroz u pravu... 8)

Pa, posto sam ja inače umetnik svaki put kada odgledam njihov film(a bilo je dana kad sam ga i 2,3 puta dnevno gledala)uvek me je inpirisao drugačije.Ponekad ni sama nisam znala šta radim,jednostavno vodile su me neke emocije koje inače,drugi ljudi ne pokreću u meni.
Rešenja su mnogo brojna,i kada bi ti možda otkrila neko to bi za tebe možda bilo besmisleno,apsurdno,zbunjujuće jer je to čisto moje viđenje stvari.

klimt:
uvek me je inpirisao drugačije.Ponekad ni sama nisam znala šta radim,jednostavno vodile su me neke emocije koje inače,drugi ljudi ne pokreću u meni.

Drugim recima pristup njihovom radu je krajnje individualan, sto nikako ne moze znaciti da su zaista veliki (kako bi mozda neko ume da kaze) ili da su opet isuvise mali...

klimt:
jer je to čisto moje viđenje stvari.

Ja iskreno ne volim to sto su oni radili, ali opet mislim da imam dovoljno postovanja i ne pokusavam da osporim ni jednu hvalu upucenu na njivov racun, samo nikada u toj muzici koju su pravili (ukljucujuci i textove) nisam nasao nista sto bi u meni probudilo bilo kakav osecaj prijatnosti ili bilo cega drugog, sto bi me opet navelo da se pridruzim svima onima koji zaista vole taj bend.

klimt:
Pa, posto sam ja inače umetnik

Ako nije tajna koja vrsta umetnosti je u pitanju, i sta u okviru iste konkretno radis, stvaras, sviras... sta god ?

Slikarstvo.Dizajn.Kostimografija.
Kada je u pitanju slikanje,kao što rekoh prošli put,uvek pod njihovim utcajem,kao glavna inspiraciaj stvorim nešo čudno,drugačije,možda malo nerazumljivo za sve(ali takve je i njihova muzika).
Nekad su mi slike pune neke hrabrosti sa strahom koji se prikriva,poput Munka.Verovatno znate Munkove like.
Inače Jimov omiljeni slikar je Heronimus Boš.Čak je i sam Jim slikao,neke uvrnute aktove.Zaista odlične.
Što se tiče dizajna kao i kostimografije uvek kao inspiraciju uzimam Doorse i Jima, jer tema nije ograničena.Indijanci,hippici, ......
Ne bi da zvučim nametljivo,ali pošto se i ja bavim umetnošću, mislim da je to korak bliže za prepoznavanje pravih vrednosti.

klimt:
Rešenja su mnogo brojna
klimt:
Što se tiče dizajna kao i kostimografije uvek kao inspiraciju uzimam Doorse i Jima
klimt:
Kada je u pitanju slikanje,kao što rekoh prošli put,uvek pod njihovim utcajem,kao glavna inspiraciaj

Trazenje inspiracije u nekom drugom, ili u nekim drugim vidovima vec postojecih dela (bilo kog oblika), moze znaciti izuzetno malu sopstvenu kreativnu duhovnost (da je tako nazovem). To ti je nesto nalik trenutnim muzickim zbivajima u SCG, nema ideja pa se sada svi hvataju za taj neki tradicionalni zvuk i prodaju se novopecenim ultra, mega, giga... nacionalistima, kao odlicna narodna muzika (naravno to ne umanjuje kvalitet ali ga na neki nacin kompromituje). Pre bi se reklo da je u pitanju mrtvilo ideja samih autora (koje god oblasti)... Bez uvrede, ali mozda bi mogla da promenis prilaz stvarima kako bi ipak ti bila ti a ne Copy/Paste umetnik (kako sama sebe nazivas), bez obzira da li razvodnjavala neciju ideju ili je bojila nekim svojim vizijama (koje su opet inspirisane necim trecim vec postojecim). Mislim da se sva polja stvaralstva nalaze u ozbiljnoj krizi bas iz tih razloga, nedostatka ideja... Ali to nije tema...

klimt:
Ne bi da zvučim nametljivo,ali pošto se i ja bavim umetnošću
klimt:
Pa, posto sam ja inače umetnik

Dorsi su ipak imali tu neku ideju od koje su napravili nesto, mada mislim da bi bili mnogo privlacniji za slusanje da Morison nije pravio kojekakve ispade... naravno, sve to ne moze umanjiti njihov kvalitet koji je ocigledan.
:wink:

šta da ti nisi neki umetnk?
Tvoje razmišljanje je totalno bezveze.
Ja ne kopiram nikoga,već samo kažem da je njihova muzika duboko umna,da nije tralala,izlači iz mene najdublja osećanja.A umetnost bez osećanja ne bi ni postojala.
Svi, ali svi dizajneri moraju da navedu šta im je bila inspiracija u toku njihovog rada.A ti ako nisobavešten da se to tako radi, nemoj da komentarišeš.Zvučiš smešno.

klimt:
Ne bi da zvučim nametljivo,ali pošto se i ja bavim umetnošću...

šta da ti nisi neki umetnk?

Pa, posto sam ja inače umetnik,

Zvučiš smešno

Osecam da jesam, ja duboko u sebi verujem da sam pravi umetnik... Cesto radim cudne stvari da bih skrenuo paznju na sebe, cudno se oblacim, hodam ulicom potpuno zamisljen, gledam ljude ponizavajucim pogledom i trazim od njih postovanje koje i zasluzujem, jer sam umetnik...

klimt:
Svi, ali svi dizajneri moraju da navedu šta im je bila inspiracija u toku njihovog rada.

Mogu ce, zaista ne znam... ja sam vec toliko dobar da mi takve stvari nisu potrebne a nisu ni poznate... znas, ja sam umetnik.

klimt:
A umetnost bez osećanja ne bi ni postojala.

Naravno... pa zato sam i napisao:“Osecam da jesam...“.
Salim se, naravno, pristup nam definitivno nije isti, a i normalno je da razlike postoje. Ali ponovo... zar je to deo ove teme, ko je umetnik a ko nije umetnik, bla, bla...??? :wink:

Back