The Doors- Jim Morrison

• Začetnik teme Začetnik teme Jimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Midnight Rambler:
Sve je to lepo i krasno, ali odakle vam, za ime sveta, ideja da tu pesmu izvode Doorsi ? Nije valjda da vas Lou Reedov glas podseca na Morrisonov, a John Caleova viola na Manzarekove klavijature ? :lol:
Heroin izvodi "Velvet Underground", takoreci kucni bend Andyja Warhola, koji je pripadao nekom eksperimentalnom roku i proto panku. Inace, pesma je istripovana i mnogo mi se svidja. Imaju oni jos slicnih stvari: "I'm waiting for the man", "Venus in furs", "Run run run" npr.

Ja sam tu pesmu imao na kaseti "Oliver Stone Film", pa sam zato mislio da je njihova.

Ima

doors.jpg

Ja samo slusam Dorse zadnjih mesec dana, evo nabavila sam neke koncerte i DVD. Nije da su dobri, nego razbijaju!
Sto se tice Jim Morrisona, jedno samo mogu da kazem: zao mi je sto je takav genije, mlad i lep u ono vreme, na taj nacin unistion sebi zivot (droga i alkohol). Nije mu to trebalo! Iako je bio buntovnik ondasnjeg vremena, nije nacin to ispoljiti time sto ces svoje telo unistiti na takav nacin. U svakom slucaju, mislim da je bio odlican pevac i poeta. A o samom sklopu cele grupe da ne pricam. Savrseni su.
Veliki pozdrav za sve vas koji ih slusate!
Keep on risin'

Jimi:
Nadam se da su svi culi da The Doors... Oni su po meni jedna od najboljih rock grupa ovoga milenijuma.
Ali Morrison je cesto pevao pesme sa bolesnim motivima kao sto su "When the music's over" , "Riders on the storm" i naravno "THE END". Neki ljudi ne shvataju lepotu te muzike.... mislim da bi svi trebali da cuju i da prosudeThe End

Po meni oni uopste nisu jedna od najboljih rok grupa ovoga milenijuma. Po meni oni su jedna od najboljih rok grupa proslog milenijuma. Lepota te muzike (tacnije poezije) i jeste u pesmama kao sto su te koje si naveo. Samo ih ja ne bih nazvao "bolesnim" motivima. To je jednostavno Dzimov pogled na svet. Da vecina misli kao on, verovatno bi trenutno prihvaceno misljenje bilo bolesno, jer bi bilo u manjini. Ali da ne tupim, lik je bio lud +100%

Back