The Doors- Jim Morrison

• Začetnik teme Začetnik teme Jimi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ccc
i da godinu dana budem odsutan, opet nista pametno ne bi bilo napisano na ovoj temi ( ako izuzmemo komentare tipa "Jim je tako sexy", "doorsi su tako istripovani, svrsavam na njih") :shock:

Kurte, majstore, evo ti link gde mozes da procitas celu "Americku molitvu" ako vec nisi upoznat sa tim albumom, koji zaista obiluje poeticnim tripovima Morrisona :

http://www.thedoors.com/band/jim/?fa=poetry

ej midnight a gde bi mogli otprilike da kupimo tu knjigu Break on through,posto toga nema u obicnim knjizarama.Gde si je ti kupio?
I sta se desilo sa detetom koje je nosila novinarka(ne mogu sad da se setim imena)?u filmu kaze da morrison nije hteo to dete ali je ona htela,pa se pitam dal se uopste rodilo i ako jeste sta je sa njim?

vericas:
ej midnight a gde bi mogli otprilike da kupimo tu knjigu Break on through,posto toga nema u obicnim knjizarama.Gde si je ti kupio?
I sta se desilo sa detetom koje je nosila novinarka(ne mogu sad da se setim imena)?u filmu kaze da morrison nije hteo to dete ali je ona htela,pa se pitam dal se uopste rodilo i ako jeste sta je sa njim?
kako sta ?? pa ja sam to dete !! :lol:

salim se. Patricia Kennealy je abortirala u novembru 1970, ako se ne varam. e da l' ga je i ona htela...nikad nisi nacisto sa tim Wiccankama :lol:

naravno da nema u obicnim knjizarama, sta drugo ocekivati kad ne moz' naci ni domaca izdanja, a o stranim da i ne govorimo. ja sam uzeo u IPS-u (Zmaj Jovina, broj taj i taj), pa pogledaj tamo, iako mislim da trenutno nemaju nista, a postoji nekih desetak takvih knjiga o Morrisonu, i sve imaju po 400 - 500 strana. dobra je i "No one gets here out alive" od Jerry Hopkinsa, a svake godine se pojavi neka nova.

Najjaci hit LA Women.
Ali isto tako i People are strange, na spotu, gde se vidi da je uduvan samo tako! Mnogo dobra pesma-njegov stav prema drugima i svetu!
Ukoliko nekog interesuje evo tekst i za jednu i drugu pesmu. A ako nekog interesuje jos koji tekst, samo neka mi javi!
L. A. Woman

Well, I just got into town about an hour ago
Took a look around, see which way the wind blow
Where the little girls in their Hollywood bungalows

Are you a lucky little lady in The City of Light
Or just another lost angel...City of Night
City of Night, City of Night, City of Night, woo, c'mon

L.A. Woman, L.A. Woman
L.A. Woman Sunday afternoon
Drive thru your suburbs
Into your blues, into your blues, yeah
Into your blue-blue Blues
Into your blues, ohh, yeah

I see your hair is burnin'
Hills are filled with fire
If they say I never loved you
You know they are a liar
Drivin' down your freeways
Midnite alleys roam
Cops in cars, the topless bars
Never saw a woman...
So alone, so alone
So alone, so alone

Motel Money Murder Madness
Let's change the mood from glad to sadness

Mr. Mojo Risin', Mr. Mojo Risin'
Got to keep on risin'
Mojo Risin', gotta Mojo Risin'
Mr. Mojo Risin', gotta keep on risin'
Risin', risin'
Gone risin', risin'
I'm gone risin', risin'
I gotta risin', risin'
Well, risin', risin'
I gotta, wooo, yeah, risin'
Woah, ohh yeah

Well, I just got into town about an hour ago
Took a look around, see which way the wind blow
Where the little girls in their Hollywood bungalows

Are you a lucky little lady in The City of Light
Or just another lost angel...City of Night
City of Night, City of Night, City of Night, woah, c'mon

L.A. Woman, L.A. Woman
L.A. Woman, your my woman
Little L.A. Woman, Little L.A. Woman
L.A. L.A. Woman Woman
L.A. Woman c'mon

People Are Strange

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name

When you're strange
When you're strange
When you're strange

People are strange when you're a stranger
Faces look ugly when you're alone
Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down

When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name

When you're strange
When you're strange
When you're strange

"Tu su poznate i nepoznate stvari,
a vi se nalazite izmedju vrata"

Jim Morrison

imam u jednoj knjizi,pise kako postoji mnogo pretpostavki kako je on umro.Kazu od srcanog udara,ali kao pise da on uopste nije ni umro nego se nalazi u Parizu,u nekoj trecoj verziji radi negde dal u J.Americi(inace knjiga mi nije trenutno tu).
Javerujem da je umro od srcanog udara,i sahranjen je na Per Lasezu.

vericas:
imam u jednoj knjizi,pise kako postoji mnogo pretpostavki kako je on umro.Kazu od srcanog udara,ali kao pise da on uopste nije ni umro nego se nalazi u Parizu,u nekoj trecoj verziji radi negde dal u J.Americi(inace knjiga mi nije trenutno tu).
Javerujem da je umro od srcanog udara,i sahranjen je na Per Lasezu.
da, postoji mnogo pretpostavki sto nije ni lose marketinski gledano, jer je umro na isto tako kontroverzan i misteriozan nacin kako je i ziveo.
jedna je zvanicna i stoji u smrtovnici, koja kaze da je umro od srcanog zastoja (bas je pisalo "failure" ne "attack", a uzrok nepoznat), druga kaze da je ubijen, treca da je promenio ime i otisao u afriku, ali nazalost postoji samo jedna istinita i dolazi od informacije koju je Pamela poverila svojoj prijateljici 1973. Pam je bila konzumirala heroin vec duze vreme, sto se Jimu nikako nije dopadalo i te noci posto se vratio iz bioskopa zatekao je sa belim praskom na stolu. ona ga je ubedjivala da je to kokain, a morrison je tada (u svom stilu) usmrkao prasak i stvarno umro od zastoja srca, ali je uzrok bio heroin overdouz. dosta dugo je to uspesno zataskivala da bi sacuvala svoje dupe (mada kazu da su mogli primetiti na njoj veliku grizu savesti i uznemorenost), jer bi prakticno ona bila krivac, a posle njene smrti roditelji su nastavili da sakrivaju istinu, zbog cega i u filmu stoji zvanicna, sada vec zastarela, verzija, ali nema potrebe da i mi to cinimo.

Apach:
Gekon:
Najjaci hit LA Women.
Nemojte mi zameriti, ali ovde ne mogu a da ne spomenem jednu (jedinu dobru :wink: ) obradu ove pesme:
Billy Idol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
necemo ti zameriti, ali njemu moramo. dobra obrada neke pesme je ona koja je bolja od originala i stvarno ne znam sta je taj mali plavi debil hteo da postigne kada se uhvatio tako teskog zadatka. bolje da se drzao svog pop rocka sa plitkim tekstovima i decijim rifovima.

Midnight Rambler:
ccc
i da godinu dana budem odsutan, opet nista pametno ne bi bilo napisano na ovoj temi ( ako izuzmemo komentare tipa "Jim je tako sexy", "doorsi su tako istripovani, svrsavam na njih") :shock:

Kurte, majstore, evo ti link gde mozes da procitas celu "Americku molitvu" ako vec nisi upoznat sa tim albumom, koji zaista obiluje poeticnim tripovima Morrisona :

http://www.thedoors.com/band/jim/?fa=poetry

bah ...ja je celu znam napamet...a slusala sam je direktno sa originalne ploce...
godinama nisam slusala Doors-e a nekad su bili zakon za mene.
vremenom covek odraste valjda...

lament for my cock...sore and crusified...

Midnight Rambler:
Apach:
Gekon:
Najjaci hit LA Women.
Nemojte mi zameriti, ali ovde ne mogu a da ne spomenem jednu (jedinu dobru :wink: ) obradu ove pesme:
Billy Idol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
necemo ti zameriti, ali njemu moramo. dobra obrada neke pesme je ona koja je bolja od originala i stvarno ne znam sta je taj mali plavi debil hteo da postigne kada se uhvatio tako teskog zadatka. bolje da se drzao svog pop rocka sa plitkim tekstovima i decijim rifovima.
Sad' cete mi zameriti :) :
Verovatno sam i ja pod istim podrazumevala ono "dobra obrada". Kako god izgledao, naravno da se ne mozze porediti sa vrsnim textopiscima ili kompozitorima, ali ccovek ima(o) neverovatnu energiju i neobiccnu harizmu i zato NE DIRAJTE MI MALOG, PLAVOG !!! :wink: 8)

These mutants, blood-meal
For the plant that's plowed
They are waiting to take us into
The severed garden

Do you know how pale & wanton thrillful
Comes death on a stranger hour
Unannounced, unplanned for

Like a scaring over-friendly guest you've
Brought to bed

Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's claws

No more money, no more fancy dress
This other kingdom seems by far the best
Until its other jaw reveals incest
& loose obedience to a vegetable law

I will not go
Prefer a feast of friends
To the giant family

doorsi su muzicki veoma zanimljivi.....volim ih.....jim je bio tako istripovan(al to je ok donekle),misim ipak treba biti genije i napisatati "lost in the roman wilderness of pain" al s druge strane "Just a thin line drawn between
Being a genius or insane".....jbg bio je junkie,alkos al da nije bilo tako verovatno ne bi bilo ovih doorsa jer u neizmenjenom stanju
svesti verovatno ne bi stvarao takve textove,muziku....naravno ne samo jim..... jim je bio taaaaaaaaako seeeeeeeeeeexy,sweeeeeeeeeeet,ax :P ali bio je zli hipik :roll: ("never trust a hippie" :twisted: )anyway doorsi su doorsi dakako :wink: rest in peace jim

Midnight Rambler:
These mutants, blood-meal
For the plant that's plowed
They are waiting to take us into
The severed garden

Do you know how pale & wanton thrillful
Comes death on a stranger hour
Unannounced, unplanned for

Like a scaring over-friendly guest you've
Brought to bed

Death makes angels of us all
& gives us wings
Where we had shoulders
Smooth as raven's claws

No more money, no more fancy dress
This other kingdom seems by far the best
Until its other jaw reveals incest
& loose obedience to a vegetable law

I will not go
Prefer a feast of friends
To the giant family

The Severed Garden...

ja bih volela da znam jel ta pesma ima muzicko izvodjenje jer ga ja imam a niko drugi ga nema? jako me zanima, jel znas?

Kada bih ti rekao da ne postoji, to bi bilo suludo jer ga ti imas. :lol: Kao i za citav album "An American Prayer" i za tu pesmu postoji muzicka podloga koju su preziveli Doorsi snimili 1975, na poeziju koju je Morrison izrecitovao u studiju mnogo ranije. Tog materijala ima jos i bilo je reci da ce izaci jos jedan slican album, cemu se iskreno nadam.

Midnight Rambler:
Kada bih ti rekao da ne postoji, to bi bilo suludo jer ga ti imas. :lol: Kao i za citav album "An American Prayer" i za tu pesmu postoji muzicka podloga koju su preziveli Doorsi snimili 1975, na poeziju koju je Morrison izrecitovao u studiju mnogo ranije. Tog materijala ima jos i bilo je reci da ce izaci jos jedan slican album, cemu se iskreno nadam.

da, tako nesto sam i predpostavila...
i jos jedno pitanje...da li neko ima pesmu koja se zove "heroin"? jos jedan fenomen: moj prijatelj koji je najveci fan doorsa i tvrdi da ima sve sto se moze imati, nema tu pesmu....a ja je imam i mnogo mi se svidja... jel je zna neko...

THE DOORS
HEROIN
----------------------
I don't know just where I'm going
But I'm gonna try for the kingdom, if I can
'Cause it makes me feel like I'm a man
When I put a spike into my vein
And I'll tell ya, things aren't quite the same
When I'm rushing on my run
And I feel just like Jesus' son
And I guess that I just don't know
I have made the big decision
I'm gonna try to nullify my life
'Cause when the blood begins to flow
When it shoots up the dropper's neck
When I'm closing in on death
And you can't help me now, you guys
And all you sweet girls with all your sweet talk
You can all go take a walk
I wish that I was born a thousand years ago
I wish that I'd sail the darkened seas
On a great big clipper ship
Going from this land here to that
In a sailor's suit and cap
Away from the big city
Where a man can not be free
Of all of the evils of this town
And of himself, and those around
Oh, and I guess that I just don't know
Oh, and I guess that I just don't know
Heroin, be the death of me
Heroin, it's my wife and it's my life
Because a mainer to my vein
Leads to a center in my head
And then I'm better off and dead
Because when the smack begins to flow
I really don't care anymore
About all the Jim-Jim's in this town
And all the politicians makin' crazy sounds
And everybody puttin' everybody else down
And all the dead bodies piled up in mounds
'Cause when the smack begins to flow
Then I really don't care anymore
Ah, when the heroin is in my blood
And that blood is in my head
Then thank God that I'm as good as dead
Then thank your God that I'm not aware
And thank God that I just don't care
And I guess I just don't know
And I guess I just don't know

Sve je to lepo i krasno, ali odakle vam, za ime sveta, ideja da tu pesmu izvode Doorsi ? Nije valjda da vas Lou Reedov glas podseca na Morrisonov, a John Caleova viola na Manzarekove klavijature ? :lol:
Heroin izvodi "Velvet Underground", takoreci kucni bend Andyja Warhola, koji je pripadao nekom eksperimentalnom roku i proto panku. Inace, pesma je istripovana i mnogo mi se svidja. Imaju oni jos slicnih stvari: "I'm waiting for the man", "Venus in furs", "Run run run" npr.

Back