Tetovaže - seksi ili ne?

Kao što naslov kaže - šta kažete vi?

Lično nemam nijednu tetovažu, prosto se nije desilo, sad već ni ne želim.
Kad sam bila klinka, bile su mi seksi a sad, otkad sam u Nemačkoj, počele su da mi idu na onu stvar, svi su bukvalno istetovirani.

Stičem utisak da je svuda, pa i kod nas, postepeno rastao i drastično porastao stepen tolerancije prema tetoviranim ljudima (i, razumemo se, tu ne mislim na ono tipa "JNA 1982", ili srce probodeno strelom, a u njemu: "Biljana"), a pitanje je samo šta i koliko je gde još u granicama prihvatljivog, i šta je skoro svuda neprihvatljivo i nema tendenciju da će postati normalno. Sve što svakodnevna garderoba može da pokrije u svrhu rada i uklapanja u duštvo mi je još i OK.
Nedavno sam propratila snimak ženske osobe iz USA u kom govori da ne može da shvati zašto neće niko nigde da je zaposli, između ostalog ni u školi i tako još po nekim konvencionalnim poslovima, a čak i na kompletno odevenoj se vidi da su joj vrat i lice oslikani zlokobnim i zastrašujućim motivima. Ne bih je pustila ni ja blizu dece jer i energetski deluje kao ti motivi koje je birala da trajno stavi na svoje telo.

Sa druge strane, neki ljudi sa muzičke scene koje volim su se takođe išarali i izbušili noseve i uši, ali to se slaže sa njihovim afirmacijama pa deluje više kao dekor nego što ima funkciju da zastraši, sablazni i insinuira na nekakvo sektašenje ili obožavanje smrti.

Seksi su ukoliko je njihov domaćin takav, plus zdrav i prav, pa zrači životnom energijom, a ne mogu biti seksi ako osoba koja ih poseduje izgleda kao bilbord za promovisanje raznih gluposti i nastranosti, a tako i nastupa. Ja tu mislim na KPOP i KDramu prevashodno, pošto u tome uživam zajedno sa svojom petogodišnjom sestričinom često, pa joj ipak provučem ideju koliko je bolje imati privremenu tetovažu (pa to i lepimo), nego nešto što ostaje za ceo život.
1761591108422.png

Boldovala sam sebi najinteresantnije, i to je samo pokazatelj da "javnost" Evrope ne mari mnogo šta će ko sa svojim telom da radi, i to je funkcionalni deo demokratije, svidelo nam se to ili ne. Ipak, možda sam u zabludi, ali mislim da naš kontinent i dalje daje izuzetnu manjinu ljudi koji će svoj život potpuno da upropaste tetoviranjem. Idu na estetiku i kapriciozno markiranje svog tela češće nego tamo dalje "preko bare" ,gde se ljudi voljno pretvaraju u čudovišta.

Koristim priliku da ukažem poštovanje i mislim na milost Božiju koja je potrebna svoj Njegovoj deci.
Rick Genest, dečko rođen 1985., a koji je oduzeo sebi život 2018., i u čemu verujem da je mnogo udela imalo to što se ceo iscrtao, bio je čak i velikim muzičkim zvezdama interesantan takav, pa se pojavljivao u njihovim spotovima i to u šta se napravio-neko vreme je bilo upotrebiljivo za scenu. Sva ta ulična kultura nije samo tattoo umetnost, već i društvo koje nije svakom po meri, uključuje kriminal, mutne radnje, i dešavanja koja nije svako za sebe nikad ni u snovima želeo...
Imao bi danas 40 godina.

1761590593055.png

Možda tu nedostaje konsultacije mladog čoveka sa nekim kome je supstancijalno stalo do njih-VAS! Izgubili su to, teško je povratiti.
Da li neko sa 40 godina odlučuje da se tetovira i treba konsultacije? Nije isključeno, ali dobronamernost se odnosi na mlade, ne na ljude preko 40 godina..

Ljudi tetovažama iskazuju sebe. Mnogima je ušlo u žargon-"radimo rukav-nogu".
OK, samo pazite se simbola i njihoviih značenja koje sebi zauvek pravite na svojim telima.

Back