Teša Tešanović napustio Balkan Info!

Balkan Info je nazalost vec prso odavno, vec odavno kao da su postali parodija na sebe same.

Mislim taj kanal je poceo kao jedan zaista pravi alternativniji mediji i kao jedna skroz pozitivna prica gde je covek cesto mogao da cuje nesto novo, zanimljivo, cuje neke zanimljive face ne toliko poznate siroj javnosti ili mozda neke malo zaboravljane face koje su iz nekog razloga malo pale u zaborav ili neke insajderske price ili kritiku na racun sistema, rezima, itd u sustini tamo se moglo cuti sve ono sto nije moglo u mejnstrim medijima sa nacionalnom frenkvencijom, medjutim negde su se zagubili usput, zapravo kadsu videli da to prolazi i da kanal ima dobru posecenost i dosta pratilaca i pregleda e onda su nekako previse poceli da se dodvoravaju sirokim masama i poceli su da preteruju sa promocijom nekakvih cudnih, opskurnih likova (upitnog mentalnog zdravlja),nekog primitivnog kafanskog vida nacionalizma, sarlatanstva, krimosa, 90-ih i jednog opsteg neukusa.
Mislim volim i ja da slusam price o vanzemaljcima, o reptilijncima i te teme vanzemaljske zapravo obozavam da slusam ali opet velika je razlika izmedju nacina na koji to radi recimo Kresimir Misak sa svojom emisijom "Na rubu znanosti" preko 20 godina koja je postala kultna emisija na nasim prostorima (ili neki drugi autori kao recimo onaj autor Balkan UFO kanala koji je zaista sjajan) i nacina na koji to rade oni, takodje recimo i ja ponekad volim da poslusam neke price sa asfalta iz 90-ih i neke aktere tog vremena ali opet i to isto moze da se odradi sa malo vise slifa i ukusa.

Nekako imam utisak da je Balkan Info devoluirao od jednog alternativnog medija koji je bio kriticki orijentisan i imao za cilj da podstakne na razmisljanje u vezi nekih stvari do kanala za promociju sarlatanstva, kica i neukusa koji cilja na one neke mediokritete sa dna kace, kao da im je glavna ciljna grupa postao neko ko recimo ne znam od obrazovanja ima mozda najvise srednju skolu, nije nesto ni nacitan a ni otvorenog uma, ko ne zna ni jedan strani jezik,ko slusa Cecu i narodnjake (a bije se za kartu vise za koncert Baje Malog Knindze) , na TV-u uglavnom gleda fudbal i reality programe, gladan je senzacionalizma, fali mu bilo kakva doza samokriticnosti, naciJonalista je i desnicar i misli da su Srbi najstariji narod na svetu.

Nazalost vidi se i po emisijama i po gostima da su se srozali, doduse ajde jos uvek tu i tamo zaluta po neki dobar i zanimljiv gost, ali uglavnom ostalo im je jos 10-15 gostiju (od kojih su polovina oni rezimski tzv. analiticari koji non stop bleje na hepiju) koje non stop vrte u krug i koji se ponavljaju kao papagaji i vrte neke price koje su ispricane i prezvakane vec bezbroj puta.

Ko je vlasnik balkaninfa? Ko su ljudi u pozadini? Ko je/su osnivaci?
Vidimo Tesu, Aleksandara i ostale voditelje i poistoveili smo BI sa njima. Medjutim ko vuce konce?
Vec 3 mozda i 4 godine se prica da je AV kupio balkaninfo. Znakovi da je to istina:
'teslijanac' Abramovic siri svoje sulude ideje,
Nikola Aleksic je zabranjen gost vec duze vreme. itd.
Tesa je ispao iz balkaninfa kad je otisao u Kinu.
Udba vuce konce

Саће Теша да оде у приватнике, па ће млати паре.

💵

Pa tesko da ce da mlati pare, nema para od youtube-a , recimo moj zet koji je vrlo uspesan stand-up komicar a bio je i vrlo popularan TV voditelj pa kad je otisao sa televizije pokrenuo je svoj podcast na youtube-u (maltene svi su ga jurili da otvori svoj kanal) koji je ovako dosta i gledan pa jedva neku crkavicu moze da zaradi od toga.

Znaci nema zarade od youtube-a, moras da imas bas ultra gledani kanal da bi uopste neku crkavicu zaradio, mislim da ti treba sve skupa milion pregleda da bi zaradio hiljadu evra, a treba skupiti milion pregleda (pogotovo domaci kanal i pogotovo ako radis neki malo kvalitetniji sadrzaj koji nije bas za najsire mase) , ono nema sanse, pa zato mnogi kupuju preglede.

Tako da dosta tesko to ide i jako je mali broj onih koji zaista zaradjuju nesto od youtube-a, cak i ako neki mozda i mogu da zive od youtube-a opet mogu da zive ali jako skromno i verovatno im je potreban i neki dodatni izvor prihoda.

Pa tesko da ce da mlati pare, nema para od youtube-a , recimo moj zet koji je vrlo uspesan stand-up komicar a bio je i vrlo popularan TV voditelj pa kad je otisao sa televizije pokrenuo je svoj podcast na youtube-u (maltene svi su ga jurili da otvori svoj kanal) koji je ovako dosta i gledan pa jedva neku crkavicu moze da zaradi od toga.

Znaci nema zarade od youtube-a, moras da imas bas ultra gledani kanal da bi uopste neku crkavicu zaradio, mislim da ti treba sve skupa milion pregleda da bi zaradio hiljadu evra, a treba skupiti milion pregleda (pogotovo domaci kanal i pogotovo ako radis neki malo kvalitetniji sadrzaj koji nije bas za najsire mase) , ono nema sanse, pa zato mnogi kupuju preglede.

Tako da dosta tesko to ide i jako je mali broj onih koji zaista zaradjuju nesto od youtube-a, cak i ako neki mozda i mogu da zive od youtube-a opet mogu da zive ali jako skromno i verovatno im je potreban i neki dodatni izvor prihoda.

Не знам колико се зарађује од Тубића у Србији, али, ако Бака Прасе зарадио милионе, авионе и камионе, мислио сам да је 1/10 тога довољна за кеш мани. Ипак је Теша бренд.

Не знам колико се зарађује од Тубића у Србији, али, ако Бака Прасе зарадио милионе, авионе и камионе, мислио сам да је 1/10 тога довољна за кеш мани. Ипак је Теша бренд.

Pa ni on ne zaradjuje od pregleda vec od sponzora i patreona (ludih klinaca koji bacaju pare svojih roditelja na te budalastine).

Znas to da bi i zaradio nesto od toga jedina ti je sansa da imas neke jake sponzore koji su voljni da ti podrzavaju kanal, kao recimo sto ih ima onaj Galeb iza koga stoji Vice produkcija i americka ambasada, a da bi imao sponzore to opet moras i da si popularan a i da si svrstan na odredjenu stranu i politicki podoban.
Recimo moj zet je ovako vrlo popularan, uvek su mu rasprodati svi nastupi, ljudi vole da ga gledaju, slusaju, itd ali politicki nije svrstan ni u jedan tabor i nije uopste podoban (ni vlasti a ni opoziciji, ono ne zna se sa kim je u gorim odnosima) i zato nema sanse da nadje neke sponzore i partnere koji bi podrzali njegovu emisiju, on je mislio da ce sami da mu se javljaju kad vide da je pokrenuo svoj kanal medjutim to ne da se nije desilo vec je i on njih mnoge zvao (kojima bi ta reklama sigurno znacila) i ono maltene niko nije hteo ni da ga cuje, cak ni dzabe nisu zeleli a kamoli da mu jos placaju reklamu,mislim ovako nema ga cak ni u kakvim trendinzima, sugestijama, algoritmima, kao da ga namerno brisu i sabotiraju a da je kojim slucajem deo nekog tabora (nebitno da li vlasti ili one tzv. gradjanske Srbije iz kruga dvojke) da vidis kako bi bilo potpuno drugacije i kako bi se otimali za njega.
Ovako jedino sto zaradi od toga je ta neka sica od pregleda i nesto malo sto mu uplate patreoni, njegovi licni fanovi koji tako nadju po 5,10 evra viska da podrze njegov rad.

Nazalost sto se tice youtube-a situacija je i tu ista kao i bilo gde drugde kod nas i u bilo kojoj drugoj bransi, ono ako nemas zaledjinu, ako nisi deo nekog tabora, ako nemas podrsku nekih drzavnih sluzbi ili nekih nevladinih organizacija ili nekih stranih ambasada ili vec koga ono pisi kuci propalo i osudjen si tako da blejis na margini, skrajnut nadajuci se nekim mrvicama da prezivis.

Занимљиво је како је Теша постао бренд.

Ја Балкан Инфо знам само по њему. Ови остали водитељи су ми Ш категорија и једва да памтим неку емисију са њима.

А Теша...нити уме да поставља питања, питања су му нека општа или тотално глупа, плус има говорну ману, једино има цоол име и презиме.

И опет је та његова непосредост од њега направила бренд.

Био је у Дубаију једно време. Мислио сам да је отишао тамо јер је зарадио огромне паре од Балкан Инфо канала, па је решио да оде у центар света, да живи од зарађених пара. Очигледно да сам био у заблуди.

Mislim planiram i ja vec neko vreme da pokrenem neki svoj kanal , neki kao svoj podcast (gde se ne bi doticao politike i sumorne svakodnevnice vec bi se bavio nekim lepsim i pozitivnijim temama, tipa misterije i paranormalno (na rubu znanosti), muzika, sport, film, strip, gejming, ulicna umetnost, putovanja, kulinarstvo, itd ) , cak sam i kontaktirao nekoliko ljudi koji su rekli da bi rado dosli (jer znam i ja neke ljude), ali vrlo dobro znam da to mogu da radim cisto ono iz hobija i da od toga ono ako budem uspeo da zaradim za sok i pljeskavicu bice super.: D

Mislim planiram i ja vec neko vreme da pokrenem neki svoj kanal , neki kao svoj podcast (gde se ne bi doticao politike i sumorne svakodnevnice vec bi se bavio nekim lepsim i pozitivnijim temama, tipa misterije i paranormalno (na rubu znanosti), muzika, sport, film, strip, gejming, ulicna umetnost, putovanja, kulinarstvo, itd ) , cak sam i kontaktirao nekoliko ljudi koji su rekli da bi rado dosli (jer znam i ja neke ljude), ali vrlo dobro znam da to mogu da radim cisto ono iz hobija i da od toga ono ako budem uspeo da zaradim za sok i pljeskavicu bice super.: D
Ako bude upola zanimljivo kao i tvoji tekstualni traktati od 1 pedalj, biće uspešno

Занимљиво је како је Теша постао бренд.

Ја Балкан Инфо знам само по њему. Ови остали водитељи су ми Ш категорија и једва да памтим неку емисију са њима.

А Теша...нити уме да поставља питања, питања су му нека општа или тотално глупа, плус има говорну ману, једино има цоол име и презиме.

И опет је та његова непосредост од њега направила бренд.

Био је у Дубаију једно време. Мислио сам да је отишао тамо јер је зарадио огромне паре од Балкан Инфо канала, па је решио да оде у центар света, да живи од зарађених пара. Очигледно да сам био у заблуди.

Pa sto se tice ostalih voditelja na Balkan Infu, recimo onaj Aleksandar mislim da jako dobro radi svoj posao i da komotono moze da radi kao novinar u bilo kojoj kuci, pa eto i onaj Nemanja Oblakovic (onaj sto izgleda ko Kinez) mi se isto cini kao momak na mestu skroz (iako verujem da malo taj njegov akcenat odbija neke gledaoce).

Inace da Tesa je postao brend i zastitno lice tog kanala i Tesa bas i jeste postao brend zato sto je atipican, sto deluje tako malo blentasto, smuseno, sto ima tu blagu govornu manu, sto nisam sebe ne shvata previse ozbiljno i sto ima kul ime koje se lako pamti. ;)
Tesa je jedan od onih likova da ga nema trebalo bi ga izmisliti. ;)

Ako bude upola zanimljivo kao i tvoji tekstualni traktati od 1 pedalj, biće uspešno

Pa mene i ne zanima previse koliko ce biti uspesno, broj pregleda i slicno, vec samo ideja da pokrenem nesto svoje, da se bavim temama i stvarima koje mene zanimaju, da dovodim tu neke pozitivne likove i da sa njima caskam onako bratski, opusteno, prirodno i na nacin na koji ja mislim da treba (onako neformalno, na slican nacin kao sto bi caskali da sad blejimo negde u parkicu ispred zgrade, kod nekog na gajbi, negde na picu, kladionici ili bilo gde) , pa sad ko hoce da gleda nek gleda i ne zanima me previse oce li to da pogleda 50 ili 50 hiljada ljudi.

U noćni program možeš da ubaciš fantazije o znaš već kome.

Bilo bi hit.

Pa mene i ne zanima previse koliko ce biti uspesno, broj pregleda i slicno, vec samo ideja da pokrenem nesto svoje, da se bavim temama i stvarima koje mene zanimaju, da dovodim tu neke pozitivne likove i da sa njima caskam onako bratski, opusteno, prirodno i na nacin na koji ja mislim da treba (onako neformalno, na slican nacin kao sto bi caskali da sad blejimo negde u parkicu ispred zgrade, kod nekog na gajbi, negde na picu, kladionici ili bilo gde) , pa sad ko hoce da gleda nek gleda i ne zanima me previse oce li to da pogleda 50 ili 50 hiljada ljudi.
Views: 0

Najjaci intervju je sa Visekrunom zbog takvih stvari ova vlast trebala odavno da padne i da svi zaglave na robiju dozivotnu!

Naravno pod uslovom da je ono sto on prica istina, takodje vrlo je malo konkretnih dokaza za njegove tvrdnje i uglavnom se sve svodi na rekla-kazala, iako ja verujem da ima istine u onome sto govori (i da su neke stvari prosto ocigledne) a isto tako verujem da ima i izmisljotina i poluistina uzrokovanih nekim njegovim licnim animozitetima prema odredjenim ljudima.
Mislim sad po njemu ispada da su svi na vlasti gejevi i da imaju ljubavnike pa cak da ie Vucicev sin Danilo gej, sto je malo ono............ sad sto je on derpe misli da su svi gejevi , takodje recimo i sto stalno pljuje onu nesrecnu Irenu Vujovic, ona sad jbga kakva je takva je ali ja ponekad imam utisak da je pljuje jer je zapravo ljubomoran na nju zato sto nju hoce da karaju a njega ne jer je derpe.............ono neke njegove tvrdnje ponekad bas ono vredjaju inteligenciju i maloprevazilaze granice nekog ukusa.

Back