Teorije o poreklu Srba

Šta kažeju oxfordska o Srbima i Slovenima i Slovencima i ostalim Europejcima?
citat:
Pogledaj oksfordska istrazivanja, mani se IGNEA, jer nije verodostojna

ja sam kad sam iztraživao genetski profil Slovenaca bio u kontaktu sa institutom Max Planck iz Leipziga, Njemaćka.

Korisno da procitas:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/420890-ГЕНЕТИЧКА-ГЕНЕАЛОГИЈА?highlight=kor

Nije bas najbolja, ali je u svakom slucaju bliza istini od nekih:
http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/reprint/22/10/1964

Aha, još jedan kandidat koji ne poznaje osnove osnovnoškolske geografije...
PA glavno da je Srbija u regiji J I Slovenije i Hrvatske, ali tamo dje vi mislite da bi trebala biti (Beograd, Vojvodina itd ....) nema ništa tamo je bilo tada more... ;)

O cemu ti majke ti??? malo si mi nejasan. A to za osnovno-skolsku geografiju( ako cemo po komunjarama onda mi nismo ni postojali, molim te nemoj mesati ja.ja sa mud.ma) izvinjavam se na izrazu :) omaklo se :) mislim ja.je:)

a u 13. veku već ima Srbiju: vidi se dje:
http://www.google.si/imgres?imgurl=...7&ndsp=8&ved=1t:429,r:1,s:51&biw=1021&bih=465

Ti ocigledno nisi pratio mape koje sam ti ja izneo ovde na post evo samo jedne koja ce da pobije taj tvoj 13-ti vek. a ako hoces ja cu ti postaviti bar jos 20 mapa koja ce da pobija jedna drugu u starosti sve do Konstantina velikog,Julija Cezara,pa cak i aleksandra Makedonskog, ziv bio i uzdravlje:)

Europe First Crusade 1100.A.D.

E ljudi, nasao sam nesto vrlo interesantno, radi se o kremanskom prorocanstvu.

Prvo, laz je ono za sljivu, evo teksta o tome i zasto su to izmislili:

Kremanska moć
Od svih proročanstava, najdublji trag u srpskom narodu je ostavilo ono kremansko, Miloša i Mitra Tarabića. Njemu se i najviše veruje. Ta vera daje Kremanskom proročanstvu posebnu moć koja se može upotrebiti za dobro, ali se tu kriju i opasne zamke. Radi opreza i usmerenja na pravi put, počnimo sa onim što može da bude opasno.

Tokom NATO napada na našu zemlju, dva novinara poznate američke agencije “Asošieted Pres”, došli su u zemunske prostorije IP “Miroslav”, da bi razgovarali o tajanstvenim pojavama u srpskom narodu. Posebno ih je zanimalo kremansko proročanstvo i njegov uticaj na svest ljudi.
Pri kraju razgovora, jedan od njih je upitao: “Verujete li u proročanstva?” Budući da sam dvadesetak godina istraživao tu oblast, odgovorio sam: “Ne potpuno. Smatram da se pravilnim korišćenjem misli i odgovarajućim ponašanjem može delovati na budućnost i poboljšati ono što je prorečeno”.

Mada nezadovoljan odgovorom, nastavio je razgovor pitanjem: “Verujete li da će, kako to piše u “Kremanskom proročanstvu”, svi Srbi stati pod jednu šljivu?” Očekivao sam takvo pitanje i bez dvoumljenja naglasio: “Ni najmanje ne verujem u tu izmišljotinu. Takvo predviđanje ne postoji u kremanskom proročanstvu, nigde ga ne pominje ni najmerodavniji njegov tumač, dr Radovan Kazimirović. To je prevara koju je, kao mračno čvorište, trebalo usaditi u svest Srba. Iz svesti ljudi treba što pre izbrisati tu laž, to podmetanje”.

Deo navedenog razgovora je objavljen u “Asošieted presu” od 28. aprila 1999. godine. Međutim, u prividno nepristrasnom članku, poslednja rečenica je otkrila njihove loše namere. Članak je završen zaključkom novinara da će zbog stradanja u tadašnjem ratu “svi Srbi stati pod jednu šljivu”.
Pozvao sam novinara, podsetio ga na moje reči o prevari i upitao:
“Gde je istina? Šta je istina?”, odgovorio mi je Pilatovim pitanjem i mirno nastavio: “Nije važna istina, nego ono u šta ljudi veruju da je istina”.

Sve je više ljudi koji prihvataju Makijavelijev obrazac da “cilj opravdava sredstva”. Budući da u višim dimenzijama i misaone predstave postaju svojevrsna stvarnost, koja teži da se preslika na Zemlju, oni, radi ostvarenja svojih ciljeva, vešto oblikuju tu umišljenu stvarnost.
Kako se odbraniti od loših uticaja koji nam, bez naše volje, menjaju život, kvare budućnost i pogoršavaju sudbinu?

Način je jednostavan. Treba otkriti cilj protivnika i ne dozvoliti da ga on ostvari nametanjem svojih sredstava, svojih obrazaca mišljenja i ponašanja. Neophodno je razvijati obrasce koji vam odgovaraju, koji vas vode ka sigurnosti, blagostanju i sreći.
Kad su u pitanju proročanstva preko kojih se utiče na svest ljudi, dobro je da se iz sećanja brišu loše poruke, a snaže one povoljne, podsticajne. Dakle, ovog trenutka treba shvatiti ovo: velika laž i obmana je navodno proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu! Ono nigde nije zapisano u izvornim zabeleškama kremanskog proročanstva. Između ostalog, ne pominje ga ni dr Radovan Kazimirović.

Od izuzetnog značaja je da što pre promenimo lošu misaonu sliku, pretvarajući je u pobedonosni obrazac: kad Srba bude preko dvadeset miliona, biće to vreme sigurnosti i blagostanja za nas i one koji žive sa nama. Dobro je da, smirenim umom, radosnim očekivanjem i odgovarajućim ponašanjem podržite ovu želju i predviđanje. Tako će energija i vaših misli delotvorno učestvovati u njihovom ostvarenju i stvaranju budućnosti.

Uputstva za izvesnije ispunjenje predviđanja biće data u narednim poglavljima. Zbog posebnog mesta u svesti Srba, i kremansko proročanstvo ima moć da pokrene povoljne obrasce ponašanja koji nam, pojedinačno i zajednički, kao narodu, otvaraju vrata ka napretku u svim oblastima, blagostanju i sreći.

A drugo, sta su Tarabici stvarno rekli (tu sam bio u pravu) :)

Opis sadašnjosti: “Biće jošte svakojakih čuda po ovoj Srbiji, jerbo će narod izglupiti i glupiti sve više. Rađaće se ljudi, a da ne znaju ko im je đed i prađed. Ljudi će mišljati da sve znaju, a ništa znati neće... Doći će vrijeme da će se Srbi odvajati jedni od drugijeh, pa će sve govoriti – ja nijesam Srbin, ja nijesam Srbin!”

Posle toga “jopet ćemo u svoju pamet doći te ćemo nečastivog oćerati da ga više nikad, u ime Božije, ne vidimo!”
Proročanstvo dalje veli da će uz pomoć novih otkrića doći neslućeni napredak i slavna vremena.
Opis budućnosti: zahvaljujući novim otkrićima, koja se već primenjuju kod nas (“zamišljaji umesto numeracije”, “pravoj sili koja je i u samim ljudima”), mnogi će želeti da su Srbi. Dolazi doba kad će se Srbi spajati jedni sa drugima, pa će svi govoriti – ja sam Srbin, ja sam Srbin!
Koja to nova otkrića donose preporod srpskom narodu? Odgovor nam daje samo kremansko proročanstvo, ali i događaji čiji smo svedoci.

Ovo "ja nisam srbin" nam se dogadja unajvece, to su tarabici pogodili.

A sad, sta je to sto ce da se desi da ce svi ponovo da pocnu da pricaju da jesu srbi? Prosto, Sloveni (koji su sebe zvali Srbima) su iznedrili svu svetsku civilizaciju. Svi ce se truditi da dokazu da su oni bili deo tih pradavnih srba i da dokazuju svoje srpsko poreklo, odnosno danasnje slovensko. Ali ti pradavni sloveni se nisu zvali sloveni, vec srbi, znaci nece dokazivati da su sloveni vec srbi. ;)

Poslednja izmena:
jel bre a koje je to germansko doba tj. iz koje je godine mapa ili koju godinu ili vek germanskog doba ova mapa treba da predstavlja???

...to bre nije bitno jer ako vi ste najstariji narod, trebali bi biti na karti kartirani, nego?

Pa ne samo na ovoj karti - nego i na svima ostalima nezavisno od vremenskog veka ili regije...

ali umesto toga jasno se vidi, da Srbi nisu isto kao Sloveni na ovoj karti iz 6. veka, na koji ste Srbe postavili sasvim pogrešno u Austriju i Sloveniju - Mi nikada nismo imali svoj teritorij kot Hrvatske Lice dole ... lool

Katanec, ti poce da zezas? Jel sam ti reko da smo bili isti narod i objasnio ti to? Mozda je tvoj direktni predak bio rimski vladar, budi ponosan na to, a ne da uleces u svadju bezveze. Dosta smo se brate mi sloveni krvili medju sobom, red je da se volimo malo. Mi smo isti narod. ;)

Nije genetski cist, to je logicno, ali odredjivanjem haplogrupa recimo moze se mnogo toga otkriti.

ne sumljam u to,ali ako zelis da saznas istoriju Srba mislim da to nije pravi nacin. siguran sam da se nas genetski sastav potvuno razlikuje od Srba koji su prvi nosili to ime,jednostavno,put i teritorije po kojim su se kretali, ucinili su da se oni vise mesaju sa drugim narodima od mnogih. rekao sam da je ime bitno zato sto smo najvise (ali ne potpuno) sigurni trenutno da ono ima izvorno poreklo. mislim da su nasi genetski preci to ime preuzeli od naroda sa kojim su se mesali a koji je bio mnogo stariji.

Citat:
"Samo jedna napomena koja se tice verodostojnosti IGNEA-e...
IGNEA je jedna profitabilna organizacija i nije priznata u vodecim naucnim krugovima. Radi na principu, ako platis, napisacemo sta i kako zelis... "
kad sam imao kontakt sa IGENEom izmjenio sam 4 ili 5 sajta postova.... bila je to debata o argumentima i na oko 90% mojih pitanja mi nisu mogli odgovoriti. To mi je argument, da oni ipak imaju svoj rodeo - pa to se može vidjeti i iz mnoštva na njihovom forumu zatvorenih tema. Znaći: oni rade selekcijumišljenja i verovatno imajo argumente zanju.
A za one nekve linke i infose na njima koje sam stavio u postu mogu se naći drugi izvori i druge šštudiej od drugih autora, ali trebat je malo više googlati tako da sam zbog toga stavio baš IGENEu jer ima nekve stvari sabrane. Ako bi oni imali nestrućne falsificirane rezultate, bi ih negirali i napadali drugi inštituti, ali takvog primjera još nisam nigde našao.

Snežni: IGENEA jasno kaže, da nije u stanju da oznaći samo odredjeno nacionalnost, dali ti ne razumješ engelski citat, koji ima baš u tom tekstu, kojeg ti prema tom citatu kontradiktorno komentiraš?
Srbi kod IGENEe nisu definisani kao proto antićko pleme a kamoli nacija! Provjeri najprije jezgro onoga, šta si rekoh... ok

koliko se secam rekao sam,geni nisu bitni za ovu raspravu. a to sto sam rekao da ti nemozes izbrisati ono srpsko u vama,nije se odnosilo na vasu genetsku strukturu. mada ne sumljam da nje imate zajednicke sa nama vise nego sa germanima (budi ponosan na to). drzava ti se zove slovenija ako se ne varam?

Ја мислим да је Бог праведан, па нам је дао да будемо заостала, немоћна и неутицајна земља, јер када би нама оваквима, са оваквом науком и оваквим моралним квалитетима дао у Европи моћ какву имају Немци, горе бисмо је растурили него Монголи, а светску науку више уназадили него инквизиција.

Da mozda smo mala neuticajna i bla bla zemlja, ali Nemci su uradili ono sto su uradili, za nas Srbe to je samo vasa hipoteticka nebuloza.

Opet kontradiktornost (autor: snežni), citat:
"iz prostog razloga sto kroz desetine hiljada godina ni jedan narod nije mogao ostati genetski cist"
Time se ja osobno slažem - ali dali nisu baš tvrdi predstavniki "pan-srebizma" ovdje u temi napisali, da su Srbi izvor svih naroda i sve ono slićno??

moguce je da su srbi izvor svih naroda, time se misli na izvor civilizacije, pra-izvor znanja koje su kasnije rasirili svim narodima. da su bioloski predaci celom ljuckom rodu,to naravno nije moguce.

A drugo, sta su Tarabici stvarno rekli (tu sam bio u pravu) :)

Opis sadašnjosti: “Biće jošte svakojakih čuda po ovoj Srbiji, jerbo će narod izglupiti i glupiti sve više. Rađaće se ljudi, a da ne znaju ko im je đed i prađed. Ljudi će mišljati da sve znaju, a ništa znati neće... Doći će vrijeme da će se Srbi odvajati jedni od drugijeh, pa će sve govoriti – ja nijesam Srbin, ja nijesam Srbin!”

Posle toga “jopet ćemo u svoju pamet doći te ćemo nečastivog oćerati da ga više nikad, u ime Božije, ne vidimo!”
Proročanstvo dalje veli da će uz pomoć novih otkrića doći neslućeni napredak i slavna vremena.
Opis budućnosti: zahvaljujući novim otkrićima, koja se već primenjuju kod nas (“zamišljaji umesto numeracije”, “pravoj sili koja je i u samim ljudima”), mnogi će želeti da su Srbi. Dolazi doba kad će se Srbi spajati jedni sa drugima, pa će svi govoriti – ja sam Srbin, ja sam Srbin!
Koja to nova otkrića donose preporod srpskom narodu? Odgovor nam daje samo kremansko proročanstvo, ali i događaji čiji smo svedoci.

Ово су дебело били у праву.

Katanec, ti poce da zezas? Jel sam ti reko da smo bili isti narod i objasnio ti to? Mozda je tvoj direktni predak bio rimski vladar, budi ponosan na to, a ne da uleces u svadju bezveze. Dosta smo se brate mi sloveni krvili medju sobom, red je da se volimo malo. Mi smo isti narod. ;)

ajhahahahahahaha "katanec" aananananana "srecko" ahahahaha ludooooooo ajahahahahahahhhrrkkk grhh hhrgg ahahahaha :)

Back