Sentient:Ergo, ne postoji u mozgu centar za moralnost..
Ne postoje centri za moralnost??? Da je ovo i tacno sto si napisao, postoji svest, onda svaki covek moze svesno da uradi nesto, recimo da pobije celu jednu Porodicu i da ga boli uvo, opet kazem ima takvih Ljudi, ali i dete od 3 godine koje nista ne zna kada pogresi nesto ono zna da je pogresilo. Pa sta je to kod ljudi koji kada nesto debelo zgrese sto ih tera da se kaju za svoj postupak, usvojen zakon iz skupstine ili neko njegovo unutrasnje bice koje mu ne da nocu ni mirno da spava, imas brdo primera gde su ljudi pocinili nekakve zlocine i koji znaju da su se izvukli od Pravde ljdskih zakona a opet nikad ne mogu da se pomire sa cinjenicom da su zgresili i ceo zivot zbog toga da se jedu u sebi. Ovo gore sto si citirao, recicu ovako: O covekovom mozgu se najmanje zna od svih ostalih ljudskih organa, za mnoge delove mozga niko i ne zna cemu sluze a kamoli kako oni funkcionisu, ako neko iznese teoriju to je teorija i nista vise od toga, koja se kasnije kada nauka dovoljno sazri da sagleda sve aspekte mozga (nevezano bas za mozak) moze naukom da je potvrde ili odbace. Imas brdo primera koji ovo potvrdjuju, danas se recimo zna da svi Ljudi vode poreklo samo od jednog coveka i sami Evolucionisti su ga nazvali Adam, jer su im cinjenice nedvosmisleno ukazivale na to, odnosno svi mi imamo jedan Hromozom koji je zajednicki i koji potvrdjuju ovu cinjenicu, sto znaci da teorije koje su davane u blizoj proslosti a koje su po po toj teoriji odbacivale ovakvu mugucnost pale u vodu, sto znaci da smo diskutovali o ovom hromozmozomu pre jedno 30 godina, ti bi mi verovatno davao opet nekakve citate koji demantuju ovu cinjenicu i ostao pri svom ubedjenju. (Ovde vec znam sve tvoje odgovore)
Sentient:Ovo me je do suza nasmejalo. Nisam znao da se hemijski elementi povinuju moralnim pravilima....
Pa drago mi je da si se ti do suza nasmejao, ali i da sam tako rekao bilo bi bezobrazno da se smejes samo zato sto neko nesto nezna, jer neko moze da npravi i gresku u pisanju, da nesto previdi, ja sam tako mogao da se smejem mnogim postovima pa nisam, jer sam shvatio ili kao previd ili kao nenamernu pravopisnu gresku. Inace ja niti sam pogresio, niti sam prevideo i napisao sam tacno onako kako je i trebalo da shvatis, a ti ako ne vidis najbolje stvarno mi je zao. Ali evo ponovicu ponovo isto
"u celom svemiru postoje pravila kojim
U prvom delu sam samo napisao pravila, nisam rekao Moralna Pravila vec Pravila (u njih mozes da svrtas: Matematiku, Fiziku itd)
A sobzirom da je covek i duhovno bice, za njega vaze i Moralne obaveze, za koje sam rekao da moze da ih prihvati ili odbaci.
Sentient:Vidis, za mene kao ateistu ne postoji religijski Bog, pa shodno tome ne moze biti nikakvih "apsolutnih" i "istinskih" moralnih zakona, vec moral proistice iz same prirode nekog drustva, kao i iz njegove istorije i tradicije. Mada se slazem da moral nije kategorija o kojoj se moze glasati, ali iz drugih razloga nego ti....
Ako si ti ateista i ako za tebe ne postoji Bog, to ne znaci da on ne postoji samo zato sto ga ti negiras, ja mogu da negiram i zakon gravitacije, ali to ne znaci da ako skocim sa 10-og sprata da necu da ostanem mrlja na asfaltu. Bez obzira koliko imao iza sebe filozofa koji ce da mi kazu drugacije i cije cu citate da navodim po forumima, ti se prijatelju ogradjuj od mojih odgovora koliko hoces i negiraj sve sto napisem i ja a i mnogo veci od mene, to samo govori o tebi, da ti ne prihvatas nesto ili prihvatis ali samo okvirno samo zato sto neko zastupa drugacij koncept od tebe, ali nije bitno. Ljutio se ti na mene ili ne, po ova tri posta koja si postavio i koja sam procitao, nisam citao tvoje prethodne postove, mogu da kazem samo da si ti blizi da poverujes u Boga nego da nastavis da ga negiras, ne znam mozda gresim!?.