Obersturmfuehrer:
naprotiv, dosta sam proucavao sve to i poznate su mi kreacionisticke tvrdnje. ovo sam napustio zbog mrsavosti dokaza i zbog ogromnih supljina u tvrdnjama kreacionista.... .
cisto sumnjam da si proucavao bilo sta,vec samo gledas kako da tvoje znanje iskoristis i unapredis u dovoljnoj meri kako bi ljudima koji na sve ovo gledaju povrsno, zapusio usta i time dokazao samom sebi ono u sta hoces i sam da verujes.
Obersturmfuehrer:
--koristis termin "teorija" u nekom podsmesljivom obliku....hm ok...
nego, nema niceg loseg u tome da se krene od tvrdnje da je neko u pravu. ako cinjenice pokazu drugacije - ta teorija ce biti osporena, kao i milion teorija do sada... .
ne koristim termin "teorija" ni ukakvom podsmesljivom obliku,nemam nikakvog razloga za to,svako moze da zastupa koncept koji zeli,a to sto cinjenice govore,one govore same za sebe,medjutim kada evolucionisti izucavaju pojedine aspekte naucnih cinjenica,tipa starost planete i poreklo zivota,tu dolazi do turbolencije i izmedju samih evolucionista,mnogi evolucionisti bi najradije smanjili starost planete za vise od pola, a s'obzirom da se to prkosi sa ostalim evolucionistima koji izucavaju evoluciju zivota,
prave se kompromisi.
to se zove zloupotreba naucnih dokaza,
ostavi sa strane kreacioniste,gledaj debate samih evolucionista
Obersturmfuehrer:
jeste samo jedan kandidat, ali odlican kandidat. zato se to i dalje drzi. .
to sto su ti to servirala tako da lakse progutas to je jedna stvar,a stalno ces da budes gladan novih dokaza,da nije bilo tih kratera kojima se danas raspravlja, bilo bi drugih
Obersturmfuehrer:
pa normalno, sta ti mislis, da se tako opstom i sveobuhvatnom teorijom bavi samo jedna grupa naucnika? da bi se dobila kompletna slika moraju se prouciti nalazi svih njih.
ja nisam rekao da se teorijom evolucije bavi samo jedna grupa naucnika,vec da si ti jednu grupu svrstao u tri,evolucijom se bave oni i koji bi trebali njome da se bave i oni koji to ne bi,pa tako mozes da cujes o evoluciji saha
Obersturmfuehrer:
"Pošto je period poluraspada ugljenika-14 manji od 6000 godina ova metoda se može koristiti za datiranje uzoraka starih do približno 45000 godina"
ne zelim da se raspravljam,samo zelim da ti pokazem da ovom metodom uglavnom ne mozes da meris nista, a ne starost fosila,sto ne znaci da mnogi i ne primenjuju bas ovu metodu za opravdanje svojih naucnih teorija.C 14 metoda ti je validna za merenje starosti fosila,koliko i toplomer za merenje kolicine padavina na godisnjem nivou.[/QUOTE]
Obersturmfuehrer:
ajde pojasni kako ispravne cinjenice i ispravno logicko razmisljanje moze da dovede do losih rezultata.
izvukao si recenicu iz konteksta,cela poenta je bila u tome da sam govorio o dinosaurusima i teorije po kojoj su oni izumreli,ostatak sledi iz toga,recicu malo drugacije
sta vredi sto ti i ja ,ili bilo ko,raspravljamo oko toga da li su lepse plavuse ili crnke ako smo obojica daltonisti i toliko rasparavljamo o njima da ne vidimo smedje,koje su i najzgonije,i raspravljamo o tome od kakvih amino kiselina je ta kosa sastavljena i da li melanin utice na pamet.