Tema za korisnike koji imaju zaražen računar

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Iskočilo mi odjednom ovo...

Inače nisam instalirala ništa novo... Nakačila sam telefon da prebacim na komp sve sa njega pošto mi pre par dana čovek u servisu kom sam se požalila da mu ne radi internet preporučio da sve prebacim na komp pa ga resetujem. Eto danas imam vremena ali....

ps. uradila sam quick scan i sa avastom i malw. kažu nema ništa

BlueScreen ili ekran smrti:lol: nema veze sa virusima i malwerima.....Skini BlueScreenView v1.47 - View BSOD (blue screen) crash information stored in dump files i sa njim ćeš očitati koji je problem kod tebe....a može da bude do hardvera ( u 90% slučajeva je do ram memorije) kao i do drajvera...

bluescreenview.gif

bluescreenview2.gif

Poslednja izmena:
BlueScreen ili ekran smrti:lol: nema veze sa virusima i malwerima.....Skini BlueScreenView v1.47 - View BSOD (blue screen) crash information stored in dump files i sa njim ćeš očitati koji je problem kod tebe....a može da bude do hardvera ( u 90% slučajeva je do ram memorije) kao i do drajvera...
bluescreenview.gif

bluescreenview2.gif

Ne vidim razlog za smejanje...Ja bih i sama najviše volela kad bih sve mogla sama, bez da ikoga izašta pitam i moljakam.
Jel bi bilo bolje da sam otvorila novu temu?
Mini050513-01.dmp 5/6/2013 11:37:46 PM PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0x10000050 0xa6697000 0x00000000 0x805099b7 0x00000000 ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+329b7 NT Kernel & System Microsoft® Windows® Operating System Microsoft Corporation 5.1.2600.6368 (xpsp_sp3_qfe.130307-0423) 32-bit ntoskrnl.exe+329b7 ntoskrnl.exe+1a377 ntoskrnl.exe+1a5c5 mbamswissarmy.sys+3532 C:\WINDOWS\Minidump\Mini050513-01.dmp 2 15 2600 102,400

I na koju temu sad da idem? Kako da naslovim novu temu ako postoji potreba?

Ne vidim razlog za smejanje...Ja bih i sama najviše volela kad bih sve mogla sama, bez da ikoga izašta pitam i moljakam.
Jel bi bilo bolje da sam otvorila novu temu?

I na koju temu sad da idem? Kako da naslovim novu temu ako postoji potreba?

Ama, smiješak je zbog dvije riječi ""ekran smrti"".....ja sam ti sugerisao kako da nađeš razlog BlueScreena a ti ode na nešto na što nisam ni pomislio...Pozdrav

cim se pojavi plavi ekran ili je hard disk rikno ili ploca :D ne valja nikako :D :D :D:D :D

On za sad radi normalno. Jedino što po iskakanju obaveštenja nisam uspela ni da ga restartujem ni da ga ugasim nego sam morala da iščupam kabal iz zida.
Odma da napomenem, nisam ulazila u Control panel ali jedini problem koji se pojavio je vezan za miš...
npr. duplim klikom, ne otvara se samo folder nego i podfolder u njemu. Inače uvek koristim thumbnail view i onda duplim klikom ne otvara se samo my doc

nego se automatski otvara licence

I ne samo za taj folder, isto se dešava šta god da otvaram takođe kad zagržim desni klik i prevučem unazad kako bih nešto naznačila, ili neće ili samo od sebe premešta slova.

Poslednja izmena:
Nemas ti viruse.

Pokreni AdwCleaner
Klikni Delete
Potvrdi sa OK sve do restarta.

Preuzmi instalaciju za WhoCrashed program sa sledeceg linka:
http://www.resplendence.com/download/whocrashedSetup.exe

Dvoklikom pokreni instalaciju i klikni Next.

Stikliraj opciju I Accept the agreement pa zatim ponovo na Next.
Program instaliraj na onu lokaciju i pod onim imenom koju ti program ponudi.
Klikni na Next i u sledecem prozoru klikni Next
Stikliraj opciju Create a Desktop Icon i potom klikni na Next pa zatim na Install.

Kada instaliras WhoCrashed program,pokreni ga.
Ukoliko ti program ponudi, klikni na Download the requested file from Microsoft site now i pricekaj da se proces

Kada se program pokrene klikni na dugme Analyze.
Kada program zavrsi analizu izbacice ti prozor sa obavestenjem. Klikni Ok.

Desni klik na prostor stranice programa sa izvestajem i izaberi opciju Select All.
Desni klik na prostor stranice programa sa izvestajem i izaberi opciju Copy
Otvori novi notepad i izaberi opciju Paste da bi kopirao sadrzaj loga u notepad.

Kopiraj mi izvestaj.

Crash dump directory: C:\WINDOWS\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Mon 5/6/2013 11:42:11 AM GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\Mini050513-01.dmp
This was probably caused by the following module: mbamswissarmy.sys (mbamswissarmy+0x3532)
Bugcheck code: 0x10000050 (0xFFFFFFFFA6697000, 0x0, 0xFFFFFFFF805099B7, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: mbamswissarmy.sys .
Google query: mbamswissarmy.sys CUSTOM_ERROR

One crash dump has been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites.
Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:
mbamswissarmy.sys
If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query.
This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module.
Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows.
In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.

p.s. videla sam da se na mnogo mesta u onim izveštajima pominje onaj babilon... otkud sad pa on?

Poslednja izmena:
Plavi ekran je posledica Malwarebytes drajvera.

Preporuka da deinstaliras Malwarebytes, a zatim pokrenes njegov uninstaller http://www.malwarebytes.org/mbam-clean.exe
Neko vreme nemoj da ga instaliras i prati situaciju.

Sto se misa tice, pozajmi negde drugi mis pa vidi kako se ponasa. Ako je u redu onda kupi novog misa.
Malwerebytes driver?????????????o bože :eek: sunchaya promeni miša ako sve radi onda je ok- ako ne onda reinstalacija ti ne gine i pomoli se usput da nije riknuo neki ozbiljniji deo hardvera sem miša. obično ovakvi plavi "ekrani smrti" se javlja zbog staroga hardvera koji počinje polako vremenom da otkazuje , ili ne leži na svome mestu kako treba , treba proveriti naleganje komponenti unutar računara kao i to da nije ušla prašina u prazne slotove -dobro izduvati kom presorom unutrašnjost od prašine.

Malwerebytes driver?????????????o bože

Ne razumem tvoju upadicu, da li si pogledao izvestaj koji je kopirala?

mbamswissarmy.sys pravi problem vidi se iz izvestaja, uostalom, BSOD se javlja iz dva razloga, neispravan hardware ili driver, ne znam sta je tu cudno.
U njenom slucaju neispravan je driver ocigledno.
Ona ima Malwarebytes na sistemu a on instalira svoje servise i drajvere, ocigledno je doslo do pucanja jednog od drajvera njegovog skenera.

cim se pojavi plavi ekran ili je hard disk rikno ili ploca :D ne valja nikako :D :D :D:D :D

Rodjen si za seoskog servisera - tako si ubedljiv da ćeš se namlatiti para od naivnih magaraca :D

- - - - - - - - - -

Malwerebytes driver?????????????o bože :eek: sunchaya promeni miša ako sve radi onda je ok- ako ne onda reinstalacija ti ne gine i pomoli se usput da nije riknuo neki ozbiljniji deo hardvera sem miša. obično ovakvi plavi "ekrani smrti" se javlja zbog staroga hardvera koji počinje polako vremenom da otkazuje , ili ne leži na svome mestu kako treba , treba proveriti naleganje komponenti unutar računara kao i to da nije ušla prašina u prazne slotove -dobro izduvati kom presorom unutrašnjost od prašine.

ili krljanje softvera... ne znamo nivo iskustva korisnika :D

Plavi ekran je posledica Malwarebytes drajvera.

Preporuka da deinstaliras Malwarebytes, a zatim pokrenes njegov uninstaller http://www.malwarebytes.org/mbam-clean.exe
Neko vreme nemoj da ga instaliras i prati situaciju.

Sto se misa tice, pozajmi negde drugi mis pa vidi kako se ponasa. Ako je u redu onda kupi novog misa.

kakav je to malwarebytes drajver? :lol:

a šta misliš da li je ispoštovana procedura osnovne instalacije sistema i hradvera?
:D

Iskočilo mi odjednom ovo...

Inače nisam instalirala ništa novo... Nakačila sam telefon da prebacim na komp sve sa njega pošto mi pre par dana čovek u servisu kom sam se požalila da mu ne radi internet preporučio da sve prebacim na komp pa ga resetujem. Eto danas imam vremena ali....

ps. uradila sam quick scan i sa avastom i malw. kažu nema ništa

Neki modeli telefona se jednostavno priključe na računar a nekima recimo treba da se instalira fabrički drajver koji se dobija uz telefon
E sad, neki drajveri nisu pravljeni za Windows 7 pogooo ako je mobilni izašao kad su najavljivali Windows XP
Ove detalje si preskočila da nam javiš

Kao i da li se ovo javlja samo kad je uključen mobilni na neki USB port?

Dakle podatke sa mobilnog si sačuvala na komp a isto si sve mogla da prebaciš i na memorisjsku karticu koju si naknadno kupila pa je izvadiš pa te podaci čekaju na kartici

Mislim kombinacija u RL-u je mali milion, možda čak ni jedna od ovih nije tvoja...

Ali ako je sve počelo POSLE ubacivanja drajvera za mobilni telefon e sad ga lepo skini sa ADD-REMOVE SOFTVARE u CONTROL PANEL-u

Jedan od načina je da Dropbox aplikaciju instaliraš na mobilni, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dropbox.android ,
uz prethodni uslov da isti to podržava, napraviš nalog na sajtu preko PC-a (internet browsera), https://www.dropbox.com/
uloguješ se i jednostavno prebacuješ fajlove sa racunara na mobilni i obrnuto ) po klasičnom principu upload-download).
I što je možda najvažnije imaš online backup podataka besplatno do 2Gb.

kakav je to malwarebytes drajver? :lol:

a šta misliš da li je ispoštovana procedura osnovne instalacije sistema i hradvera?
:D

Svaki zastitni softver instalira svoje drajvere i sevise da bi kontrolisao sistem na nivou kernela i usera.

http://www.computerhope.com/cgi-bin/process.pl?p=mbamswissarmy.sys

Ako vec komentarisete i dajete savete, bar se potrudite da procitate sve postove a ne kao maksim po trnju.
Izvestaj je pokazao sta je tacno izazvalo BSOD, nema blage veze sa hardware-om.

Zasto je bas taj drajver pukao prilikom ubacivanja telefona nije ni vazno, vazno je da je Malwarebytes napravio problem.

Poslednja izmena:

Back