Tema za korisnike koji imaju zaražen računar

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od juče na laptopu su počele da se dešavaju čudne stvari. Slika na monitoru se skroz razvukla ikonice takođe. Onda, kada Skype npr. kad otvorim ostane mi skroz providan deo gde bi trebala da bude video slika kada pozovem kontakt, a kad isključim, pola slike nestane, pola ostane... tako isto i kad zatvorim bilo koji drugi program ili sa interneta, ostanu mi neki ostaci pa nakon kratkog vremena se i oni izgube.
Sliku sam sredila tako što sam ponovo instalirala Ati catalyst driver.
Skeniranjem sam dobila sledeće:
Nije moguće otvoriti objekat. Moguće da ga koristi druga aplikacija ili operativni sistem.
skeniranje.jpg

Imamo dva računara, nisu umreženi, bar koliko ja znam, ali ne mora da bude tačno. Neznam koja aplikacija bi mogla da kontroliše sve to, proverila sam šta mi je sve instalirano i nisam našla ništa neobično? Moje znanje o računarima je poprilično slabo, da li ima neko ko je dovoljno strpljiv da mi pomogne?
Instalirala sam Malwerbites anti malwer i Spybot i ovaj prvi mi je našao štošta, to sam obrisala i od tad se stanje dosta popravilo, ali još uvek kada skeniram je isto kao na slici.
Imam Eset smart security i Google chrome.
Na C particiji od 40GB je slobodno samo 14GB. Proveravala sam(desni klik, properites na folder u C particiji), jedino mi windows zauzima 20,1GB, ostalo je sve sitno.
Probala sam da reinstaliram sistem, ne može jer nema dovoljno prostora.
:dontunderstand:

Poslednja izmena:
Od juče na laptopu su počele da se dešavaju čudne stvari. Slika na monitoru se skroz razvukla ikonice takođe. Onda, kada Skype npr. kad otvorim ostane mi skroz providan deo gde bi trebala da bude video slika kada pozovem kontakt, a kad isključim, pola slike nestane, pola ostane... tako isto i kad zatvorim bilo koji drugi program ili sa interneta, ostanu mi neki ostaci pa nakon kratkog vremena se i oni izgube.
Sliku sam sredila tako što sam ponovo instalirala Ati catalyst driver.
Skeniranjem sam dobila sledeće:
Nije moguće otvoriti objekat. Moguće da ga koristi druga aplikacija ili operativni sistem.
Pogledajte prilog 285768
Imamo dva računara, nisu umreženi, bar koliko ja znam, ali ne mora da bude tačno. Neznam koja aplikacija bi mogla da kontroliše sve to, proverila sam šta mi je sve instalirano i nisam našla ništa neobično? Moje znanje o računarima je poprilično slabo, da li ima neko ko je dovoljno strpljiv da mi pomogne?
Instalirala sam Malwerbites anti malwer i Spybot i ovaj prvi mi je našao štošta, to sam obrisala i od tad se stanje dosta popravilo, ali još uvek kada skeniram je isto kao na slici.
Imam Eset smart security i Google chrome.
Na C particiji od 40GB je slobodno samo 14GB. Proveravala sam(desni klik, properites na folder u C particiji), jedino mi windows zauzima 20,1GB, ostalo je sve sitno.
Probala sam da reinstaliram sistem, ne može jer nema dovoljno prostora.
:dontunderstand:

Kako si probala da reinstaliraš sistem, direktno iz Windowsa....

Danas sam dobila obaveštenje o odgovoru.
Stavila sam disk u laptop i sledila uputstva-next-next... i onda mi iskoči obaveštnje da nemam dovoljno prostora na C disku. Trenutno imam 13.8 slobodnih od mogućih 40gb.
Mislim da sam rešila viruse, tj nadam se jer nemam probleme koje sam imala, ali i dalje posle skeniranja dobijam rezultat kao na slici.

Danas sam dobila obaveštenje o odgovoru.
Stavila sam disk u laptop i sledila uputstva-next-next... i onda mi iskoči obaveštnje da nemam dovoljno prostora na C disku. Trenutno imam 13.8 slobodnih od mogućih 40gb.
Mislim da sam rešila viruse, tj nadam se jer nemam probleme koje sam imala, ali i dalje posle skeniranja dobijam rezultat kao na slici.

Pogledaj tutorial kako se instalira Windows......Prilikom instalacije radi se format hdd-a i ne možeš imati problem sa nedostatkom mjesta na hdd-u....

http://forum.krstarica.com/showthread.php/594434-Windows-XP-INSTALACIJA-SA-SLIKAMA

Posto mi je upalo nekoliko virusa i posto sam ih izbriso pa kada sam restartovao racunar pojavilo mi se ovo na ekranu (zaokruzeno na slici) i svaki cas izbacuje da downloadujem softver sa ova dva sajta http://www.cleansoftwares.com/ i http://www.checkssecurity.com/ takodje izbacuje i critical system errors virus found....
Prvi put vidim ovako nesto da li je ovo neka "navlakusa" da bi mi ubacili jos virusa ili???
I ako neko zna kako da resim ako ne reinstaliracu windows? Inace Spybot ne nalazi vise nista kao ni Kav takodje ni Bit defender ne nalazi nikakav virus ali ovo i dalje stoji???

To ti je igrica minesweper ili tako nešto

Sent from my Telenor Smart Pro 2 using Forum Krstarice mobile app

Evo danas sam otkrio virus na kompjuteru roboot.exe.
Otkrio ga je Malwarebytes Anti-Malware, ali virus imam od maja, a Malwarebytes koristim cesto, obavezno update-jem, radim full scan. Verovatno su tek skoro update-ovali bazu pa program nije ranije nasao. Odlican je, ali eto, desava se. Uglavnom, ako neko nadje
C:\WINDOWS\System32\roboot.exe,
to je taj virus. Inace, Avira ga uopste nije detektovala. Pisu ljudi da se roboot.exe dosta dobro krije.
Razmisljam da li da uzmem ComboFix? Znam da trazi da se izgasi antivirus i da je dosta rizican program, moze da obrise i ono sto ne treba.

Evo danas sam otkrio virus na kompjuteru roboot.exe.
Otkrio ga je Malwarebytes Anti-Malware, ali virus imam od maja, a Malwarebytes koristim cesto, obavezno update-jem, radim full scan. Verovatno su tek skoro update-ovali bazu pa program nije ranije nasao. Odlican je, ali eto, desava se. Uglavnom, ako neko nadje
C:\WINDOWS\System32\roboot.exe,
to je taj virus. Inace, Avira ga uopste nije detektovala. Pisu ljudi da se roboot.exe dosta dobro krije.
Razmisljam da li da uzmem ComboFix? Znam da trazi da se izgasi antivirus i da je dosta rizican program, moze da obrise i ono sto ne treba.

Šta će ti Combofix. Malwarebytes je dovoljan, našao ga je i obrisao...

Nije preporučljivo Combofix,OTL,FRST,UVK,DDS,AVZ,Rkill,Gmer i mnogi drugi su specijalizovane alatke koje moraš znati kako se koriste.
Potrebno je razlikovati sistemske fajlove,procese... od onih koji to nisu. Nije kao klasični antimalware koji ima bazu ili samo heuristiku,već zalazi duboko u sistem koji pritom moreš u oko poznavati da rukuješ sa njima.

samo njega i imam na kompu, skeniram i ocistim! nego kako se pojave uvek isti virususi posle petnaestak dana opet i opet, mislim nije hitno nista ni ti gori, ocistio sam kako treba i sada me cisto zanima ko ih pokrece ponovo i ponovo, nista vise!

Kako misliš "samo njega". On ti nije zamjena za antivirusni program, on može da bude samo dopuna antivirusnom programu. Instaliraj klasični antivirus Avast, Avira ili neki drugi i instaliraj MCShield obavezno...

- - - - - - - - - -

ja mislim da taj crv,trojanac ( šta je već) nikad ne može 100% da se izbriše.Taj problem imam i ja.

To se može obrisati 100% samo treba upotrijebiti pravi program...

Back