Telepatija i telekineza

:arrow: Konkretno na mozak , hipoksija deluje pojavom ovih manifestacija:
glavobolja, vrtoglavica, mucnina, povracanje, slabljenje vida, pospanost, nepravilno disanje ( dubok inspirijum -udah), euforija , poremecaj pamcenja , misicna slabost....sve to vodi postepeno u stupor , pa u komu i konacno se zavrsava smrcu ( kada dolazi do paralize centra za disanje u produzenoj mozdini ).
Procentualno, otprilike cu ovako reci ( tako ja pamtim ):
20% blokiranog hemoglobina izaziva lakse kl.poremecaje
40% - gubi se svest
60-80% ( ipak je sve individualno, to se uvek podvlaci ) - smrt

:arrow: Evolucija - za to smo svi culi :D, epa tokom iste, mlade i savrsenije strukture su preuzimale slozenije f-je i koncentrisale se u kori vel.mozga, a nizi centri su stavljeni pod kontrolu visih ( vel.mozak ).
Kora je sediste svih nasih psihickih f-ja....opazanje, govor, misljenje..motorika, ona prima, analizira sve informacije koje dolaze i organizuje, kako da kazem, povratnu reakciju ...

:arrow: E sada, mozak je izuzetno osetljiv organ na na nedostatak krvi ( = kiseonik ) i ako se potpuno obustavi krvotok u roku od nekih 10-tak minuta javice se ireverzibilne promene..
.

Naravno da ce stradati najpre vise strukture i slozenije, u medicini bi rekli :D -> diferenciranije celije , pa tako ce uslediti i onaj redosled manifestacija koje sam vec opisala. Zato najpre krecu da se javljaju poremecaji u psihickim funkcijama , a tek na kraju prestaju sa f-jom centri za disanje i rad srca u produzenoj mozdini.

Medjutim, redosled javljanja tih simptoma zavisi i od same karakteristike mozdanog krvotoka ( arterije/vene ) -> jer postoje tzv. predilekciona mesta ( mesta gde postoji predispozicija za javljanje nekih promena) koja su osetljiva na ishemiju ( hipoksiju ). Tacno se zna koje su arterije i njihove grane u pitanju , na kom mestu, u kom nivou i na koje mozdane strukture ce najpre delovati hipoksija.

Mogu da vam napisem, ali necete razumeti nista, potreban vam je anatomski atlas za pocetak..:D
Mozak je cudo...:D

pikax:
Dobro Oxi...hoces li ti nesto da kazes na ovu temu ili...:D:D
Тхе хахаха...
a053.gif

Оxijevim oružjem...
a053.gif

A Sal se, po običaju, zavitlava, jel' da kolega?

Back