Telepatija i telekineza

Metadfizika je kako da kezem deo nauke koja se bavi proucavanjem nadprirodnih sposbnosti koje svaki covek poseduje, Telekineza, AP, RV, Telepatija itd..............
Alal ti ćufte....
NEMA NATPRIRODNIH stvari, priroda je po definiciji sve ovo oko nas i SVE što mi ovde možemo primetiti je deo prirode.
A za onu knjigu nisi čuo verovatno zato što te ne interesuje znanje, već .... ne znam ni ja kako to da nazovem.
I, Ender je u pravu, ovo je SF (obrati pažnju na ono S=Scientia, Science, NAUKA), a ne mistika.
Pozdrav

Pozdrav

OK ja nikoga ne teram da me slusa bez obizara na to sto su moje price tance svako veruje u nesto i to je njegov izbor niko ne moze da ti kaze da to nije tacno ako ti u to verujes.Ja naravno verujem u boga itd.... ali se bavim ovim stvarima AP, telekineza itd..... jer su te stvari moguce i one postoje i niko na svetu ne moze da mi tvrdi drugacije da to nije moguce jer sam sve to probao i uverio sam se.

Ja nikada.Oduvek sam bio "zalepljen" za nauku, biologiju pre svega.Na žalost nisam je završio, pa ostadoh samo ljubitelj.
Ali jesam pročitao sve od Denikena i ostalo što je ovde objavljivano.Interesovale su me i razne religije, zen je bio baš u modi, a čitao sam i Tibetansku knjigu mrtvih, hindu , to je ovo o čakrama o čemu govori Talamasca.

Pozdrav

Dan za ljude kao sto su na ovom forumu te stvari su nadprirodne i ako ih oni poseduju ljude koji se bave tim nazivjau mutantima i prevarantima itd......posto meni niko ne veruje ja se povlacim sa ove teme Telepatije i Telekineza ali vraticu se cim se vi vratite na temu Telepatija i Telekineza.

dan555:
Pika, da li bi nam ovde objasnila kako na naš mozak deluje hipoksija.Čitao sam o tome, radili su naši u ratnoj avijaciji.Rezultati potvrđuju da je naš mozak "slojevit", od najstarijeg dela (produžena moždina?), do najnovijeg, koji nas upravo odvaja od životinja (neokorteks?).
Čini mi se da je kontrola rada vitalnih organa upravo u tom najstarijem delu, pa je u stvari pitanje koliko svesno možemo da ga kontrolišemo.

p.s. napiši, molim te na srpskom kako se izgovara tvoj nik, polomih jezik na onom X.
ks...=X :D , pisi Pikax i nista se ne sekiraj :D
Bas tako, centar za disanje je u produzenoj mozdini.
Hipoksija te interesuje..ok
Je l' moze sutra ?...moram na spavanje..
Objasnicu vam sve lepo i plasticno ...ok?

Ma ja sam prosao sve to, jos ono kad su se izdavale Arka i Tajne i tek pocelo Trece Oko.
Hindu, Kabala ... ma ceo taj repertoar.

Neke 3-4 godine sam bio skroz zaludjen Kastanedom, jedino me Deniken i astrologija nikada nije nesto posebno interesovalo.

No tamo od 22-23 godine sam se usmerio na cistu nauku i racionalnost, tako da sam sada neka vrsta malo upucenijeg laika za sve i svasta :-)

Pozdrav

Zasto da me ne slusa svako ima pravo ako mi veruje ili ako mu je ovo intresantno sto pisem zasto da me ne slusa ja ovde nikoga ne vredja aj da vredjam pa da me stavite na ignore itd....
Ja sam dosao na ovu temu Telepatije i Telekineza ali tema se pretvorila u razgovore o raznim refleksima delovima mozga itd......i jos su me napali jer sam poceo da pisem ono u sta ja verujem.

Moracu ja ovo da objasnim u vise nastavaka...:D
Svi znamo ( tako je ! :D ) da nam je kiseonik neophodan, ali da li znamo svi da je stimulator centra za disanje ugljen-dioksid ...Vrlo bitan podatak
Pri penjanju na visinu , koje si ti naveo kao primer, ili prilikom trovanja - recimo ugljen-monoksidom ( navodim njega, jer hemoglobin, koji prenosi kiseonik, ima 300x veci afinitet prema CO, nego prema O ! ) dolazi redom do ispoljavanja klinickih manifestacija. Da li tebe samo zanima sta se desava u mozgu ili u citavom organizmu ?

Pre svega ono što se dešava u mozgu, jer to je u okviru ove teme.
Po mom, laičkom, shvatanju to je dobar dokaz da je mozak proizvod evolucije, kao i da može koristiti/proizvesti ograničenu količinu energije.Dakle ništa od telekineze.
Hvala što se trudiš, mislim da će ovo biti mnogima zanimljivo.

Pa nismo ni mi "nepismeni" što se latinskih termina tiče.Samo napred.
e016.gif

A i brat Gugl radi sve tri smene..

Back