Telepatija i telekineza

Javljam se sa fona, pa mi malo ogranicen prostor i brzina
Cinjenica je da je ljudsko telo i um sposobno za mnogo toga sto bi naizgled bilo nemoguce, a nas problem je da dokucimo sta sve spada u to.
Opet jedan jednostavan primer.
Hodanje po zeravici, logicno to je nemoguce, ali ljudi to rade.
Cak su uveli i na nekim kursevima za menadzere na zapadu kao vezbu kontrole.

ender71:
A sta je refleks nego automatizam stecen evolucijom, toliko dugo ponavljan da je ugradjen u genetski kod.

Daj jos jedno 200 00
godina da vozimo kola na isti nacin kao danas i radjace se sa bebe sa tom vestinom.
Izvini Ender ovo nije baš tako.Seti se eksperimenta u kom su kupirali rep generacijama pasa pa se nisu rađali kraćih repova.
Mutacije se dešavaju slučajno i nebitno je da li jedinka stalno ponavlja neku radnju, sigurno neće ući u gene.

Tako je Endere:D, ja sam mislila na zen budiste..pa to ti je moc autosugestije..i ko zna cega vec :roll:
Ne znam kako da vam objasnim...anatomski, fizioloski je nemoguce toliko uticati na rad srca i disanje ( koliko ti ljudi uspevaju )..donekle je moguce, ali toliko..

dan555:
Izvini Ender ovo nije baš tako.Seti se eksperimenta u kom su kupirali rep generacijama pasa pa se nisu rađali kraćih repova.
Mutacije se dešavaju slučajno i nebitno je da li jedinka stalno ponavlja neku radnju, sigurno neće ući u gene.
Ma naravno, mutacije i mutacije rade svoje...i nema to bas neke veze sa genetikom ( barem ne na taj nacin )

OK, priznajem da je primer krajnje banalan.
I definitivno da bi niz mutacija koji bi doveo do toga da vozimo cim prohodamo, bio krajnje bizaran, no mozda dobra ideja za neku SF pricu.

Mada iako su korisne mutacije kritican ipak nisu i jedini faktor evolutivni faktor, okruzenje, ishrana...sve je to dalo svoj doprinos ponasanju i razvoju vrsta.
No ti si sa time upoznat verovatno upoznat daleko bolje od mene, a i sasvim je druga tema.

A sto se tice kontrole nevoljnih funkcija organizma kao sto su disanje i rad srca ne vidim sta je nemoguce u tome, iskusni ronioci to rade, u borilackim vestinama to je sastavni deo treninga, samo je pitanje do kog se stepena te sposobnosti mogu dovesti.

Pozdrav

Ako mislite da si tu Zen budisti mutanti lol svako moze da utice na svaki deo tela svako ima kotrnlou nad telom i ako ovlada tom kotrolom moze da uradi skoro sve cak i da utice na rad srca.
Sto se tice telekineze pogledajte ovako telekineza je misic neaktivni misic u ljudskom umu kao na primer misici na usima dal ste probali nekad da pomerate usi uz malo vezbe uspecete jos vezbe ti misici na usima ce vam ojacati i bicete sve bolji i sve ce ti ih brze pomerati tako i telekineza neaktivni "misic" u mozgu koji se isto tako moze poreknuti kao i ostale sposobnosti "uz malo vezbe".:)

pikax:
Tako je Endere:D, ja sam mislila na zen budiste..pa to ti je moc autosugestije..i ko zna cega vec :roll:
Ne znam kako da vam objasnim...anatomski, fizioloski je nemoguce toliko uticati na rad srca i disanje ( koliko ti ljudi uspevaju )..donekle je moguce, ali toliko..

Pa mislim da bi odgovori zahtevali mnogo dublje proucavanje od ove nase price na ovoj temi.
Iskreno nisam bas toliko zainteresovan za to.

Mogli bi da napravimo neku listu...
sta je logicno nemoguce, a ipak se desava.
a sta je potpuna budalastina za naivce.

ender71:
No ti si sa time upoznat verovatno upoznat daleko bolje od mene, a i sasvim je druga tema.
A sto se tice kontrole nevoljnih funkcija organizma kao sto su disanje i rad srca ne vidim sta je nemoguce u tome, iskusni ronioci to rade, u borilackim vestinama to je sastavni deo treninga, samo je pitanje do kog se stepena te sposobnosti mogu dovesti.

upoznata.:D..
Jeste, mene bas taj stepen interesuje...

Pozdrav

Do kog stepena mogu dovesti te sposobnosti hmmmm svaka metafizicka sposbnost nema svoj maksimum uvek ima nesto vise, ako ovladas tehnikom kotrlole disanja i rada srca nikada neces stici do maksimuma, to ti je kao kondicija jedan dan istrcis 3km sutra dan 4km i nikad neces doci do maksimuma osim ako ti to zelis na primer zelis da ti maksimum bude 10km toliko ces i da istrcis, ako zelis da zaustavis srce na 10 minuta to ces i da uradis uz malo vezbe zaustavices i disanje samo da kazem da je mozak centar svega mozak kotrolise disanje, rada srca, kretanje itd......mozak je centar svega.Samo je 5% mozka otkriveno :mad:

Pika, da li bi nam ovde objasnila kako na naš mozak deluje hipoksija.Čitao sam o tome, radili su naši u ratnoj avijaciji.Rezultati potvrđuju da je naš mozak "slojevit", od najstarijeg dela (produžena moždina?), do najnovijeg, koji nas upravo odvaja od životinja (neokorteks?).
Čini mi se da je kontrola rada vitalnih organa upravo u tom najstarijem delu, pa je u stvari pitanje koliko svesno možemo da ga kontrolišemo.

p.s. napiši, molim te na srpskom kako se izgovara tvoj nik, polomih jezik na onom X.

Talamasca:
Pozdrav

Jel primecuje neko da skrecemo sa teme :)
Da podsetim tema je Telepatija i Telekineza :)

Slusaj bre Talamasca,
ako nemas nista pametno da kazes, ne davi nas vise.

Pogledao sam tvoj nazovi forum,
bas zanimljivo dopisujes se sam sa sobom.

Stvarno sam ocekivao da cu naci nesto bar donekle interesantno,
kad ono sto bi se reklo najobicniji bullshit.

Talamasca, izvini ali priča o "mišiću" telkineze ili čega drugog je pomalo hmmmm....
Osim toga, ako zaustaviš rad srca na više od 5 minuta postaješ biljka, a na duže sigurno si mrtav.
"metafizicka sposbnost" ta 'ajte molem vas...
Nemoj se ljutiti, molim te, zbog ovog posta.

dan555:
Pika, da li bi nam ovde objasnila kako na naš mozak deluje hipoksija.Čitao sam o tome, radili su naši u ratnoj avijaciji.Rezultati potvrđuju da je naš mozak "slojevit", od najstarijeg dela (produžena moždina?), do najnovijeg, koji nas upravo odvaja od životinja (neokorteks?).
Čini mi se da je kontrola rada vitalnih organa upravo u tom najstarijem delu, pa je u stvari pitanje koliko svesno možemo da ga kontrolišemo.

p.s. napiši, molim te na srpskom kako se izgovara tvoj nik, polomih jezik na onom X.

Ovo bi i mene zanimalo, pa ako moze malo ono laickim jezikom receno.

Pozdrav

Citao sam prvi post od pocetka i naisao na ovo

Pročitaj knjigu Parapsihologija, autor Milan Rizl.Knjiga je objavljena na nemačkom još 1969. a u nas 1975. Prosvjeta, Zagreb, ali ni danas nema, po meni, bolje ako hoćeš zaista da se uveriš da li je to moguće ili ne.Tu ćeš naći kako naučnom metodologijom da proveriš da li neko laže da ima paranormalne sposobnosti.
Kada je pročitaš, veruj mi, nećeš više nikada pokrenuti ovakvu temu.
Pozdrav.

Hmm nikad cuo za tog pisca ali telekineza, telepatija, RV itd...........su vise na spiritualnom nivuo sve sposbnosti su vezane za 7 ckari koje nase telo poseduje vezbanjem jedne cakre na primer 6 cakre aka 3 oko dobijamo sposbnost RV, Telepatije i mogucnost da vidimo auru etericno telo i sve sto fizicko oko ne moze da vidi.
Preporucujem da procitate knjige od pisca Tuesday Lobsang Rampa aka Dalai Lama knjige su besplatne i mozete ih skinuti sa http://www.lobsangrampa.net/lobsang_rampa.html tu vam je sve objasnjeno astralne proekcije i ostale metafizicke sposbnosti cak i zivot posle smrti.

dan555:
Talamasca, izvini ali priča o "mišiću" telkineze ili čega drugog je pomalo hmmmm....
Osim toga, ako zaustaviš rad srca na više od 5 minuta postaješ biljka, a na duže sigurno si mrtav.

Ma hajde,
jesi li bacio pogled na taj njegov nazovi forum.

Talamasca misli da ako smo na SF-u mozemo da progutamo svakakve budalastine.

Pozdrav

DAN

Pricam o misicu da bi lakse shvatili kako telekineza radi a i ostale sposobnosti, sve te sposbnosti posedujemo one su centritane u nasem mozgu i u cakrama.Metadfizika je kako da kezem deo nauke :) koja se bavi proucavanjem nadprirodnih sposbnosti koje svaki covek poseduje, Telekineza, AP, RV, Telepatija itd..............

A zaboravi ovo zadnje slabije sam upoznat sa tim Zen budisitma ali ako um dovedes u odredjeno stanje gde kotrlolises disanje i rad srce ne verujem da ce postati biljka jer si ti sve vreme svestan i mozes pokrenuti rad srca i disanja kad ti hoces.Probaj neki put da meditiras pa ces videti ili provaj da se projektujes. :wink:

Slusaj Talamasca,

imam ja rodjaku koja se bavi takvim zanimacijama
vidovnjastvo, ESP, parapsihologija i ostali mamci za budale.

Do sada je zaradila kucu, stan i 2 automobila od naivnih ovcica.

Samo mi nije jasno smatras li ti nas ovde takvim ovcicama ili si ti jedan od takvih ?

Izgleda da je Pikax otišla.
Evo ja ću pokušati onoliko koliko mogu, i ja sam laik.
Tokom evolucije mozak se usložnjavao, dodavao nove "delove" i svaki novi deo bivao je složeniji i trošio više kiseonika.Kada se penjemo, pada pritisak vazduha i procenat kiseonika.Zbog toga prvo popuštaju najviše funkcije mozga.Ovim redosledom: rasuđivanje (postajemo nekritički), sužava se vidno polje, opada selektivna pažnja, kontrola emocija i na kraju dolazi do regresije svesti u celini.

Upoznat sam sa time donekle,
imamo i suprotnu pojavu ,ronilacku bolest, koja nastaje sa povecanjem azota u krvi pri velikim dubinama u ronjenju, a sa istim efektima.

Samo bi me interesovalo ima li to istog efekta i na primitivniji mozak visih sisara?
Sigurno su uradjenji eksperimenti.

Pozdrav

Slusaj Talamasca,

imam ja rodjaku koja se bavi takvim zanimacijama
vidovnjastvo, ESP, parapsihologija i ostali mamci za budale.

Do sada je zaradila kucu, stan i 2 automobila od naivnih ovcica.

Samo mi nije jasno smatras li ti nas ovde takvim ovcicama ili si ti jedan od takvih ?

Ja nisam takav takodje za te sposbnosti koje svaki covek ima ne uzimaju se pare znam da postoje ljudi koji tvrde da vide buducnost sta ce da ti se desi itd....samo da bi uzeli pare nemoj da mislis lose ali ovo se ne odnosi na tvoju tetku vec na neke ljude koji idu po selima i pricaju kada ces da umres itd.... to je nemoguce niko ne moze da vidi buducnost, razlog je lak svi mi kreiramo buducnost da li kada potonete i stanete na dno mora, reke da li mozete mirno da stojite ne mozete posto ce vas strujanje vode stalno pomerati sa tog mesta, na to foru je i buducnost ona nikad nije stabilna.

Ja ovde nikoga ne smatram ovcom takodje ne smatram sebe ovcom sve sto sam rekao je tacno ko mi ne veruje to je njegov problem svako ima pravo da veruje u nesto.

Talamasca,

kako da ti objasnim, a da me shvatis.

Ja sam se takvih prica kao sto su tvoja naslusao i nacitao da mi je mozak prokljucao od njih.

I zato sto su mi se smucile i te kako pre nekih desetak godina, ode ti meni na ignore.

Ajd zdravo.

Back