Ako je falilo malo tinejdžerske patetike, meni je rečeno da je ovde donesem. Kakvi bi mogli biti "problemi" nekog iole drugačijeg šesnaestogodišnjeg tinejdžera?
Ako ste rekli usamljenost, pogodili ste. Da, usamljenost je. Situacija je ovakva:
u srednju školu idem kao putnik (30 km - udaljenost mog sela od škole). Ovde, u selu, gde sam išao u osnovnu, trenutno nemam nijednog (bukvalno) druga. Sa nekima sam posvađan, neki su otišli i to je to. E sad, u gradu stvarno imam nekoliko divnih prijatelja, no problem je u tome što je u suštini vreme provedeno sa njima svedeno na vreme provedeno na malom delu odmora u školi - dakle oko 15 minuta, i to ne baš svakog dana. Uprkos tome, uspeo sam da napravim manje-više lepa prijateljstva. Međutim, problem je u tome što su vikendi, a u poslednje vreme i radni dani (kad se vratim iz škole) užasni. Nisu toliko dosadni (slušam muziku, pišem, čitam, endless fun) koliko su užasni, desi se da prođe dan bez ijedne reči progovorene sa nekim. Zamislite tek raspuste. Ono što bih ja (možda potajno) želeo je neka zabava, ili konkretnije da izađem ponekad sa svojim društvom (iako sam 30 km udaljen, svakako to nije nemoguće). Sad, pojavljuje se problem u mojoj ličnosti koji meni ne dozvoljava da jednostavno odem i pitam: već malo manje od 2 godine se družimo i nikad me nisu pozvali da izađemo ili nešto tako slično. Plašim se. Priznajem, pičkica sam, ali ne mogu tome da pomognem. Plašim se da ću, ne znam iz kog razloga, pokvariti prijateljstvo ili pokvariti sliku o svojim prijateljima (ako odbiju, iz bilo kog razloga - psiha mi je čudo). Ne znam šta da radim: da čekam, da suptilno nešto pokušam.. Ne znam. Uzgred, ne bih ja njih da pozivam ovde kod mene.
Eto vam, zabavljajte se i zaje.bavajte jednog stereotipičnog stidljivog tinejdžera.
Realni