Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veruj, ni meni nije jasno u potpunosti. Jednostavno, društvo u kojem se nalazim je pomalo čudno po tom pitanju. I uopšte, pričao sam sa više njih o mojoj usamljenosti, kako sam ceo zimski raspust i Novu godinu proveo sam i bla bla, i naravno nikome nije ni palo na pamet da mi predloži da izađem sa njim(a) (iako sam im skoro pod nos stavljao želju). Delom me i to plaši.

.

To ti onda nisu prijatelji,simple as :)
Da je prošlo par mjeseci od polaska u srednju pa da i razumijem,al ovako mrka kapa...

Ja sam bio u istoj situaciji,ako ti...Izlazio sam sa društvom iz srednje uglavnom u njihov grad,dolazili su par njih i kod mene....Al moraš biti spreman da će ti doći možda pola od onih koje si pozvao :)
A onda poslije nekog vremena,javilo mi se društvo iz moje osnovne sa kojima sam bio u svađi kao i ti...izgladili odnose i počeo više vremena da provodim sa njima...i danas se sa njima intenzivno družim,dok to nije slučaj sa ovima iz srednje

Dakle,nađi nekog iz svog mjesta....sa kojima se dugo znaš,jer ta prijateljstva po pravilu najduže traju...

- - - - - - - - - -

kad pre lebac im 'bem :D ? Još nije ni april počeo :mrgreen:

Biće da su ispalili dečka :)

To ti onda nisu prijatelji,simple as :)
Da je prošlo par mjeseci od polaska u srednju pa da i razumijem,al ovako mrka kapa...

Ja sam bio u istoj situaciji,ako ti...Izlazio sam sa društvom iz srednje uglavnom u njihov grad,dolazili su par njih i kod mene....Al moraš biti spreman da će ti doći možda pola od onih koje si pozvao :)
A onda poslije nekog vremena,javilo mi se društvo iz moje osnovne sa kojima sam bio u svađi kao i ti...izgladili odnose i počeo više vremena da provodim sa njima...i danas se sa njima intenzivno družim,dok to nije slučaj sa ovima iz srednje

Dakle,nađi nekog iz svog mjesta....sa kojima se dugo znaš,jer ta prijateljstva po pravilu najduže traju...

- - - - - - - - - -

Biće da su ispalili dečka :)

Kao što rekoh, ove sa sela ne da mrzim, nego ne podnosim, jer su me koristili. Preko toga ne mogu da pređem.
A ovi srednjoškolci me nisu sigurno ispalili za 1. maj jer ja do informacija nisam došao tako što sam ih pitao, nego tako što sam više puta načuo kako su sve lepo isplanirali. Nema šta, svaka im čast. Po mom mišljenju, sve je ovo ili zbog toga što svoje društvo za izlaženje ne žele da proširuju (što je debilno), ili zbog toga što misle da izlazim sa svojim osnovcima (što je debilno, jer sam više puta naglasio da ih ne podnosim pred njima), ili da se plaše oko mog prevoza (što je najdebilnije od svih mogućih razloga). Neko vreme sam kontao da bi se stvari poboljšale kad bih našao stan u gradu, međutim roditelji i nisu baš za tu opciju.

Haha, a ja bas imam kontra problem od Realnog, svi me cimaju, a meni se ne druzi ni sa jednim od njih... :lol: Mogu da se zakunem da pocinjem da imam problem socijalne anksioznosti. A najgore je sto me zabole tuki za to. :l
Realni, 'ebeno je dobiti prijatelja kad to pokusavas na silu, glumom i namecenjem, od laznih osmeha pocnu da te bole obrazi, a zbog nametanja te samo jos vise odbijaju.
Realni, verovatno nisi jedna od onih osoba sto je svi vole, tipa; energican, veseo, osoba koja zna zbijati salu kako na tudji tako i na svoj racun, itd. delujes mi bas kontra nekako.

Jb.g sad, onaj predlog za prvi maj je bio dobar...ko zna, mozda ih neko izyebe za to mesto gde su planirali da idu pa im tad spomeni da mogu doci kod tebe... A i ne znam sto se svi primaju samo za 1. maj da izadju tako negde u prirodu, moje drustvo i ja radimo to sigurno barem 4-5x u godini.

I mozes npr. kad dodje leto da ih pitas da odete zajedno negde na kupanje, na reku, jezero, bazen, gde vam je najblize...

Poslednja izmena:
Najdraža Nataša,
Nadam se da si dobro sada. Nadam se da ti je divno sa prijateljima, pijući, smejući se, šetajući se po gradu, uživajući u ovom zaista predivnom vikendu. Nadam se da si zaboravila tog bednog, (dođavola) usamljenog i setnog "prijatelja" koga imaš tamo negde, izvan tvog grada. Sigurno je samo bio teret, bestidno ti dajući svaki atom svoje duše tebi u šake, nadajući se da ćeš ga možda, samo možda, razumeti ili ga (ne daj bože) pozvati da izađe sa tvojim prijateljima, jer je veoma teško za njegovu izmučenu, usamljenu dušu da prevali dvadeset i pet kilometara da bi bio sa ljudima koji su mu dragi i da bi se proveo. Ni slučajno mu nemoj u školi prići, da pokušaš da pomogneš nekako, da pokažeš bar malo simpatije prema njemu, jer si mu možda jedini pravi prijatelj. Ma ne. Ostavi ga da pati, da umire, da se istopi i učvrsti ponovo, svakog puta izgledajući više oronulo, čudovišno. Neka, pusti da njegova ljubav prema tebi istrune, sigurno hoće. Njemu će biti bolje, tebi je sad dobro, pa zašto išta menjati? Ali ne, draga, on će te uvek voleti, koliko god ga ti mučila, uništavala, klala, odsecala mu sve što ima. On će te uvek voleti.

Samo sam hteo da se istresem malo, ne marite za ovaj post.

(Ne)realni, ljubav ne zahteva uzvraćanje. Kada si zaljubljen- prelaziš preko toga. Dati dušu nekoj osobi ne znači kupiti je. Jednostavno si dao dušu, i kraj. Tvoja volja, njena volja. Ako se ne poklope- ništa. Jeste bzv, ali tako je.
Tvoj bol je samo tvoj. Nju ništa ne obavezuje da ga podeli s tobom, ili da ga umanji. Ona traži svoju sreću, ti svoju. Moguće da ti nisi put do njene.
Retko se ti putevi preklapaju. I gotovo uvek posle razilaze. Prihvati to, i prilagodi se. Nekad je dovoljno da staze leže dovoljno blizu.
Osećanja poput tuge ništa ne menjaju. Nećeš tako stići do naklonosti, samo ćeš još više produbiti svoju setu. I šta onda?
Niti imaš nju, niti ona tebe. Niko nikog nema.

Poradi na sebi, savladaj melanholičnu narav i pokušaj da budeš srećan sam sa sobom. Kada završiš s tim, nađi neku koja će hteti da uzvrati istim osećanjima. Ovako sam ništa ne dobijaš, a tvoja odlaze u prazno. Prosto je šteta. Nekoj drugoj su ti atomi stvarno potrebni.

Samo sam hteo da se istresem malo, ne marite za ovaj post.

Al samo malo, nemoj da preteras, u suprotnom ce ljudi pomisliti da imas epilepsiju pa si tek onda zaglavio.

(Ne)realni, ljubav ne zahteva uzvraćanje. Kada si zaljubljen- prelaziš preko toga. Dati dušu nekoj osobi ne znači kupiti je. Jednostavno si dao dušu, i kraj. Tvoja volja, njena volja. Ako se ne poklope- ništa. Jeste bzv, ali tako je.
Tvoj bol je samo tvoj. Nju ništa ne obavezuje da ga podeli s tobom, ili da ga umanji. Ona traži svoju sreću, ti svoju. Moguće da ti nisi put do njene.
Retko se ti putevi preklapaju. I gotovo uvek posle razilaze. Prihvati to, i prilagodi se. Nekad je dovoljno da staze leže dovoljno blizu.
Osećanja poput tuge ništa ne menjaju. Nećeš tako stići do naklonosti, samo ćeš još više produbiti svoju setu. I šta onda?
Niti imaš nju, niti ona tebe. Niko nikog nema.

Poradi na sebi, savladaj melanholičnu narav i pokušaj da budeš srećan sam sa sobom. Kada završiš s tim, nađi neku koja će hteti da uzvrati istim osećanjima. Ovako sam ništa ne dobijaš, a tvoja odlaze u prazno. Prosto je šteta. Nekoj drugoj su ti atomi stvarno potrebni.

Saglasan sam.

Nego, sto se podebljanog tice, podseti me na jednu izvanrednu Anticevu pesmu. Verujem da vam se ne cita, al ja cu je postavit, nije duga. :lol:

I ne znaš koliko kao ti - takvih večeras ponovo nikog nemaju.
I ne znaš koliko kao ti - istih za susret sa tobom baš sad se spremaju.
I ne znaš ko su to, kao ti - divni i što su jastuke suzama vlažili.
A lepo ste se mogli sresti, samo da ste se malo potražili.

Sve je u redu. Ona kaže da sam joj jedan od najboljih prijatelja, što je sasvim lepo, ako ne laže. Mada sam (realno) u celoj priči ja bio negativac, tako da je ona postupila pravilnu. U svakom slučaju, sad je bolje. Hvala na savetima - sve se to stvari koje ja na nekom nivou poznajem i razumem, ali jednostavno ne želim da se suočim sa njima jer sam još mlad i mogu da se pravim glup.

Ma friend zona može biti u dosta slučajeva samo izgovor. Tako je meni jedna likuša rekla "Mi smo samo prijatelji" a ja je od početka muvao(doduše, bilo je tu dosta faktora kao uticaj ali nebitno sad), bitni su samo signali koje šalješ, i da znaš da ih filtriraš tako da budu kristalno čisti. Ne previše napadno, ne previše stidljivo.
Umerenost je vrlina ;)

Kad već krenuste o ljubavi, da i ja iznesem svoje ljubavne probleme. :lol: Elem, radi se o jednom trajnijem složenom odnosu sa devojkom koja mi mnogo znači, toliko da bih bio spreman istog dana da se ženim s njom. Zarad nje bih svašta stavio na kocku, i mislim da nikad u životu neću moći da volim bilo koju ženu na svetu tim intenzitetom kojim volim nju. Potrebna mi je skoro kao kiseonik, i čitav taj odnos je prilično opsesivan sa moje strane.

Sa druge strane, njen karakter je neverovatno prevrtljiv. U roku od 5 min možete primetiti da će od setne osobe postati srećna ili obrnuto. Sred prijatne konverzacije ume tek tako da plane, bez nekog značajnijeg povoda- recimo, jednom sam komentarisao neke filmove, i ona je odjednom napustila kafić i prestala da razogovara sa mnom zbog nekog usputnog komentara, kojeg sam izrekao reda radi. Juče sam prokomentarisao da se u poslednje vreme previše posvetila fakultetu, što je dobro, ali da sebi mora pružiti i malo odmora, a to je izazvalo burnu reakciju. Kada se malo stišala, rekao sam da se samo brinem za nju, i da ništa loše nisam mislio, na šta je usledila nova burna reakcija jer tvrdi da sam bezdušni skot koji ne ume da brine. I sada je po ko zna koji put ljuta na mene. Svađa bez ikakvog smislenog razloga, kao i sve do sada.

Dva puta je potpuno prekidala svaki kontakt između nas, blokirala me čak i na telefonu, samo da ne dođem do nje. Oba puta mi se sama vratila- čim je tužna i u problemima, zna da ću je ja utešiti. I sve bude super, odnos procveta. I onda opet neki problem. Zatišje. Tek se pomirim s tim da nema nazad, ona mi opet ulije nadu, sve bude super, poletim, i onda mi opet oduzme krila. I tako opet, opet i opet. U krug.

Volim je, definitivno je volim. Ali je problem što se to na mene mnogo loše odražava. Ne sama ljubav, ona nas sve čini plemenitijim, već ta njena promenljivost, ne znam da li mogu više da je pratim, sve to postaje čist mazohizam. Ali ono što mi najviše otežava sve ovo je činjenica što znam da sam joj i ja potreban. Čim je tužna, uvek se meni obrati jer, kako kaže, uvek uspem da je utešim. A jako je često tužna i mnogo mi znači to što uspevam da postignem da njoj bude bolje. Ali onda ispaštam kada na meni izliva bes. Povrh svega ja na kraju ispadnem "gad", "skot", "čovek koji nema savest, ali manipuliše tuđom" itd, a nikad nisam digao glas na nju ili rekao bilo šta ružno, već sam je uvek dočekivao lepim rečima, komplimentima, znacima naklonosti, poštovanjem.

Sve u svemu, zanima me šta biste vi učinili na mom mestu? I imate li neki predlog kako mogu da obuzdam te njene promene i makar stabilizujem sve ovo na nekoj prihvatljivoj sredini?

Poslednja izmena:
Oterao bih je u ******, debilka obicna. Bez ljutnje.
Pa jbg, svi mogu da se promene ako zele, lepo joj reci sta ti smeta i da ne mozes to trpiti, ako ona ne uspeva da vidi koliko si dobar decko onda ce neka druga. To joj reci i ako opet plane samo se okreni i nestani...potom se ne javljaj na prvih nekoliko poziva, ako te stvarno voli i ako se promenila shvatice da je pogresila i nece odustati nakon svega par poziva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back