Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja dnevno popijem 5-10l vode kad je vrucina, dok zimi 1-2l

Ne seri 'leba ti...ja popijem par litara i bude mi muka...

fora je što može da se izleči koji god tip da je samo što ljudi ne žele da čuju za lek, navikli su da budu bolesni, prija im ta uloga

Ne seri i ti. Jes' bas ce ljudi da puste da im neko odsece deo tela, a mogu da uzmu lek i budu k'o novi. Idi popij malo vode...

fora je što može da se izleči koji god tip da je samo što ljudi ne žele da čuju za lek, navikli su da budu bolesni, prija im ta uloga

U kom smislu misliš da ljudi ne žele da čuju za lek i da ne žele da se leče? :think:

Šećerna bolest, kao i visok krvni pritisak, ne može da se izleči, može samo da se održava na što nižem nivou,
ili bar da se ne pogoršava.

Nisam ja kriv što verujete da je prirodno biti bolestan

Sta lupas ti jebbote? Ko je rekao to? Ti si rekao da ljudi mogu da se izlece da hoce, ali nece...Nemas pojma koliko je tesko biti bolestan, ako pricamo konkretno o dijabetesu, koliko mladog sveta boluje od toga, ceo zivot se pridrzavas posebnog rezima ishrane. Zamisli koliko je tesko objasniti malom detetu da ako svi njegovi drugovi jedu tortu na rodjendanu on ne sme ili ne sme jebbenu milku da pojede...Nije ti to kraj problema..Tu ti je i onaj psihicki problem kad u pubertetu imas manjak samopouzdanja i tesko ti padne i kad ti neko kaze da si ruzan, a kamoli jos da znas da nisi zdrav...Kad moras da rokas insulin na ekskurzijama...I sta bi ti uradio da ne daj Boze imas to? Znas da neko ima jako visok secer jos od detinjstva i nema sanse da to spadne samo ako prestanes slatko da jedes...Sad bi ti pronasao lek, je l'? :roll:

Da ne pricam o drugim bolestima koje su tri hiljade puta gore jer sa dijabetesom covek moze da zivi, dok sa necim drugim ne...Da si proveo bar jedan sat u bolnici i upoznao neke ljude shvatio bi koliko su zdravi neozbiljni i misle da je to sto su zdravi prirodna stvar, a ne shvataju koliko jebbene srece imaju... Da si bar krajnike operisao znao bi koja ti je frka kad ulazis u operacionu salu, a ne mesecima da lezis po bolnicama, raspravljas se sa medecinskim sestrama, svaki dan dajes krv na analizu i rokaju ti infuzije...I zato nemoj da pricas o necemu sto nemas blage veze i bolje za tebe sto ne znas, samo cuti, molim te...

Sta lupas ti jebbote? Ko je rekao to? Ti si rekao da ljudi mogu da se izlece da hoce, ali nece...Nemas pojma koliko je tesko biti bolestan, ako pricamo konkretno o dijabetesu, koliko mladog sveta boluje od toga, ceo zivot se pridrzavas posebnog rezima ishrane. Zamisli koliko je tesko objasniti malom detetu da ako svi njegovi drugovi jedu tortu na rodjendanu on ne sme ili ne sme jebbenu milku da pojede...Nije ti to kraj problema..Tu ti je i onaj psihicki problem kad u pubertetu imas manjak samopouzdanja i tesko ti padne i kad ti neko kaze da si ruzan, a kamoli jos da znas da nisi zdrav...Kad moras da rokas insulin na ekskurzijama...I sta bi ti uradio da ne daj Boze imas to? Znas da neko ima jako visok secer jos od detinjstva i nema sanse da to spadne samo ako prestanes slatko da jedes...Sad bi ti pronasao lek, je l'? :roll:

Da ne pricam o drugim bolestima koje su tri hiljade puta gore jer sa dijabetesom covek moze da zivi, dok sa necim drugim ne...Da si proveo bar jedan sat u bolnici i upoznao neke ljude shvatio bi koliko su zdravi neozbiljni i misle da je to sto su zdravi prirodna stvar, a ne shvataju koliko jebbene srece imaju... Da si bar krajnike operisao znao bi koja ti je frka kad ulazis u operacionu salu, a ne mesecima da lezis po bolnicama, raspravljas se sa medecinskim sestrama, svaki dan dajes krv na analizu i rokaju ti infuzije...I zato nemoj da pricas o necemu sto nemas blage veze i bolje za tebe sto ne znas, samo cuti, molim te...
Slažem se, to što sam ja zdrav to je anomalija s kojom sam se rodio, i imam sreće zbog toga, huh

omg kako si isfrustrirana
i ne, neću da ćutim, šta god poželim - napisaću

(i da, to što si nešto naučila u medicinskoj školi, ne mora da znači da je to tačno)

Da si ti lezao dva meseca u bolnici i tri nedelje u banji i video ono sto sam ja videla i ti bi bio isfrustriran kad dodje neko i lupa gluposti...i to nema veze sa skolom jer to sto sam videla je daleko gore od onoga sto ja ucim u skolici...

Slažem se, to što sam ja zdrav to je anomalija s kojom sam se rodio, i imam sreće zbog toga, huh

Ne, jeste normalno biti zdrav, ali je takodje i velika privilegija, a to shvatis tek kada se razbolis...Sit gladnom ne veruje, uvek bilo...

Ovo je zaista tačno. Svojevremeno, pre par godina sam imala priliku da, u jednoj zdravstvenoj ustanovi vidim
koliko ljudi boluje od dijabetesa, tj.koliko njih mora da dolazi da vadi krv, kako bi izmerili visinu šećera. Ali najviše
me je zaprepastilo kad sam videla koliko ima mladih ljudi za koje sam mislila da su došli sa nekim starijim,
ne znam, sa njihovim roditeljima ili babama/dedama da im pomognu, a zapravo sam na njihovim prstima videla
da nose parče vate jer su vadili krv... Ti ljudi su tako mladi i izgledaju tako zdravo, nikad ne biste pomislili
da imaju dijabetes... Jako je tužno da neko ko je pun života ima takvu opaku bolest... Život nam svima priredjuje
jako neprijatna iznenadjenja...

Pa ne izvlacite stvari iz konteksta, nisam nigde napisala da nije normalno....ma vi niste normalni ***** vam majku razmazenu...

Nemoj se sekirati... Ja te savršeno razumem... :mazi: Velika je šteta što ljudi danas olako prilaze svom
zdravlju... Ali nisu ni svesni koliko se stavovi i razmišljanja promene kada dodje do neke bolesti,
bilo kakve... Čak nas i obična prehlada natera da se zapitamo: "Zašto je baš moj nosić crven, a
drugi su zdravi i ne kijaju?"... A kamoli nešto drugo...

e, iam ja jedan prilično zajeban problem
da l' da pređem na megatrend (ili singidunum, neam pojma na kom je fakultetu odsek za medije i komunikacije) sledeće godine, pošto je moja visokopoštovana majka/žena/kraljica sa fakultetskom diplomom, to predložila, prethodno izjavivši da nisam sposobna da završim državni fakultet, premda iam još 2 ispita do očišćene godine?
možda je žena u pravu, a baš me voli, k'o da me je rodila, pa ono, neće da joj se dete muči
eto, to mene mori u 5h ujutru, ne mogu da spavam, al' mogu da jedem, o živote lutalicoooooo

ps. obožavam svoj mozak u ovo doba, nekako je baš fanki fankiii xD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back