Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ bundy - znam, al shta da upishem? Filozofiju, sociologiju, istoriju, psihologiju? nishta nije ono da kazhesh perspektivno, sve su to neki dead-end smerovi a ja sebe mogu da vidim samo na nechem takvom, ili eventualno jeziku nekom (neko vreme sam hteo da upishem bash srpski, ko zna mozhda cu chak i to). Novinarstvo mi deluje kao najzanimljivije po predmetima.

Pa, od svega navedenog - psihologija je najperspektivnija

sad, na faksu primaju malo ljudi, prijemni nije baš lagan, ali ako kreneš na vreme da učiš neće biti problema...

Sve ostalo ti je - idi mi dodji, bez uvrede... zanimljive oblasti, ali nakon toga, osim ako ne odlučiš neke postdiplomske studije da upišeš, imaćeš ogromnih problema sa nalaženjem posla... što se psihologije tiče, tu možeš nastaviti da se usavršavaš, i kasnije postati psiholog u privatnoj režiji, ali upozorenje - moraš biti svestan da ta psihologija koja se radi na faksu nije ono što si učio u srednjoj, nego je teža i suvoparnija. Mada, svaki je faks suvoparan do neke mere

Od svega navedenog, najbolje psihologija ili novinarstvo koje si ranije navodio

@ bundy - znam, al shta da upishem? Filozofiju, sociologiju, istoriju, psihologiju? nishta nije ono da kazhesh perspektivno, sve su to neki dead-end smerovi a ja sebe mogu da vidim samo na nechem takvom, ili eventualno jeziku nekom (neko vreme sam hteo da upishem bash srpski, ko zna mozhda cu chak i to). Novinarstvo mi deluje kao najzanimljivije po predmetima.

razmisljaj o necemu sto volis, ali i od cega ces moci da zivis.....
ja istoriju ni mrtva ne bih.....
a hemiju, hvala bogu, jos vise....:D
zato cu da se posvetim fizici i matematici :flert:

pa tu imas veci dijapazon zanimanja-prosveta,muzeji(svaki muzej,u zavisnosti od velicine treba da ima najmanje 2 istoricara-ovaj lokalni,veliki kao moja soba pa ima 2),u arhivama,uopste svim izlozbenim prostorima,cini mi se da mozes da ostanes na fakultetu da se bavis istrazivackim radom,a realno,srbija nije neki pionir u psihologiji i sociologiji,ali nam je istorija bila burna

opet,nije neki izbor zanimanja,ali je dosta,ako uzmes u obzir gde zivis

Poslednja izmena:
@ hatorka
ne pada mi na pamet da se mlatim oko ovih stvari koje fiki i pecurka navode kao delotvorno sredstvo tokom odabira faxa
btw, dobar ti primer za aseksualizam
i ne slazem se sa tobom zbog komentara o oblacenju, cisto da znas :D

@fiki i pecurka
mislim da sam u onolikom postu razjasnila da NE POSTOJI NISTA sto me interesuje u tolikoj meri da mogu tome da posvetim godine i godine, ma zivot
jes, mogu pravim imaginaran spisak, la la la la

e sad, gledam, cituckam nesto o faxu primenjenih umetnosti i zurnalistici u Novom Sadu
ma neeeeeeeeeeee znam
i ko zna sada sta zeli da upise, taj je glup
nja nja nja
:D

Pa ako nemas pojma sta hoces ,mislim od tih drustvenih ,pa ti se onda novinarstvo cini najmanje losim , onda bolje nesto drugo , a ako bas hoces to onda upisuj svakako . Ja sam jos od kraja osnovne znao da cu na prava siguirno , iako nisam bio neki djak , al isto tako iskljucivo jer mi je delovalo kao jedini drustveni sa nekom prespektivom,posle sam yebao sebi mamu milion puta i smorio sam se zesce , al ipak sam ga nekako zavrsio sa par godina zakasnjenja jer nikad nisam imao radne navike , mada se ni sada ne bavim pravom . Mozda je neka ekonomija bolje resenje , pravo , neki strani jezik isto moze da bude sjajan , ili nesto drugo na FPN ili Filozofskom posto kao sto rekoh novinarstvom mozes da se bavis sa bilo kojim drugim faksem , a sa novinarskim bas i ne mozes obrnuto . Al opet i to je dobro i zanimljivo za ucenje , iako je trenutno u qurcu , pa ako se nalazis u tome sto da ne .

Kreptomane, danas si u corsokaku kako obrnes.
Upisi jezike (pocela sam da vrbujem). Kontam da se neces pokajati, ako volis jezike, pre si pominjao da bi upisao skandinavistiku.
Filozofski je po meni isto okej, s tim sto ne znam kako bih se snasla konkretno na filozofiji, ostalo je okej.

razmishljao sam o tim skandinavskim jezicima, al sam odustao od ideje. Generalno problem s jezikom mi je shto bih posle obrni okreni radio kao profesor negde shto mi je smor.

bilo bi mi drago da imam kolegu poput tebe next year, krepto:zag::rumenko::mrgreen:

jel majke ti? :rumenko:

Pa ako nemas pojma sta hoces ,mislim od tih drustvenih ,pa ti se onda novinarstvo cini najmanje losim , onda bolje nesto drugo , a ako bas hoces to onda upisuj svakako . Ja sam jos od kraja osnovne znao da cu na prava siguirno , iako nisam bio neki djak , al isto tako iskljucivo jer mi je delovalo kao jedini drustveni sa nekom prespektivom,posle sam yebao sebi mamu milion puta i smorio sam se zesce , al ipak sam ga nekako zavrsio sa par godina zakasnjenja jer nikad nisam imao radne navike , mada se ni sada ne bavim pravom . Mozda je neka ekonomija bolje resenje , pravo , neki strani jezik isto moze da bude sjajan , ili nesto drugo na FPN ili Filozofskom posto kao sto rekoh novinarstvom mozes da se bavis sa bilo kojim drugim faksem , a sa novinarskim bas i ne mozes obrnuto . Al opet i to je dobro i zanimljivo za ucenje , iako je trenutno u qurcu , pa ako se nalazis u tome sto da ne .

Ja bih mogao definitivno da se bavim svakakvim novinarstvom, ne bi mi bilo problem nishta, al recimo da budem sportski novinar, e brate dream job :D A shto se tiche samog faksa, ja znam da bih ja mogao biti novinar sa raznim drugim faksevima, al mi predmeti na fpnu najvishe "lezhe", zato mi je prvi izbor.

Sećam se kad sam čitao na netu da na fakultetu bezbednosti postoji udžbenik o odbrani, gde piše da su, citiram "OVK bile vojne jedinice na prostoru Kosova, koje su se borile za slobodu i demokratiju"

ludilo

Nije tačno, jedan moj dobar drugar to studira (paralelno sa elektrotehičkom višom i paralelno još i radi, možete onda misliti kakve su to školice) i baš sam ga za to pitao i pričao mi je po sredi neka kampanja protiv njihove škole... Ni nebitno.
Doduše stvari koje se tamo uče su meni ekstremno zanimljive, od svih ljudi koje poznajem jedino njega volim da slušam kada priča o čemu uče tamo. Voleo bih kada bih mogao da ga završim onako rekreativno bez daljih namera sa tim znanjima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back