User Friendly
Buduća legenda
- Poruka
- 25.026
Има, јер је симптоматичан менталитет (будућих) академских грађана тог факултета и њему сличних.
Просто је невероватно да је спољашњост пресудна у односу на неке финије вредности: васпитање, учтивост, знање...
Imas neke predrasude za koje nisi u pravu. Ne znam da li si nekada bio ili prosao pored Megatrenda ili Singidunuma,uopste nije tako kako ti to zamisljas.
Ne znam kako je u Beogradu,ali tamo su vece socijalne razlike pa se mozda moze steci takav utisak,ovde su to obicni ljudi koji su presli sa drzavnih fakulteta ili neki koji su htreli da ostanu u svom gradu,gologuzani ili neke jajare ,slihtare koje se uvlace svima u dupe i na poslu i u skoli i u stranci jer se nadaju boljem poslu.
Ima svakavih ljudi,od onih da im uzmes glavu i lupas od zid dok oci ne poispadaju,do onih koji su sasvim ok. Svi profesori i zaposleni su u socijalistima,a zgrada im je spojena sa tom strankom.
Sve one sto poznajem,a da su ucili ili uce tamo ne moze se reci da su bogatasi,niti da su starlete.
Da fakultet nema neki kvalitet,to stoji. Da ne znas nista i da prodjes to nije moguce,ali da ces se sad ubiti od ucenja da polozis nesto, pa neces.
Sve se racuna. Neko ko ima bolji izgled,njemu je lakse da se probije,isto kao sto neko ko je jaci,njemu je lakse da ubedi nekog drugog u svoj stav.
Pogledaj samo ko je do sada bio moderator. Mnogi su se ukenjali od pisanja,rada,objasnjavanja,a moderatorske titule su dobili oni koji su ili bili neprimetni,neutralni,za koje niko nebi rekao da ce dobiti to mesto.
Sta su oni videli u njima ne znam,ali tako ti je i u realnom zivotu. Znjanje i sve to je neophodno,ali ne i presudno. Ako se ubijes od rada i vredan si i znas,veca je verovatnoca da popijes otkaz nego da dobijes unapredjenje jer si konkurencija. Nekad mora da se pravis da si glup i da ne znas bas sve,inace te uklone. biti vredan i znati nije presudno za uspeh,presudno jeste ako si privatnik,ali ako radis za nekog drugog,e tu to nije presudno.