Dizajneri,pažnja!Potreban mi je savet na šta spucati 100€.
1.
Wacom Bamboo Pen & Touch-tablet dimenzija A5 sveske.Kao neko ko je retko imao priliku da se igra ovakvim spravicama kontam da bi privikavanje na
slepo crtanje potrajalo do te mere da ga batalim.
Pozitivno-mož' da crtaš,mož da farbaš,mož' šta 'oćeš
Negativno-male dimenzije,slepo crtanje
2.
Wacom Inkling-ovo mu dođe kao neki portable skener.Crtaš na papiru pomoću specijalne olovke dok spravica iznad beleži svaku crtu.Ne možeš farbati direktno nego samo pomoću PS-a,ne možeš brisati kada napraviš pogrešan potez...Kad smo kod pogrešnih poteza mislim da je jedan od njih kupovina ove spravice.Gledao sam na zvaničnom sajtu,kada ti se istroši
mastilo mož' se j**at' i bacit' i olovku i
skener jer kompanija ne vrši dostavu rezervnih ka Srbiji.
Pozitivno-crtanje na papiru(uigrana šema),komp ne mora biti uključen,mogućnost više slojeva,mogućnost prelaženja olovkom preko nečega već nacrtanog
Negativno-nema brisanja crta,baterija skenera traje 3 sata,kada se olovka isprazni mož' celu spravicu nabiti u rč
3.
Epson Perfection V37-skener!Standardni,brutalni...Gledajući promo snimak na YT-u video sam da može skenirati u boji,to bi mi super došlo.Kada sam pre godinu dana trebao skenirati jednu knjigu upravo iz oblasti dizajna,punu šarenila,u svakoj kopirnici su mi ljubazno odgovorili da ne postoji sprava koja skenira u boji.Ko tu koga farba?Dimenzije su odlične(A4),na promo snimku su prikazali da je moguće u delovima skenirati i veće dimenzije od toga pa se posle sve sastavi u PS-u.Ako je sve to istina,ovo je WIN kombinacija.
Pozitivno-crtanje na papiru običnom olovkom,dimenzije,eventualno skeniranje boje,mogućnost da mi skener posluži i u drugim prilikama
Negativno-/