,Ali, zar neću biti ružna tamo sa ovako podšišanom glavom pa ćeš me se stideti?" " Ne. Ti si Ijupka. Ti
imaš divno lice i lepo telo, dugo i lako, i koža ti je glatka i boje tamnog zlata i svako će pokušati da te
preotme." " Quć va, da me preotme", reče ona., ,Nikad me, do smrti, neće više nijedan čovek ni taći. Da me
preotme od tebe! Quć va!" " Ali mnogi će pokušati. videćeš/' " videće da te volim i znaće da je isto tako
opasno dotaći se mene kao i staviti ruku u kazan 457 rastopljenog olova. Ali ti? Kad vidiš lepe žene istog
obrazovanja? Nećeš li me se stideti?" " Nikad. I oženiću se tobom." " Ako hoćeš", reče ona., ,Ali pošto i inače
više nemamo crkvu, ne znam je li to važno." " Ja bih želeo da se venčamo." " Kako god želiš. Ali slušaj. Ako
ikad budemo u zemlji u kojoj još postoji crkva, mogli bismo se možda u njoj venčati." " U mojoj zemlji postoji
još uvek crkva", reče joj on., ,Tamo se možemo u njoj venčati, ako to za tebe nešto znači. Ja nisam nikad bio
oženjen. Ne-ma smetnje." " Drago mi je što nisi bio ženjen", reče ona., ,Ali mi je drago i što znaš one stvari o
kojima si mi govorio, jer to znači da si bio s mnogim ženama, a Pilar mi je rekla da su takvi muškarci jedino u
sta-nju da budu muževi. Ali sad više nećeš s drugim 7 nama? Jer to bi me ubilo." " Nikad nisam išao s
mnogim ženama", reče on iskreno., ,Dok tebe nisam upoznao, nisam verovao da mogu duboko da volim."
Milovala ga je po licu i onda mu rukama obu-hvatila glavu., ,Mora da si mnoge poznavao." " Nisam ih voleo."
" Slušaj. Pilar mi je nešto rekla -" " Kaži." " Ne. Bolje je da ti ne kažem. Pričajmo opet o Madridu."