TASOS - u reči i slici

sto se tiče plaža najbolja nam je bila golden bič gde smo se uvek i kupali,inače obišli smo celo ostrvo i uglavnom na manjim plažama je uvek bilo krcato tako da nam je ova odgovarala zbog veličine i čiste vode.odseli smo inače u vili kostalina koju bi preporučio svim neprijateljima.higijena katastrofa,krevet malo malo pa propadne,čišćenje se ne podrazumeva već te spremačica pita da očisti.inča ona se dere po ceo dan ko idiot.na podu ima prašine od nekih prethodnih sezona,peškiri su inače žuti uz obavezan otisak cipele na sebi,tako da su dobro poslužili za čišćenje papuča, patika i terase.sudopera ostavlja odvratan utisak na sam pogled a na dodir verovatno neku infekciju(nismo proverili),iz svega navedenog se da zaključiti da počevši od kuhinjskih elemenata do ladica nismo ni otvarali ni jednom za deset dan,tako da nikada nećemo(i než elimo) saznati šta se krije iza njih.đubre se verovatno iz kanti prazni na 10 dana(bar mi tako mislimo) pošto do našeg odlaska navedeno nije uklonjeno.sve u svemu sve spolja izgleda lepo ali unutra je druga priča.zaključak cele ove priče je da sve počevši od hrane pa do smeštaja izgleda lepo samo na prvi pogled ali već drugi je katastrofalan.

Uh, vi ste bas prosli kao bosi po trnju.. :confused:

Ne znam da li je moguce da se od pocetka sezone do sada toliko promeni usluga, ali ja sam bila ta koja je preporucila Mythos, i veruj mi, ne da je samo pica bila odlicna, vec i sve sto smo probali, a porcije su bile bas izdasne! Uzgred, jedna od pica koja nema papriku na sebi je npr. Special, na kojoj je akcenat bacen na sunku i sir. I, testo u ovom restoranu provereno nije kupovno!

Sto se tice poslasticarnice, ne znam, verovatno je da mislimo na istu (na cosku, bele stolice, velika basta). To je Dodoni, gde smo mi jeli sladoled, kolace i pili razne hladne napitke i bilo je sve ukusno!

Suma sumarum, za oba pomenuta mesta bih dala preporuku od srca, ali imajuci u vidu sliku iz juna meseca kada sam ja bila tamo.. Mi smo se vracali nekoliko puta! Da li je moguce da ih sezona toliko iskvari..

A Doukas je na oko kao menza, zato nikada nismo poklekli pod dovikivanjem napadnog Bugarina da udjemo unutra..

au! i ja sam se zalila na higijenu,ali sada vidim da mi je ipak bilo dobro! :)
slazem se sa cmoka80 za piceriju i poslasticarnicu,svakodnevno smo ih obilazili i zaista je sve bilo ok! mi smo cak i svracali u doukas i lepo jeli u tom restoranu,mada je zaista ko menza! :) ne mogu da verujem da za mesec dana,pre koliko sam ja bila,stvari mogu toliko da se promene! nadam se da je ipak bilo nesto lepo! :)

ne ne mislim na tu poslastičarnicu,već na onu u samom centru onu koja je kao i pekara ali ustvari to je samo maska jer kada sam pitao za hleb predveče oni su rekli da imaju sam od jutros a sa njim sam komotno mogao glavu sebi da razbijem.:dash:a ta poslastičarnica koju ste vi pomenuli i nije tako loša kakvih ima.tamo smo uglavnom piće pili,jedina zamerka im je što ne služe torte na parče nego moraš celu kupiti,a ako ste čitali sve moje opise priznaćete da to i nije baš dobra ideja,jer kad je probaš i shvatiš da je to samo lepo namazano puko si 20-tak evra u najboljem slučaju.:dash:sve u svemu jedini kafić koji možemo da preporučimo i što se tiče usluge i ambijenta i svega je već pomenuti restoran "kod seke" na gradskoj plaži jer ne samo da su ostali isti ko prošle godine već su se poboljšali i osavremenili.:super:

što se tiče pica ja vas samo pitam jeste li vi ikad videli u nekoj od naših boljih picerija pice specijal i pice sa bekonom,sa šampinjonim,SA SVIME,a da ne pričam o cenama tih njihovih "specialiteta"?oni za kaprićozu nisu čuli a za mađaricu da ne pričam,ako znate da neka picerija na tasosu traži pica majstora slobodno mi javite jer ja u kućnoj radinosti pravim bolje pice nego što je njihova najbolja.

auu pa vi ste sto kaze cmoka bas prosli kao bosi po trnju...
mi na svu sreci nismo stekli takav utisak da je sve od smestaja do hrane lepo samo na prvi pogled - bar nije bilo prosle godine :)
recimo u vili Paradiso u Limenasu se app. cisti svaki dan, peskiri menjaju na 3 dana cini mi se, posteljina zamenjena dvaput u toku smene. bas mi je krivo sto ste tako prosli sa smestajem :(

Pizzu smo jeli u Limenariji, u pizzeriji Ammici...i super je bila - grcka piza - sa fetom, lukom, paradajzom... hleb smo cesto kupovali u pekari u jednoj sporednoj ulicici u Limenasu, kada se sa setalista gde su radnjice skrene desno, pa malko uzbrdo, kifle su im bile takodje odlicne!

Verujem da je istina za to sto kazes, mnogo puta se desi da se na jednom mestu jede super, a sl. smena npr, razocarana, usluga uzas. A za kafic Aqua i Seku si apsolutno u pravu, ona je super!

cmoko - evo da ti se i ovde zahvalim na razglednici, koju iskreno ne bih ni videla da se nismo "srele" na drugom forumu :). sta ces, kad ne odoh na Tasos po planiranom, ne citam redovno forume o njemu da ne tugujem, hih :whistling:

Poslednja izmena:
MP1,
lepo se pripremi, potkrepi informacijama i ostrvo ce te vec samo sarmirati! :D
Tu smo za sve vrste pomoci..
A onda da ti kazemo i srecan put i dobar provod! :bye:

vidojajce,
daj nam jos nekih informacija.. Gde si odseo, kakav je taj smestaj, gde se izlazilo, kupalo?
Prokomentarisi malo te restorane, cisto da ljudi koji idu znaju o cemu se radi..
Mozda imas i neke sveze fotke za nas? :cool:

sdonca,
gde si, covece? Jesu li kupljene te kreme za suncanje, asure, lopte? :lol:
Kako teku pripreme? :think:

Evo me.Radim po ceo dan pa nemam vremena,a i prebacio sam se na drugi forum zbog vec poznatih razloga.Radim jos sutra i idem na odmor pa u cetvrtak konacno krecemo.Spremanje pocinje od prekosutra.Sve je odstampano i nista mi vise i ne treba.Pozdrav.

Vratio sam se prosle nedelje sa Tasosa. Bili smo u "ozloglasenoj" vili Ilios.

Svima koji nisu bili na Tasosu preporucio bih da na ovom forumu sve sem fotografija primaju sa rezervom.
Sta sam sve ovde procitao!

Ako vam treba neka informacija slobodno pitajte.

Pozdrav.

Pa reci nam, naravno da nas zanima!
Napisi nesto o vili, smestaju i ostalim dobrim ili losim iskustvima na Tasosu.
Tako ce svi biti najbolje informisani :D

Pa vidis ja bas mislim da nece!
Procitao sam vise od pola ovog foruma pre nego sto sam otisao i nisam siguran da mi je previse pomoglo. Izvestaji u formi putopisa su dobri ali licni utisci i komentari tipa koja plaza ili koji restoran ili koji smestaj valjaju ili ne valjaju su skroz subjektivni i samo zbunjuju coveka.

Ono sto je sigurno to je da vredi otici na Tasos i obici ostrvo koliko god ste u mogucnosti ali i ova konstatacija je skroz subjektivna posto je bilo ljudi u mojoj turi kojima se nije svidelo. :)

Pa vidis ja bas mislim da nece!
Procitao sam vise od pola ovog foruma pre nego sto sam otisao i nisam siguran da mi je previse pomoglo. Izvestaji u formi putopisa su dobri ali licni utisci i komentari tipa koja plaza ili koji restoran ili koji smestaj valjaju ili ne valjaju su skroz subjektivni i samo zbunjuju coveka.

Ono sto je sigurno to je da vredi otici na Tasos i obici ostrvo koliko god ste u mogucnosti ali i ova konstatacija je skroz subjektivna posto je bilo ljudi u mojoj turi kojima se nije svidelo. :)

Slazem se sa tobom da svako ima svoje misljenje.
Meni su komentari drugih ljudi u mnogome pomogli, npr. sto se tice lokacija na ostrvu i slicno. Na kraju sam sama izabrala u moru ponuda sta mi se svidja i nisam ponavljala letovanja drugih ljudi, vec kreirala sama svoje, po sopstvenoj meri.
Mislim da forumi i imaju tu svrhu-da pokazu drugacija iskustva razlicitih ljudi.
Podjimo samo od toga da npr. u toku jedne iste sezone nekom agencijom pola ljudi bude zadovoljno, a pola razocarano, a gde su smestaj, restorani, razlicite zelje za popunjavanjem slobodnog vremena i slicno..
Po povratku sa Tasosa, odusevljeno sam pricala svojim prijateljima o prelepim pescanim plazama, a oni konstatovali kako ne vole pesak, samo sitan sljunak..
Dakle, sve je individualno, ali se nadam da ljudi imaju svoje prioritete, pa u izobilju ideja, predloga i preporuka mogu naci nesto i za sebe.
A rekao si da pitamo ako nas zanima, pa sam zato i pitala.. Ako zelis, podeli svoje subjektivne dozivljaje sa nama :)
Pozdrav! :bye:

Poslednja izmena:
Slazem se sa tobom da svako ima svoje misljenje.
Meni su komentari drugih ljudi u mnogome pomogli, npr. sto se tice lokacija na ostrvu i slicno. Na kraju sam sama izabrala u moru ponuda sta mi se svidja i nisam ponavljala letovanja drugih ljudi, vec kreirala sama svoje, po sopstvenoj meri.
Mislim da forumi i imaju tu svrhu-da pokazu drugacija iskustva razlicitih ljudi.
Podjimo samo od toga da npr. u toku jedne iste sezone nekom agencijom pola ljudi bude zadovoljno, a pola razocarano, a gde su smestaj, restorani, razlicite zelje za popunjavanjem slobodnog vremena i slicno..
Po povratku sa Tasosa, odusevljeno sam pricala svojim prijateljima o prelepim pescanim plazama, a oni konstatovali kako ne vole pesak, samo sitan sljunak..
Dakle, sve je individualno, ali se nadam da ljudi imaju svoje prioritete, pa u izobilju ideja, predloga i preporuka mogu naci nesto i za sebe.
A rekao si da pitamo ako nas zanima, pa sam zato i pitala.. Ako zelis, podeli svoje subjektivne dozivljaje sa nama :)
Pozdrav! :bye:

potpisujem! :-)

aaa84 evo sta sam uspela da ti pronadjem na drugom forumu:

Vila Soula je po mom mišljenju fantastičan smeštaj. Bila sam sa dečkom u avgustu 2007. Smeštaj je odličan, apartmani čisti i dobro opremljeni. Udaljenost od centra grada idealna. Centar grada i gradska plaža su odlična destinacija za šetnju. Pored same vile se nalazi super market, možda najsnabdeveniji u Limenasu. Ljubazna gazdarica Zoi učinila je naš boravak još ugodnijim. Sve preporuke za vilu Soulu, mi znamo da će mo tu i sledeće godine!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smestaj je odlican, Dobili smo ono sto smo uplatili. Kao sto je navedeno, sobe su veoma ciste, odrzavane, a i za vreme boravka ih spremaju svaki drugi dan. U sobi ima sve sto vam je potrebno, a ako bas nesto i fali vlasnica ce vam svakako izaci u susret.
Meni se lokacija licno dopala. Nije 1000 m nesto jako daleko. Ima oko 10-15 min do gradske plaze i oko 5 min do Tarzanosa. Do grada ima oko 5 min. Sto ce reci da nista nije daleko, a opet niste u zizi zbivanja.
Toplo preporucujem ovaj smestaj!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bio sam u vili Soula i nije bas da je 200m udaljena od plaze neko oko 1200m od Gradske plaze oko 1000m od Tarzanos i od centra oko 800m. Inace apartmani su izuzetno cisti i skoro svaki dan se sredjuju nema komaraca i dosta je tiho a blizu je i supermarket. Ko ide uopste obavezno neka ponese nesto od hrane jer su cene malo vece.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po ovome bih rekla da je negde u blizini vile Paradiso i vile Meresi..Mislim da ima manje od 800m do centra. Nam je iz Paradso-a do centra trebalo oko 5 min.

Poslednja izmena:
cao da li neko moze da mi kaze nesto o vili efes garden ali neku dodatnu informaciju jer sve sto sam na forumu procitala je malo,...zatim gde izaci uvece u limenasu i koje su najlepse plaze u blizini limenasa???

Što se prvog dela pitanja tiče - nisam odseo u toj vili ali sam je imao u vidu i gledao fotke. Vila je odlična u bašti punoj zelenila sa bazenom i jednim manjim za decu. Nalazi se na rubu grada, podalje od šetališta i od plaža. Bez obzira na to, mislim da je to verovatno najbolji smeštaj u Limenasu kojeg naše agencije nude.

Izlazak uveče - imaju dva kluba koji rade celu noć. Među našima je popularan Just in Time.
Lako ćeš ga naći. Ostali provod se svodi na šetnju po mestu ili sedenje u nekoj od brojnih taverni.
Plaže - Makrijamos, - 2km i plaća se ulaz a na drugoj strani Pachis - 8km.
Eto - ukratko.

Ovo je cmoka80 napisala forumasu kada se raspitivao za tu vilu. Mada kazes da si to videla.
1. na strani 47 imas fotografije vile koju je postavila MIMIHAMI
2. na strani 106 SALEKNIK je u jednom pasusu dao svoj opis smestaja i usluge u vili
3. na strani 111 opet, SALEKNIK je obelezio na karti gde se tacno nalazi vila Efes Garden
4. na strani 181 DIXIE NBG je dala svoj komentar da je videla fotografije na sajtu perle (www.perlatours.net) i u samoj agenciji i da je odusevljena.
Eto tako, pa ti dalje svrljaj ;)

jos malo informacija - by sneki
Smestaj je bio odlican. Svako ko zeli opusten, porodicni odmor (a ide na Tasos kolima) preporucujem vilu EFES GARDEN.
Unutra je sve novo i cisto. Dvoriste ima odlican bazen, letnjikovac sa sankom (u kojem te ceka frizider pun pica - od gazde), rostilj... U kuci mnogo lepih detalja.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mislim da ima odlicne preporuke.

ovo je perfect company napisala skoro sto se tice izlazaka u Limenasu.
Tacno je da izbor nije veliki, ali postoje 2 kluba u kojima mozes sasvim lepo da se provedes, kao i gomila kafica na plazi. Sto se klubova tice, nas favorit je Just in time. Od 10 veceri, tamo smo provele 9... Svaki put do fajronta! :) Nemoj da se cudis ako pri ulasku zateknes bezvoljnu masu koja sedi i ispija pice; veoma se oraspoloze ako neko pokrene atmosferu, sto smo u ovom slucaju bile nas dve... :D
Svako vece je grcko-srpsko vece. Subota je udarno vece, u klub ne moze da se udje! Pusta se house, a moze se cuti i pokoja srpska i grcka pesmica. Zatvaraju u pola 5, ali ako ima zainteresovanih rade i duze. U cene nismo bas upucene, jer su Grci izuzetno darezljivi, ali recimo da se cene koktela krecu od 5 do 7 e, tekila je 6...
Klub pored je Davidoff, kazu da tamo uglavnom izlaze Bugari... mi tamo nismo zalazile, ali i tamo je uvek bilo puno, fina muzika, lep enterijer...
Jos par predloga sto se tice kafica. Na pocetku 'glavne' ulice, na spratu, nalazi se Prestige, gde je muzika po nasem misljenju najbolja. Kokteli su oko 8 e, uz njih daju i poslastice... i caste raznim picima...
Drugi kafic nalazi se na pocetku gradske plaze, zove se Island. Osoblje je veoma druzeljubivo, kao i gazda. Imaju i stolove pored samog mora...
I treci predlog-par kafica dalje od Islanda, u orijentalnom stilu, imena se nazalost ne secamo, ali veoma je upadljiv, videces ga sigurno... Tamo je opustena atmosfera, muzika laganija, pravo mesto za uzivanje! :)
Jako bitno-ne ocekuj da neko drugi pravi atmosferu, ako sami niste raspolozeni za provod, necete ga ni naci... :)

A plaze koje su relativno blizu - Markijamos, Bela plaza sa kamencicima, Tarzanas, Vournelis (na putu ka Tarzanasu) Gradska plaza u Limenasu, Karnagio - super stene za sunacanje, i kafic u stenama - u produzetku gradske... Glyfoneri (skretanje kod hotela Louloudis ), Pachis (do poslednje dve plaze ima oko 10km..autobusom je blizu.)Ne znam da li imate ikakvo prevozno sredstvo bar na jedan dan ili ne... Do Makrijamosa mozes i brodicem...Znam da se na krstarenju ide i do Vathi plaze.

eto i hasek je odgovorio, nadam se da je sve zajedno koliko toliko dovoljno :-)

Poslednja izmena od moderatora:
helou,

evo jos jednog kandidata za "prvi put na tasos" :)

Ja sam sa momkom uplatila u turisttrade-u za kraj avgusta u vili meropi u limenasu... Rekose nam da posto vila ima jednu zajednicku kuhinju, imamo polupansion u okolnom restoranu. Da li je neko isao preko njih, da li zna bilo sta o toj vili, restoranu u blizini, bilo sta...

I naravno, nas isto plase sa pricama o pcelama, osama i hladnoci pocetkom septembra...

Iako sam uspela da izvucem milion informacija sa ove teme, pa eto ostade jos nesto nerazjasnjeno...

e da, i jel stvarno treba da imamo u kolima protivpozarni aparat??!!!

Back