TASOS - u reči i slici

Citat sa drugog foruma, prica o Alikiju: "Pre podne se kupali na da kažem zapadnijoj uvali (tj. prva iz pravca Potosa) a onda je postala gužva i počeo neki vetar i talasi pa smo prešli na drugu uvalu."

Da ne bude posle da sirim dezinformacije.

..moja ovogodishnja ljubimica...kekes..
..dorasli mi klinci do stena i skakanja..ali josh uvek vole i pesak i plicak :lol:

img9146un5.jpg

kekes1pi8.jpg

kekes2ej8.jpg

..napomena: na ovoj plazi se predveche pojavi milijardu osa..mislim da zive u pukotinama stena...
..u toku dana ih nema, osim poneka uz suvlaki u taverni iznad same plaze..

img9142zq5.jpg

November child, ili neko drugi ko zna, moze li detaljno uputstvo kako iz Potosa da stignem do ove Kekes plaze i koliko blizu moze da joj se pridje kolima i postoji li neki parking ili zaravan u blizini gde se mogu ostaviti kola???

Hvala...

November child, ili neko drugi ko zna, moze li detaljno uputstvo kako iz Potosa da stignem do ove Kekes plaze i koliko blizu moze da joj se pridje kolima i postoji li neki parking ili zaravan u blizini gde se mogu ostaviti kola???

Hvala...

Zavisi sa koje strane dolaziš. ako si u Potosu ili Limenariji, kreni prema alikiju, i malo pre alikija ćeš videti jako uočljivu tablu sa natpisom Kekes Beach...ostalo ćeš videti ;)

..tako je...kekes je pre alikija, nekoliko km, imash tablu za skretanje i parking u hladu
za barem 30 automobila (mi smo najvishe videli dva :) )..

..evo nechega shto smo propustili proshle godine...
..jednostavno smo zaboravili...
..prelepa giola..

giola1am4.jpg

..i obala pored nje...

giola2ok9.jpg

@sdonca
Tacno je da izbor nije veliki, ali postoje 2 kluba u kojima mozes sasvim lepo da se provedes, kao i gomila kafica na plazi. Sto se klubova tice, nas favorit je Just in time. Od 10 veceri, tamo smo provele 9... Svaki put do fajronta! :) Nemoj da se cudis ako pri ulasku zateknes bezvoljnu masu koja sedi i ispija pice; veoma se oraspoloze ako neko pokrene atmosferu, sto smo u ovom slucaju bile nas dve... :D
Svako vece je grcko-srpsko vece. Subota je udarno vece, u klub ne moze da se udje! Pusta se house, a moze se cuti i pokoja srpska i grcka pesmica. Zatvaraju u pola 5, ali ako ima zainteresovanih rade i duze. U cene nismo bas upucene, jer su Grci izuzetno darezljivi, ali recimo da se cene koktela krecu od 5 do 7 e, tekila je 6...
Klub pored je Davidoff, kazu da tamo uglavnom izlaze Bugari... mi tamo nismo zalazile, ali i tamo je uvek bilo puno, fina muzika, lep enterijer...
Jos par predloga sto se tice kafica. Na pocetku 'glavne' ulice, na spratu, nalazi se Prestige, gde je muzika po nasem misljenju najbolja. Kokteli su oko 8 e, uz njih daju i poslastice... i caste raznim picima...
Drugi kafic nalazi se na pocetku gradske plaze, zove se Island. Osoblje je veoma druzeljubivo, kao i gazda. Imaju i stolove pored samog mora...
I treci predlog-par kafica dalje od Islanda, u orijentalnom stilu, imena se nazalost ne secamo, ali veoma je upadljiv, videces ga sigurno... Tamo je opustena atmosfera, muzika laganija, pravo mesto za uzivanje! :)
Jako bitno-ne ocekuj da neko drugi pravi atmosferu, ako sami niste raspolozeni za provod, necete ga ni naci... :)
Nama je bilo fenomenalno, vec danima tugujemo za Tasosom :(, a nadamo se da ces se i ti vratiti zadovljan/na. :)

Ja sam bio na Tasosu prosle godine u septembru sa mojom lepsom polovinom. Ove godine nas ide šestoro na tasos. Prosle godine sam iznajmio skuter koji me je kostao 100 eura na 10 dana a ove godine posto nas ide toliko treba mi auto da bi prevezao sve jer vecina nema polozenu voznju. Znam da mi za auto treba medjunarodna vozacka dozvola ALI NEZNAM KOLIKO KOŠTA IZNAJMLJIVANJE AUTOMOBILA NA 10 DANA :sad2:??????. Molim Vas za odgovor Tasosovci...

:super: EVO MOJIH SLIKA SA TASOSA, 2007 :super:

Pa, ne bas, moze se dosta toga obici i autobusom, ali se onda dosta zavisi od reda voznje, mnogo je veci komfor naravno automobilom ili motorom. Postoje i organizovani izleti obilaska pojedinih delova Tasosa, ali za cenu tog izleta za dvoje ili vise, moze se iznajmiti auto na dan ili dva sto je po mom misljenju bolja opcija.

Zao mi je, ne znam za 10 dana, mi smo iznajmili na pet i ako uhvatis vikend dobijes 20% popusta, naravno nemas nikakvo ogranicenje u kilometrazi, dobijas pun rezervoar i vracas im pun rezervoar.
Pazi, na Tasosu imas i drugih agencija, koje iznajmljuju i starije automobile i videla sam da su oni jeftiniji, a verovatno ti za deset dana daju i neki lepi popust, mada iskreno mislim da ti nije potreban auto bas deset dana, da moze sve da se obidje i za krace vreme, ali opet sve zavisi od vaseg plana =). Samo budi oprezan i obavezno proveri sta ti pokrivaju osiguranjem. Nama je turisticki vodic rekla da se placa kazna ukoliko te policija zaustavi u rentiranom automobilu starijem od pet godina. Iskreno ne znam da li je to istina.

Zao mi je, ne znam za 10 dana, mi smo iznajmili na pet i ako uhvatis vikend dobijes 20% popusta, naravno nemas nikakvo ogranicenje u kilometrazi, dobijas pun rezervoar i vracas im pun rezervoar.
Pazi, na Tasosu imas i drugih agencija, koje iznajmljuju i starije automobile i videla sam da su oni jeftiniji, a verovatno ti za deset dana daju i neki lepi popust, mada iskreno mislim da ti nije potreban auto bas deset dana, da moze sve da se obidje i za krace vreme, ali opet sve zavisi od vaseg plana =). Samo budi oprezan i obavezno proveri sta ti pokrivaju osiguranjem. Nama je turisticki vodic rekla da se placa kazna ukoliko te policija zaustavi u rentiranom automobilu starijem od pet godina. Iskreno ne znam da li je to istina.

Ova agencija čiji je cenovnik istaknut je najskuplja.
I nama je naš vodič insistirao da uzmemo baš od te agencije. Kao oni s njima sarađuju, ako bude problema mogu da nam pomognu, ako uzmemo od druge agencije prepušteni smo sami sebi. Trala la priče za naivne. Mislim da vodiči imaju proviziju od svakog rentiranja.

I u te priče o policiji - sumnjam. Odkud ja da znam koje je godište auto. I šta me briga. Neka ganjaju agenciju koja treba da poštuje propise, ako takav propis postoji.
Da neće da mi turistička inspekcija naplati kaznu što vlasnik mog apartmana nije uplatio turističku taksu.

10 dana auto je previše. Za 5 dana se može sve lepo obići. 7 je komotno. A sa 10 bi mi bilo zamorno.
Ove godine sam imao auto 7 dana a poslednja 2 dana mi je stajao parkiran u ladovini.
Doduše, već sam obišao sve prošle godine.

I na kraju - DA, bez auta Tasos nije Tasos. Ima mnogo kompletnijih letovališta na Halkidikiju u varijanti bez auta.

Citat sa drugog foruma, prica o Alikiju: "Pre podne se kupali na da kažem zapadnijoj uvali (tj. prva iz pravca Potosa) a onda je postala gužva i počeo neki vetar i talasi pa smo prešli na drugu uvalu. Da ne bude posle da sirim dezinformacije.
Ne razumem poentu ovog citata?! Da li si time htela samu sebe da demantuješ kada si rekla...
... Ja sam bila samo na mirnoj uvali, onoj gde su restorancici i tu nije bilo talasa.
ili da samo potvrdiš ono što je par nas (cmoka80, 123123 i moja malenkost) reklo, a to je da na vetrovitoj uvali Alikija NEMA velikih talasa!

I nema potrebe da se citira šta je neko sa 'nekog' drugog foruma rekao ili ne, već je bitno sopstveno iskustvo! Nisam baš siguran i da li si u potpunosti razumela o kojim je uvalama govorio (ta 'zapadna uvala' je u stvari 'mirna uvala' a ta 'druga uvala' je zapravo 'vetrovita uvala' Alikija), jer si kao što sam i rekao, ovim citatom u stvari demantovala samu sebe!
... Nama je turisticki vodic rekla da se placa kazna ukoliko te policija zaustavi u rentiranom automobilu starijem od pet godina...
A ovo je notorna laž i najveća glupost koju sam čuo! No, uvek računaju na to da će se od silnog broja turista koji dolaze na Tasos, uvek naći neki naivni koji će nasesti na ovako nešto. A njima to odgovara i te kako jer od toga imaju korist.

Najpovoljnije rent-a-car agencije su pre svega Speedy i National Friend, a zatim dolaze Smart, Hermes, Potos i ostale!

Hej, ja ovde samo hocu da pomognem drugima svojim iskustvom, sigurno necu da se raspravljam sa tobom =)
Rekla sam da ja nisam iskusila talase na Alikiju, da sam cula da ih ima na vetrovitoj uvali i bilo mi je drago kad sam cula da je neko drugi iskusio talase na Alikiju zbog sebe, jer znam da sam negde pronasla tu informaciju, ok, promasila sam uvalu, odrubi mi glavu zbog toga =)
I toliko neprijateljstva u samo jednom postu, razvedri se, ovo je tema o Tasosu, letovanju, moru, uzivanju, leba mu =D

Eoja, pusti ga, on ne ume drugacije da komunicira, to je zilion puta do sada pokazao. Steta je sto sam ne uvidja da stalno napada druge i glumi dezurnog policajca na temi. A pominjanje drugog foruma ne voli jer su pre par meseci najaktivniji ucesnici ovog foruma bas zbog njega i njegovog ponasanja prebegli na taj drugi forum.

Previse sam mu prostora posvetio, a to ne zasluzuje...Ovde je tema Tasos, more, sunce, uzivanje, opustencija, zezancija...

November, jel mozes da mi kazes da li je ta Kekes plaza u stvari plaza na kojoj postoji izrazito duboka uvala, dobra za skakanje, sa postavljenim metalnim stepenicama za izlazak iz vode? Na tvojim fotkama se to ne vidi, a mislim da sam ranije citao da na toj plazi takvo sta postoji. Ako postoji rado bih je posetio. Molim te, odgovori mi.

@sdonca
Tacno je da izbor nije veliki, ali postoje 2 kluba u kojima mozes sasvim lepo da se provedes, kao i gomila kafica na plazi. Sto se klubova tice, nas favorit je Just in time. Od 10 veceri, tamo smo provele 9... Svaki put do fajronta! :) Nemoj da se cudis ako pri ulasku zateknes bezvoljnu masu koja sedi i ispija pice; veoma se oraspoloze ako neko pokrene atmosferu, sto smo u ovom slucaju bile nas dve... :D
Svako vece je grcko-srpsko vece. Subota je udarno vece, u klub ne moze da se udje! Pusta se house, a moze se cuti i pokoja srpska i grcka pesmica. Zatvaraju u pola 5, ali ako ima zainteresovanih rade i duze. U cene nismo bas upucene, jer su Grci izuzetno darezljivi, ali recimo da se cene koktela krecu od 5 do 7 e, tekila je 6...
Klub pored je Davidoff, kazu da tamo uglavnom izlaze Bugari... mi tamo nismo zalazile, ali i tamo je uvek bilo puno, fina muzika, lep enterijer...
Jos par predloga sto se tice kafica. Na pocetku 'glavne' ulice, na spratu, nalazi se Prestige, gde je muzika po nasem misljenju najbolja. Kokteli su oko 8 e, uz njih daju i poslastice... i caste raznim picima...
Drugi kafic nalazi se na pocetku gradske plaze, zove se Island. Osoblje je veoma druzeljubivo, kao i gazda. Imaju i stolove pored samog mora...
I treci predlog-par kafica dalje od Islanda, u orijentalnom stilu, imena se nazalost ne secamo, ali veoma je upadljiv, videces ga sigurno... Tamo je opustena atmosfera, muzika laganija, pravo mesto za uzivanje! :)
Jako bitno-ne ocekuj da neko drugi pravi atmosferu, ako sami niste raspolozeni za provod, necete ga ni naci... :)
Nama je bilo fenomenalno, vec danima tugujemo za Tasosom :(, a nadamo se da ces se i ti vratiti zadovljan/na. :)

Hvala na informacijama.Mislim da su jako korisne posto do sada niko nije pisao o nocnom zivotu jer vecina ljudi koji idu na Tasos prvenstveno idu da odmore.Kakve su cene piva ? Hvala jos jednom.

Hej, ja ovde samo hocu da pomognem drugima svojim iskustvom, sigurno necu da se raspravljam sa tobom =)
Rekla sam da ja nisam iskusila talase na Alikiju, da sam cula da ih ima na vetrovitoj uvali i bilo mi je drago kad sam cula da je neko drugi iskusio talase na Alikiju zbog sebe, jer znam da sam negde pronasla tu informaciju, ok, promasila sam uvalu, odrubi mi glavu zbog toga =)
I toliko neprijateljstva u samo jednom postu, razvedri se, ovo je tema o Tasosu, letovanju, moru, uzivanju, leba mu =D

Ne obaziri se na njega.Ja sam sa njim imao istu raspravku samo nekoliko stranica ispred.On ti je ovde na forumu nekakav pandur i zeli da sve bude pod konac i da su svi "pametni" kao on.Covek jednostavno nezna da se opusti.Posalji mu lepo PM i objasni mu sve ili ti predlazem da ne gubis uopste vreme sa njim.I ja potvrdjujem da su svi ljudi koji su vredeli zbog njega i njemu slicnim pobegli odavde na drugi forum.Nastavi sa pisanjem i pomazi drugim ljudima svojim pisanjem o Tasosu.Pozdrav.

Poslednja izmena:
pitanje za november child
da li je proradio restoran u app Meni? i, ako jeste, ako ste se tu hranili, kakvi su utisci?
Hvala!

..proradio je, nude doruchak po principu shvedskog stola (3E) i vecheru - jedno jelo, po rasporedu (5E)...
..prijavljuje se dan za dan, placa posle klope, mi smo ishli samo na grchku musaku koja je bila
fenomenalna i ogromna..
..dobar izbor za poneki dan, kada vam se ne shparta po gradu ili vas mrzi da pravite doruchak...

November, jel mozes da mi kazes da li je ta Kekes plaza u stvari plaza na kojoj postoji izrazito duboka uvala, dobra za skakanje, sa postavljenim metalnim stepenicama za izlazak iz vode? Na tvojim fotkama se to ne vidi, a mislim da sam ranije citao da na toj plazi takvo sta postoji. Ako postoji rado bih je posetio. Molim te, odgovori mi.

..to je ta, kojo...metalne stepenice su na levom delu uvale, gledano od peska, a ima ih josh dve ili tri na
uvali koja se nastalja dalje levo...oko stepenica provereno, ali i na drugim mestima moze sasvim
bezbedno da se skache, voda je duboka prilichno...vec na kraju ovih desetak metara peska je
dubina oko 2m, a nigde nisi u opasnosti da plivajuci zakachish neku stenchugu nogom..
..okachicu sutra josh neku slichicu..

Pa ja ne znam ko ovde treba da se razvedri?! I ko ovde govori o neprijateljstvu?! Očigledno je da ne trpite konstruktivne kritike! Ja samo volim da stvari isteram na čistac, a kome se to ne sviđa ili ne zna za šalu, ima drugih foruma pa izvolite! E svašta!
Eoja, pusti ga, on ne ume drugacije da komunicira, to je zilion puta do sada pokazao. Steta je sto sam ne uvidja da stalno napada druge i glumi dezurnog policajca na temi. A pominjanje drugog foruma ne voli jer su pre par meseci najaktivniji ucesnici ovog foruma bas zbog njega i njegovog ponasanja prebegli na taj drugi forum....
Hrrraaabrrriii viteže, baš si mi nedostajao, a tvoje kritike posebno! Ja znam da si ti ovde samo zbog mene i to mi baš imponuje, iako su ti svi prijatelji 'tamo' (ili skoro svi)!

Btw. ti znaš šta znači reč 'zilion'?!
...On ti je ovde na forumu nekakav pandur i zeli da sve bude pod konac i da su svi "pametni" kao on....
Baš tako, ti i ovaj iznad ste me baš provalili i zato pazite šta pričate ili...

bobynp6.jpg

DekiM, "konstruktivni kriticaru", imas i suvise lepo misljenje o sebi. Koji si ti faktor, leba ti, pa da neko samo zbog tebe dolazi na odredjeni forum? Aloooo, ti si destabilisuci faktor i razlog zbog kojeg se bezi sa foruma, a ne dolazi. Malo si pobrkao loncice.

November, hvala za opis Kekes plaze. Ako ti nije tesko, stavi jos neku slicicu na kojoj se vide te stepenice, kako bih procenio vredi li voziti od Potosa do nje.

Pitanje za Cmoku i ostale trudnice, povratnice sa Tasosa. Da li ste se pre puta raspitivale ima li dobrog ginekologa na ostrvu i da li postoji ginekoloska sluzba u onoj jedinoj bolnici na ostrvu u mestu Prino?
Pitam zbog toga sto mi je supruga noseca, pa nije zgoreg znati, za ne daj Boze, gde bi trebalo da se obrati u slucaju nekog problema.

Ajd u zdravlje svima, pa i "konstruktivnom kriticaru" !

Nisam se raspitivala pre puta, ali kada sam stigla, odmah sam na prvom "sastanku" sa predstavnikom agencije porazgovarala o tome.
Da, postoji ginekolog u Prinosu, a u Limenasu postoji doktor opste prakse, za koga nam je rekao da ce sve koji imaju eventualni problem rado pogledati i dijagnostikovati, ali naplatiti uslugu 30evra. Za razliku od njega, doktor i opste prakse i ginekolog u Prinosu, besplatno radi i savetuje. (ili vam daje racun koji mozete naplatiti kod osiguravajuceg drustva kad se vratite u Srbiju)
Nadam se da vam nece biti potreban, ali da znate, Prinos je definitivno bolji izbor. :super:

Back