TASOS - u reči i slici

Hvala November child za odgovor!
Moja trojka bi trebalo da bude u Meni-ju od 27.08., pa da se raspitam na vreme. Istina, više bi nam (zbog klinca) odgovaralo da u restoranu ima ručak (ako sam dobro razumela, ima doručak i večera),...
Kako god, nadam se da će sve biti ok. Još "samo" da dobijemo vize...
Hvala još jednom!

DekiM, "konstruktivni kriticaru", imas i suvise lepo misljenje o sebi. Koji si ti faktor, leba ti, pa da neko samo zbog tebe dolazi na odredjeni forum? Aloooo, ti si destabilisuci faktor i razlog zbog kojeg se bezi sa foruma, a ne dolazi. Malo si pobrkao loncice...
Ne znam ko je pobrkao lončiće, ali koliko vidim ti si još uvek ovde, nešto ti se baš i ne odlazi! I kao što sam već jednom napisao, svaka kritika od vas takvih može samo da mi imponuje, jer... "Neću da budem član mafije (da ne kažem sekte)"!

I da, uvek ću da reagujem ovde (ili negde drugde) kad-god smatram da za to ima potrebe, jer ja sam dežurni pandur i sve mora da bude pod konac!

Ajd u zdravlje i tebi, hrrraaabrrriii viteže!

Poslednja izmena:
@sdonca, ili ti @kamermane

Pošto vidim da voliš doslovce da me citiraš po drugim forumima, pa evo da i ja malo izigravam Resavsku školu...

Posto planiram da idem prvi put na Tasos ove godine i citajuci sve ove stranice,namece mi se jedno pitanje u vezi obilaska ostrva.To pitanje glasi za koliko godina odlazenja na Tasos je moguce obici sve plaze i sela,a da to ne bude samo da si bio na nekoj plazi 5. min. i da je nisi ni osetio,nego da se naprimer jedno popodne provede na jednoj plazi drugo na drugoj i tako redom.Devojka i ja nismo bas neki ranoranioci i necemo da idemo na jednu plazu prepodne ,a na neku drugu popodne nego kad se naspavamo,jedemo pa lagano na neku od njih i tu bi ostali tog dana.Ajde ako neko moze nekako da odgovori na ovo pitanje i da naprimer napise kojim redom bi obilazio plaze posto svi koji pisu o mestima koje treba obici su bili po nekoliko godina tamo i obisli sve samo je pitanje za koliko godina ? Znaci da sada idete prvi put kako bi se organizovali i gde isli jer nemoze sve da se obidje za deset dana ?
Mislim, šta reći osim... :rotf: :rotf: :hahaha: :hahaha:
...
Ali potpuno te razumem, Tasos je ogroman, zauzima čitavih 380.097 km² a put oko ostrva dugačak je celih 100 km, tako da su stvarno potrebne godine i godine da se obiđe! :hahaha: Pa ljudi u Beogradu svakog dana pređu tu kilometražu od posla do kuće a da je i ne osete, ali dobro, pošto vidim da ste ti i devojka 'ranoranioci' :hahaha: a uz to i još dovoljno mladi, nemate onda zbog čega da se sekirate da ćete možda osedeti i ostariti dok ceo Tasos i sve njegove plaže ne obiđete! :rotf:

Relax, take it easy... godine su tek pred vama! A tu su još i Krit, Skijatos, Rodos i mnoga druga grčka ostrva... e, tu bi se već malo zabrinuo! :rotf: :hahaha: :hahaha: :rotf:

Caos svima!
Imam samo jedno pitanje: Sxta da radisx ako nisi vozacx, a ni osoba koja putuje sa vama? Manje visxe svi se slazete da je Tasos divan i to me basx raduje. Da li neko moze da mi pomogne i da informacije o prevozu (ali plizzzzz bez onog "jao ne vozite" ili "bedak".. - SMORICU SE :( ) Da li ima bajseva za iznajmljivanje, autobusa?
Kako funkcionisxu skuteri ? Za to ne treba dozvola?

Unapred HVALA!!!

Ma pustite to ljudi, dajte malo ovog:

uzivancijarz8.jpg

:D

Caos svima!
Imam samo jedno pitanje: Sxta da radisx ako nisi vozacx, a ni osoba koja putuje sa vama? Manje visxe svi se slazete da je Tasos divan i to me basx raduje. Da li neko moze da mi pomogne i da informacije o prevozu (ali plizzzzz bez onog "jao ne vozite" ili "bedak".. - SMORICU SE :( ) Da li ima bajseva za iznajmljivanje, autobusa?
Kako funkcionisxu skuteri ? Za to ne treba dozvola?

Unapred HVALA!!!

Busom MOŽE, MOŽE, MOŽE, vi[e puta sam o tome pisala na raynim forumima. Bila sam tri puta i na taj na;in uspela da vidim puno toga, mada nekomfornije jer ih ima samo nekoliko u toku dana. Ne znam gde ćete biti, imam sliku reda vožnje iz Potosa, a komplentan raspored autobusa možeš naći na sjatu GO THASSSOS. Pozdrav

@Zo.
Naravno da se moze na ostrvo i bez kola i iznajmljivanja kola, bitno je samo da krenete sa idejom da necete biti u jednom mestu, u suprotnom biste mogli da se razocarate ostrvom.
Dakle, postoje i skuteri (koje uglavnom iznajmljuju mladi, neretko i decko i devojka uzmu po jedan mali od 50cc, zato sto je tako lakse ici uz niz brdovite krajeve Tasosa). Mislim da za manju kategoriju skutera ne treba, a za vecu treba A kategorija.
Pored toga postoji iznajmljivanje i onih cetvorotockasa, kao motora - ne znam kako se to zove.
Zatim, postoje autobusi koji voze u krug oko ostrva. U svakom od njih mozete dobiti red voznje i raspitati se za cenu karte. Mnogi ljudi koriste i ovaj vid prevoza.
Naravno, ima i bicikala, ali vam to nece mnogo znaciti, osim sa jednog na drugi kraj grada.
I na kraju, postoji i TAXI prevoz, ali njega ne bih mogla da vam preporucim-vazno je da se dobro raspitate o ceni pre koriscenja.
Eto tako..
Nemoj da se brines, bice sve ok, samo se dobro organizuj, mapu ostrva u ruke i istrazuj! :super:

Vec sam dobio sve informacije o vili CAPTAIN BEACH u Limenasu samo me jos interesuje, ako je neko bio u njoj kakav je prilaz kolima do nje i da li postoji neki parking blizu nje da ostavim auto. Naravno ako neko ima jos nesto da doda u vezi te vile bicu mu zahvalan.

Vec sam dobio sve informacije o vili CAPTAIN BEACH u Limenasu samo me jos interesuje, ako je neko bio u njoj kakav je prilaz kolima do nje i da li postoji neki parking blizu nje da ostavim auto. Naravno ako neko ima jos nesto da doda u vezi te vile bicu mu zahvalan.

Prilaz je ok. Ispod vile prolazi uličica. Da bi se stiglo kolima do vile mora se proći centar grada i mol uz staru luku. Tu ponekad zna da bude gužva, naročito uveče od mnogobrojnih šetača. U toj uličici ispred vile teško je naći preko dana parking mesto, jer je tu odmah i plaža. Ipak, na kraju uličice, prema baru Karnegio postoji veliki zemljani parking, koji se ne naplaćuje. To je nekih stotinak metara od vile. Ja sam se obično tu parkirao.

Prilaz je ok. Ispod vile prolazi uličica. Da bi se stiglo kolima do vile mora se proći centar grada i mol uz staru luku. Tu ponekad zna da bude gužva, naročito uveče od mnogobrojnih šetača. U toj uličici ispred vile teško je naći preko dana parking mesto, jer je tu odmah i plaža. Ipak, na kraju uličice, prema baru Karnegio postoji veliki zemljani parking, koji se ne naplaćuje. To je nekih stotinak metara od vile. Ja sam se obično tu parkirao.

Puno ti hvala na informaciji posto krecem u nedelju.

Kako do ove plaze? Prelepa je... Pretrazio sam forum ali nista ne pise pre o njoj?

Hm.. O Vati plazi se puno pisalo, cak su i mape postavljane na ovoj temi kako bi se lakse nasla.. Hajde, progledacu ti kroz prste sto si pokusao da nas smuljas :)

Evo pomoci:
do Vati plaze se dolazi tako sto se kod rampe za Makrijamos plazu makadamskim putem skrene desno. To je prasnjav, neuredjeni put, kojim kamioni prevoze mermer sa gradilista. Dakle, ovim putem se vozi nekih 4.4km i dolazi do tzv. Doktorove plaze (za neupucene, forumas GSM Doctor je prvi otkrio ovu plazu).
Na ovoj slici, zelenom bojom je objasnjen put do Docine plaze. (koju ja volim da zovem plaza sa oblucima :))

beliobluciwu1.jpg

Kada odatle nastavis pravo, takodje nepristupacnim makadamskim putem, dolazi se na Vati plazu. Evo slike koju je postavio djole_u2.

vatifa4.jpg

Na ovaj poduhvat pronalazenja Docine ili Vati plaze putem kopna upustate se na vlastitu odgovornost! Mnogi su je posetili, a neki se vracali ostecenih automobila.
Bilo kako bilo, ako ti se Vati toliko dopada, mozes do nje doci ako uplatis izlet brodicem-to im je jedno od redovnih stajalista.
Srecno! :bye:

A evo kako se sve to vidi na Google Earth-u...

roadtovathibeachbl1.jpg

I moje je mišljenje, da je do pomenutih plaža najsigurnije i najbezbednije doći turističkim brodićima, u sklopu nekih od izleta koji se organizuju, mada, svi oni skloni avanturističkom duhu, mogu se upustiti i u avanturu zvanu Road to Marble and Vathi beach! :)

Hm.. O Vati plazi se puno pisalo, cak su i mape postavljane na ovoj temi kako bi se lakse nasla.. Hajde, progledacu ti kroz prste sto si pokusao da nas smuljas :) . . ... ...

Hvala na odgovorima Cmoka80 i DekiM, obavezno cu uplatiti izlet brodicem, a mozda i otici na jedan dan tamo ako bude vremena.

U pretrazivacu sam kucao Vathi beach umesto Vati, zato nije bilo rezultata.

Sve sporije prolaze sati na poslu, jos samo 5 dana i odmor, jedva cekam :)

Pozdrav!

MP1,
lepo se pripremi, potkrepi informacijama i ostrvo ce te vec samo sarmirati! :D
Tu smo za sve vrste pomoci..
A onda da ti kazemo i srecan put i dobar provod! :bye:

vidojajce,
daj nam jos nekih informacija.. Gde si odseo, kakav je taj smestaj, gde se izlazilo, kupalo?
Prokomentarisi malo te restorane, cisto da ljudi koji idu znaju o cemu se radi..
Mozda imas i neke sveze fotke za nas? :cool:

sdonca,
gde si, covece? Jesu li kupljene te kreme za suncanje, asure, lopte? :lol:
Kako teku pripreme? :think:

restorani su u glavnom svi katastrofa,počevši od onog u centru ribljeg,dukasa,onda one picerije u centru preko puta zlatare,mitosa i one poslastičarnice nove u centru.....uglavnom sve je prevara,sve je onko lepo na videti i katastrofa ukusa.u navedenoj poslastičarnici sve izgleda fantastično dok neprobate.sve u principu funkcijoniše na fazonu da im svako dođe po jednom i oni su zadovoljni jer koliko ima turista to se njima isplati.sto se tiče ribljih specijaliteta sve ti stave ko da vrabci treba da jedu.onda picu NIKAKO na tasosu,znači probali smo na više mesta i odvratna je svuda,svugde je kupovno testo od pre 2meseca i svugde stavljaju papriku.neko je pisao da je u mitosu dobra pica,verujte mi da taj nije nikada jeo pravu picu.jedino mesto gde pica može da prođe je u kafiću na gradskoj plaži u kafeu "kod seke "inače je naša i uglavnom su tamo sve srbi.onda u kafe MOOd ne nikako,jer kad naručite 2 koka kole,oni vam ne donesu 2 flašice već 2 čaše koka kole i ošinu vas 5evra.

Back