Skala Rahoni nije mesto već seoce sa desetak kuća i 3 privatna hotelčića.
Plaža u Rahoniju kao Lido na Dunavu. Svaki čas sam očekivao da se pojavi skeledžija koji prevozi na drugu stranu.
Pachis Beach je jedno 2km ispred Skale Rahoni.
To tek nije mesto već samo plaža, bungalovi, restoran i kafić.
Plaža je ok. Ima prirodne hladovine ispod dva-tri bora, ali tamo se svi nabiju pa bude tesno. Deca skiče, plaču, viču, smeju se a ona mlađa bogami umeju i da se upiške i ukake tik pored vaše glave. U vodi po dnu postoji jedan pojas trave, koji neke nervira a neke ne.
Ako nemate kola - bićete zarobljeni 10 dana. Nema prodavnice, nema fast fuda, nema ničega - sve je prekrio sneg. Ima samo malih pipica koje zobaju zrnevlje po dvorištu.
Ima frižider sa sladoledom i sjajan pogled na naftnu platformu na pola puta između ostrva i kopna, koja je noću osvetljena pa deluje tako romantično.
Ako imate kola, niste razmaženi turisti koji traže luksuz kojeg nemate ni kod kuće, ako ste kamperski i robinzonski tip i imate dobru volju da se lepo odmorite od civilizacije - nema razloga da vam ne bude dobro. Zapamtite, lepotu uvek tražite u sebi, pa tek onda oko sebe (kakav sam filozof!)
Nema vodenih parkova i sličnih atrakcija ali na 4km odatle je najveći supermarket na ostvu, na dva sprata. Po izlasku iz Skale Rahoni prema Prinosu. Tu super može da se provede ceo dan krstareći između gondola, upoređujući cene artikala između različitih proizvođača kao i generalno između Grčke i Srbije. To je iskustvo koje će ko zna kad zatrebati.
Mada moram da istaknem da je ipak najboji supermarket na ostrvu u Limenariji i verujte mi da vredi preći 30km do tog mesta zbog onoga šta vas tamo očekuje. A šta vas to očekuje - videćete kad odete. Otkriću samo delić tajne - jedini na ostrvu imaju normalnu srpsku (hm, ili možda tursku) kafu a ne one grčke cikorije. Takođe, tu možete naći odlično vino sa Tasosa - Janakis, piše se Giannakis. Znam pouzdano da je pre desetak dana bila ostala jedna flaša, ako požurite i imate sreće možda vas sačeka