TASOS - u reči i slici

kao sto ste culi ja sam se vratila polovinom jula . . .
isla sam preko aqua travel-a,i bila u toj vili! i mi smo videli slike i super izgleda,ali je malo prljavo unutra,u mojoj grupi su svi trazili da se ponovo ocisti! inace sve izgleda kao neka antikvarnica,toliko ogledala,crveni zidovi i zavese,mnogo je ukraseno! apartmani su ogromni,svi sem jednog na spratu! ja sam bila u apartmanu petokrevetnom u samom prizemlju,jako se oseca na vlagu,i posto su stalno otvoreni prozori ulazi dosta buba.nemaju svi apartmani klimiu,mi smo trazili ali je nismo dobili! pusta obecanja agencije! na super je mesu,zavuceno,a opet blizu centra,kod crkve! poz nadam se da sam pomogla,ako treba jos nesto tu sam! :)

I ja idem preko te agencije...Kazu studio sa terasom i pogledom na park...Da kod te crkve...Kao nema antikvarnica :) Kako si opisala vise lici na neki kupleraj :) :rotf:

Ima li potrebe za klimom uopste, raspitivao sam se i kazu da te tamo nocu dosta svezije pa nema potrebe za klimom, a danju ionako ne planiramo da budemo u sobi. Kakvo je vase iskustvo sa tim?

@sdonca i MP1
Hvala, drugari! :D

@neophodan
Na tvoje pitanje verovatno niko ne odgovara, jer je vise puta pisano o toj vili. Evo da ti pomognem kako da pretrazujes temu,ako nemas zivaca da citas sve.
Dakle, u gornjem desnom uglu ima dugme "pretrazite ovu temu", klikni na "napredna pretraga" i onda u "kljucna rec" upisi samo aleksandra i dobices listu odgovora i pisanja na tu temu.
Za pocetak, tu negde oko 192. strane ima komentara ovogodisnjih putnika.

Srecno! :bye:

Pozdrav svima, mi idemo 30. avgusta preko JOLLY-a u Hotel Pachis Beach koji se nalazi u mestu Rahoni. Ineresu je nas da li je neko bio tamo i kako je, kakvo je mesto i kakve su plaze?! Jos jednom pozdrav svima:super::super::super:

Skala Rahoni nije mesto već seoce sa desetak kuća i 3 privatna hotelčića.
Plaža u Rahoniju kao Lido na Dunavu. Svaki čas sam očekivao da se pojavi skeledžija koji prevozi na drugu stranu.

Pachis Beach je jedno 2km ispred Skale Rahoni.
To tek nije mesto već samo plaža, bungalovi, restoran i kafić.
Plaža je ok. Ima prirodne hladovine ispod dva-tri bora, ali tamo se svi nabiju pa bude tesno. Deca skiče, plaču, viču, smeju se a ona mlađa bogami umeju i da se upiške i ukake tik pored vaše glave. U vodi po dnu postoji jedan pojas trave, koji neke nervira a neke ne.
Ako nemate kola - bićete zarobljeni 10 dana. Nema prodavnice, nema fast fuda, nema ničega - sve je prekrio sneg. Ima samo malih pipica koje zobaju zrnevlje po dvorištu.
Ima frižider sa sladoledom i sjajan pogled na naftnu platformu na pola puta između ostrva i kopna, koja je noću osvetljena pa deluje tako romantično.
Ako imate kola, niste razmaženi turisti koji traže luksuz kojeg nemate ni kod kuće, ako ste kamperski i robinzonski tip i imate dobru volju da se lepo odmorite od civilizacije - nema razloga da vam ne bude dobro. Zapamtite, lepotu uvek tražite u sebi, pa tek onda oko sebe (kakav sam filozof!)

Nema vodenih parkova i sličnih atrakcija ali na 4km odatle je najveći supermarket na ostvu, na dva sprata. Po izlasku iz Skale Rahoni prema Prinosu. Tu super može da se provede ceo dan krstareći između gondola, upoređujući cene artikala između različitih proizvođača kao i generalno između Grčke i Srbije. To je iskustvo koje će ko zna kad zatrebati.
Mada moram da istaknem da je ipak najboji supermarket na ostrvu u Limenariji i verujte mi da vredi preći 30km do tog mesta zbog onoga šta vas tamo očekuje. A šta vas to očekuje - videćete kad odete. Otkriću samo delić tajne - jedini na ostrvu imaju normalnu srpsku (hm, ili možda tursku) kafu a ne one grčke cikorije. Takođe, tu možete naći odlično vino sa Tasosa - Janakis, piše se Giannakis. Znam pouzdano da je pre desetak dana bila ostala jedna flaša, ako požurite i imate sreće možda vas sačeka

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.

Molim za informacije o hotelu Thassos u Pefkariju - polupansion - smestaj u sobama!?
Sve informacije su dobrodosle (cistoca soba, sadrzaj istih, koliko cesto menjaju posteljinu i peskire, postoji li mogucnost kuvanja kafe, kakva je hrana...). :?:

Hvala.

Pozdrav svima.

Potrebna mi je pomoc. U pitanju je hotel Thassos u Pefkariju - polupansion - smestaj je u sobama?! Kakve su sobe (sadrzaj istih, cistoca, koliko cesto se menjaju posteljina i peskiri, postoji li mogucnost kuvanja kafe...), kakva je hrana, ... O plazama i ostrvu smo se poprilicno obavestili... Hvala.

Cmoka 80 idem preko Aheron agencije, i pise da je ta vila blizu Vournelis plaze

Sad sam pogledala kod njih na sajtu.. Nije mi poznata ta vila, mada bi po opisu mesta trebalo da je blizu "mog" Albatrosa, dakle na periferiji grada, na samom izlazu..

Bilo kako bilo, evo neceg o plazi..
(Koristi naprednu pretragu koju sam preporucila i neophodnom)

Evo sta je napisao shoken:
"Tarzanas je na izlazu iz Limenasa,prema Prinosu a Vurnelis je na putu ka Tarzanasu."

I onda cheery dodao:
"Da ima jedno 500-600m od Vournelisa do Tarzanasa. Mada po meni Vournelis bas bezveze-minijaturna je dok Tarzanas i nije tako losa plaza...Mada kakvih ima... Prosle godine smo se tu najvise kupali jer nismo imali kola,ali smo zato ove godine iznajmili auto na 7 dana i nismo obilazili ove plaze"

Slazem se sa ovim poslednjim komentarom. Cak mi se po opisu cini da je Vornelis plazica koja se nalazi 30m ispod Albatrosa, odakle smo mi samo prvo vece prosetali tako plazom do Tarzanasa (jer su u nastavku). Tarzanas jeste peskovita plaza, ali je jako mala i nista u poredjenju sa ostalim plazama na ostrvu. Zato, ne kloni duhom, dobro se organizuj za prevoz i uzivaj! :D

Hoce li neko biti ljubazan da mi odgovori na pitanje?Jel moguce da niko nije bio u Limenasu vila Aleksandra.Koliko je udaljena od gradske plaze?Sto se tice restorana i poslasticarnica videli smo koji su ok,moze li neko reci kakvo je vreme krajem avgusta,culi smo da je mnogo hladnije,dali je to tacno?Unapred hvala.

Pazi ovako,u Limenasu koliko sam ja shvatio ima vise vila po imenu Alexandra.Zavisi koju si uplatio-la,Ja idem isto u vilu Alexandra preko Aqua travela.Imas i one koje radi Argus i to nisu iste vile.Oni rade Alexandra 1 i 2.

..pozdrav svima..mi se jutros vratili sa divnog tasosa..eh..
..zadovoljni smo sasvim, opushtenije smo uzivali ove godine,
otkrili poneshto novo, poneshto propushteno proshle godine, ponovili sve shto je vredelo
ponoviti i zakljuchili da je svaki detalj pojedinachno vredan svaku paru,
a sve zajedno je jednostavno prelepo...

..u odnosu na proshlu godinu - mnogo vishe srba, mnogo veca guzva, svega par puta smo
doziveli ono zbog chega smo proshle godine odmah po povratku znali da se vracamo - da budemo
30m udaljeni od prvih "komshija" na plazi, da parkiramo kola u hladu na pochetku peska, da nas
iz podnevnog dremeza u debeloj hladovini borova probudi miris ribe na roshtilju
kampera iz zbunja u zaledju plaze..

..bice i nekih slichica, chim "sidju" sa kartice...

I ja idem preko te agencije...Kazu studio sa terasom i pogledom na park...Da kod te crkve...Kao nema antikvarnica :) Kako si opisala vise lici na neki kupleraj :) :rotf:

Ima li potrebe za klimom uopste, raspitivao sam se i kazu da te tamo nocu dosta svezije pa nema potrebe za klimom, a danju ionako ne planiramo da budemo u sobi. Kakvo je vase iskustvo sa tim?
joj,i jeste kao kupleraj . . . :rotf:
nema potrebe,hladno je uvece,i to da mozes slobodno dzemper da nosis! mada ne znam kako je u avgustu! na mirniom je mestu,(kako gledas na vilu) levo isto neka vila,desno,zapusteni plac,iza tebe skola i igraliste,ispred jos jedan hotel koji ima bazen (manji)! ako te zanima jos nesto posalji pp! poz:)

... gde je plaza Vournelis na mapi?:roll:

... Evo sta je napisao shoken:
"Tarzanas je na izlazu iz Limenasa,prema Prinosu a Vurnelis je na putu ka Tarzanasu."...
Upravo tako:
Limenasplaze-1.jpg

Pazi ovako,u Limenasu koliko sam ja shvatio ima vise vila po imenu Alexandra.Zavisi koju si uplatio-la,Ja idem isto u vilu Alexandra preko Aqua travela.Imas i one koje radi Argus i to nisu iste vile.Oni rade Alexandra 1 i 2.

I mi idemo u tu preko aqua travela.Hvala za privatnu,definitivno je to ta Aleksandra.Mi idemo 23.avgusta,kada ti ides?
Hvala i tebi cmoka80,korisna informacija,ko da cita svih 200 strana.

Informacija iz prve ruke. Znači, danas je neko meni drag išao tom trasom...
Ne znam da li je to sa popustom ili ne, ali da, postoji mogućnost kupovine povratne karte.

Takođe info iz prve ruke:
Zbog prevelikog broja Srba sa tendencijom daljeg rasta, Grčka je na vanrednoj letnjoj sednici skupštine (doduše bez kvoruma) odlučila da ostrvo Tasos od sledeće godine postane i zvanično teritorija u sklopu države Srbije. Za glavnog krivca za ovaj nesvakidašnji presedan u novijoj istoriji nezvanično je označen izvesni srpski forum zaluđenika i srećno zablentavljenih u ovo ostrvo (nećemo da imenujemo, pošto je istraga u toku), i njegov prosto epidemijski uticaj na široke napaćene, ali lepote nikad site srpske narodne mase...
S obzirom na novonastalu demografsku situaciju na terenu, grčkom parlamentu nije preostalo ništa drugo nego da je sa velikim žaljenjem konstatuje i ustupi ovu svoju teritoriju Srbima, i tako prva prizna nove granice srpske države.
Za sada nije poznato da li će ovo izazvati nekakvu emotivnu destabilizaciju bilateralnih odnosa dve zemlje, odnosno stabilnosti na Balkanu, ali koga je to još briga.
lol-027.gif

JA SAM SA DEVOJKOM BIO NA TASOSU U SEPTEMBRU PRE TRI GODINE.MOGU TI REĆI DA NIJE BAŠ TOPLO,VALJDA JER JE TASOS NA SEVERU.DVA DANA NISMO MOGLI DA SE KUPAMO,JER SU BILI VELIKI TALASI.INAČE,ODSELI SMO U LIMENASU,I SMATRAM DA JE TASOS PREDIVAN.DODUŠE,U SEPTEMBRU NEMAŠ NOĆNI ŽIVOT,JER LETUJU UGLAVNOM NEMCI,DANCI,ŠVEĐANI SA MALOM DECOM.PREPORUČUJEM PLAŽE MAKRIAMOS I GOLDEN NA KOJIMA SMO I PROVELI VEĆI DEO ODMORA,UZIMANJE AUTA IZ RENT-A -CAR(OPREZ-CENE SE RAZLIKUJU I DUPLO OD AGENCIJE DO AGENCIJE) I PRELAZAK CELOG OSTRVA ISTIM,OBILAZAK POTOSA,PRAVOSLAVNE CRKVE I DRUGIH PLAŽA.CENE UMERENE,JA I DEVOJKA SMO POTROŠILI OKO 700 EVRA ZA DESET DANA(IŠLI SMO BUSOM PREKO DELFIN TRAVELA) I NI U ČEMU NISMO OSKUDEVALI.SMEŠTAJ JE BIO JEFTIN,ZA DORUČAK SMO KUPOVALI U SUPERMARKETU I PEKARI,A RUČAK I VEČERA U RESTORANIMA(RAZNIM).POTOS JE JEFTINIJI OD LIMENASA,ALI JE GOLDEN BEACH BLIŽA LIMENASU.TASOS ZA PREPORUKU ZA SVAKOG KO ŽELI DA SE BAŠ ODMORI!

Evo da i ja dodam nesto posto sam prespavao od puta...

Dakle Tasos i jeste ono sto sam ocekivao prelepa priproda, bajni pogledi na svakom koraku i mnogo brojne plaze....Nocni zivor --- pa prosto ga nema, ja i ono sto sam naisao u Limenariji bilo je neko vece sa zivom muzikom rock fazon i to je sve sem 2 kafica u kojem svi sede....prosto nije takva atmosfera sto bi moja lepsa polovina rekla...

Elem na tasos nismo ni otisli zbog nocnog zivota to ima i u bgd.

Malo info oko cena znam da Vas to interesuje...

Ko pomislja da ide na thasos bez kola svaka mu cast na "avanturizmu"...

Znaci rent car matiz u periodu 18-28.7 za 7 dana je bilo full i gume osiguranje 185 Euro. Gorivo je unledaded 95 i presao sam skoro 600km za 6 dana trosio oko 7,5l sa klimom, mi smo iznajmili djip zadnji dan jer se do nekih plaza moze stici samo sa njim,ako nemislite da hodate po prasnjavim putevima....sto meni ranije nije bilo tesko ali lepse je ovako...Skuter je bio 15 euro dan a gliser 8 sati plus gorivo 100 Euro. Mislim ako ste dvoje moze i autobus ali retki su i skoro je isto ako vec imate drustvo....

Lezajke su kako gde znam da je na pardisu komplet bio 8euro. a da smo svuda placali oko 5 euro 2 lezajke a da su kompleti negde 5 a negde 7 euro...

Hrana je skoro ista kao u bgd sem hleba i peciva....naravno na tim im je najbolja zarada....

Giros je bio oko 2,5 euro iako njega gotovo nismo ni jeli....ruckovi i vecere u proseku bile oko 12-13 euro u Mauragio restoranu po osobi...Dakle manje vise isto ko u bgd...

Sve u svemu prelepo....

Jagnjetina odlicna u Lambirisu u Theologosu (24euro 1kg)

Agencija Relax preko koje smo isli OK. Ono sto su mi rekli to smo i dobili...smestaj ok ako se izuzme nepotreban TV koji ima samo grcke kanale i stalna poplava u Toaletu jer nije lepo uradjen odvod...ali to je to za te pare...

Mislim da bih mogao i sledece godine na Thasos iako mi se malo vise svidja Croatia....

Generelano jako lepo ostvro i malo je 10 dana za obici sve....

Hvala svima na forumu za extra informacije...

Do sledeceg leta topli pozdrav Svima!

I mi idemo u tu preko aqua travela.Hvala za privatnu,definitivno je to ta Aleksandra.Mi idemo 23.avgusta,kada ti ides?
Hvala i tebi cmoka80,korisna informacija,ko da cita svih 200 strana.

Mislim da si pogresio.Ako ides preko Aqua travel-a to nije ta Alexandra vec druga.Argus i Aqua ne rade istu Alexandru.Ova u koju mi idemo je u centru u maloj ulici.Ova na slikama koje si video je preko Argusa i negde je drugde.Ja idem smenu pre tebe na Tasos.Evo ti i slike.

Prilozi

• kuhinja.jpg
    kuhinja.jpg
    37,3 KB · Pregleda: 22
  • soba.jpg
    soba.jpg
    24,3 KB · Pregleda: 24
  • soba 2.jpg
    soba 2.jpg
    34 KB · Pregleda: 22
  • ulica.jpg
    ulica.jpg