TASOS - u reči i slici

Ljudi ja sam ove godine bio u Nea Vrasni (od 10.07-20.07) ali sam razocaran velikim talasima,strmom obalom(zbog dece) i prljavom plazom(iako je duga 7 km).Za iducu godinu kazite mi dali je Tasos mesto sa mirnim morem,cistim plazama,bez talasa i sa plicacima i evo mene tamo.Ovde su talasi ogromni i voda je hladna.A sto se provoda tice,ja sam od onih sto vole da se odmaraju,dobro pojedu i uzivaju u miru.

@dule92
..tasos je chist, ponekad negde ima vetra i talasa, ali uglavnom je mirno...
..nekoliko plazaima duge plicake, a vecina se najbolje moze opisati kao prirodni bazen - plicak koji
posle par metara dodushe moze da ima neshto oblog kamenja, a zatim chist beli pesak na dubini
od 1-1,5m, dug 10-15m, a na kraju 100m peska dubine 2-3m, potpuno prozirna tirkizna voda...
..od urbanih do divljih, od stenovitih do peshchanih, od minijaturnih do kilometrskih,
a sve na potezu od nepunih 100km u krug oko ostrva...nishta nije dalje od pola sata voznje...
..moja deca su odushevljena i jedino se bojim da smo ih tasosom razmazili toliko
da ce kasnije samo bahami da im budu pristojni... :)

..joj...evo nasumice..
..plaze paradisos, roso gremos, psili amos, chak i golden beach (mada je duga i malo "budvasta")
su ovakve kakve sam opisala...prirodni bazeni...

tasos2015dan5paradisosvt9.jpg

..paradisos..

tasos2119dan6rosogremosos2.jpg

..roso gremos..

Poslednja izmena:
..moja ovogodishnja ljubimica...kekes..
..dorasli mi klinci do stena i skakanja..ali josh uvek vole i pesak i plicak :lol:

img9146un5.jpg

kekes1pi8.jpg

kekes2ej8.jpg

..napomena: na ovoj plazi se predveche pojavi milijardu osa..mislim da zive u pukotinama stena...
..u toku dana ih nema, osim poneka uz suvlaki u taverni iznad same plaze..

img9142zq5.jpg

Posto nikad nisam bio na Tasosu sve ovo sto ste mi napisali je lepo,samo kad biste mi dodali i imena mesta gde se ove plaze nalaze...

tasosmapa2up8rs0.jpg

Na Tasosu retko koje naseljeno mesto, tj. turisticko ima jednu plazu na koju se odlazi svaki dan, kao npr. na Halkidikiju..
Mislim da je to mozda slucaj sa Pefkarijem, na jugu ostrva, blizu Potosa
koji, pak, od vanpansionskih aktivnosti ima samo tu plazu.. Ali ga svi preporucuju za porodicu sa decom.

Najvece mesto na ostrvu je Limenas, zatim na jugu Limenarija i onda Potos. Ostalo su mala mesta: Pefkari, Skala ova ili ona-to su samo mesta u kojima postoji jedna glavna
ulica, nekoliko ispresecanih, nekoliko desetina kuca i objekata za izdavanje i to je to!
Desice vam se da u nekim od mesta, zaista postoji samo 1 prodavnica ili 1 pekara!

Na Tasosu je takodje bitno odabrati dobar smestaj, putovati svojim kolima ili tamo iznajmiti automobil, kako bi se obisle neke ili sve od pomenutih plaza (Golden Beach, Makryammos, Pachis, Paradise, Aliki, Tripiti, Kekes, Psili amos..).. na ostrvu ima cak 66 plaza, od kojih je mozda samo 1/5 uredjeno, ostale su divlje i nose posebnu lepotu). Lepota ostrva je u tome sto mozete gde god stati kolima i sami na plazi provesti svoj dan sa porodicom :D

Moja preporuka je glavni grad ostrva Limenas (Thassos), gde postoji i regularan gradski zivot, sadrzaj poput restorana, setalista, sve sto je neophodno za jednu porodicu posle visecasovnog brckanja na nekoj od plaza. Gradska plaza u Limenasu, uopste nije zadovoljavajuca, ali je najbolja od ostalih gradskih plaza! Npr. Limenarija ima bas lose plaze..

Moje utiske sa Tasosa mozes pogledati na 193. stranici i videti kako otprilike izgleda prosecno letovanje na ostrvu. Iskreno, sa malom bebom bih naredni put otisla npr. u Golden beach, koji je samo turisticko mestasce, ne i grad, a blizu je i Limenas i selo Panagia ili u neki od apartmana nadomak Pachis plaze.

Zato, na ostrvu je samo jedno pravilo-kartu u ruke, a onda u automobil i ostrvo je vase! :super:

Ne volim da na odmor putujem svojim kolima,pa me interesuje kod autobuskog prevoza koje mesto preporucujete.Mozda sam dosadan,ali potrebna su mi obavestenja.

Uh, pa ne znam bas.. Narocito zavisi od toga kog su vam uzrasta deca i na sta ste spremni, tj. da li ste ljudi od akcije, ili vise volite da budete u jednom mestu..
Ne znam da li biste isli medjugradskim busevima, iznajmljenim autom u obilazak, jer se jedino tako moze doziveti ostrvo.
Ponavljam da plaze u samim mestima i ako su prihvatljive, budu guzvovite..
Ja sam ove godine videla neke stvari koje su me zanimale na Tasosu, ali vec razmisljam da li bih se sledece sa malom bebom uputila tamo.
Ipak bih mozda u toj varijanti zaobisla Tasos i isla npr. ili na Halkidiki, ali na drugi prst, Sitoniju ili na Skijatos.. tamo ima lepih mesta, u kojima se moze odsesti i bez akcije..

Uh, pa ne znam bas.. Narocito zavisi od toga kog su vam uzrasta deca i na sta ste spremni, tj. da li ste ljudi od akcije, ili vise volite da budete u jednom mestu..
Ne znam da li biste isli medjugradskim busevima, iznajmljenim autom u obilazak, jer se jedino tako moze doziveti ostrvo.
Ponavljam da plaze u samim mestima i ako su prihvatljive, budu guzvovite..
Ja sam ove godine videla neke stvari koje su me zanimale na Tasosu, ali vec razmisljam da li bih se sledece sa malom bebom uputila tamo.
Ipak bih mozda u toj varijanti zaobisla Tasos i isla npr. ili na Halkidiki, ali na drugi prst, Sitoniju ili na Skijatos.. tamo ima lepih mesta, u kojima se moze odsesti i bez akcije..

Potpisujem Cmoku. I svom kolegi s posla sam to isto rekao ali me nije poslušao.
Dakle, ni jedno mesto na Tasosu nije ni blizu toliko atraktivno (u bilo kom smislu) da bi odsedanje u njemu opravdalo put na Tasos.
Ako se sedi u jednom mestu - Halkidiki.
Prednosti i lepote Tasosa nećete osetiti sedeći u jednom mestu. Naprotiv, lako se može desiti da se razočarate.

mene zanima da li je dobar provod na Tasusu...sto se tice zurki klubova i dr kao i to jel ima nasih ljudi tamo pocetkom septembra?

NE. Ono sto odlikuje Tasos je bas miran porodicni odmor, bez klubova, guzve i frke. Iskreno, ima samo dva ili mozda tri kluba na celom ostrvu, sto ne obecava nocnu zabavu.
Naravno da ima nasih ljudi tamo u septembru.. tada je bas pogodno za letovanje.

Engie, pisano je u vise navrata o provodu na Tasosu i sve se svelo na to da ga tamo jednostavno nema. Tasos je vise za porodicne ljude, decu, i sve one koji zele da uzivaju u divnoj prirodi i cistom moru. Ovi ostali, prvenstveno mislim na mladju populaciju, zeljni provoda, diskoteka, zurki, ce se sa Tasosa najverovatnije vratiti razocarani.
Zato, ako su ti prioritet provod i izlasci, a ne divne plaze, sto uredjene, sto one divlje, skrivene; odmor u pravom smislu te reci; bistra voda u kojoj ti ne treba maska da bi gledao dno i ribice koje plivaju oko tebe, onda ti je moj iskreni savet da pocnes da razmisljas o nekoj drugoj destinaciji

Može li neko da mi kaže koja je rent a car agencija najjeftinija? Treba mi auto na recimo 5 dana...
Drugo, zanima me takođe i skuter (za dvoje naravno). Kakve su mogućnosti da se njime obiđe ostrvo??? Imam samo B kategoriju, pa pretpostavljam da dolaze u obzir samo oni manji...
Pozdrav svima!

Na vetrovitoj uvali Alikija nema sigurno, ali zato zna da ih bude i to vrlo često na Paradiso i Golden beachu!

Slazem se potpuno sa Dekijem!
Uz to da dodam, nama se desilo da su bili veliki talasi na Golden Beachu, ali smo onda seli u kola i odvezli se do Pachisa, gde je voda bila ravna kao staklo.
Eto, i to je jos jedan od razloga zasto ne treba biti "vezan" za jedno mesto na Tasosu, a takodje i zasto je dobro biti mobilan..

Back