TASOS - u reči i slici

Voleo bih da mi neko kaze da li je moguce obici ostrvo tj. menjati plaze svakog dan putem gradskih autobusa ili skuterom ? Ne planiram da idem kolima,ali i ne planiram da iznajmljujem kola tamo posto idem sam sa devojkom i to bi nam dosta smanjilo budzet koji smo planirali za more.Da li neko moze da napise nesto o ovome posto svi pricaju o kolima i obilasku ostrva.Znam da je to najbolje resenje,ali sta da se radi.Ne verujem da sam jedini koji odlazi na to ostrvo i to bez automobila.Od ovih koji ce sada da idu na ostrvo bi bilo lepo ako mogu da napisu nesto o tome kada se vrate i o naravno cenam autobusa,iznajmljivanu skutera i slicnih stvari koje su korisne.Hvala svima na dosadasnjoj pomoci.

I ja planiram da u julu idem u Limenas, Albatros... Posto vidim da su vec neki bili a drugi takodje planiraju molila bih za neki detaljniji opis ovih apartmana, da li ste bili zadovoljni higijenom, uslugom itd, Hvala unapred.

Evo pogledaj sta je meni Vilovo napisao o usluzi u Albatrosu, na 180. strani.
Mogu ti reci da sam videla fotografije unutrasnjosti apartmana u agenciji, i izgledaju sasvim ok..
Mogu se svrstati po izgledu i kvalitetu u klasicni smestaj tipa 2 ili 3*-znaci, pristojno, cisto, a nista specijalno.
Standardni kreveti za jednu osobu, spojeni ili ne..
Cajna kuhinja..
Kupatilo sa tus kabinom..
Terasa pristojna, svaka opremljena stolom i stolicama..
Naravno, velicina apartmana zavisi od broja osoba, npr. oni sto su na poslednjem spratu, za 4 osobe, br.11 ili br.12 imaju oooogrooomne terase..
Apartmani okrenuti ka moru, koji su uvuceni, zaklonjeni su drugim, tako da imaju manu da se more ne vidi (npr. broj 8 ima bolji pogled i raspored stvari, a br.9 je zaklonjen brojem 8, ali ima hladovinu veci deo dana-sve ima prednosti i mane..)
Apartmani u prizemlju su izlozeni prolasku gostiju ispred prozora, ali im je super bastica..
Mislim da je sve u svemu OK :p
I, nadam se da ce nam biti dobro! ;)
Pozdrav! :bye:

Voleo bih da mi neko kaze da li je moguce obici ostrvo tj. menjati plaze svakog dan putem gradskih autobusa ili skuterom ?

Koliko sam skontala, vazno je samo da ne krenes na ostrvo sa idejom da budes non-stop u istom mestu, na istoj plazi. Ne verujem da je bitno da imas bas kola. :roll:
Pogledaj na 114. strani, ima nekih informacija o izboru i cenama iznajmljivanja skutera, o destinacijama izmadju plaza..
A na 110. imas info o autobusu i gde mozes naci spisak polazaka i cene.
Lepo se organizuj i bice to super letovanje! :ok:

Hvala puno.Procitao sam malo i dobrodosle su ove informacije.Nego evo pitanja za one malo iskusnije sa obilazenjem ostrva skuterom i pitanje za koliko dana otprilike skuterom mogu da se obidju sve plaze na ostrvu i jos po nesto.Pitam da bi znao na koliko dana bi trebalo najmanje da se iznajmi skuter da bi znao zbog racunice sa parama pa da uklopim i to u budzet za more.Da li je bolje iznajmiti ga prvih dana ili mozda posle nekoliko dan pa onda krenuti u obilazak.Za koliko otprilike moze da se stigne skuterom od Limenasa do Potosa ? Ajde malo konkretnije nesto u vezi ovoga ili je najbolje da odustanem od Tasosa ?

Evo jednog pitanja:
Secate se fantasticne plaze sa oblucima, kraj Makrijamosa?
Citajuci forum, nadjosh poruku koju je postavio GSMdoctor i informaciju da vise nije divlja, da na njoj ima lezaljki i suncobrana..

Zanima me, moze li se i dalje doci do te plaze, da li je prilaz sada laksi? Da li je izgubila nesto od svog smeka, sada kada nije izolovana?
Ima li neko ikakve informacije ovog leta ili s kraja prethodnog?
Hvala unapred! :)

Hvala puno.Procitao sam malo i dobrodosle su ove informacije.Nego evo pitanja za one malo iskusnije sa obilazenjem ostrva skuterom i pitanje za koliko dana otprilike skuterom mogu da se obidju sve plaze na ostrvu i jos po nesto.Pitam da bi znao na koliko dana bi trebalo najmanje da se iznajmi skuter da bi znao zbog racunice sa parama pa da uklopim i to u budzet za more.Da li je bolje iznajmiti ga prvih dana ili mozda posle nekoliko dan pa onda krenuti u obilazak.Za koliko otprilike moze da se stigne skuterom od Limenasa do Potosa ? Ajde malo konkretnije nesto u vezi ovoga ili je najbolje da odustanem od Tasosa ?

Čitav krug oko ostrva ti je oko stotinak kilometara.
Teoretski sve možeš da obiđeš u jednom danu. (ali bez posebnog zadržavanja)
Da bi stigao i da uživaš u tome što obiđeš treba ti bar 3 do 5 dana.
Negde je na forumu objavljen daljinar između mesta, sad nisam siguran ali Limenas - Potos je negde oko 40 do 50 km razdaljine.
Bolje da uzmeš skuter negde na pola letovanja ili pred kraj.
Taman kad ti dosadi svakodnevna rutina u mestu u kom si odseo očekuje te avantura otkrivanja ostrva.
Ako skuter uzmeš na početku letovanja i taj adut ispucaš u prva tri dana narednih sedam dana ćeš patiti što moraš da čučiš u jednom istom mestu a znaš kakve lepote se kriju na pola sata - do sat vožnje.:D

Secam se plaze ali oblutaka:dontunderstand:[/QUOTE]

Na slikama se vide lepi beli kamencici, obluci, pa sam ja tako povezala sliku i reci-plaza sa oblucima :)
Nebitno je to, nego ovo sto me zanima.. Dakle, da li je pristup i dalje moguc ili ne? I kakva su iskustva nakon tih postavljanja lezaljki i suncobrana, o kojima je pisao GSMdoctor:?:
Thanx!

hasek,hvala na informacijama.Tako sam i planirao da uradim kad dodjem.Prvo neki dan razgledanja i upoznavanja pa onda put pod noge po ostrvu.Zanima me da li su ovi skuteri koji se mogu iznajmiti od 50 kubika dovoljno jaki za dvoje da moze naprimer da se stigne za oko pola sata do Potosa ili bi do tamo trebalo mnogo vise vremena.Ove koje gledam po ulicama mog grada mi ne ulivaju bas poverenje za takve razdaljine u nekom kracem vremenskom periodu.Da li je problem mozda da se vozi nocu po tim putevima na ostrvu ako bi hteo da uvece izadjem u neki drugi gradic na ostrvu ili vec negde da idem njime i gde se skuteri ostavlljaju dok si na kupanju tj. da li ne treba previse brinuti o njemu da ne nestane ili mu se nesto desi ? Ajde za sad toliko pa cu pitati jos kad mi padne na pamet.

Poslednja izmena:
hasek,hvala na informacijama.Tako sam i planirao da uradim kad dodjem.Prvo neki dan razgledanja i upoznavanja pa onda put pod noge po ostrvu.Zanima me da li su ovi skuteri koji se mogu iznajmiti od 50 kubika dovoljno jaki za dvoje da moze naprimer da se stigne za oko pola sata do Potosa ili bi do tamo trebalo mnogo vise vremena.Ove koje gledam po ulicama mog grada mi ne ulivaju bas poverenje za takve razdaljine u nekom kracem vremenskom periodu.Da li je problem mozda da se vozi nocu po tim putevima na ostrvu ako bi hteo da uvece izadjem u neki drugi gradic na ostrvu ili vec negde da idem njime i gde se skuteri ostavlljaju dok si na kupanju tj. da li ne treba previse brinuti o njemu da ne nestane ili mu se nesto desi ? Ajde za sad toliko pa cu pitati jos kad mi padne na pamet.

Za skutere ti baš nisam stručnjak. Ali sam viđao po ostrvu puno parova koji štrikaju na skuterima bez većih problema. Noću se nisam vozio jer imam relativno malo dete tako da mi izlasci nisu bili u planu dnevnih aktivnosti. Ali ako si u Limenasu jedina mesta u koja bi vredelo da uveče izađeš su Potos i Limenarija a oni su na skroz kontra strani ostrva. Nešto baš nisam siguran da bi mogao da stigneš za pola sata do Potosa. Mislim da ni ja kolima nisam stizao za to vreme. Ali razloga za žurbu i nema. Uživaj u vožnji i predelima kroz koje prolaziš.

Možda da skočiš do Panagije i Golden Beach-a, koji su bliži Limenasu, ali ni tu nema previše razloga za noćne izlaske. Danju zuji po ostrvu i izmori se a noću spavaj, jer noćnog provoda zaista nema.

Što se tiče ostavljanja skutera - mislim da za to ne treba da brineš. Tasos je maleno ostrvo, nema kriminala ni pozajmljivača tuđih stvari. Rent a car vozila naročito nema svrhe da diraju. Kad se negde desi krađa odmah blokiraju trajekte u luci i nema odlaska sa ostrva bez detaljne provere.

Poslednja izmena:

mi smo prosle god. iznajmili skuter, i super nam je bilo. mogu i oni od 50 kubika da posluze, naravno, voze se na njima najnormalnije, mada uzbrdo kad idu, onako dosta sporo, pa se skutercic muci, ali moze naravno :) mi smo uzeli onaj od 125 kubika, i sa njim isli na sve plaze...i do one sa belim oblucima po onom drndavom putu - nista mu nije bilo ;)...sto se ostavljanja tice, ma nije nikakav problem. moj muz je jednom prilikom i ostavio kljuceve u motoru i naravno nasli smo ga na mestu...koliko ja znam ne mozes sa iznajmljenim vozilom da ides na trajekt (eventualno uz neko posebno odobrenje ili kako vec), tako da i ako bi ga neko ukrao, nema gde sa njim a da se ne sazna :whistling:
uzivajte!! meni je Tasos najlepsi kada se vozis motorcicem..to ti kazem ja koja je prosle god. prvi put sela na skuter, i prvi dan htela da umre od straha na svakoj krivini :hahaha:
Do Potosa ti svakako treba vise vremena - ne znam koliko jer smo mi usput stajali na plazicama. Nocu smo se jednom vozili, pa onako, ja licno nisam odusevljena, samo iz razloga sto je mene strah, inace, sve ok....

znas kako mi smo bili...cek da se setim:think: a da od 31.8 pa narednih 10 dana...i videla sam tog lika sto je postavljao frizider, mada tada jos nisu bili suncobrani i lezaljke...put je i dalje isti, dakle ima tih kamencica, onako drndav, ali je sirok, znaci ne ides uz neku liticu ili slicno. ne verujem da ce oni nesto sredjivati taj put, mada mozda i gresim, ko zna

Pa da, vi ste bili pred kraj leta.. Valjda su to validne informacije..
Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju, bas zelim da posetim tu plazicu, ali sam se plasila da nije promenila svoj smek, jer je komentar koji sam citala bio u fazonu da su neki buldozeri razgrnuli deo plaze, da su postavljene lezaljke, a na put do tamo postavljena nekakva stena, tako da ne moze da se stigne vise kolima.. Pomislila sam da to znaci da je mozda od sada moguce do nje doci samo brodicem..
Ne bih volela samo da se uputim tamo dzaba, ako me razumes ;)

stvarno? citala sam te komentare da za buldozer i to, ali vidis to za tu stenu nisam znala, ja se iskreno nadam da nije tako...plaza je stvarno prelepa..mi smo pokupili kamencice odatle, pa poneli da ribicama stavimo u akvarijum ;)

eto ove god smo trebali u junu da idemo na Tasos - sad bih bila tamo uh, ali nas agencija zeznula za vize, izgleda da nisu predali celu dokumentaciju za mog muza :roll: . takva smo neka saznanja dobili, pa cemo da vidimo uskoro nadam se, sta je istina... i onda cemo da trazimo individulanu, pa da vidimo sta ce biti, i ako sve bude ok, idemo opet od 31.8.

ma uzas - nemas pojma u kakvom sam soku bila...prosle god. najnormalnije dobio individulanu a sad odbijen za grupnu...ccc
u junu je trebalo da idemo na Tasos a krajem avgusta na Zakintos..i lepo uplatili Tasos jos u martu i deo Zakintosa, i ono bum.nista od toga..i sad smo se odlucili da idemo preko agencije kao i prosle god - devojka nam cuva mesta dok ne saznamo da li je on dobio vizu, ja cu na grupnu opet. i eto, ovih dana cemo da zovnemo ambasadu da zakaze pa da vidimo...tako da smo se onda odlucili samo za Tasos...
sto se njgegovog odmora tice, kako se dogovori sa gazdom - heh nisi prijavlljen pa mozes da se dogovras, izem ti povlasticu, za zdravstveno osiguranje sto se nema..grrrr,:dash: a ja radim u nasem design studiu - pa sama sebi dam odmor :whistling:

Vidim ja ko kosi, a ko vodu nosi ;)
Salim se..
Da, glupo je to, sto nije prijavljen i onda kao moze da uzme odmor kad hoce, a ovamo problemi sa vizom.. Da nam je da zazivi ona ideja da se grcka grupna viza dobija brze i besplatno.. Lakse bi dolazili do papira..
Zao mi je sto ste imali neprijatnosti, ali valjda ce na kraju ispasti sve ok :p

i ja se nadam..zato i predajemo za njega kao za studenta, mislim da mu kao nezaposlenom niko ne bi dao vizu :roll: .tesko barem..videcemo uskoro :D, pa cu ti javiti...kad ti bese ides na Tasos? u svakom slucaju lepo se porvedi, iskupaj na svim onim divnim plazicama, ako te interesuje jos neka, pitaj slobodno :bye:

Hvala vam na informacijama.Da li za taj od 125 cc treba polozena A kategorija ? Sto se tice ovog mog pitanja u vezi nocne voznjennisam mislio da idem uvece u neki provod pa zbog toga pitam nego sam mislio da naprimer sednem na skuter i odem na neku vecerinku u neki drugi grad pa nazad u Limenas.Znam da je to glupo jer ima dosta taverni u Limenasu pa zasto bih zapucao u neko drugo mesto kad vec ovde ima,ali cisto sam onako pitao.Za kradju i nisam sumnjao da je ima posto sam prosle godine bio u Stavrosu pa je cak i tamo nije bilo nego da vidim da li je ista situacija.Nego imam jos jedno pitanje u vezi goriva u skuteru pri iznajmljivanju.Da li dobijes pun rezervoar pa pun moras i da vratis ili kako to ide sa gorivom i da li ima pumpa do tih plazica u slucaju da bas tu nestane gorivo ili vec neka tako glupa situacija i sa koliko goriva moras da vratis skuter ?

Poslednja izmena:
Putovati kao student je milina-tako sam ja i ove godine :cool:
Krecemo 27. juna i ostajemo tamo do 8. jula ili par dana duze, ako dragom posao dozvoli..
Ne znam..
Za sada sam napravila neki spisak stvari i plaza koje treba obici..
Neverovatno koliko sam korisnih informacija saznala ceprkajuci po ovom forumu i netu uopste.. Sada mi uopste nije zao kada pomislim da cemo izlete praviti sami, bez agencije, jer sam vec potkrepljena morem korisnih saveta..
Npr. da li si znala da se u manastiru Arhangela Mihaila cuva deo klina sa krsta na kome je Isus Hrist bio razapet? To ne bih znala bez vodica, a ovako sam ipak saznala :)
Ili, informacije o najvisem vrhu ostrva, selima, tavernama, slatkom jezeru u centru ostrva i jezeru Giola.. Zatim mesta na kojima je lepo roniti, na kojima treba biti do podne, gde kupovati, sta probati..
Neverovatno sta sve ima na tako "malom" ostrvu :D
Unapred se radujem! :klap:
Naravno, ako se setim necega, pitacu.. A kad se vratim, pisacu :p

Back