TASOS - u reči i slici

Oko cega ce ti praviti problem kad ti makedonci sve oduzmu.

:rotf: kako si ozbiljno odgovorio(la), čak sam i ja poverovala!
1901
naravno da nema problema sa unosom hrane! Da samo znaš koliko su hrane odneli moji sad u ponedeljak......:lol::lol::lol:....rekla sam im da se ne vraćaju dok sve ne pojedu, ili da ako ne uspeju da sve to potamane, onda neka kuvaju hranu i prodaju na plaži:lol::lol::lol:
Mislim, to nisu moji roditelji poneli, oni poučeni iskustvom od prošle godine nisu hteli sad da nose u opšte mnogo, već njihove dobre prijateljice.....kad sam videla frižidere, naježila sam seeeeeee:lol::lol:

pozdrav svim tasoždžijama!
odavno citam ovaj forum i želim da odem na tasos ali pisem prvi put.
pre svega molim nekog od iskusnih da mi odgovori na pitanje u vezi sa grupnom vizom.
naime, supruga ima pasos na svoje devojacko prezime, a takodje i sva ostala dokumenta jos uvek nismo promenili, tj glase na devojacko prezime, moye li to da prestavlja problem?
i drugo pitanje, da li cemo dobiti vize s obzirom da nam je oboma radni odnos na odredjeno vreme, tj na godinu dana?
unapred hvala svima!
posle slede turisticka pitanja;-)

Ja sam vadila individualnu vizu, ali isto nisam menjala prezime u pasosu i sve je proslo glat. ;)
Treba samo da pomenem da sam i na formularu popunila staro, tj. devojacko prezime, a i na ostalim papirima je bilo isto-npr. index, zdravstveno osiguranje, potvrda sa faxa.. Svuda sam popunila iste podatke-one iz pasosa-to je validno.
Nisam doduse prilagala vencani list, jer na njemu stoji promena prezimena, tako da ne znam da li bi to unelo neku pometnju..
Ako cete vi popunjavati vencano prezime, predlazem da ponesete i fotokopiju vencanog lista i original na uvid. A nije lose sve proveriti na 0900/777700, pre odlaska u ambasadu.

Za drugi deo pitanja nisam imala iskustva, sacekaj da ti neko precizno odgovori, mada ja mislim da ono sto grcka ambasada istice, da nam izdaju vize uz olaksice, bas to i znaci.
Uz to, mislim da vam je olaksavajuca okolnost sto idete preko grupe.
SRECNO! :bye:

Pozdrav svim ljubiteljima Tasosa! :p
Imam nekoliko konkretnih pitanja za vas:
1. Kakvo je vase iskustvo, kada bi trebalo otprilike da se krene iz Beograda za Limenas, ako usput planiramo da stajemo samo na par sati odmora/spavanja?
2.Da li mi je uopste bitan raspored trajekata iz Keramotija, da li je moguce vremenski naciljati dolazak?
3. Da li da ponesem nekakav suncobran, (imam neki Delta sladoleda)-da li je to dozvoljeno koristiiti na plazama?
4.Pre nekoliko dana komsije iz zgrade su se vratile sa letovanja, sa Halkidikija, mada ne znam u kom gradu su bili tacno. Porazila me je informacija da je flasirana voda preskupa, da je sada 1.5l vode oko 200dinara!!?? :???:
Nekako odbijam da poverujem u to, znam da je flasirana voda u Grckoj uvek bila jeftinija nego kod nas. Da nisu oni pili neku pozlacenu? :think:
Kakvo je vase ovogodisnje iskustvo?

Hvala, drugari! :bye:

Cmoko,
1. racunaj 10-13 h komotne voznje (oko 120 km/h, 3 h granice i negde da klopas / popijes kafu).
2. iz Keramotija ti ide trajekt na svakih 30 minuta, mislim da je zadnji u 21 h (proveri)
3. ponesi suncobran, niko ti ne postavlja pitanje za postavljanje tvog suncobrana cak su i delovi plaza uz sam ulaz u vodu ( kako sam skopcao ) predvidjeni za privatne suncobrane
4. 6x1,5 l =2,5 € (bilo proslegodine) dok je u Limenariji mogao # vode da se nadje za 1,5 €

Pozdrav:bye:

:) Maslinovo ulje mozes kupiti po toj ceni u super-marketima u Limenariji, konkretno super-market Maliatos.
Sto se vode tice najniza cena je 1,45e = 6x1,5l. Jedna flasa od 1,5l je 50centi ako se kupuje pojedinacno. Ovo su cene u Limenariji. Slicno je na celom Tasosu.

Nikana,
hvala ti na ovoj informaciji za maslinovo ulje, jer ga trosim u neogranicenim kolicinama.

Pozdrav:bye:

Pozdrav svima!
Proveo sam sat i kusur chitajuci postove i nisam nashao (ne kazem da nema) nishta o vili DESPINA. Kuca se nalazi u Limenaria-i. Ako iko ima bilo kakve informacije o sobama ili bilo chemu shto moze da zainteresuje nekog ko ide prvi put na Tasos, molim vas da mi poshaljete. Unapred Hvala puno!
P.S. Video sam slike - fantastichne su! Mislim da je Tasos prava stvar :)

Ajde da probam malo konkretnije pitanje,posto mi niko nije odgovorio.Imam ponudu iz agencije za sledece apartmane u Limenasu:
1.Penelopi
2.Hotel Lena
3.Ilios
4.Alexandra
5.Roula
6.Sirines
7.Victoria
Da li neko zna nesto vise o ovim apartmanima i ovom hotelu i ako moze da kaze sta od ovoga moze da bude pristojno ili sta ne valja.

Da li je neko putovao preko agencije Sabra,a i bio u hotelu Rachoni Beach, veoma bi mi značila informacija pošto idem u julu?

žao mi je da te razočaram, ali sam se prošle godine vraćala busom sa ljudima koji su bili preko Sabre u tom hotelu i bili su jako besni. Koliko se sećam žalili su se na lošu i skromnu hranu, nedostatak prodavnica u mestu i puno trave u vodi na plaži. Ne znam šta da ti kažem, ljude ne poznajem, da li su objektivni ne znam, možda bolje ako imaš izbora da se odlučiš za nešto drugo

žao mi je da te razočaram, ali sam se prošle godine vraćala busom sa ljudima koji su bili preko Sabre u tom hotelu i bili su jako besni. Koliko se sećam žalili su se na lošu i skromnu hranu, nedostatak prodavnica u mestu i puno trave u vodi na plaži. Ne znam šta da ti kažem, ljude ne poznajem, da li su objektivni ne znam, možda bolje ako imaš izbora da se odlučiš za nešto drugo

Za klopu nemam pojma, nisam tamo jeo ali sam isto čuo da je skromna. U kratkom obilasku Skale Rahoni shvatio sam da je to više seoce nego mestašce. U njoj nema ništa, možda 2-3 skromne prodavničice i par restorana. Plaža zaista ima trave u vodi a i pesak je nekako čudan, taman, pa više liči na neku dunavsku obalu nego morsku.

Na slikama to sve izgleda drugačije. Plaža lepa sa prirodnim hladom, hotelčići na samoj plaži (istina ne izgledaju loše ni uživo) - ali na licu mesta - tamo bi možda samo spavao. Sve druge sadržaje bi tražio na drugim mestima. Npr. na 2 km odatle je prelepa Pachis Beach a na 12 km je glavni grad ostrva Limenas. Naravno u igru ulazi auto.

Poslednja izmena:
Želim da se zahvalim svima koji su na ovom forumu i koji pružate pregršt informacija...
Mi smo juce uplatili aranžman u vili Conti od 1.8. u Limanas-u i nadam se da cemo se lepo provesti, (pogotovu sto je ovo jednoj od nas tri i prvi odlazak u inostranstvo), a kada se vratim sigurno cu vam preneti nase utiske o vili i jos ponesto ukoliko smatramo da ce pomoci buducim posetiocima Tasosa.

A u medjuvremenu ce se nekolicina nas vec vratiti sa letovanja, pa cemo vam reci sta vas ocekuje ;)
Upravo sam pricala sa komsijom koji se vratio iz Grcke pre par dana.. Kaze da definitivno treba voziti po ogranicenjima u Makedoniji, jer je policija stvarno na oprezu..
Gledala sam SATovu emisiju sad za vikend i nisam mogla da verujem da su toliko visoke kazne za saobracajni prekrsaj.. :rtfm:
Hajde u Makedoniji, npr. ne vezivanje pojasa 50evra, prekoracenje brzine 20-100evra..
Ali u Grckoj, npr. razgovaranje mobilnim telefonom u voznji 100evra :eek:, ne vezivanje pojasa 350evra :shock: , preticanje preko pune linije 700evra :nono:
Trebalo bi da je danas izasao novi broj SATa, pa tamo mozete pogledati neke informacije..
Pozdrav! :bye:

ne zelim da zavisim od autobusa, pa mi je potrebna informacija da li moram da vadim medjunarodnu dozvolu za rentiranje automobila ili skutera na Tasosu?

O ovome se dosta pricalo na forumu.. Konstatovano je da je ispravno i pametno izvaditi medjunarodnu dozvolu i poneti je sa sobom. Mozda su neki ljudi bili u situaciji da im nije trazena dozvola, ali niko ne moze garantovati da cete i vi biti te srece :roll:
Pribavljanje medjunarodne dozvole kosta 2000 din, sto vam sada pred letovanje mozda i predstavlja neplanirani trosak, ali kada se uzme u obzir da cete moci da je koristiti naredne 3 godine i to da ce vam olaksati i ulepsati odmor na Tasosu.. ja se ne bih dvoumila ;)
Ovde mozete naci sve informacije:
http://www.amk.co.yu/dokumenta.html
Srecaaan puuut! :super:

Zna li ko da li stvarno postoji vila Veta u Potosu? Da li je neko bio tamo? Zna li se kakva je Aqua travel agencija? Novi su a i za kucu niko nije do sad cuo pa se bojim da je sarena laza a ja ostadoh bez para i smestaja?! Neka mi neko odgovori! Heeeeeeelp!!!!!!!!!

Ej, Lucy, vidi sta sam nasla ovde na forumu:

"Prošle, znači 2007. i 2005. sam putovala u Nesebar sa Delfin travelom i bila oduševljena, tačno ono što smo uplatili smo i dobili, vile su bile tačno na mestu na kom su ucrtane na karti, stvarno je sve bilo cakum pakum!
E onda mi za Novu godinu stiže čestitka za n.g. i Božićne praznike, adresirana na moje ime i prezime ali od Aqua travel-a, piše ''nalazimo se na istoj adresi sa promenjenim nazivom (bivši Delfin travel)''.

Bice sve ok ;)

Pozzz
Vidim da cmoka80 voli da pomaze drugima, pa je MOLIM da pomogne i meni :D Naravno ako moze... Dakle, interesuje me da li znash neshto o tome kakva je vila DESPINA u Limenaria-i? Bilo kakva pomoc bi mi jako dobrodoshla! HVALA unapred!
Pozzz svima!
Krstarica rulz ;)

Ha, ha, mora da sam preterala sa svojim petljanjem u tudje stvari, a jos nisam ni bila na Tasosu ;) Samo, valjda me je povuklo to, sto je ovaj forum takav da se uvek nadje neko fin da pomogne kome treba pomoc.. Meni bar jesu.
Tako da..
Sto se tice ovoga, Roaddog, dosla sam do jedne informacije i za tebe.
Na strani 42 ces videti komentar..
Naravno, ako te zanima jos neka vila ili tako nesto, najbolje je da koristis naprednu pretragu, ako te mrzi da citas svih 180 strana-vidis, u tom gornjem desnom uglu kliknes na pretraga-napredna pretraga i upises kljucnu rec (u ovom slucaju to je bila rec despina) i eto resenja :p

Lep pozdrav! :bye:

Ej, Lucy, vidi sta sam nasla ovde na forumu:

"Prošle, znači 2007. i 2005. sam putovala u Nesebar sa Delfin travelom i bila oduševljena, tačno ono što smo uplatili smo i dobili, vile su bile tačno na mestu na kom su ucrtane na karti, stvarno je sve bilo cakum pakum!
E onda mi za Novu godinu stiže čestitka za n.g. i Božićne praznike, adresirana na moje ime i prezime ali od Aqua travel-a, piše ''nalazimo se na istoj adresi sa promenjenim nazivom (bivši Delfin travel)''.

Bice sve ok ;)

ma naravno da ce sve biti ok, i mi idemo, mora biti sve kul :)
dosad smo bili u agenciji triput i bas su nekako normalni, ni nadrkani, ni previse ljubazni.
bas kako treba. i da, dellfin i dalje postoji, a ja mislim da se samo ovaaj cobek izdvojio od njih, ali to nije bitno, bice bitno ako zaseru nesto, a nece jer, kao sto rekoh, mi idemo!
za 13 dana!!!!

Ajde da probam malo konkretnije pitanje,posto mi niko nije odgovorio.Imam ponudu iz agencije za sledece apartmane u Limenasu:
1.Penelopi
2.Hotel Lena
3.Ilios
4.Alexandra
5.Roula
6.Sirines
7.Victoria
Da li neko zna nesto vise o ovim apartmanima i ovom hotelu i ako moze da kaze sta od ovoga moze da bude pristojno ili sta ne valja.

to preko argusa, je l?
pa aleksandra je kul, mi nasli bas sajt grcki s tom vilom, i hotel lena nam se cini kao kul, pogtovu sto je ista cena ko i sve ostale, a ima i dorucak, ma imas fotke svih hotela i vila, samo malo cackaj na guglu. poz

Za klopu nemam pojma, nisam tamo jeo ali sam isto čuo da je skromna. U kratkom obilasku Skale Rahoni shvatio sam da je to više seoce nego mestašce. U njoj nema ništa, možda 2-3 skromne prodavničice i par restorana. Plaža zaista ima trave u vodi a i pesak je nekako čudan, taman, pa više liči na neku dunavsku obalu nego morsku.

Na slikama to sve izgleda drugačije. Plaža lepa sa prirodnim hladom, hotelčići na samoj plaži (istina ne izgledaju loše ni uživo) - ali na licu mesta - tamo bi možda samo spavao. Sve druge sadržaje bi tražio na drugim mestima. Npr. na 2 km odatle je prelepa Pachis Beach a na 12 km je glavni grad ostrva Limenas. Naravno u igru ulazi auto.

Koliko sam shvatila da mesto i nije neko!!! Šta je tu je, već uplaćeno za Juli, ajde pomagajte sa još nekim informacijama, gde da se iznajmi renta car, kakve su cene u tim prodavnicama konkretno VODA za piće? Šta je sa busevima, da li uopšte ima nešto zanimljivo u tom mestu? Šta je sa ležaljkama, da li hotel ima svoje na plaži ili se iznajmljuju?

Back