Citala sam neke komentare za brodic iz Limenasa, koji obilazi plaze Golden beach, Vati plazu i ostrvo Kinira. Obilazak i nazad, to kosta 25evra. Ima i drugi, za 28evra, ciji je povratak uvece oko 20h.
Onaj sto krece iz Limenarije ujutru oko 9h i traje do poslepodne, do 16h, za 28evra, ne zvuci lose, ukljucena je i klopa, dorucak (puter i dzem

) i rucak (rostilj) i stajanje na nekoliko plaza i vidi se manastir sa vode..
Meni to sad sve zvuci ok, mada, sto kaze Hasek, mozda uopste nema smisla, kad vec planiramo da se svrckamo kolima/skuterom..
Inace, ne vidim da sam u nekoj spec. prednosti zbog kola, eventualno to nocu ili ako ides u ona seoca, gde je malo vise uzbrdo, mada isto tako sam citala da je neki lik opusteno isao sa devojkom, a tezio je i sam vise od 100kg..
Za izlet u Kavalu se nisam mnogo interesovala, jer me to nije zanimalo.. Nesto mi je glupo da se vracam na kopno, a iskreno i ne privlaci me..
Ali ako se dobro secam, tamo mozes ici trajektom, obici stari grad, tvrdjavu, neki akvadukt i kucu.. Mehmet Alija? Tako nesto..
Klasicna setnja kroz grad..
Secam se da je Nikana preporucivala obilazak ostrva autobusom, sa profesionalnim vodicem, medjutim, kasnije kopanjem po netu, shvatila sam da je to onaj fazon: vode te u Panagiju do drveta zaljubljenih i mostica, u obilazak fabrike maslinovog ulja, u posetu tavernama, zatim na nekoliko plaza, mozda u Teologos, pa do manastira i fabrike zlata Iris..
Ja ne bih.. Sami cemo istrazivati ostrvo, zar ne?

Eto toga se secam..
He.. sad mi je cudno.. Mi novopeceni putnici ostavljeni smo sami sebi.. Nema nikog da nas posavetuje.. Smrc..