TASOS - u reči i slici

da da shvatila sam da kazes da bi isao do drugog grada. isto smo bili smesteni u Limenasu, pa smo uvece tu i ostajali. nocu samo jednom vozili po magistrali, kada smo se vracali cini mi se iz Limenarije, ali nije bilo bas kasno, mada je pao mrak..ok je bilo, samo ja vise volim kada sam nocu u kolima, kao sigurnija sam u limenoj kutiji :)
nama je rezervoar bio pun kada smo uzeli skuter, i bio je dogovor da tako i vratimo..a imas pumpi po ostrvu..kada ides na plaze prolazis kroz ostala mestasca na ostvru, i ima pumpi.

ah da rece ti kad putujes, nego ja zaboravila. dan pre mog rodjendana:D
da, i ja sam prosle god. sve informacije odavde pokupila, isprintala i milina...nikakv vodic, agencija, ne treba to na Tasosu, u pravu si... videces, bicete odusevljeni, na mnogim plazama sami, suuuper...

MOLIM DA OVU PORUKU HITNO PRIKAZETE!!!
LJUDI,PISITE NESTO O VILI EFES GARDEN I PRIKACITE SLIKE!!!!
MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM VAS!!!!!!

Mokranjac,
nemoj da vices :D
Mislila sam da si se vec snasao..
Znas, treba koristiti gornje desno dugme za pretrazivanje teme, kliknuti napredno pretrazivanje, ukucati reci efes garden i VOALA :ok:
Evo da ti skratim muke:
1. na strani 47 imas fotografije vile koju je postavila MIMIHAMI
2. na strani 106 SALEKNIK je u jednom pasusu dao svoj opis smestaja i usluge u vili
3. na strani 111 opet, SALEKNIK je obelezio na karti gde se tacno nalazi vila Efes Garden
4. na strani 181 DIXIE NBG je dala svoj komentar da je videla fotografije na sajtu perle (www.perlatours.net) i u samoj agenciji i da je odusevljena.
Eto tako, pa ti dalje svrljaj ;)

Pa mislio sam samo dok padne mrak znaci oko 22h naprimer da se vracam iz Limenarije u Limenas i nista nesto kasnije.Recimo odemo negde na kupanje na neku plazu blize Limenariji i ostanemo bar do 19 h,onda ogladnimo i odemo do grada da jedemo u nekoj taverni.Dok sve to uradimo u medjuvremenu moze da padne mrak pa da moramo po mraku da se vracamo u Limenas.Na to sam mislio i zbog toga pitao.I meni isto nije bas sigurno nocu voziti skuter pa ne verujem da cemo to raditi.Hvala za odgovor o gorivo,nego koliki su im rezervoarcici i koliko para treba za pun rezervoar ?

cmoka80 od tebe ocekujem detaljan izvestaj kad se vratis,posto vidim da si najbolje od nas proucila ceo forum i Tasos tako da te molim da napises izvestaj kad dodjes posto ja idem avgusta i mislim da ce mi tvoj neki plan koji vec sad imas u glavi biti predvodnica mog letovanja tj. ici cu tvojim stazama.Nadam se da ces mi to uciniti posto i ti i ja idemo prvi put na Tasos.

Poslednja izmena:
Ne sumnjam u tebe,jedino sto cu ja najverovatnije vise obilaziti ostrvo skuterom,a ti kolima pa si u prednosti.Jel znas mozda nesto u vezi obilaska ostrva brodicem i da li se to isplati s obzirom da je cena oko 20 eura po osobi ili je to glupo i izlet u Kvalu preko agencije ili ici sam ?

Ne sumnjam u tebe,jedino sto cu ja najverovatnije vise obilaziti ostrvo skuterom,a ti kolima pa si u prednosti.Jel znas mozda nesto u vezi obilaska ostrva brodicem i da li se to isplati s obzirom da je cena oko 20 eura po osobi ili je to glupo i izlet u Kvalu preko agencije ili ici sam ?

Obilazak brodićem se ne isplati. em je skupo em se nema baš puno da se vidi.
Mnogo bolje je za taj novac uzeti auto ili skuter i birati sam lokacije za obilazak.

Citala sam neke komentare za brodic iz Limenasa, koji obilazi plaze Golden beach, Vati plazu i ostrvo Kinira. Obilazak i nazad, to kosta 25evra. Ima i drugi, za 28evra, ciji je povratak uvece oko 20h.
Onaj sto krece iz Limenarije ujutru oko 9h i traje do poslepodne, do 16h, za 28evra, ne zvuci lose, ukljucena je i klopa, dorucak (puter i dzem :)) i rucak (rostilj) i stajanje na nekoliko plaza i vidi se manastir sa vode..
Meni to sad sve zvuci ok, mada, sto kaze Hasek, mozda uopste nema smisla, kad vec planiramo da se svrckamo kolima/skuterom..
Inace, ne vidim da sam u nekoj spec. prednosti zbog kola, eventualno to nocu ili ako ides u ona seoca, gde je malo vise uzbrdo, mada isto tako sam citala da je neki lik opusteno isao sa devojkom, a tezio je i sam vise od 100kg..
Za izlet u Kavalu se nisam mnogo interesovala, jer me to nije zanimalo.. Nesto mi je glupo da se vracam na kopno, a iskreno i ne privlaci me..
Ali ako se dobro secam, tamo mozes ici trajektom, obici stari grad, tvrdjavu, neki akvadukt i kucu.. Mehmet Alija? Tako nesto..
Klasicna setnja kroz grad..
Secam se da je Nikana preporucivala obilazak ostrva autobusom, sa profesionalnim vodicem, medjutim, kasnije kopanjem po netu, shvatila sam da je to onaj fazon: vode te u Panagiju do drveta zaljubljenih i mostica, u obilazak fabrike maslinovog ulja, u posetu tavernama, zatim na nekoliko plaza, mozda u Teologos, pa do manastira i fabrike zlata Iris..
Ja ne bih.. Sami cemo istrazivati ostrvo, zar ne? ;)
Eto toga se secam..
He.. sad mi je cudno.. Mi novopeceni putnici ostavljeni smo sami sebi.. Nema nikog da nas posavetuje.. Smrc.. :cry:

Evo posle duže pauze se javljam ponovo :)
Naravno, i ovog leta idem na Tasos, i to po drugi put, u terminu 21.08.-31.08. Smeštena sam u Limenasu.
Interesuje me da li je i koliko skuplje sve u odnosu na prethodno leto?
Koje su cene iznajmljivanja automobila?

Pitanje za Nikaknu:
Koji rent-a car je najjeftiniji?

Hvala svima na odgovoru :D

Pa mislio sam samo dok padne mrak znaci oko 22h naprimer da se vracam iz Limenarije u Limenas i nista nesto kasnije.Recimo odemo negde na kupanje na neku plazu blize Limenariji i ostanemo bar do 19 h,onda ogladnimo i odemo do grada da jedemo u nekoj taverni.Dok sve to uradimo u medjuvremenu moze da padne mrak pa da moramo po mraku da se vracamo u Limenas.Na to sam mislio i zbog toga pitao.I meni isto nije bas sigurno nocu voziti skuter pa ne verujem da cemo to raditi.Hvala za odgovor o gorivo,nego koliki su im rezervoarcici i koliko para treba za pun rezervoar ?

mislim da je rezervoar bio oko 7-8l, ali nisam sigurna zaista...a sto se tice para za gorivo..pa mi smo recimo za nedelju dana potrosili oko 20ak e, nesto manje...svaki dan smo se vozili u tih nedelju dana. ove god. je cini mi se gorivo malo skuplje, ali eto tako otprilike.;)

Da, da.. :roll:
Mada kapiram da ljudima koji su duze na forumu i dosadi da odgovaraju na pitanja, narocito ona koja su vise puta prezvakana-ipak je ova tema bogato potkrepljenja cinjenicama na vise od 180 strana..
Zato sam se ja trudila da postavljam samo konkretna pitanja, pa ako neko uputi pomoc, dobro dodje..
Sada nam ostaje da sa nestrpljenjem cekamo polazak, tamo iskoristimo vreme i priliku da sto bolje dozivimo Tasos, a onda nafilujemo forum novim vestima..
A do tad.. UUhhh.. JOS 10 DANA!!! :D:D:D

Mokranjac ja sam juče uplatila Efes Garden preko Perle. Nisam imala neki izbor jer je sve što mi se svidelo već rezervisano za kraj avgusta. U agenciji možeš da tražiš da to pokažu slike soba i vile. Meni se čini da je ok ali ništa fascinantno. Meni je uslov bio da vila ima bazen pošto idem sa malom bebom pa ću verovatno dosta vremena provoditi u sobi, pa kad je već tako da mogu da se kupam bar u bazenu. Obrati pažnju na cenu apartmana pošto koliko sam videla preko drugih agencija je mnogo jeftinije samo agencije nisu u Beogradu.
Naravno da planiramo da obiđemo celo ostrvo i koliko sam shvatila najlepše plaže se nalaze na jugu ostrva, pa me zanima koliko je izvodljivo svakog dana ići iz Limenasa na neku od plaža na jugu i to sa malom bebom?

Tamara,
koliko sam ja prostudirala Tasos, tacno je da na jugu ima dosta lepih plaza, ali sumnjam da ces bas svakog dana morati da ides na jug..
Mislim da su plaze koje su blizu Limenasa, npr. Pachis ka zapadu ili Golden beach ka istoku takodje lepe.. Mada, realno, ostrvo nije veliko, pa te razdaljine od po nekoliko desetina km i nisu nesto zahtevne..
Ustvari, mozes procitati neke utiske ranijih putnika i videti koje su najpogodnije kada ides sa bebicom, da imas i hlad i restoran i sve sto vam treba.
Meni je licno dosta pomogao opis plaza koju je dala Putnica! na strani 16.
Malo prosvrljaj ;)

Tamara,
koliko sam ja prostudirala Tasos, tacno je da na jugu ima dosta lepih plaza, ali sumnjam da ces bas svakog dana morati da ides na jug..
Mislim da su plaze koje su blizu Limenasa, npr. Pachis ka zapadu ili Golden beach ka istoku takodje lepe.. Mada, realno, ostrvo nije veliko, pa te razdaljine od po nekoliko desetina km i nisu nesto zahtevne..
Ustvari, mozes procitati neke utiske ranijih putnika i videti koje su najpogodnije kada ides sa bebicom, da imas i hlad i restoran i sve sto vam treba.
Meni je licno dosta pomogao opis plaza koju je dala Putnica! na strani 16.
Malo prosvrljaj ;)

Najudobnija i najlepša plaža, naročito za novopečene roditelje - Pachis Beach, na samo 10 km od Limenasa. Ceo dan u debeloj ladovini. Idealno za bebce.
Aliki je atraktivna za obići, Paradiso takođe. Golden Beach.
Na jugu su plaže uglavnom gole, bez ladovinke.

Pozdrav svima, ja sam ovde nova pa mi treba malo pomoci. MI jelte planiramo ici na Tasos ali jos nismo uplatili ni ujednoj agenciji, pa me zanima da li zna neko neku dobru ponudu za sto manje para, naravno (jos jedni podstanari, ha ha ).
Isli bi svojim prevozom i preporucite mi neko od mesta sa lepom pescanom plazom, vodimo cericu od 1.5god. I da , isli bi krajem avgusta. Ako je nekom taze ideja u glavi i zna neku pouzdanu agenciju, bas bih vam bila zahvalna. :klap:

Pokusavam da ostavim post ali mi ne ide pa ako bude ponavljanja , izvin'te. Treba mi da mi neko preporuci neki aranzman ili neku agenciju . Isli bi na Tasos, naravno svojim kolima i sa malom bebom (1.5god) pa nam trebaju pescane plaze i lep smestaj a sto jeftiniji. Isli bi krajem avgusta. Hvala :)

Posle dan,dva razmisljanja o Tasosu i kako uklopiti odmor na njemu bez sopstvenog prevoza vec iznajmljivanja skutera ili eventualno automobila na neki dan,postavio sam sebi pitanje da li je ispravna odluka ici u Limenas za koji sam se uhvatio ni sam ne znam zasto (kao glavni gradic ostrva,pa mislim da je ipak bolje u njemu nego bas u skroz malom mestu) ili ici mozda u Limenariju posto koliko sam iz citanja foruma shvatio da su iz nje ipak blize sve ove lepe plaze,pa bi u tom slucaju bez prevoza mogao za krace vreme da stignem autobusom do plaza.Da li sam u pravu ili ne ? Odlucio sam da mi posto prvi put idem na Tasos ipak prioritet budu plaze i kupanje na njima nego obilazak onih planinskih sela i neko planinarenje do takvih i slicnih mesta.Ipak je ostrvo puno stvari za obilazenje,a slozicete se samnom da je za prvi put to preambiciozno posto je nepoznavanje ostrva ipak prepreka za nas koji idemo prvi put tamo i mislim da je glupo trositi vreme na bauljanje po ostrvu i trazenje svih stvari koje ste vi obisli posle nekoliko godina odlazenja na Tasos.Ako nisam upravu vi me ispravite,ali moje pitanje je Limenas ili Limenarija zbog blizine plaza ?

Back