TASOS - u reči i slici

...:)...taman sam pomislila da nisam prekrsila neko nepisano pravilo...verovatno se poruka tek posle pojavila zbog onog da prvih deset poruka mora da ti odobri moderator:think:
A ja sam te razumela da si ti biula u Discovery-ju,pa sam te zato smarala...:rumenko:
Nema veze,mozda se neko pojavi ko je odseo tu,sad sta je-tu je,u krajnjoj liniji pisacu ja o Discovery-ju kad se vratim:lol:
...e,a nisam te razumela ovo za sebamed:dontunderstand:?
Pozdrav:bye:

izvini , možda sam se ja tako postavila, ja sam pre nekoliko godina bila smeštena u vili preko puta Discovery-ja, pa sam mislila da ti mogu pomoći nekim savetima datim sa strane, a za informacije sa lica mesta terase ti stvarno ne mogu pomoći, za sve ostalo što ti bude trebalo slobodno pitaj...kao što rekoh ima puno onih koji su boravili u toj vili pa ih pitaj na p.m. ...
a za sebamed, ma nije bitno, trebaće ti na Tasosu
e010.gif

Tu Panagiji u u "fabrici" maslinovog ulja imas i prodavnicu - najjeftinije maslinovo ulje na Tasosu - kantica 5 l. extra devicansko = 22 €.
./QUOTE]

U Limenariji je kantica ulja 5l extra devicansko 18,5e :dash:
:D:D:D

Pa dobro Nikana, gde si bila kada sam ja prosle godine uzimao maslinovo ulje, ovako sam umesto 5 skupljih kantica, mogao da uzmem 6 u limenariji. :dash: Reci mi samo gde u Limenariji ima m. ulje da se kupi, jer bi hteo da narucim da mi neko moj, ko ide na Tasos donese. Unapred ti hvala.

Pozdrav svim ljubiteljima Tasosa! :p
Imam nekoliko konkretnih pitanja za vas:
1. Kakvo je vase iskustvo, kada bi trebalo otprilike da se krene iz Beograda za Limenas, ako usput planiramo da stajemo samo na par sati odmora/spavanja?
2.Da li mi je uopste bitan raspored trajekata iz Keramotija, da li je moguce vremenski naciljati dolazak?
3. Da li da ponesem nekakav suncobran, (imam neki Delta sladoleda)-da li je to dozvoljeno koristiiti na plazama?
4.Pre nekoliko dana komsije iz zgrade su se vratile sa letovanja, sa Halkidikija, mada ne znam u kom gradu su bili tacno. Porazila me je informacija da je flasirana voda preskupa, da je sada 1.5l vode oko 200dinara!!?? :???:
Nekako odbijam da poverujem u to, znam da je flasirana voda u Grckoj uvek bila jeftinija nego kod nas. Da nisu oni pili neku pozlacenu? :think:
Kakvo je vase ovogodisnje iskustvo?

Hvala, drugari! :bye:

:) Maslinovo ulje mozes kupiti po toj ceni u super-marketima u Limenariji, konkretno super-market Maliatos.
Sto se vode tice najniza cena je 1,45e = 6x1,5l. Jedna flasa od 1,5l je 50centi ako se kupuje pojedinacno. Ovo su cene u Limenariji. Slicno je na celom Tasosu.

Pozdrav svim ljubiteljima Tasosa! :p
Imam nekoliko konkretnih pitanja za vas:
1. Kakvo je vase iskustvo, kada bi trebalo otprilike da se krene iz Beograda za Limenas, ako usput planiramo da stajemo samo na par sati odmora/spavanja?
2.Da li mi je uopste bitan raspored trajekata iz Keramotija, da li je moguce vremenski naciljati dolazak?
3. Da li da ponesem nekakav suncobran, (imam neki Delta sladoleda)-da li je to dozvoljeno koristiiti na plazama?
4.Pre nekoliko dana komsije iz zgrade su se vratile sa letovanja, sa Halkidikija, mada ne znam u kom gradu su bili tacno. Porazila me je informacija da je flasirana voda preskupa, da je sada 1.5l vode oko 200dinara!!?? :???:
Nekako odbijam da poverujem u to, znam da je flasirana voda u Grckoj uvek bila jeftinija nego kod nas. Da nisu oni pili neku pozlacenu? :think:
Kakvo je vase ovogodisnje iskustvo?

Hvala, drugari! :bye:

Pokušaj odgovora na neka pitanja:

2. Nije ti previše bitan raspored polazaka. tokom dana idu valjda na svakih pola sata ili čak i češće. Pričam za Keramoti. Kad kreće prvi ujutro, nisam siguran, ali sigurno već od 7. Uveče kad kreće poslednji - proveri. Neko je ovde već objavljivao raspored polazaka pa opali search.

3. Suncobran ponesi obavezno. Niko te tamo ništa ne pita. Nije to C. Gora. Viđao sam tamo ljude na Makrijamos plaži, jedinoj koja se naplaćuje, kako ladno instaliraju svoj suncobran na plaži na kojoj se plaća i hodanje po pesku.
Na većini plaža platiš jedno piće i dobiješ suncobran i ležaljku za ceo dan.
A na svima možeš i svoje suncobrane i ležaljke da staviš. Ostavljeno je bar pola plaže za slobodno raspoređivanje sopstvenih rekvizita.

4. Ne veruj u tu cenu. Sad se ne sećam tačno, ali čini mi se da se za tu navedenu cenu dobije paket od 6 boca.

Pozdrav svima,
sa Tasosa stigao juce, smrrrrrc, i evo brzo servisne info s posla:
- voda 6x1.5 (2-2.7E) ali ljudi idite u Panagiu ili Kalirahis po vodu, neverovatna je!
- rent a car trentutno matiz 7 dana 110 evra (Potos rent agencija). NAJJEFTINIJI je Speedy rent a car, ima ga u Limenariji (sacnuo sam cene dalje za jun matiz 115, jul 125 ...) na 7 dana vezano. Mada konkurencija je cudo, a i potraznja ...
- gorivo 1.2 - 1.32 trenutno (skapirao sam da samo sto nije otislo gore ...)
- ulje u Panagiji je poskupelo (kao i SVE ostalo za 15-20% od prosle godine) 24e. Trenutno najbolja ponuda je u Limenariji kod "mostica" u hotelu gde je ispred motor od pruca (na R pocinje ime) 5L EXTRA virgine, prve klase 20e! (ima extra virgine u fabrici u Panagiji i "druge" klase)

ZNAM da je kasno sada, ali 11-16 jun motorbike show na Thassosu ... :-(
Toliko za sada, imam posla ...

Poslednja izmena:
Pokušaj odgovora na neka pitanja:

Super, hvala Hasek! ;)
Skinula sam raspored sa neta, vidim da jutarnji trajekt krece vec u 6h..
Malo mi je glupavo sto ne mogu da odredim kada da krenem iz BGa, ali kapiram da je svejedno sta planiras, ne mozes nikada predvideti sve-i granicne prelaze, i planirana i neplanirana stajanja.. Imam negde u glavi informaciju da se putuje oko 14 sati, pa ce mi to biti neki reper..
Ok, onda pakujem i suncobran..
A ovo za vodu, ostace mi misterija.. Ko zna sta su ljudi kupovali..
Pozdrav!

Ne terba ti 14 sati nikako. Ja sam isla pre dve godine , i krenuli smo oko 11 nocu i isli smo na kavalu - to je dalje i uhvatili smo neki trajekt oko 7 ujutro , pa ti sracunaj. Mislim na voznju, ne racunam u to spavanje, mi smo stajali mozda jednom samo na kratko. I na granicama nema zadrzavanja za automobile, jedino autobusi stoje dugo. Sto se trajekta tice oni idu bas cesto, mislim na 20min. Nemoj da se cimas sa suncobranom ... on kosta 5 eura!!! A sto se vode tice , ja se vratila u maju sa halkidikija, paket 6kom kosta manje od 1 eur. mozda se ti tvoji nisu bas najbolje preracunali .. ili su kupovali neku vodu .. :))

Eto toliko .. Lepo se provedi :)

Sdonca,
vidi da li je nesto ostalo slobodno kod Perle!
www.perlatours.net
Pogledao sam sajt,medjutim nemaju nikakve slike tih apartmana koje nude.Da li neko moze da mi preporuci gde da pogledam nesto ili da preporuci neki apartman za dvoje do nekih 400,450 eura da je bio i da zna da je na dobrom mestu i da su uslovi dobri ? Mozda mnogo trazim,ali valjda ste zato ovde da pomognete onima koji nisu bili na Tasosu.

Popzdrav svima!Blizi mi se termin odlaska na Tasos pa koristim svaku priliku da jos ponesto saznam o njemu. Zamolila bih da mi neko odgovori na pitanje da li Grci na granici prave problem oko prenosenja hrane u njihovu zemlju.Naravno da mislim na manje kolicine koje nosimo za odmor.Hvala!

pozdrav svim tasoždžijama!
odavno citam ovaj forum i želim da odem na tasos ali pisem prvi put.
pre svega molim nekog od iskusnih da mi odgovori na pitanje u vezi sa grupnom vizom.
naime, supruga ima pasos na svoje devojacko prezime, a takodje i sva ostala dokumenta jos uvek nismo promenili, tj glase na devojacko prezime, moye li to da prestavlja problem?
i drugo pitanje, da li cemo dobiti vize s obzirom da nam je oboma radni odnos na odredjeno vreme, tj na godinu dana?
unapred hvala svima!
posle slede turisticka pitanja;-)

Back