TASOS - u reči i slici

Pozdrav svima. Upravo sam procitala da ima zainteresovanih za hotele u Pefkariju i hotel Sirenas u Potosu pa rekoh da probam da pomognem malo.
Hotel Sirenas je mnogo noviji od Tasosa i Aktija. Ne bih rekla da se Tasos i Akti vode kao hoteli sa 4 zvezdice, a ako je tako onda smatram da to zaista ne zasluzuju. Alexandra beach npr. ima 4 zvezdice, a oni ne mogu da se porede sa njim.
Sirenas ima veoma prostrane sobe, po meni lepse cak nego u Alexandri beachu. Sirenas je hotel koji bih svima preporucila pod uslovom da vam terase gledaju na bazen i more. Ako to dobijete onda je to pun pogodak. Svi gosti Sirenasa su proslog leta bili prezadovoljni, a mnogi su, koji su bili u Alexandri pa hteli da produze boravak, na moju preporuku prelazili u Sirenas i bili i vise nego zadovoljni. Sobe se ciste svaki dan, bazen je jako cist, svi su ljubazni. (Ovo ne znaci da sobe koje imaju pogled na ulicu nisu dobre, naprotiv, odlicne su, ali meni je bar pogled na more jako vazan.)
Ukoliko imate dece i hocete da vam plaza bude bas blizu onda su Thassos apartmani pun pogodak. Plaza je na 2 minuta, a kuca ima veliko dvoriste i parking. Apartmani nisu nesto veliki, ali dovoljni za roditelje sa malom decom. U apartmanima su gotovo uvek porodice sa decicom tako da se deca, a i odrasli jako druze.
Akti je odlican narocito ako vam terasa gleda na more. Meni se najvise svidjaju sobe na prvom i drugom spratu, jer je pogled odozgo velicanstven, ali tu nekome moze biti problem to sto su bas te terase na prednjoj strani zajednicke. Terase su ogromne i svaka soba ima svoj sto i stolice, ali fizicki nije podeljena. Vecini nije smetalo. Hrana je dobra. Sobe u prizemlju imaju sopstvenu terasu, ali pogled nije tako lep. Ja sam jednostavno odusevljena tim sobama gore. Kad god bih se popela ostajala bih neko vreme samo zbog pogleda.
I na kraju hotel Tasos. To je klasican hotel, ponovo sobe imaju lep pogled (ne sve). Njegova prednost je ta sto ima bazen, teniske terene, lezaljke koje ne placate i sl. mada sve to mogu koristiti i gosti Thassos apartmana.
I na kraju jedan savet: U slucaju da hocete da vam soba ima pogled na more ili da vam bude na odredjenom spratu ili hocete jednostavno nesto specijalno morate insistirati na tome i nikako se ne osloniti samo na usmeno obecanje.

Hvala Nikana 1!

Hotel Sirenas je OČIGLEDNO :shock: noviji od ovih drugih u ovoj diskusiji, Tassos, Akti što mi se sviđa. Što se tiče pogleda, idealno bi bilo da je pogled na more (nisam znala da i Srienas ima pogled na more?) ali posle prošlogodišnjeg pogleda u Dasiji na KOKOŠINJAC :lol: ali stvarno, svaki drugi pogled će biti bolji.
Takođe, nešto mi se smučio stari nameštaj, što je isto bio slučaj sa Dasijom.
HOĆU NOVO8-)

Ja bih samo onom Nikaninom poredjenju Sirines - Thassos apartmani dodala sledece: Sirines na 5 minuta od plaze u Potosu, Thassos apartmani na 5 minuta od plaze u Pefkariju! Za mene su te dve plaze potpuno razlicite i to sto je Sirines na 5 minuta od plaze u Potosu mi nista ne bi znacilo, jer mi se ta plaza ne svidja, dok onu u Pefkariju obozavam. Takodje, Sirines je na pocetku potoske ulicice koja vodi ka centru mesta, u neposrednoj blizini drugih usorenih objekata, dok su Thassos apartmani malo izdvojeni, uvuceni u predivnu borovu sumu i oleandere.

Samo da iskoristim priliku i pozdravim Nikanu!

Sto se tice smestaja u Pefkariju i Potosu, mislim da je Sirenes idealan, da ima najbolji odnos cena/kvalitet. Ko ima nesto manji budzet nece biti razocaran ni hotelima i apartmanima u Pefkariju.I da ponovim da su ta dva mesta prakticno spojena i svejedno je gde ste smesteni jer tih 5- 10 minuta setnje od jedne plaze do druge su jako prijatni!
Da se ne ponavljamo, zamolila bih nove forumase na nasoj temi o Tasosu, da prvo malo pogledaju i procitaju stare tekstove (znam da ih ima mnogo, ali treba ceniti trud ulozen u sve ovo!), i spasu Mirarbi stalnog pretrazivanja :)

I da ponovim da su ta dva mesta prakticno spojena i svejedno je gde ste smesteni jer tih 5- 10 minuta setnje od jedne plaze do druge su jako prijatni!

Ovo je ziva istina. Kome je lepsi Sirines, moze bez problema da izabere bas njega, a da, ukoliko mu se ne svidja plaza u Potosu, odlazi peske do prve ili druge pefkarijske uvale na kupanje. Isto tako, kome je bitno da mu je lepa plaza ispred nosa, neka bira Pefkari, a uvece moze da proseta do Potosa.

Ljudi, hvala svima da pomoci. Suzili ste mi izbor na apartmane Tasos i hotel Sirenes, razmisljam. Da li u blizini apartmana Tasos ima prodavnica? Kad nije kasno da se pocne sa rezervcacijom?
Bili prosle godine u apartmanima Tasos, vise nego zadovoljni. Mislim da je to idealna kombinacija za porodice sa decom. Prodavnica se nalazi odmah preko puta, doduse to je improvizacija, ali ujutro mozete kupiti prelep hleb sa susamom, njam, njam i mleko,a za ostalo svakako skoknite do Potosa. Prvenstveno predlazem veci shoping u Lidlu ili kod kuce, jer su cene paprene.
Jos nesto, ako imate manje klince, trazite apartman u prizemlju, da nebiste pola letovanja proveli hvatajuci klince po stepenicama i terasi ;-)
Nikana nije rekla da su u vili samo cetverokrevetni app, sto znaci da u prvoj prostoriji, koja je manja, imate dva lezaja, sto za rucavanje i improviziranu kuhinju, koja je sasvim ok, kompletno opremljena priborom za 4 osobe, sporetom, friziderom. Kuhinja je prihvatljiva, pod uslovom da ne idete pripremati specijalitete domace kuhinje. Sto se tice druge prostorije, ona je sasvim kulturnih dimenzija, sa opet dva lezaja, klimom, sefom i TV. Sve je cisto, svaki drugi dan higijanicarka redovno sve ocisti. Velika prednost ovih apartmana je i to sto svaki drugi dan dobijate ciste peskire tako da ih ne morate nositi sa sobom.
U dvorsitu imate veliki lepi rostilj, na kom mozete spremati riblje specijalitete. A da tu je i veliki parking za kola, u hladu borova. Za one koji su emotivno vezani za svoje vozilo moj suprug preporucuje da ponesete neki najlon ili ceradu za prebaciti preko vaseg lepotana...
Sve u svemu ja sam prezadovoljna, pogotovo, ako pricamo o odnosu cena/kvalitet. Eh da ove godine idemo na tassos, znam gde bismo isli... ovako sledi pretraga neke nove destinacije u grckoj...
:heart:

Eh da ove godine idemo na tassos, znam gde bismo isli... ovako sledi pretraga neke nove destinacije u Grckoj...

To je slucaj i sa mnom. Medjutim, kako stvari stoje, aranzmani se vec uveliko prodaju, ranije nego prethodnih godina, tako da je vec dosta toga dobrog planulo. Uzasnuta sam, jer sve do maja ne znam kad cu moci na odmor, a tada ce ponuda biti NIKAKVA.

Taman sam se lepo odlučila za Sirenas i sada se dvoumim... To veliko dvorište kod Tassos apartmana za decu je super, pa i plaža u Pefkariju je lepša.... Verovatno za koji god smeštaj da se odlučim dobor je. ;)

Za one koji su emotivno vezani za svoje vozilo moj suprug preporucuje da ponesete neki najlon ili ceradu za prebaciti preko vaseg lepotana... :lol::lol: Hvala, mislim u ime moga muža hvala za ovo!! Pa oni su uvek emotivno vezani za auto :D

I jos nesto, ja bih produzila jos dve noci, kakva je sansa za to? Da li se viza dobija na knap, koliko je i vaucer? Predpostavljam da nije problem da se tamo nadje smestaj za jos dve noci?
Ili jos bolje da pitam da li neka agencija ima Tasos apartmane 12 noci?

:oops::lol:

A...Pahis plaza? :grin:

hasek, imate li preporuku za smestaj u Limenasu i sta da uzmemo u obzir kad biramo polozaj vile?

Veliko hvala unapred.

Vournelis plaža je otprilike na sredini Limenasa. Kada se okrenu leđa kopnu a lice ka moru Makrijamos i Golden Beach su sa desne strane a Pahis sa leve.

Preporuku za smeštaj je teško dati. Generalno, mislim da kod naših agencija nema smeštaja koji su blizu gradskim plažama u Limenasu a i da ima, gradske plaže u bilo kom od ova tri veća mesta na Tasosu mogu biti izbor samo ako se nemaju kola. U tom slučaju od Tasosa baš nećete imati puno koristi, bolje birati neko drugo letovalište. Dakle, Limenas kao baza nije loš izbor - uveče šetnja, više sadržaja, više prodavnica a što se tiče plaža koristiti pogodnost blizine Pahisa, Golden Beacha, Makrijamosa. Ali to ipak nije toliko blizu da se može bez kola.

Atlantic ima vilu Conti koja mi je zapala za oko. Mislim da je orijentisana prema Tarzanas plaži koja je prilično ok.
Naravno tu je i apsolutni favorit - vila Efes Garden (rade je mnoge agencije) - ali ona je sa mnogo jakim cenama.

Kao što reče Mirarbi, letos sam bila u Potosu, hotel Sirines(vodite račina postoji smeštaj istog naziva u Limenasu).Neko je pominjao cene - mi smo putovali početkom avgusta (06.08.) i bez prevoza(došli smo svojim autom)plaćali 189e po osobi.Bilo nas je četvoro odraslih u pominjanom apartmanu 2+2.Naime, dva ležaja su spojena i ima mesta da dete spava sa roditeljima(čisto da imate predstavu da ležajevi nisu mali - na jednom od njih bez problema je spavao dečko visine 190 cm), 3. ležaj je iste veličine, ispod kojeg se "izvlači" fijoka.E sad, taj 4.("fijoka") ima ulogu pomoćnog ležaja, normalne je veličine, ali je bitno da ispod njega nadjete neku ručicu ili šta već i ležaj će se podići na normalnu visinu (mnogi to nisu znali, pa su spavali na podu), dok se tim podizanjem dobija sasvim normalan ležaj.Napominjem da taj ležaj nije od onih pomoćnih koje nam poturaju i koji više liče na mrežu razapetu izmedju dva drveta.Soba nije mala, i ako je za nas četvoro odraslih bilo dovoljno mesta(ženski deo je poneo brdo kozmetike,krpica i cipela), biće i za četvoročlanu porodicu.Naš apartman je gledao na bazen - malo je bezveze ,ako ste u prizemlju,kao što smo bili mi, jer je jedini sto koji imate u apartmanu na terasi, pa svako ko prodje može da vam gleda u tanjir,ali ujutru su oko bazena postavljeni stolovi za doručak, tako da ionako svi jedu.Sve zavisi šta kome smeta,ali čisto da napomenem.Mi nismo uplatili doručak,ali postoji i ta varijanta, moguće je uplatiti na licu mesta, mislim po ceni od 5e.Sve je besprekorno čisto,sobe se sredjuju svakodnevno.Hotel odiše mirnoćom, čini mi se zahvaljujući ženici koja sve to vodi,pa se i gosti nekako sami ponašaju u skladu sa tim.Doduše,na bazenu zna da bude veselo,ali ne previše bučno.Zabranjeno je skakanje,ali nekad progledaju kroz prste za skok - dva ;)Ono što hoću da kažem je da nikad nije previše vriske i cike, da ne možete da odmorite popodne.Bazen nije veliki, podeljen je na deo za baš malu decu, jedan malo dublji i najveći deo je kao za odrasle sa djakuzijem - mada nećete se tu naplivati,a i zašto bi pored onakvih plaža.Istina, nema dvorišta u kome bi se deca igrala.Stepenište zna da bude klizavo od dečijih mokrih nogica, pa vodite računa.Ono što je nama bilo bitno, obzirom da je apartman bio u prizemlju,jeste mogućnost iznajmljivanja sefa.Pošto nas je Tasos očarao, naročito Doktorova plaža, produžili smo boravak,ali smo morali da promenimo apartman, tako da smo narednih 5 dana proveli u apartmanu koji gleda na ulicu - sve je isto, osim toga da je već ujutru jako sunce,pa vam se kompletan escajg usija dok doručkujete na terasi,a i znojenje je zagarantovano - što naravno, nije problem za one koji uplate doručak;) Nismo se kupali na plaži u Potosu, jer je izgledala kao da je naišla kolonija morževa,a i voda nije bila čista.Lično ne volim ni preteranu buku iz kafića duž plaže.Ali na Tasosu bar možete da birate....

I jos nesto, ja bih produzila jos dve noci, kakva je sansa za to? Da li se viza dobija na knap, koliko je i vaucer? Predpostavljam da nije problem da se tamo nadje smestaj za jos dve noci?
Ili jos bolje da pitam da li neka agencija ima Tasos apartmane 12 noci?

Vizu dobijas na onoliko dana koliko uplatis putno osiguranje, a ne na onoliko koliko ti glasi vaucer. Zato nema potrebe da trazis aranzmane na 12 dana, vec uplati 10 dana onog sto ti odgovara, a osiguranje uplati na duze (npr. 14 dana). Za tu razliku dana ces lako naci smestaj, ako ne u Potosu, ono u nekom drugom mestu, a ako ne zelis da rizikujes mozes i preko Interneta, unapred, da rezervises neki smestaj za taj visak dana.

Najiskrenije ja sam u soku, jos uvek ne mogu da verujem da postoje ljudi kao vi u ovoj zemlji;). Da su spremni da pomognu u ajde nazovi nevolji. Divni ste:heart:, hvala jos jednom svima. Nemoj da mislite da se oprastam, tu sam nigde ne idem bar ne jos:)

Mi smo uplatili ove godine Tasos tj. Limenarija vila Meni.Prosle godine smo bili tamo i bili smo veoma zadovoljni smestajem.Vila je udaljena od centra oko 1km ali mi smo bili kolima tako da nam to nije bio problem.Sobe su cistili svkog dana i izbacivali nam cak i djubre(?)Peskire su menjali na dva dana.U dvoristu vile postoji bazen sa toplom vodom tako da postoji mogucnost nocnog kupanja i kojeg su cistili svakog dana. Zaista je super za varijantu kolima nikako busom.Pozdrav za sve!

Mi smo uplatili ove godine Tasos tj. Limenarija vila Meni.Prosle godine smo bili tamo i bili smo veoma zadovoljni smestajem.Vila je udaljena od centra oko 1km ali mi smo bili kolima tako da nam to nije bio problem.Sobe su cistili svkog dana i izbacivali nam cak i djubre(?)Peskire su menjali na dva dana.U dvoristu vile postoji bazen sa toplom vodom tako da postoji mogucnost nocnog kupanja i kojeg su cistili svakog dana. Zaista je super za varijantu kolima nikako busom.Pozdrav za sve!

Ili da se uzme rent-a-car. A vila Meni je stvarno super

Back