TASOS - u reči i slici

Vratili smo se sa Tasosa,smrc!
Bili smo u Limenasu,pa ako nekoga nesto zanima neka pita!
Samo da dodam za cene trajekta:17e za kola i 4e po osobi iz Kavale.bar je toliko bilo 17-og!
Agencija Delfin-nemam komentar,totalno razocarenje u vodice!
Renta car - 99e Kia picanto,na 3dana;vecina trazi medjunarodnu,ali nama nije trebala iako smo je imali,samo su trazili B!Za jace motore traze A,a za skutere(oko 15-tak evra) moze da prodje B;
Komaraca je bilo,ne preterano.Osa i pcela,najvise na hrani,ali nista strasno!

Dalila 21:
Moja porodica i ja idemo na Tasos u septembru u Skalu Rahoni. Zapravo 2 km od tog mestasca. Vila Zafira. Da li je neko kojim slucajem od vas, dragi prijatelji, bio bas tu ovog leta i kakva su vam iskustva? Inace, putujemo sa Sabrom. Sa njima smo isli i prosle godine u Pefkohori i bili prezadovoljni. Za svaku su pohvalu. Unapred hvala!!!

Draga Dalila, nemam direktno iskustvo jer sam bila u Potosu u junu, ali su u busu bili ljudi koji su letovali u Skali Rahoni - na zalost, spremali su se da tuze Sabru zbog bedne hrane u hotelu. Kažu da je snabdevanje jako lose u tom mestu, a plaža ocajna zbog trave.

Ja licno sam nezadovoljna Sabrinim vodičima koji su vikali na putnike, nekulturno i agresivno, a pri tom nas ostavili 2 sata na suncu da čekamo za povratak nazad.

09.09. krecem na Tasos. Aranzman sam uplatila u vili Erato u Limenasu? Da li neko ima informacije u vezi te vile?

Drugo pitanje se tice samog odlaska. Naime, uplatila sam aranzman za 2 osobe, i zbog nekih neodloznih okolnosti se moze desiti da druga osoba ne moze da otputuje (sto ce se definitivno znati za dan-dva), da li umesto te osobe moze da krene neka druga osoba? Da li je neko imao slicnih iskustava?

Hvala unapred! :)

danijelakg:
09.09. krecem na Tasos. Aranzman sam uplatila u vili Erato u Limenasu? Da li neko ima informacije u vezi te vile?

Drugo pitanje se tice samog odlaska. Naime, uplatila sam aranzman za 2 osobe, i zbog nekih neodloznih okolnosti se moze desiti da druga osoba ne moze da otputuje (sto ce se definitivno znati za dan-dva), da li umesto te osobe moze da krene neka druga osoba? Da li je neko imao slicnih iskustava?

Hvala unapred! :)
Pa sto se tice agencije verovatno može, ali je pitanje viza. Morate videti sa agencijom, sta oni kazu! :roll:

darja balsic:
Draga Dalila, nemam direktno iskustvo jer sam bila u Potosu u junu, ali su u busu bili ljudi koji su letovali u Skali Rahoni - na zalost, spremali su se da tuze Sabru zbog bedne hrane u hotelu. Kažu da je snabdevanje jako lose u tom mestu, a plaža ocajna zbog trave.

Ja licno sam nezadovoljna Sabrinim vodičima koji su vikali na putnike, nekulturno i agresivno, a pri tom nas ostavili 2 sata na suncu da čekamo za povratak nazad.
Hvala Darja!!! Dobila sam jos neke informacije od drugih forumasa pa cu dobro da se pripremim. Javljamo se kad se vratimo.

Cao drustvo! Mi se vratili pre par sati. Letovali smo u Kiniri, seoce izmedju Alikija i S.Potamije. Nama (matorcima) bilo savrsheno, deci (13 i 15) smorno. Inache ishli smo na bum, nashli fantastichan studio za 40e (mada, bez klime), 30-ak m od mora. Sve u svemu, Tasos je prelep (pravi mali raj) mada, bez kola tj. kakve - takve motorizacije, odnosno bez love za iznajmljivanje iste, moze da se pretvori u moricu. Nama za motor od 125 ccm nisu trazili A dozvolu. Sto se cena za fery tiche, u odlasku smo se ukrcali u Kavali i to je iznosilo za kola i 4 osobe 33,5e do Prinosa. U povratku smo ishli Limenas - Keramoti i cena je 25,80. Inache, ko se plashi pchela, ili je alergichan na ubod istih, nema shta da trazi na Tasosu. Nije da su nekog od nas bocnule, ali morali smo da budemo veeeoooma tolerantni sa njima tj. da ih mirno pushtamo da nas "omirishu", pa da lepo onda same odu. A da, uz toleranciju, apsolutno je neophodno da gledate gde stajete, jer cete ih svakako nagaziti. E sad, neka mi neko kaze gde se nalazi plaza sa malim belim kamencicima (videla sam sliku na forumu), jer mi nismo uspeli da je nadjemo. I josh jedna bitna informacija, mada je verovatno vec negde ranije napisana. U povratku pratite putokaz za EDESU i tako necete skrenuti s puta... uh. Taj deo je bio naporan. Krajnje idiotski su postavili table, tako da OBRATITE POSEBNU PAZNJU!!! Ako nekom bude potrebna josh koja inf., neka cima.

mila007:
Cao drustvo! Mi se vratili pre par sati. Letovali smo u Kiniri, seoce izmedju Alikija i S.Potamije. ....
Sto se cena za fery tiche, u odlasku smo se ukrcali u Kavali i to je iznosilo za kola i 4 osobe 33,5e do Prinosa. U povratku smo ishli Limenas - Keramoti i cena je 25,80.

To sa fery-jem je krajnje odokativno iako imaju karte... :) U odlasku (ona guzva i cekanje od 2-3 sata) su nam Keramoti - Limenas naplatili nesto preko 23e (auto + 2 odrasla + dvoje dece - 11 i 14 godina) a u povraku smo stigli u foto finishu tako da nije bilo vremena za blagajnu tako da su nam uzeli 20e i rekli da ce nam na brodu dati karte, sto naravno nisu ucinili).

Kakva je plaza u Kiniri, sa puta gledano se cinila uska, ali nisam uspeo da procenim sta je u vodi? Ono sto je problem sa tom istocnom obalom je sto sunce dosta ranije zalazi, tako da je mozda resenje da se pre podne ide tamo a popodne na zapadnu stranu.

mila007:
Inache, ko se plashi pchela, ili je alergichan na ubod istih, nema shta da trazi na Tasosu. Nije da su nekog od nas bocnule, ali morali smo da budemo veeeoooma tolerantni sa njima tj. da ih mirno pushtamo da nas "omirishu", pa da lepo onda same odu. A da, uz toleranciju, apsolutno je neophodno da gledate gde stajete, jer cete ih svakako nagaziti.

Moje iskustvo je da osa i pcela ima vise na istocnoj obali i to cini mi se najvise na potezu Golden beach-Skala Potamia. U Potosu, i ovim zapadnim krajevima ih je bilo tokom klope ali cak ni to nije bilo previse, cak i bez paljene kafe, dok je na istocnoj obali cudo kako hodati a ne zgaziti neku.. Ja sam ih video cak i u vodi kako se dave - glupace jedne... ali ne znam da li su nekog ujele e sto se dave...
I jos nesto, pcele zaisa treba pustiti da omirisu i otici ce same za svojim poslom (one su radnici koji proizvode) dok ose treba terati jer se plase (one su lopovi) ili im sto neko rece dati komad rucka da se koncentrisu na njega a da nas ostave na miru...

Moje iskustvo je da osa i pcela ima vise na istocnoj obali i to cini mi se najvise na potezu Golden beach-Skala Potamia.

Da, mi smo uvek letovali na jugu i kupali se pretezno na juznoj i zapadnoj obali i nikada nismo imali problema sa pcelama i osama. Nijednu zgrazenu ili udavljenu u vodi nismo videli. Kad u restoranu narucimo klopu, dodje po neka, ali nista alarmantno - nismo palili kafu i slicno. 8-)

mila007:
E sad, neka mi neko kaze gde se nalazi plaza sa malim belim kamencicima (videla sam sliku na forumu), jer mi nismo uspeli da je nadjemo
Plaza je kada se krene putem (naravno neasfaltiranim :lol: ) desno od rampe za makrijamos i ides samo pravo, pravo, pravo i vidi se sa puta plaza. uopste nije tesko za pronaci, mada smo mi trazili dva sata i psovali doktora dok je nismo nasli :razz: . izvini doco, mislili smo da nas lozis :lol: , i da si to slikao na nekom egzoticnom ostrvu i krenuo da se zezas sa nama.bitno je ici samo pravo a ne skretati na svaki putic sa leve strane :roll: , kao sto smo mi radili. ko nema u glavi ima u nogama, tj. u kolima. i naravno moze da se nastavi putem pravo posle te plaze, pored kamenoloma i da se vozi jos dugooo, dugo i da se dodje do golden beach-a. ovo ne preporucujem ljudima koji idu svojim kolima, naravno ako su van draga :lol: , jer je pitanje koliko ce vam posle trebati za popravku istih jer je put uzas, kamencuge... katastrofa. ali zato mozemo da se pohvalimo da smo obisli bukvalno celo istrvo pored mora 8-) .

SonjaZ:
Plaza je kada se krene putem (naravno neasfaltiranim :lol: ) desno od rampe za makrijamos i ides samo pravo, pravo, pravo i vidi se sa puta plaza. uopste nije tesko za pronaci, mada smo mi trazili dva sata i psovali doktora dok je nismo nasli :razz: . izvini doco, mislili smo da nas lozis :lol: , i da si to slikao na nekom egzoticnom ostrvu i krenuo da se zezas sa nama.bitno je ici samo pravo a ne skretati na svaki putic sa leve strane :roll: , kao sto smo mi radili. ko nema u glavi ima u nogama, tj. u kolima. i naravno moze da se nastavi putem pravo posle te plaze, pored kamenoloma i da se vozi jos dugooo, dugo i da se dodje do golden beach-a. ovo ne preporucujem ljudima koji idu svojim kolima, naravno ako su van draga :lol: , jer je pitanje koliko ce vam posle trebati za popravku istih jer je put uzas, kamencuge... katastrofa. ali zato mozemo da se pohvalimo da smo obisli bukvalno celo istrvo pored mora 8-) .
plaza izgleda fantasticno, ne vracam se sa tasosa dok je ne nađem... još 10 dana...

Samo da vam kazem da je plaza provaljena, pre neki dan smo dosli i zatekli 6 nasih, posle 2 sata je bilo 18 srba, 7 grka, 2 nemca i 15 madjara. Mnogo bre za onako malu plazu. Sto se tice pcela, nisam ih video, osa ima, ali idu samo na meso. Znaci, pcela je crna sa zutim, a osa zuta sa crnim, ko ne razlikuje he he

Jbg jeste provaljena,ali i dalje je,bar po meni,jedna od najlepsih plaza!Jedino sto smo i tamo zatekli dosta pcela i osa.
Merili smo kilometrazu tako da od rampe za Makrijamos ima 5km!Vidi se s puta i tacno je ispod kamenoloma!Nama se put malo oduzio,jer smo se trudili da vratimo citava kola,ali isplatilo se!

Back