TASOS - u reči i slici

Evo i mene, pozdrav za drustvo iz Skala Potamie. Nema pozara, ali se gadno naoblacilo, pasce kisetina. Samo da znate kakav sam smestaj nabo.... sve je u fullu, sve sami Srbi, gazdarica Srpkinja. Videcu Nikanu ovih dana, pa cu se javiti.
p.s. Gprs radi u romingu

Evo, na www.gogreece.com su naveli delove Grcke visokog rizika:

"The G.S.of P. P. issued a warning for high risk of fires in eastern and western Attica, Athens, Piraeus, Kithyra, Viotia, Evia, and Skyros, the prefectures of Corinth, Argolida, Arkadia, Lakonia, Lesvos, Limnos, Chios, Samos, Ikaria, the Cyclades, Chania etc..."

Znam da kasnim ali da ponovim: NEMA POZARA. Na srecu ovde nisu tako velike vrucine. Bilo je bas vruce samo 2 dana. Danas je malo oblacno i ostrvljani se, za razliku od turista, nadaju da ce pasti kisa. Dobro bi prijala celoj Grckoj.
Veliki pozdrav za sve forumase!!!

mirarbi:
Prijatelji, pravo da vam kazem, nemam snage da pisem o lepim stvarima i postavljam fotografije, obzirom na sve sto se zadnjih dana desava u predivnoj, prijateljskoj nam zemlji. Ne zamerite.
Jeste, veliki bedak za te ljude tamo. Ja treba da idem za 30+ sati i trebalo bi da sam u euforiji, ali prosto mi teško da se radujem u ovom trenutku. Voleo bih da mi bude sunčano i toplo na moru, ali je kiša preko-potrebna i molimo se svi za nju.

Konacno me je administrator pogledao i poslao aktivacioni mail.Gadne stvari citam o situaciji u Grckoj i neveselo se spremam na put u Thassos,Pefkari.Na BBC pisu juce da ce vatru staviti pod kontrolu za min 48h.
Ima li neko da zna kakvo je stanje na nasem delu kopnenog puta za Tasos?Da mogu da odvrnem discman i dremuckam bez zorta na putu.

Srpske dnevne novine "24 sata" juce su na naslovnoj strani objavile fotografiju Grcke nacinjenu iz svemira.
I odatle se vidi da Grcka gori. Katastrofa !!!

Evo, uverite se i sami:

grckagorisatelitskisnimqt0.jpg

Poslednja vest od Mobilnog koji zivi u Grckoj, veliki pozar u selu pored Kavale!!! :sad:

Alo ljudi spustite malo loptu na zemlju ipak idete na odmor a ne na radnu akciju gasenja pozara,koga hvala bogu na Tasosu i nema,zasto tolika frka ej.....
Ovaj cuo ono,onaj video ono i sve tako poslednjih par dana,kakav ce vam biti odmor kad ste u tom fazonu mogu samo da nagadjam !
Jos 9 dana ..................samo opusteno.......

Kimi no1:
Alo ljudi spustite malo loptu na zemlju ipak idete na odmor a ne na radnu akciju gasenja pozara,koga hvala bogu na Tasosu i nema,zasto tolika frka ej.....
Ovaj cuo ono,onaj video ono i sve tako poslednjih par dana,kakav ce vam biti odmor kad ste u tom fazonu mogu samo da nagadjam !
Jos 9 dana ..................samo opusteno.......
Znam Kimi no1, i ja se slazem sa tim. Ali ipak treba voditi racuna. Seti se samo onih nasih turista od prosle god, sa Halkidikija. Ovo je vise informisanje, da ne bude iznenadjena... ;-)

Kako to da nista nema na vestima? Koliko je veliki pozar? Izvini na pitanjima, ali prosto ne znam gde da se informisem... ??:

Prenela sam samo sta sam procitala na temi "Pozar u Grckoj". Posetite istu, pa postavite pitanje Mobilnom. Covek ceo dan pise na forumu najvaznije informacije koje cuje na grckim televizijskim stanicama, obzirom da, kako sam vec naglasila, zivi u Grckoj.

Mobilni: "...upravo je bio izvestaj iz Kavale.pozar je izbio (na srecu) u blizini velike kasarne.tako da je vojska masinama brzo presekla put vatri.za sada gori u kontra smeru od kavale i magistrale a izgorece brda pod borovom shumom.smatra se da ce do sumraka avioni uspeti da ga ugase jer je vec izolovan......."

Evo gore citata poslednje vesti koju je Mobilni "okacio".

Ljudi, samo da znate kako je topla voda, ovo jos nisam doziveo. Vatrogasci redovno krstare po ostrvu tako da nema frke... Kazu da su svi pozari podmetnuti od strane gradjevinske mafije, ko bi ga znao. Osa ipak ima, idu samo na hranu, ali cim zapalim malo kafe u aluminijumskoj foliji - momentalno nestanu. Trenutno pijem nes na terasi i spremam se da pocepam malo janjetine. Joj sto mi ceo zivot nije ovakav!?

GSM doctor:
Ljudi, samo da znate kako je topla voda, ovo jos nisam doziveo. Vatrogasci redovno krstare po ostrvu tako da nema frke... Kazu da su svi pozari podmetnuti od strane gradjevinske mafije, ko bi ga znao. Osa ipak ima, idu samo na hranu, ali cim zapalim malo kafe u aluminijumskoj foliji - momentalno nestanu. Trenutno pijem nes na terasi i spremam se da pocepam malo janjetine. Joj sto mi ceo zivot nije ovakav!?
Kako to palis kafu, doktore? Otkrij mi tajnu, definitivno ce mi trebati ;) Drago mi je da cujem da je sve u redu i spremno za uzivanciju...

lenaje6:
Kako to palis kafu, doktore? Otkrij mi tajnu, definitivno ce mi trebati ;) Drago mi je da cujem da je sve u redu i spremno za uzivanciju...
malo i ja da se ubacim :D , pokazali nam mestani u teologosu kada su nam ose napale jagnjetinu 8-) > fora je da mlevenu kafu stavis u aluminijumsku foliju i zapalis kafu( ista fora kao kada ti kafa padne na ringlu i pocne da gori) , miris ih otera.

Back