Putnica!
Zainteresovan član
- Poruka
- 485
Ma nasle bi mi i tamo internet caffe
.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ivezici:U agenciji medžik uplatili smo početkom septembra trokrevetni apartman u Pefkariju, vile tasos 10dana. Zanima me dali je neko bio u tim apartmanima...
gedza:Cene sredinom juna 2006:
kompletan meni za rucak oko 5.00 za decu 2.70
COF izvini ali ovo su cene koje sam nasao u tvom opsirnom izvestaju.
Pozdrav.
ivezici:U agenciji medžik uplatili smo početkom septembra trokrevetni apartman u Pefkariju, vile tasos 10dana. Zanima me dali je neko bio u tim apartmanima...
mirarbi:Gedzo,
Leta 2005. i 2006. cene porcija u restoranima kretale su se od 3 Eura do 8 Eura. Npr. oko 3 Eura su porcije spageta sa raznim prelivima, oko 4 Eura je porcija girosa, od 5-6 Eura Cordon blue ili Plava traka (pohovana svinjska snisla punjena kackavaljem i sunkom, sa pomfritom i barenim povrcem kao prilogom), oko 7-8 Eura su morski plodovi (npr. punjene lignje).
Pizze u najboljoj pizzeriji u Potosu bile su oko 8 Eura (precnik 32cm) i ta jedna je bila dovoljna za nas dvoje jesnih, jer stavljaju mnogo vise priloga nego u ovdasnjim pizzerijama. Porodicna pizza je bila oko 12 Eura.
Sokovi po restoranima su od 1,20 do 1,50 Eura, a pivo od 1,5 do 2 Eura.
Kolaci po poslasticarnicama su od 1,5 do 3 Eura komad.
Za nas dvoje odraslih obrok po restoranima (ne kioscima na ulici, nego bas restoranima), kostao je od 11 Eura (ako jedemo giros i pijemo sok (samo sokove i pijemo)) do 20 Eura (ako jedemo morske plodove + sok).
Bilo je i restorana koji su nudili komplet dorucak za 3,5Eura, rucak 5Eura, ali ne znam sta su imali u ponudi.
Doors of Perception:A ko ide krajem avgusta pocetkom septembra,kad i ja idem,moze da mi se obrati u tom smislu jer sam ja lekar![]()
mucha:Planiram da putujem pocetkom jula na Tasos, ali me zabrinjavaju price o osama. Kakva su vasa iskustva sa osama na Tasosu? Da li ih ima u tom periodu, koliko su agresivne i sta raditi kada vas ubode osa, posebno ako ste alergicni, ima li tamo adekvatne medicinske pomoci?
hasek:Slažem se. Vidim da velika većina forumaša preferira jug a retko ko se odlučuje za sever.
Pošto ja uvek volim da izmišljam toplu vodu i da kao "mislim svojom glavom" zanemarih brojne savete za jug i odlučih se za sever - Limenas. Krstareći po net-u prikupio sam brdo fotografija celog ostrva (čini mi se kao da sam već bio tamo) i nekako mi Limenas jedini ima dovoljno šarma da poželim da u njemu letujem. Potos i Limenarija su me u najmanju ruku ostavili ravnodušnim.
Takođe, čini mi se da je gradska plaža u Limenasu u prednosti nad gradskom plažom u Limenariji (za dane kada me mrzi da zujim po ostrvu a i ne znam da li će mi mladunica biti baš u fazonu da se cima kolima po ostrvu). Uz to, u blizini Limenasa postoji par dobrih plaža koje su čini mi se nepravedno zapostavljene. Pre svega mislim na Pahis ili Pachis (kako se već piše) - desetak km od Limenasa. Zatim već poznati Makrijamos a čini mi se i da plaža u Scala Rahoniju uopšte nije loša. Mene su te plaže privukle jer ipak po slikama sudeći imaju više prirodnog hlada nego izvikane plaže na drugim delovima ostrva od kojih mnoge hlada nemaju ni u tragovima.
Takođe i panorama mi je na severo-istoku nekako privlačinija - mnogo je više šume za razliku od brda iza Potosa i Limenarije koja su stradala od požara pa deluju nekako jadnjikavo onako ogoljena.
Sve su ovo samo moji utisci na osnovu fotografija, a da li sam bio u pravu otkriću tek sredinom jula kada kročim na tu "šumu koja pliva" (nadam se da mi se toliko planirano i željeno putovanje neće nečim izjaloviti)
...u septembru ih ima u nenormalnim količinima...
bukvar:u septembru ih ima u nenormalnim količinima verovatno tada vrcaju med![]()
emma05:Pa nije valjda tako strasno. Sad ste me prepali. Ja idem krajem avgusta u Pefkari (juce rezervisali... jupiii). Nadam se da ih nema svuda u tim nenormalnim kolicinama.![]()