TASOS - u reči i slici

Haha, cini mi se da je od Bojanke pocela svadja oko plaze u Limenariji, a sad se javlja da kaze da odustaje od letovanja, ako zaista ima pcela. Ne mogu da shvatim ljude koji ne procitaju informacije na forumu, a ima ih puno pa neka odluce da li ce da letuju ili ne. Bojanka procitala si sta ljudi misle o osama i pcelama, tj. da li ih ima, javili su se oni koji su imali problema i oni koji nisu pa sama odluci sta ces. Glupo je da zbog nekih ljudi koji i sami ne znaju sta ce i gde zapocne jos jedna rasprava. Mislim da je sve o tome vec receno i ranije, ali ajde ponovili su ljudi, sta sad ocekujete da vas neko ubedjuje?
Mislim tvoja stvar, ali uplatila si hotel, pa hoces da odustanes ako plaza nije dobra. Na drugim temama postavljas pitanja da li je pametno letovati na Tasosu. A sad glasno razmisljas da li da odustanes od letovanja zbog pcela.
Pa bre odustani ako hoces, ali daj da pricamo nesto pametno. Promeni destinaciju i bices mirna. I ti i mi.
Hajde neka nam neko kaze da li je bolje kupovati flasiranu vodu ili moze sa cesme? Ili sto kaze cof preporucite jos neku plazu. Ne skrivajte je samo za sebe.

Sanika,zbog mene nije pocela nikakva rasprava ni oko plaze ni oko osa samo sam pitala ono sta me interesuje jer nisam nikad bila tamo a to sto drugi koji su bili tamo nemogu da usaglase misljenja to je sasvim normalno jer svi imamo razlicit ukus.A sto se tice komentara o osama to si u pravu svi su imali razlicita iskustva pa cu i ja verovatno imati svoje.Od letovanja necu odustati pa sta bude
A ti i dalje nastavi potragu o skrivenim plazama jer te to verovatno interesuje, nemam ja nista protiv.
Veliki pozdravvvvvvv!

bojanka:
Sanika,zbog mene nije pocela nikakva rasprava ni oko plaze ni oko osa samo sam pitala ono sta me interesuje jer nisam nikad bila tamo a to sto drugi koji su bili tamo nemogu da usaglase misljenja to je sasvim normalno jer svi imamo razlicit ukus.A sto se tice komentara o osama to si u pravu svi su imali razlicita iskustva pa cu i ja verovatno imati svoje.Od letovanja necu odustati pa sta bude
A ti i dalje nastavi potragu o skrivenim plazama jer te to verovatno interesuje, nemam ja nista protiv.
Veliki pozdravvvvvvv!

Izvini Bojanka, mozda sam grubo to rekla. Toliko je ljudi bilo na Tasosu i nisu imali nikakve probleme. Dakle niko, poput bukvara, ne moze da otkrije nesto novo i spektakularno. Ima jednostavno ljudi koji hoce da budu drugaciji i da svima protivurece. Bukvara i porodicu su sve izujedale pcele i ose, a dovoljna im je bila mast sto im je dala doktorka. Pa verovatno su i tu doktorku i njenu familiju izujedale posto ih je toliko bilo. Da li je imala dovoljno masti i za sebe i svoje.

Ma hajde dosta vise idete li vi na odmor ili ne. Pustite jadne insekte na miru. TEMA JE TASOS , KAKO SE NAJLEPSE PROVESTI, GDE ICI I STA VIDETI. Ko se bavi ovakvom temom ne treba ni da ide na ovakvo ostrvo, ostrvo za ljubitelje prirode ciji su i insekti sastavni deo.

Uh!

Rekoh vam da sam alergicna na ujed osa i pcela. Otekne mi ruka, noga...ili za sta me vec ujedu i ne prolazi bar nedelju dana. Kad mi se to desi, a desavalo mi se i u Srbiji i ranije u Hrvatskoj na moru i u Paraliji, nije mi dovoljna samo mast, vec moram ili da primim injekciju ili da se kljukam jakim antibioticima.

Pa zar bih posle leta 2005. otisla na Tasos i leta 2006. da je postojao taj problem sa osama i pcelama?

Ponavljam, nase iskustvo iz jula i avgusta, sa celog ostrva, je takvo da ih nije bilo ni manje ni vise nego u Beogradu. Znaci, dodje koja ukoliko neko baci omot od sladoleda mimo kante ili ako neko ostavi koru od lubenice, kosticu od breskve, ali to je potpuno prirodna pojava. Izadjite sad ispred kuce i ostavite nesto slatko, logicno je da ce doci pcele.

Mene nijedna nije ujela, niti bilo koga od ljudi koje sam upoznala tamo, niti se ko zalio da ima problema sa pcelama.

Ne mogu nista da tvrdim za septembar, jer u tom periodu nismo letovali. Mozda je ista situacija kao sa meduzama u Paraliji. Godinama smo odlazili u julu i avgustu i nismo videli nijednu meduzu. Kada smo jedne godine otisli sredinom septembra (u Paraliju), bilo je toliko meduza i to precnika do 30cm da nismo mogli da se kupamo. Misleci da je to bila izuzetna pojava bas tog leta, moja brat sa porodicom je narednog leta otisao u septembru i imao isti problem sa meduzama.

Mozda postoje neke prirodne zakonitosti kad se sta pojavljuje u vecem broju.

Dakle, ako je Bukvar imao lose iskustvo u septembru, treba videti sa ostalim turistima koji su letovali u tom periodu i to razlicitih sezona, da li je utisak isti.

Toliko o tome. Nemojte opet da se svadjate, molim vas.

Kao sto sam vec rekao 2005 i 2006 sam bio bas u septembru i nije bilo osa, nego vi koji imate fobiju sta cete ako vas pojuri strsljen, to je zver, ima dosta otrova, ako vas ubodu 3 komada.... bolje da ne kazem kakav je ishod, a sta ako neka ajkula zaluta u plicak, a sta ako neki pripiti vozac naleti kolima na vas, a sta ako potone trajekt, a sta ako je Nikanin muz ljubomoran pa nas sve saceka tamo... uh

pajamaca:
:lol: :lol: :lol:
a pavo?
ako treba i pismena molba n amemorandumu...:lol:

@ bukvar...
štas' ljutiš na mene? :lol:
pa i ja sam čitala da ima osa...
ali ako kažu oni koji su bili i u drugim periodima da nije tako izraženo...
ja verujem. ja ŽELIM da verujem, jer sam uvek u paničnom strahu od tih gamadi.
sad ću da se rasplačem...
teško mi pada kada se neko ljuti na mene:(
a ne volim isključivost i nervozu...na prvu loptu:)

ma izvini nisam htela tebi i uopšte se neljutim nisam u tom fazonu . savršeno me nezanima ko gde letuje ali jedno želim a to je da ljudima koji idu u septembru ukažem na jedan od po meni većih problema na Tasosu. Meni je žao što nam je to upropastilo letovanje pa stoga osećam potrebu da nekom ukažem na to da nebi prošli kao mi . Ako mora j*ebeni septembar onda nemora Tasos. Ima još lepih odredišta u Grčkoj. Npr. KRIT Još jednom ponavljam da se nama TASOS MNOGO DOPAO ali smo zaista imali problem i ne samo mi već veći deo nas koji smo bili da kažem u tom gornjem delu ostrva. Pretpostavljem da ih je prošle godine bilo više i zbog onog požara na Halkidikiju možda su se preselila na Tasos. Sve u svemu ostrvo je zaista lepo ali ne mogu da kažem da je sve savršeno.Plaže u SEPTEMBRU bile PRLJAVE..... (sem Makrijamos) Niko ih nije čistio.
I sve je to stvar ukusa , možda je to nekom odlično, možda to ljudima nesmeta, ali ja samo iznos svoje utiske isto kao i vi. Vi odušlevljni a ja pola pola, i nije mi jasno zašto vam to pobogu smeta. Ja vama niti mogu niti želim da kvarim utiske o Tasosu, ali činjenice su činjenice.
Ps. pre 12-13 god sam letovala isto na Tasosu ali ne u septembru i tada nije bilo pčela a bogami plaža Vournelis - Limenas je bila lepa peščana plaža a sada je tu nova luka.

GSM doctor:
Kao sto sam vec rekao 2005 i 2006 sam bio bas u septembru i nije bilo osa, nego vi koji imate fobiju sta cete ako vas pojuri strsljen, to je zver, ima dosta otrova, ako vas ubodu 3 komada.... bolje da ne kazem kakav je ishod, a sta ako neka ajkula zaluta u plicak, a sta ako neki pripiti vozac naleti kolima na vas, a sta ako potone trajekt, a sta ako je Nikanin muz ljubomoran pa nas sve saceka tamo... uh

Pa obrisi ovo GSM i nek ti unapred kao doktoru plate za sve moguce nesrece koje im se tamo dese u vreme kad si ti. Ajde, doktore malo sluha za biznis. Vidis kako ja razvijam biznis na forumu: "Ajmo ljudi, Limenarija, jeftino, ajmo, ajmo, jos malo pa nestalo. Tri kreveta za 100e, tri kreveta za 100e...ajmo, ajmo jos malo pa nestalo...tri kreveta za sto evra... plaza dobra, lepa, cista, bez kamenja, mulja, trave...voda bistra...Metalija na minut ...nema uzbrdo nema nizbrdo...bez jezeva, ploca...samo kod mene...ajmo ljudi dok ima...samo u Limenariji"

Ah, a moj muz...pa nije da nije ljubomoran...a jos ako vasa slatka cerkica lici na tebe...mozda se uveris da Tasos nije bez strsljena...

A ti bukvare, upozorila si ljude, lepo od tebe, sad ajd malo pricaj nam o tome sta ti se dopalo ili sta nije, svejedno, batali te ose i pcele. Kolko vidim kad god si se ukljucila na ovu temu pisala si o osama. Upozoreni smo dakle... sad pricaj nesto drugo.

Pozdrav svima!
Nadam se da cu i ja sa svojom porodicom uspeti ove godine da obidjem Tasos. Zato, pomagajte!
Posto sam po ceo dan sama sa dvogodisnjim klincem (oni koji su u istoj situaciji razumece), ne stizem da procitam sve sto ste pisali (a ima tu dosta da se cita i gleda), pa se unapred izvinjavam ako je neko drugi vec postavljao ista/slicna pitanja.
Za pocetak, kakvo je more u junu za brckanje (mislim, jel nije hladno)?
Moze li mi neko preporuciti neki smestaj koji zadovoljava sledece: francuski krevet+normalan, ili dva dobro spojena normalna kreveta( toliko dobro da ne moram traziti dete u rupi izmedju kreveta), kupatilo, kuhnjica, TV, mesto za parkiranje - isli bismo svojim kolima?
Hvala!

Nikana,
ja idem na Tasos od 1. do 17. juna. Koliko sam zakljucila iscitavajuci forum, vreme u tom periodu je lepo i toplo, dakle moze se kupati i suncati, jel' tako?
Kako je nocu, jel bude hladno?
Inace, zelim da se zahvali svima na detaljnim opisima Tasosa koji ce mi, nadam se, biti od velike pomoci.

Za COF jedan veliki pozdrav i jos veca pohvala sto je skupio sve informacije na jedno mesto. :)

A evo nesto sam trazila da vidim cenu za Watherland u Solunu, pa cisto ako nekog zanima, nadam se da su podaci tacni:

cena:

za odrasle 12.5€
za decu od 5-14 godina 9€

Magic park,

isto u Solunu , ulaz , od 9-15€ radi od 18-22 sata

Zoloski vrt,

ulaz besplatan, radi svim danima sem subotom do 16 casova.

Gigojle:
Pozdrav svima!
Nadam se da cu i ja sa svojom porodicom uspeti ove godine da obidjem Tasos. Zato, pomagajte!
Posto sam po ceo dan sama sa dvogodisnjim klincem (oni koji su u istoj situaciji razumece), ne stizem da procitam sve sto ste pisali (a ima tu dosta da se cita i gleda), pa se unapred izvinjavam ako je neko drugi vec postavljao ista/slicna pitanja.
Moze li mi neko preporuciti neki smestaj koji zadovoljava sledece: francuski krevet+normalan, ili dva dobro spojena normalna kreveta( toliko dobro da ne moram traziti dete u rupi izmedju kreveta), kupatilo, kuhnjica, TV, mesto za parkiranje - isli bismo svojim kolima?
Hvala!
Za brckanje malog deteta bolje birajte kraj avgusta(izuzetno topla voda)-a sto se smestaja tice-zavisi sta i gde planirate.Kad uspavas klinca idi na sajtove agencija pa vidi...
Npr. www.magic.org yu www.argus.co.yu www.kimtravel.co.yu www.sabra.co.yu ima ih puno,ali ti si u manjku sa vremenom...

Gigojle:
Pozdrav svima!
Hvala!

Ne znam da li cete uopste naci slobodno za Juni s obzirom da je to sve planulo jos u Martu mesecu. Sto pre zovite agencije. Ja sam pre 3 godine isla u Junu tacnije 17 juna i iove godine idemo u isto vreme. Vreme toplo, more ok. Nema guzve, milina.
Prosle godine smo isli u avgustu , bila je guzva ali ni nalik guzvi u Crnoj Gori, uvek ima mesta , hlada ... Ima mnogo plaza pa je stvarno super obilaziti svaki dan novu.

COF je super izvukao ono ja vaznije na nekoj od stranica pa procitaj.

Ne ponovo plaze(Bukvar) tu sam izuzetno osetljiv :),i ja sam bio u septembru prosle godine i nije bas tacno da su plaze prljave i da ih niko ne cisti,ako te budu culi cigancici koji ciste nece ti biti svejedno jer postoji mogucnost da ostanu bez posla i vrate ih u Kavalu da tamo lencare !
I da ne zaboravim,Sanika potpuno si u pravu, da te ne bih citirao slazem se apsolutno sa tobom !
Nikana, koliki je moj deo :)

pozdrav svima, idem na tasos po prvi put ove godine i posle duzeg razmisljanja i ogranicenja, zbog toga sto su neki hoteli koji su nam bili favoriti bili vec zazuzeti odlicili smo se za htl AETHRIA, ili ETRIJA u Limenasu, pa me zanimaju utisci ako je neko tamo bio, i to za sam htl, posto su mi u ag,nesto sumnjivi, hvala puno

Jos jedna informacija, nemojte brinuti zbog sporazumevanja, na Tasosu su uglavnom Bugari radna snaga, razumeju/pricaju srpsko-hrvatsko-bosnjacko-montenegrinski odlicno.
2005-e je u hotelu bio radnik (momak za sve) albanac, koji me je zvao brate! , super smo se slagali, a prosle godine u Teologosu je konobar Bugarin stavio na sto srpsku zastavu dok smo rucali.
A ako slucajno naleti po koja osa, lako ih mozete oterati tako sto cete u aluminijumskoj foliji zapaliti malo kafe

Gigojle:
Hvala svima na odgovorima. A da li je neko slucajno bio u apartmanima "MENI" u Limenariji? Nudi ih agencija RELAX.
Bila sam u prolazu - spolja nije lose samo je jako daleko od plaze i setalista (centra) pa za porodice sa decom i nisu najbolji izbor. Bolja je lokacija app Mini ili app Sotiria ( istina nemaju TV no on nije neophodan, zar ne?).

Gigojle:
Pozdrav svima!
Hvala!
Pogledaj ko od nasih ima u ponudi Garden hotel u Limenariji. Prosle godine Argus, a sada mozda Jolly, ali nisam sigurna. Ne znam kakvi su im kreveti, ali ostale uslove koje si naveo ispunjava. Jos je lbokacija je dobra, gazde su super, lep bazen, teretana, cena je bila uvek OK.
More nije toplo kao u avgustu, ali moze se kupati bez problema. Uvece je sveze pa treba uvek imati nesto toplije.

jele:
Nikana,
ja idem na Tasos od 1. do 17. juna. Koliko sam zakljucila iscitavajuci forum, vreme u tom periodu je lepo i toplo, dakle moze se kupati i suncati, jel' tako?
Kako je nocu, jel bude hladno?
Inace, zelim da se zahvali svima na detaljnim opisima Tasosa koji ce mi, nadam se, biti od velike pomoci.

Obicno je toplo i moze se i kupati i suncati. Naravno temperatura vode nije kao u avgustu, jer je tada zaista neverovatno topla voda. Ja cu poceti da se kupam vec za nedelju dana. Uvece je svezije i treba poneti nesto od toplije garderobe.

Back