TASOS - u reči i slici

Путници из аутобуса излазе раније, улазе пешице на ферибот, пртљаг остаје у бусу.
А ми смо аутом ушли на ферибот, па тамо изашли, кад смо одлазили на Тасос. При повратку су тражили да само возач остане у возилу до укрцавања. :)
Не брините, уживање је ићи фериботом до Тасоса.

Нама је требало 12 сати од Бг до Керамотија. На границама се нисмо задржавали ни минут, али смо зато правили две паузе од по сат...и пар од по неколико минута. :)

Dobro je. :)
Za koliko otprilike se stize u Grcku ako se krene negde oko 9 uvece? Tj. do tog mesta u Grckoj odakle se trajektom odlazi na Tasos.
Vanda, slike su prelepe!!! :ok:
ja krecem oko 2 i 30 ujutro. a sam vozim

pre toga legnem u 10 i naspavmn se. po mraku poznatim autoputem do leskovca. posle laganica. sa manjim pauzama, i granicama i trajektom, max 12 sati. bez velike jurnjave 120-130 max

U, pa brzo se stize, ja sam ocekivala neku duzu voznju, ali je ovo super. :)
Recite mi samo jos kakav je put kroz Makedoniju i Grcku, da li ima dosta krivina, posto malo losije podnosim takve puteve?
Пут је изузетан, једино је кроз Македонију лош, али без кривина. Кривине у Грделичкој клисури су ,,пристојне''. Мислим, није страшно. У Грчкој су путеви фантастични!

Е, сад...на самом Тасосу је много серпентина, на источној страни...Ја се прибојавам таквих путева, али сам ја Соса, Банаћанка, свака кривина на успону је за мене серпентина. :)
Али их баш има, жестоко! Но, путеви су обележени и заиста добри, тако да нема бриге.
И вреди видети, сваки делић Тасоса!
Ево још која фотка..

krivincina kao za crnu goru nema

ima kroz grdelicku klisuru, ali bezbedno je za solidan tempo voznje.

kroz makedoniju ima deo gde se autoputske trake razdvajaju, pa ne vidite one koji idu za srbiju. tu ima krivina, a i kolovoz je losiji.edjutim drzite se ogranicenja i bice sve u redu

grcka. od granice do soluna! veoma sirok put, kao pola autoputa. obratiite paznju, kad neko pretice obavezno se drzite skroz desno. mi nismo navikli ali sto je sigurno sigurno je. takav je lokalni stil voznje

Ми смо иначе ишли још неким путевима кроз Грчку, и морам констатовати да су и локални путеви одлични. Одлично обележени, а сасвим добри за вожњу, иако нисам возач. Ево једне фоткице, која није са Тасоса, али, нећете замерити. Са Тасоса до Уранополиса смо ишли овим путем.

Слатко од маслина, без коштице. Слатко као слатко, али ми се јако допало.
П.С. Како правиш слатко од целих ораха? Шта значи ,,цели ораси''? Са љуском? :eek::eek:

slatko od celog oraha, sve sa ljuskom, verovatno se stavlja mladi orah, ceo neociscen u secerni sirup. kada se otvori sve je crno, ne vidi se nista, samo crne kugle u sirupu. ukus je najblize opisati kao ukus rakije orahovace. meni je jedan plod puno da pojedem, pa ga secem na manje komade

Walnut in syrup from Thassos 900 gr. 1

A traditional recipe, tested over decades, full of sweet fragrance and taste.

Ingredients: Fruit, Honey, Sugar, Starch Syrup, cloves. No preservatives.

mozda stavim sliku za dan, dva. ako te zanima

Нисам обраћала пажњу на то, јело ми се ово од маслина, а слатког сам се накувала у животу, па сам мислила да је од плода ораха, нисам сконтала да је цео. Сад ми жао што га нисам купила. :(

Back