TASOS - u reči i slici

Ovo je ostatak iz Teologosa od jagnjetine, kosti i bubreg :)
cimg5236.jpg

Makrijamos
cimg5240j.jpg

Povredjeni galeb na Makriamosu
cimg5260.jpg

Četiri puta sam, na putu ka Tasosu, noćio u Solunu - svaki put u drugom hotelu, svaki put rezervacije preko www.booking.com
Ove godine jeftiniji hotel, Orestias Kastorias, 52€ za nas dvoje bez doručka. Kvalitet smeštaja.. onako, ništa posebno... podnošljivo. Parking mesta okolo hotela dovoljno subotom popodne, slično kao u Beogradu, u Solunu je parkiranje od subote u 15h pa do ponedeljka ujutru besplatno.

Prošle godine smo imali više para i izabrali hotel Anadolia, eee, to je već jako fini hotel ali nas je noćenje sa doručkom koštalo 80€. Ove godine su ga digli na 95€ i odustao sam. Predhodnih godina smo bili u hotelu Aegean (solidan) i hotelu Rex (podnošljiv).

U Solunu je od 5-13 septembra internacionalni sajam i hoteli su tada skoro dvostruko skuplji - tada treba Solun zaobići.

Hvala na ovome , jos jedno pitanjce, kad si rezervisao sobu u hotelu, kako si placao, preko kartice ili kada si stigao u hotel?

Hvala na ovome , jos jedno pitanjce, kad si rezervisao sobu u hotelu, kako si placao, preko kartice ili kada si stigao u hotel?
Za rezervaciju preko booking.com-a je neophodna kartica, ali se u najvećem broju slučajeva pare ne skidaju sa računa prilikom rezervacije, već se plaćanje obavi kad se odjavljuješ iz hotela. Podaci o mogućim načinima plaćanja su navedeni kod podataka o hotelu, kao i to kada se usluga plaća. Takođe, navadeno je i do kog dana možeš otkazati rezervaciju bez naknade. Pročitaj detalje, sve je jasno napisano i o svemu si obavešten PRE postupka rezervacije.

Ako krećeš u postupak rezervacije, to radi sa karticom na kojoj imaš para jer se može desiti (kako kad, i kako za koji hotel) da sistem proveri da li imaš para na kartici u visini vrednosti jednodnevnog boravka u izabranom smeštaju. Ako je kartica "prazna" može se desiti da ti ne prihvati rezervaciju :)

Do sada, za Grčku, nisam imao prilike da koristim neku akciju, "hot deal" i slično, kada ti ponude nižu cenu ali da odmah skinu pare s računa, nego sam plaćao pre odlaska iz hotela na recepciji.

Za rezervaciju preko booking.com-a je neophodna kartica, ali se u najvećem broju slučajeva pare ne skidaju sa računa prilikom rezervacije, već se plaćanje obavi kad se odjavljuješ iz hotela. Podaci o mogućim načinima plaćanja su navedeni kod podataka o hotelu, kao i to kada se usluga plaća. Takođe, navadeno je i do kog dana možeš otkazati rezervaciju bez naknade. Pročitaj detalje, sve je jasno napisano i o svemu si obavešten PRE postupka rezervacije.

Ako krećeš u postupak rezervacije, to radi sa karticom na kojoj imaš para jer se može desiti (kako kad, i kako za koji hotel) da sistem proveri da li imaš para na kartici u visini vrednosti jednodnevnog boravka u izabranom smeštaju. Ako je kartica "prazna" može se desiti da ti ne prihvati rezervaciju :)

Do sada, za Grčku, nisam imao prilike da koristim neku akciju, "hot deal" i slično, kada ti ponude nižu cenu ali da odmah skinu pare s računa, nego sam plaćao pre odlaska iz hotela na recepciji.

Hvala ti puno na informacijama.

Slazem se kada je Alilki u pitanju. U julu je tamo buljuk ljudi i dece, krcata plaza pa se ne moze mnogo uzivati ni u vodi od guzve. Verujem da je lepsa kad je praznija, meni je Makrijamos broj jedan, voda je lepa i cista, kada je nemirno more ponese alge ili travu sta li je vec to, pa bude prljava voda, ali odmah sutradan bila je divna i cista. To je ujedno i najsadrzanija plaza, vec pomenuti mermer, zoo vrt (mi smo hranili bambije koji su posle toga totalno poludeli i hteli da preskoce ogradu :) ), teren za tenis i basket, ono malo ostrvce do kog smo plivali i uzivali na stenama (oprezno, prilaz je pun jezeva) a mislim da se moze do njega doci i stenama. Mislim da na toj plazi svako moze naci sebi zabavu. Paradise je po meni na drugom mestu, narocito onaj deo do stena, voda je prelepa i cista skroz za one koji ne vole alge, i ima dosta da se ide do dubine. Jos jedna po meni izvikana plaza je Golden beach, skroz obicna, dugacka jeste, ali bez ikakvog sadrzaja,voda me nesto nije ocarala.

Cudno je to onome ko nikada nije to video, ali tako je i na Meteorima, a i u nasim crkvama i manastirima. U tim trenucima niko ne razmislja kako je obucen i da li su boje uklopljene, to nije primarno u Manastiru Sv. Arhangela, niti u i jednom drugom. Svi su isto obuceni, mozda cudno ali ipak pristojnije od onoga kako su hteli da udju, to je sigurno. Sam manastir i pogled sa njega govore sami za sebe. Znam da nije dozvoljeno slikanje, mi eto jedino taj deo nismo ispostovali, ali moram reci da manastir nismo slikali, samo pogled sa terase. Ako uspem da nakacim sliku videcete. U svakom slucaju ko god ima priliku, treba da ga poseti.

Poslednja izmena:

Back