Pa nije trava 2m...ima je na dnu, tek pocela da raste...i to sam videla na Pachisu i na gradskoj u Limenasu....a sve ostale su super.
Lepo se provedi!!!!!!!! Hocu i ja opet!!!!!!!!!![]()
ajde ideš sa nama da se zezamo.....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nije trava 2m...ima je na dnu, tek pocela da raste...i to sam videla na Pachisu i na gradskoj u Limenasu....a sve ostale su super.
Lepo se provedi!!!!!!!! Hocu i ja opet!!!!!!!!!![]()
Pa da ne bi bio UŽAS, vi biste već uveliko šetale Svetom Gorom i majčicama, suknjicama, bretelicama... ili bar dobra većina vas i nemoj mene da opominješ za komentar, već one koje su one gluposti i odvalile. Njihovo ponašanje aminuješ, a mene pokušavaš da kritikuješ.
Svaka čast onima koji su upućeni u verske običaje, ali ne mogu ovde neki ateisti da iznose nebulozne komentare i da ostanu nekritikovani.
Мени је много неумесније и недоличније изгледала та сцена групе људи која се пресвлачи пред улазом, све посрћући док скида сукње и панталоне, него да су ушли у круг манастира онако како су већ били обучени. Та "свлачионица" скроз нарушава мир и свечаност коју такав објекат треба да има. Али добро, њихова одлука како ће посете да се организују, моја одлука да ми нико неће наметати како је морално да се обучем. Мислим да и сама имам сасвим пристојан суд о томе.
A što se te trave na Pachisu tiče... ma užas blagi... uopšte nemojte više da idete na tu plažu... ko zna šta sve može iz nje da se izmigolji.
ajde ideš sa nama da se zezamo.....![]()
storm cloud, manastir jeste nešto posebno. Imaju tu svetinju koju nema ni jedan naš manastir, klin o kome sam pisao. Zatim samo mesto na kome je manastir, litica i pogled sa nje na more.
Mi smo ostali malo duže u manastiru i raspitivali se o detaljima, pričali, istraživali...
Ima jedna lepa priča o izvoru i manastiru. Izvor pijaće vode se nalazi ispod manastira, u stenama koje zapljuskuje more. Priča kaže da je izvor ranije bio u samom manastiru, dok se neko iz manastira nije ogrešio. Nakon toga je izvor potekao u toj pećini, u dnu litice, ispod manastira. Od tada su morali svaki dan da silaze po vodu i u pećinu ulaze klečeći, jer je tolike visine.
Meni je to bila veoma interesantna priča. Izuzetno lepe uspomene nosim odatle i posetiću manstir čim opet odem na Tasos.
Što se tiče oblačenja i svlačenja odeće, ono se obavlja van zidova manastira. Zar to nije logično? Niko nas nije terao da uđemo, ali ako smo izabrali da uđemo, red je da se poštuju pravila domaćina. Isto bi bilo da smo došli kod bilo koga od nas u kuću. Poštovali bi pravila kuće.
Ma bukvalno si shvatila... to ja onako, da bi bila manja gužva.E pa ti ga pretera...pa nije dzungla u vodi!!! A plaza je bas lepa, prostrana, ima hladovine....
Nažalost, duhovnu lepotu nisu svi u stanju da spoznaju, a ni da je ispoštuju.storm cloud, manastir jeste nešto posebno. Imaju tu svetinju koju nema ni jedan naš manastir, klin o kome sam pisao. Zatim samo mesto na kome je manastir, litica i pogled sa nje na more.
Mi smo ostali malo duže u manastiru i raspitivali se o detaljima, pričali, istraživali...
Ima jedna lepa priča o izvoru i manastiru. Izvor pijaće vode se nalazi ispod manastira, u stenama koje zapljuskuje more. Priča kaže da je izvor ranije bio u samom manastiru, dok se neko iz manastira nije ogrešio. Nakon toga je izvor potekao u toj pećini, u dnu litice, ispod manastira. Od tada su morali svaki dan da silaze po vodu i u pećinu ulaze klečeći, jer je tolike visine.
Meni je to bila veoma interesantna priča. Izuzetno lepe uspomene nosim odatle i posetiću manstir čim opet odem na Tasos.
Što se tiče oblačenja i svlačenja odeće, ono se obavlja van zidova manastira. Zar to nije logično? Niko nas nije terao da uđemo, ali ako smo izabrali da uđemo, red je da se poštuju pravila domaćina. Isto bi bilo da smo došli kod bilo koga od nas u kuću. Poštovali bi pravila kuće.
Како је то твоја одлука када си ипак обукла и ушла?
Па код нас ни у општину ни у суд не можеш ући голих рамена, у шорцу, папучама или ичем сличном...
И....мислим да они ипак боље знају шта је за манастир неумесније и недоличније и како треба да изгледа мир и свечаност у њиховој кући...![]()
Од сада дефинитивно нећу да улазим тамо где ме терају да облачим тако нешто.![]()
idemo u limenariju,kuća vana preko argusa... nešto pratim vreme dole, ne izgleda mi baš naj najal valjda će biti ok, pa i da ne bude
pooooludećuuuu
![]()
E pa ti ga pretera...pa nije dzungla u vodi!!! A plaza je bas lepa, prostrana, ima hladovine....
Мени је веома жао што сам манастир видела само из бродића.
И драго ми је што сам прочитала причу о извору.
Хвала.![]()
Jel može meni neko da kaže kakav je taj njihov jogurt?Jel može sa njim da se pravi musli
mi smo ga koristili,ok je....
Znači on je tečan,nije kao pavlaka?
Hvala...
Znači on je tečan,nije kao pavlaka?
Hvala...
Imas obe varijante, pa koju ubodes....piti ili na kasicicu
ja ove god. u nekom marketu nisam mogla da nadjem
Jogurt se na grčkom izgovara "ksenogala" i sličan je našem kiselom mleku jer je gušći.
Kiselo mleko se kaže "jaurti".
A u Pefkariju ni nema marketa,nego tek u Potosu...?